» »

Malo delo - referendum

Malo delo - referendum

««
22 / 30
»»

WarpedGone ::

Kaksno izboljsanje?

Zakaj lahko selitve opravljajo samo študenti, brezposelni pa ne?
Zakaj lahko občasno kelanrijo samo študenti, penzionisti pa ne?
Bodi dovolj.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Nepomemben slučaj.
WarpedOne> Ni nas malo, ki vlade ne podpiramo, a smo bili Za.

Zanimivo, da si upa ministrstvo "levičarske vlade" predlagati zakon, ki Slovenijo razdeli po napačni osi, ane?

kmetek ::

Dr_M> Ampak vazno je, da Jansa ni kaj takega predlagal, ker potem bi bila pa res katastrofa, ane?

Če bi, bi ga jaz brez pomislekov podprl, tako kot sem ga podprl pri edini reformi, ki jo je dejansko izpeljala njegova vlada - znižanju davkov na kapitalske dobičke (in par malenkosti, kot je poenostavitev ustanovitve gospodarskih subjektov, po drugi strani je pa njegova vlada po nepotrebnem zapletla najemanje ljudi za priložnostna dela).

kmetek> Pahor: Žal ne morem ljudem ponuditi nič, kar bi jim bilo všeč

Prav ima. Na voljo je samo še streznitev.

hamax ::

Predlagan zakon je slab ja, ampak pomeni izboljšanje.

Verjetno bi dober zakon naletel se na vecji odpor.
Recimo zakon, ki bi izenacil studentsko delo in avtorske pogodbe.

Predlagani zakon je bil kompromis, ki pa je padel zaradi cisto napacnih razlogov.

Ramon dekers ::

naj najprej zrihtajo delo, potem se bomo pogovarjali o delu.

djordjevic ::

Pa kdo naj ti 'zrihta delo', ljubi človek? Ti mora kikla država res vse prinesti k mizi? Ustanovi firmo, poišči kooperante in najemi delavce! Kdo ti preprečuje? (če je baje tako enostavno) ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

barakus ::

Ma kakšno študentsko delo, kaj so študenti tako posebnega. Poenostavit zaposlovanje in naj bo enako za vse polnoletne osebe. All equal. Naj študent dela, kolikor hoče, če mu pri tem uspe dohajati študijske obveznosti. Če mu ne, naj dela to kar bi študent moral... študira.

barakus> Poenostavit zaposlovanje in naj bo enako za vse polnoletne osebe.

Mislim, da dokler obstaja večinska "naj najprej zrihtajo delo" mentaliteta, ta možnost ne obstaja.

djordjevic je izjavil:

Pa kdo naj ti 'zrihta delo', ljubi človek? Ti mora kikla država res vse prinesti k mizi? Ustanovi firmo, poišči kooperante in najemi delavce! Kdo ti preprečuje? (če je baje tako enostavno) ;((

nihče, jaz grem poskusit srečo v tujino, ljudje tukaj pa naj imajo malo delo in s tem povezana nova delovna mesta ki bodo ustvrjala novo dodano vrednost.

Ramon dekers> nihče, jaz grem poskusit srečo v tujino, ljudje tukaj pa naj imajo malo delo in s tem povezana nova delovna mesta ki bodo ustvrjala novo dodano vrednost.

Čak, ti si glasoval proti, zdej pa greš, ker nočeš malega dela?

Sabotaža!

Ramon dekers je izjavil:

nihče, jaz grem poskusit srečo v tujino

Veliko vas je že sanjalo o tujini, kolikor vem, pa je doslej napoved uresničil samo eden. Ampak ne glede na to, veliko sreče. Zavedaj se samo, da te s tako mentaliteto ne bodo nikjer čakali odprtih rok. Morda pa se motim in Indija Koromandija celo obstaja. 8-)

opeter ::

Tončo tako, Jure ima prav. A zdaj pa bo še pogenil v tujino? Hehe, good luck.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

grem v tujino po delovno izkušnje, in znanje jezika, mi je vseeno tudi če samo čistim in pometam 1 leto z podiplomskim študijem, ne pričakujem miljard ampak upam na preživetje.

jype glasoval sem proti ja, dela ni, in ga tudi z malim delom ne bo. Kaj tu ni jasno?

Gavran ::

opeter je izjavil:

Da pa nekateri sanjate o tem, da bo prišel nekdo in odprl veliiiiiiko tovarno, kjer bo več tisoč zaposlenih in bo vsak od teh prejemal vsaj tisoč evrov, hja, takim priporočam, da se prebudijo.

To sploh ni potrebno - potrebno je le sprostiti zakonodajo o (samo)zaposlovanju in malo zmanjšati obdavčitev, pa se bodo pojavila tudi delovna mesta.
Kar se tiče omejitvene zakonodaje - osebno poznam vsaj tri primere (tudi jaz sem naletel na to) da človek dela na nekem področju recimo pogodbeno, čeprav nima ustrezne izobrazbe. Ko pa hoče dejavnost zakonsko urediti, to ni mogoče ker nima prave šole. Čisto konkretna področja - eden po izobrazbi trgovec se je želel ukvarjati z elektroniko, drugi grafik bi se ukvarjal s fotografijo, tretji elektronik bi se ukvarjal s promocijo v turizmu. Vsem trem je bilo onemogočeno na normalen način registrirati dejavnost. Res da je od tega že nekaj let ampak kolikor vem so omejitve še vedno. Komu na čast? Če bo firma poslovala zakonito ni nobenega pametnega razloga za dejansko prepoved delovanja na željenem področju.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Gregor P ::

Po mojem sama vsebina zakona za tokratni poraz ni toliko pomembna kot pa da se takšnega zakona pač tako na horuk ne sprejema oz. kot sem že dejal v sorodni temi:

Gregor P je izjavil:

je vzrok ... po mojem predvsem to, da ga je vlada preprosto sprejela na lastno pest brez kakršnegakoli dialoga s socialnimi partnerji; in če s temi ne najdejo nobene besede, pa bi morali vsaj z opozicijo (da bi imeli vsaj v parlamentu neko 2/3 večino in morda bi bili socialni partnerji zopet pripravljeni na pogovor ter kompromis)

... namreč v nasprotnem primeru bi lahko sprejeli karkoli in ljudje ravno tako ne bi vedeli zakaj se gre, le da v tem primeru sploh ne bi bilo referenduma.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

kpkp ::

Recimo zakon, ki bi izenacil studentsko delo in avtorske pogodbe.

Avtorske na 16%, kje podpišem?

hamax ::

Avtorske na 16%, kje podpišem?

Ali pa bolj verjetno studentsko na 50% :)

Ramon dekers> jype glasoval sem proti ja, dela ni, in ga tudi z malim delom ne bo. Kaj tu ni jasno?

Dela ni?

Čudno, meni se pa zdi, da je dela preveč, delavcev pa premalo.

CoolBits ::

Nekaj čez 100000 jih imaš na zavodu... in raste.

djordjevic je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

nihče, jaz grem poskusit srečo v tujino

Veliko vas je že sanjalo o tujini, kolikor vem, pa je doslej napoved uresničil samo eden. Ampak ne glede na to, veliko sreče. Zavedaj se samo, da te s tako mentaliteto ne bodo nikjer čakali odprtih rok. Morda pa se motim in Indija Koromandija celo obstaja. 8-)

kdo je to eden?

Nekdo iz tega foruma.

CoolBits je izjavil:

in ta cifra bo rastla, tako kot drugje v evropi.

djordjevic je izjavil:

Nekdo iz tega foruma.

in je miljonar?

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Ne. Končal je na zavodu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ramon dekers je izjavil:

in je miljonar?

Ti res misliš, da se v tujini cedita med in mleko po difoltu? Džizs faking krajst ...

TESKAn ::

Če je vlada pametna, bo zdaj resno zarezala v študentsko delo. I know I would. Pa da vidimo, kak se bo pol javkalo in stokalo.

Potem pa še takoj odstopijo, da še nimajo nikogar, proti komur bi protestirali:P.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

CoolBits> Nekaj čez 100000 jih imaš na zavodu... in raste.

Nihče se ne javi na oglase.

ja djordjevic

Ramon dekers je izjavil:

CoolBits je izjavil:

in ta cifra bo rastla, tako kot drugje v evropi.

Po kaj že greš v tujino? Paradoksi much?

ne drugo leto. Oprosti ne bom na zavodu, prijel bom za vsakršno delo, ampak hočem kaj od tega, če ne drugega, prinesem domov vsaj znanje tujega jezika. In pa plačilo za preživitje oz plačilo za preživljanje v tujini.

To bi moral poskusit vsak študent, po končanem faksu, preden greš v tujino si vazemeš mesec ali dva da preštudiraš osnove jezika, in greš za leto ali dve.

Zgodovina sprememb…

Gavran ::

jype je izjavil:

CoolBits> Nekaj čez 100000 jih imaš na zavodu... in raste.

Nihče se ne javi na oglase.

Kaj pa če je problem v oglasu?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Ramon dekers> prijel bom za vsakršno delo,

http://www.zemanta.com/jobs/

kpkp ::

Ali pa bolj verjetno studentsko na 50% :)

Saj vem kaj si mislil, nevem pa zakaj vas večina razmišlja, tako kot "vladni cirkusanti", da lahko gredo davki samo gor.

Daedalus ::

Med in mleko v tujini? Possibly maybe, če si pripravljen delat res trdo v kaki perspektivni branži. In si sploh omembe vreden kader, se razume. Drugače pa je malo manj mleko, še manj pa med. To so pač lekcije, ki jih pri nas folk tipa "pa naj mi nekdo zrihta đob, OMFG" ne razume.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gavran> Kaj pa če je problem v oglasu?

Morda.

Daedalus je izjavil:

Med in mleko v tujini? Possibly maybe, če si pripravljen delat res trdo v kaki perspektivni branži. In si sploh omembe vreden kader, se razume. Drugače pa je malo manj mleko, še manj pa med. To so pač lekcije, ki jih pri nas folk tipa "pa naj mi nekdo zrihta đob, OMFG" ne razume.

perspektivni branži? Lepo te prosim na začetku se vsi borimo za službe, takšen je sistem, tako nas učijo. Sicer pa "naj mi nekdo zrihta job" sem mislil vsaj na to da bi dali tujim in našim vsaj kakšne ugodnosti, recimo oprostitev plačevanje davka na nepremičnine, nižja cena nakupne nepremičnina in takšni in podobni bonbončki. Posredno ti lahko takšna dejanja zrihtajo službo.

Ramon dekers> Lepo te prosim na začetku se vsi borimo za službe,

http://www.zemanta.com/blog/looking-for...

Mlade, perspektivne firme imajo možnost konkurirat za mesta v razvojnih inkubatorjih, kjer imaš na začetku simbolično najemnino, manjše režijske stroške, skratka veliko + pik, če misliš s poslom resno. Dokler samo opletaš z jezikom, kako naj nekdo odpre firmo in te zaposli, tako dolgo ne bo nič.

Daedalus ::

perspektivni branži? Lepo te prosim na začetku se vsi borimo za službe, takšen je sistem, tako nas učijo.

Ja, perspektivni branži. Za ilustracijo - šiviljska industrija to ni. Za službo se pa boriš vseskozi, ne samo na začetku. Ni službe za celo življenje, vsaj ne v zasebnem sektorju. Javni pa bo tudi počasi doživel streznitev.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic zakaj potem tuja podjetja ne vdirajo v naš prostor, če so takšne ugodnosti.

Daedalus je izjavil:

perspektivni branži? Lepo te prosim na začetku se vsi borimo za službe, takšen je sistem, tako nas učijo.

Ja, perspektivni branži. Za ilustracijo - šiviljska industrija to ni. Za službo se pa boriš vseskozi, ne samo na začetku. Ni službe za celo življenje, vsaj ne v zasebnem sektorju. Javni pa bo tudi počasi doživel streznitev.

ja ampak deluješ mi kot da pričakuješ da boš že takoj na začetku "big boss". Če je treba poprijeti za šivalni stroj ok, ampak medtem pa pač išeš drugo službo, če ti ni všeč. Se prilagajš.

Zgodovina sprememb…

Vprašaj jih. Eni bodo rekli nestimulativno davčno okolje, drugi zapletena in počasna birokracija, tretji domačijska prepletenost gospodarstva in politike, četrti zahojena in razvajena delovna sila ... You probably get the point. Ampak najlepše pri vsem skupaj je, da se da vse to spremenit. Malo po malo, je pa nekje treba začet. Če se čisto vsak poskus spremembe statusa quo zminira, well, pol pač gnijmo. Oziroma gnijte.

in zakon o malem delu je zate rešitev? Potemtakem bi tuja podjetja že sedaj ko je študentsko delo mogla vdirati na slovenski trg. Kje so?

Brezpredmetno je, kaj jaz mislim o tem, ker se zakon kot tak tako ali tako zaradi modre večine ne bo uveljavil. Bi pa bil korak v pravo smer. Well, guess we'll never know. Zdaj upam na frontalni napad na študentske servise in študentsko delo.

M-XXXX ::

http://www.eposavje.com/on/4461-zakon-m...

Ima kdo link do celotnega seznama razultatov po mestih? (tako kot je na zgornjem linku spodaj).

Ramon dekers> Potemtakem bi tuja podjetja že sedaj ko je študentsko delo mogla vdirati na slovenski trg. Kje so?

http://www.zemanta.com/blog/looking-for...

hruske ::

Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

dexterboy ::

Prebral sem prvo pa nekaj zadnjih strani. Glede na to, da bom letos dobil 4 spredi pa dve lačni usti moram hranit lahka še jest kej povem? :D
Bojim se, da je problem v naših glavah in nikjer drugje. Pa da me ne bi kdo napačno razumel; šel sem na volišče že v četrtek in glasoval proti. Glede na pogovore, ki sem jih opravil s folkom v živo (dosti sem težil okoli zadnje cajte >:D ) mi vse bolj in bolj prihaja iz spomina tista cvetka, ki sem jo že pred leti slišal na radiu študent: za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. Folk v naši državi pač preprosto ne želi razmišljati s svojo glavo in se sploh ne želi ukvarjati z nobenimi reformami, volitvami, referendumi... spljoh.
Pa da ne bi kdo pomislil, da je to misel nekih snežilk ali pa delavcev za tekočim trakom, jok, brate, to sem slišal od programerjev, ki imajo fsi matematične fakse! Na vse konce sem trobil, ko so se pred leti dogajala francoska predmestja, da se to mora zgoditi tudi pri nas. Že takrat me je kdo pogledal postrani... Ampak že takrat so se dogajali prevzemi podjetij, že takrat se je vedelo, v kakšnih razmerah živijo gradbinci po samskih domovih... pač preprosto vse v stilu, to pa NI MOJ problem. Ko bo folk dojel, da se (določeni) problemi tičejo VSEH NAS, no takrat bo bolje. Takrat bomo šli tudi mi na ulice in povedali svoje. Do takrat pa je bolje, da nekdo kupi vse skupaj pa da delamo kot drugi rečejo.
Bomo vsaj meli evropske plače (malo sarkazma). Ker je trenutno stanje vlade, zakonodaje, pravosodja (in še česa) globje od najglobje fojbe.
Bojim pa se, da bo država tako ali tako dobila svoje; če ne po prehitevalnem pasu pa po odstavnem pasu. In ne, ne delajmo si utvar; četudi pride naslednje leto Janša spet na oblast ne bo nič bolje. Kar povprašajte finančnega misnistra v prejšnji vladi :))
Howgh, pisal sem.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

DexterBoy> šel sem na volišče že v četrtek in glasoval proti.

Zakaj pa, če ti to zniža možnosti za zaslužek?

jype je izjavil:

DexterBoy> šel sem na volišče že v četrtek in glasoval proti.

Zakaj pa, če ti to zniža možnosti za zaslužek?

ne začenjaj.

Ramon dekers> ne začenjaj.

Ti se še kar nisi prijavil na prosto delovno mesto?

Pa menda ja ni razlog v tem, da takega dela nisi sposoben opravljati?

Saj ne more biti res, da za to ni kriva država, temveč ti sam, ker si se narobe odločil, da boš šel s kolegi na pivo, namesto da bi sedel doma in se učil reči, ki jih od tebe zahtevajo tisti, ki ti v zameno ponujajo resno plačo!
««
22 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

popoldanski sp ali napotnica

Oddelek: Loža
92197 (1796) Mati
»

Zbiranje podpisov za referenduma (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21741944 (38768) borisk
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59895555 (77492) tx-z
»

Razbijanje studentov pred parlamentom (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

978134547 (117509) €uro
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25323099 (18311) bluefish

Več podobnih tem