Forum » Problemi človeštva » Malo delo - referendum
Malo delo - referendum
Pšenični ::
"O, ja. Moja babica in moj brat bosta tudi po novem letu brez možnosti za legalno opravljanje določenih oblik dela, kar seveda pomeni, da bosta še naprej delala na črno."
Kolikor te poznam, boš verjetno opravil državljansko dolžnost in ju prijavil. Uboga babica....
Kolikor te poznam, boš verjetno opravil državljansko dolžnost in ju prijavil. Uboga babica....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
GLAVNI ::
Predlog za nov zakon:
Nacionalizacija štundetskih servisov
0% financiranje študentskih organizacij (naj financirajo svoje izprijene projekte kak vedo in znajo)
0% financiranje študentskih organizacij (naj financirajo svoje izprijene projekte kak vedo in znajo)
Ted ::
Predlog za nov zakon:
Zakon o referendumih in ljudski iniciativi pravi:
25. člen
Eno leto po razglasitvi odločitve na referendumu državni zbor ne sme sprejeti zakona, ki bi bil vsebinsko v nasprotju z odločitvijo volivcev.
Pa tudi če se sprejme nov zakon na temo študentskih servisov/malega dela sem prepričan da bomo imeli nov referendum.
Mah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ted ()
Pač potrebno je poiskati dialog. Vendar s to vlado to verjetno ne bo mogoče.
http://www.finance.si/308738/%26%23039%...
http://www.finance.si/308738/%26%23039%...
Zgodovina sprememb…
Matako ::
Ok, molka je konec - cela Slovenija nabija dalje. Zato vržem kost: bi se dalo recimo pristojnost študentskih servisov prenesti na, ne vem, Zavod za zaposlovanje brez nekih zakonov? Čisto resno vprašam, ker osebno ne vidim razloga, da ne.
/\/\.K.
Ramon dekers ::
telbanc> Mislim da je zadeva precej resna.
O, ja. Moja babica in moj brat bosta tudi po novem letu brez možnosti za legalno opravljanje določenih oblik dela, kar seveda pomeni, da bosta še naprej delala na črno.
Fino, da ste bli proti.
pojdi k boratu, in ga vprašaj zakaj je gospodarska situacija takšna kot je. Tvoj brat bi moral biti redno zaposlen, babica pa v penziji.
djordjevic ::
Bravo, Slovenija. Spet si izglasovala status quo. Kdo je že rekel, da si želi sprememb?
No grave is deep enough to keep us in chains.
"Bravo, Slovenija. Spet si izglasovala status quo. Kdo je že rekel, da si želi sprememb?"
Mi smo za spremembe, "npr. "da vlada spizdi". In tako nehajo delat škodo.
Mi smo za spremembe, "npr. "da vlada spizdi". In tako nehajo delat škodo.
Zgodovina sprememb…
GLAVNI ::
Dr_M ::
djordjevic je izjavil:
Bravo, Slovenija. Spet si izglasovala status quo. Kdo je že rekel, da si želi sprememb?
Za spremembe na bolje sem takoj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Matako ::
Pa tudi če se sprejme nov zakon na temo študentskih servisov/malega dela sem prepričan da bomo imeli nov referendum.
Če pride na referendum zakon, ki bi vseboval moje predloge, bi referendum padel 99,9%.
To ni še nič! Zaradi mojega bi bile dodatno še demonstracije! Pa še folk bi hodil okrog s transparenti "Free Semo", ker bi aretiral Semoliča :D
/\/\.K.
"Minister Svetlik morebiten padec zakona o malem delu opisuje kot znak, da se ljudje ne zavedajo pomena reform. Za premiera Pahorja pa je glasovanje o pokojninski reformi bolj pomembno."
Prvi odzivi....heh, tale PAhor, kot da ne bo Pokojninska tudi padla...keri kekci...ne moreš verjet...
Sicer je udeležba več kot 30%....
Prvi odzivi....heh, tale PAhor, kot da ne bo Pokojninska tudi padla...keri kekci...ne moreš verjet...
Sicer je udeležba več kot 30%....
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Kva je fajn žvet v državi, ko noben ne vidi dlje od barve politikov in barve reform. Diktatorstvo rabmo, izvoljeno diktatorstvo IMO najbolši sistem.
"Kva je fajn žvet v državi, ko noben ne vidi dlje od barve politikov in barve reform. Diktatorstvo rabmo, izvoljeno diktatorstvo IMO najbolši sistem."
Rabimo sistem, vlado, pod katero bo gospodarstvo funkcioniralo. Kakšen sistem in katera vlada, razen obstoječe me ne zanima. Zanima me le končni rezultat.
Pač folku je dost demokracije praznih želodcev.
Rabimo sistem, vlado, pod katero bo gospodarstvo funkcioniralo. Kakšen sistem in katera vlada, razen obstoječe me ne zanima. Zanima me le končni rezultat.
tako je telbanc, tovarne z 10.000 novimi delovnimi mesti ne pa zajebavanje z malim delom
kmetek ::
Rabimo sistem, po katerem bodo Hilde, Kordeži, Zidarji, Jankoviči, Pavčki in ostali, ki so zafurali podjetja, v čuzici z odvzetim celotnim premoženjem.
Častim 500€ takoj proračun.
Nove Mure in Danfosse, ne? Nazaj na fordizem. Debili.
cewapcic ::
Kaj vladi preprečuje, da naslednji teden sprejme višjo obdačitev študentskega dela in pa da gre manj denarja raznim študentskim organizacijam?
Rabimo sistem, po katerem bodo Hilde, Kordeži, Zidarji, Jankoviči, Pavčki in ostali, ki so zafurali podjetja, v čuzici z odvzetim celotnim premoženjem.
Zafuralii cisto po "legalni" poti. Kdo je za to kriv? Tiste, ki so jim to omogocili, je treba zapret.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Daedalus ::
tako je telbanc, tovarne z 10.000 novimi delovnimi mesti ne pa zajebavanje z malim delom
Ja, pa vsakemu za trakom 500000€ neto plače, božičnico in plačanih 300 dni letnega dopusta. Pa da vidimo, kam pridemo.
Če je vlada pametna, bo zdaj resno zarezala v študentsko delo. I know I would. Pa da vidimo, kak se bo pol javkalo in stokalo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
ZaLoMaT ::
"Kva je fajn žvet v državi, ko noben ne vidi dlje od barve politikov in barve reform. Diktatorstvo rabmo, izvoljeno diktatorstvo IMO najbolši sistem."
Saj imamo sistem, vlado!
Vendar ko ta predlaga kakršen koli predlog, se ga zavrača, čeprav v osnovi sploh niso vsi slabi.
V tem primeru, pa ja na moje razočaranje padel referendum zaradi ovc, ki si niso mogli prebrati 26strani in so jih enostavno študentki domovi in medijo prepričali v slabost, rečem lahko le OVCE.
Slabo se nam piše, še dobro da imamo Slo-Tech ...
@Deadalus: Oh, friggin' yeah. Let'em roast.
Okapi ::
Sem že napisal, da se bojo danes marsikateremu levičarju odprle oči,Telbanc, ti očitno še sedaj ne razumeš, da so proti zakonu v glavnem levičarji. Kaj misliš, da je Semolič in ostali sindikalisti, ki so bili najbolj glasni? Saj tudi ti si, sodeč po tvojih "ekonomskih" komentarjih, čisti levičar, samo da očitno tega sploh ne štekaš. Kranjska sorbona FTW
O.
"tako je telbanc, tovarne z 10.000 novimi delovnimi mesti ne pa zajebavanje z malim delom"
Teh 10.000 delovnih mest bi bilo ustvarjenih na račun študentov.
Točno tako je, rabimo vlado, ki bo spodbudila gospodarsvo, ne pa da stojimo na mestu in se pravice kar naprej majnšajo.
"Telbanc, ti očitno še sedaj ne razumeš, da so proti zakonu v glavnem levičarji. Kaj misliš, da je Semolič in ostali sindikalisti, ki so bili najbolj glasni? Saj tudi ti si, sodeč po tvojih "ekonomskih" komentarjih, čisti levičar, samo da očitno tega sploh ne štekaš. Kranjska sorbona FTW"
O moji izobrazbi - je vse na netu. Nimam kaj skrivat. Če malo pobrskaš boš našel vse od praktikuma do diplomske in podiplomske naloge-vse je narejeno na FOV . Kako se pišem pa mislim da veš.
Zanimivo se procent Proti neverjetno sklada z nepodporo vladi na zadnjem merjenju....Tko da so proti vsi......levi in desni...ker pa je na oblasti leva opcija se reče da so pač oni potegnili takratko.
Potegnili so ga zdej, na pokojninskem ga bojo pa še enkrat.
Teh 10.000 delovnih mest bi bilo ustvarjenih na račun študentov.
Točno tako je, rabimo vlado, ki bo spodbudila gospodarsvo, ne pa da stojimo na mestu in se pravice kar naprej majnšajo.
"Telbanc, ti očitno še sedaj ne razumeš, da so proti zakonu v glavnem levičarji. Kaj misliš, da je Semolič in ostali sindikalisti, ki so bili najbolj glasni? Saj tudi ti si, sodeč po tvojih "ekonomskih" komentarjih, čisti levičar, samo da očitno tega sploh ne štekaš. Kranjska sorbona FTW"
O moji izobrazbi - je vse na netu. Nimam kaj skrivat. Če malo pobrskaš boš našel vse od praktikuma do diplomske in podiplomske naloge-vse je narejeno na FOV . Kako se pišem pa mislim da veš.
Zanimivo se procent Proti neverjetno sklada z nepodporo vladi na zadnjem merjenju....Tko da so proti vsi......levi in desni...ker pa je na oblasti leva opcija se reče da so pač oni potegnili takratko.
Potegnili so ga zdej, na pokojninskem ga bojo pa še enkrat.
Zgodovina sprememb…
CHAOS ::
Tole ljudstvo ni bilo sposobno v zadnjih 8 letih narediti drobnih korakov naprej. Teh 150k nezaposlenih je praktično stalno breme države. Noben investitor pri zdravi pameti ne bo šel vlagat v manufakturo v tej državi. Saj lastnikom kapitala se smeji. Poceni delovna sila ostaja. Thomas rad govori o zapečenem mempleksu. Bo kar držalo, da še nismo na stopnji, ko bi bili pripravljeni delati drobne korake v katero koli smer. Na mestu stat pa res znamo. Teh klenih slovenskih rekov tipa bolje vrabec v roki kot golob na strehi imamo še precej za rokavom. Ne upamo si narediti nobene spremembe, pa naj bo kakršnakoli. Niti poizkusimo ne. Saj to je popotnica za vse preostale reforme te vlade, prejšnje in žal za enkrat tudi prihodnje.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'
Ta vlada nima podpore, torej karkoli predlaga ne bo šlo skoz.
To enim še ni jasno. Meni je.
To enim še ni jasno. Meni je.
"Teh 10.000 delovnih mest bi bilo ustvarjenih na račun študentov."
In vsa bi bila iz tovarn oz tovarniška - industrijska dela, ta delovna mesta bi prišla kar tako iz neba, ko bi borko rekel ti ti reven slovenček res vidim da nimaš dela, zato ti dam na koroško 5.000 delovnih mest, prekmurje 3.000 in 2.0000 pomurska regija, Ljubljan pa ima dovolj...
In vsa bi bila iz tovarn oz tovarniška - industrijska dela, ta delovna mesta bi prišla kar tako iz neba, ko bi borko rekel ti ti reven slovenček res vidim da nimaš dela, zato ti dam na koroško 5.000 delovnih mest, prekmurje 3.000 in 2.0000 pomurska regija, Ljubljan pa ima dovolj...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
DamijanD ::
Zanimivo je, da je (vsaj na volišču za katerega imam podatke) glasovat prišlo zelo veliko upokojencev in zelo malo študentov (pa ni to zaradi demografske posebnosti okoliša).
Bi pričakoval prej obratno... Čeprav medijska kampanija se je pa zelo dotikala upokojencev
Bi pričakoval prej obratno... Čeprav medijska kampanija se je pa zelo dotikala upokojencev
"n vsa bi bila iz tovarn oz tovarniška - industrijska dela, ta delovna mesta bi prišla kar tako iz neba, ko bi borko rekel ti ti reven slovenček res vidim da nimaš dela, zato ti dam na koroško 5.000 delovnih mest, prekmurje 3.000 in 2.0000 pomurska regija, Ljubljan pa ima dovolj.."
To ne bi bila nova delovna mesta...da se razumemo...šlo bi novo razdelitev obstoječega dela. Nič drugega.
Ta vladla še ve ne kaj so to nova delovna mesta,
To ne bi bila nova delovna mesta...da se razumemo...šlo bi novo razdelitev obstoječega dela. Nič drugega.
Ta vladla še ve ne kaj so to nova delovna mesta,
Zgodovina sprememb…
Zanimivo je, da je (vsaj na volišču za katerega imam podatke) glasovat prišlo zelo veliko upokojencev in zelo malo študentov (pa ni to zaradi demografske posebnosti okoliša).
zanimivo na mojem volišču je bilo obratno, družine s študenti, ki so bili proti malemu delu. Upam samo da nas kakšna ljubljana ne zahebe.
edit: slovnica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
ahac ::
Ramon dekers je izjavil:
"Teh 10.000 delovnih mest bi bilo ustvarjenih na račun študentov."
Nekaj delovnih mest bi prišlo od dela, ki ga zdaj opravljajo študenti.
Od kje so dobil to cifro... verjento približno od tam, kjer so nasprotniki dobil cifro kolk jih bo manj (samo, da so tisti še mal bolj globoko porinl prste).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
ahac in ta delovna mesta bi bila natančno kje? Samo v Ljubljani kot gostilniška dela? Ali tudi v regijah ki jih jaz omenjam?
Govorimo o resnih delovnih mestih...
Govorimo o resnih delovnih mestih...
Bellatrix ::
80% - 20% je blo že kdaj vse tako okroglo ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.
No, sicer se "vojna" nadaljuje.
Včeraj sem dobil nov mail o pokojniskem zakonu.
Ki ga bom v kratkem posredoval vsem ki jih poznam.
Seveda ga bom prilimal tudi v ustrezni temi na slo-techu.
"Nekaj delovnih mest bi prišlo od dela, ki ga zdaj opravljajo študenti."
Večina delovnih mest bi prišla od študentov.
Včeraj sem dobil nov mail o pokojniskem zakonu.
Ki ga bom v kratkem posredoval vsem ki jih poznam.
Seveda ga bom prilimal tudi v ustrezni temi na slo-techu.
"Nekaj delovnih mest bi prišlo od dela, ki ga zdaj opravljajo študenti."
Večina delovnih mest bi prišla od študentov.
kmetek ::
Če so leni no. Nobene žurke in free drinks jim niso obljubili.
mtosev ::
80% - 20% je blo že kdaj vse tako okroglo ?
številka se ujema s trenutno podporo vladi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
saj sem rekel, boljša opcija je če naredijo splave plačljive, tako se nam bo povečala še nataliteta. Samo predlog vladi.
hamax ::
saj sem rekel, boljša opcija je če naredijo splave plačljive, tako se nam bo povečala še nataliteta. Samo predlog vladi.
Toliko o kostruktivnosti slo-tech opozicije.(vsaj bolj glasnega dela)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()
WarpedGone ::
Nepomemben slučaj.
Ni nas malo, ki vlade ne podpiramo, a smo bili Za.
Zbogom in hvala za vse ribe
Toliko brihtnih glav tukaj, pa vidijo tak slab zakon kot resilno bilko. In potem se kozlajo po folku, ki je proti takim reformam.
Ampak vazno je, da Jansa ni kaj takega predlagal, ker potem bi bila pa res katastrofa, ane?
Ampak vazno je, da Jansa ni kaj takega predlagal, ker potem bi bila pa res katastrofa, ane?
konstruktivnost gor ali dol vse je stvar interpretacije, žal boš ti zagovarjal stališča malega dela do konca ampak končno so slovenceljni storili pravo stvar.
mtosev ::
WarpedGone je izjavil:
Nepomemben slučaj.
Ni nas malo, ki vlade ne podpiramo, a smo bili Za.
Me too.Očitno imajo ljudje rad da jih drugi izkoriščajo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Toliko brihtnih glav tukaj, pa vidijo tak slab zakon kot resilno bilko. In potem se kozlajo po folku, ki je proti takim reformam.
sedaj ni janša na oblasti in ni on predleagal zakon, pač pa borat, ki pozabi vse kar je 5 minut nazaj povedal. "Slovenceljni moramo biti fleksibilni" tako fleksibilni da bomo prišli okrog in srečali same sebe.
WarpedGone ::
Toliko brihtnih glav tukaj, pa vidijo tak slab zakon kot resilno bilko.
Ko boš na stvari nehal gledat abslutno ampak relativno glede na obstoječe stanje, jih boš razumel bolje.
Predlagan zakon je slab ja, ampak pomeni izboljšanje.
Sedaj tega izboljšanja ne bo.
Slovenceljni še vedno zahtevajo čudež.
Zbogom in hvala za vse ribe
Kaksno izboljsanje?
Sem ravno koncal branje 25 strani, ampak overall ne vidim izboljsanja. Doloceni deli so ok, ampak bo potrebno se precej postorit, da bi bile predlagane spremembe sprejemljive.
jaz sem presenečen, sem bil v volilni komisiji in sem videl ogromno mladih in oseb ki nikoli ne pridejo na referendume. Udeležba pri nas 43%, in rezultat je bil zelo dober. Tako da sem ponosen, končno so storili nekaj pametnega in prišli v večjem številu.
opeter ::
Telbanc, tebi nekaj ni jasno: ne glede, kdo sedi v tronu v Beli Ljubljani, pa naj bo to Pahor, Janša, Golobič, Jelinčič, Kresal, Žerjav ali kdo sedmi ... nekatere zadeve bo treba speljati, pa če bo folku všeč ali ne.
Ena od teh je recimo pokojninska reforma.
Da pa nekateri sanjate o tem, da bo prišel nekdo in odprl veliiiiiiko tovarno, kjer bo več tisoč zaposlenih in bo vsak od teh prejemal vsaj tisoč evrov, hja, takim priporočam, da se prebudijo.
Ena od teh je recimo pokojninska reforma.
Da pa nekateri sanjate o tem, da bo prišel nekdo in odprl veliiiiiiko tovarno, kjer bo več tisoč zaposlenih in bo vsak od teh prejemal vsaj tisoč evrov, hja, takim priporočam, da se prebudijo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
CHAOS ::
WarpedGone je izjavil:
Toliko brihtnih glav tukaj, pa vidijo tak slab zakon kot resilno bilko.
Ko boš na stvari nehal gledat abslutno ampak relativno glede na obstoječe stanje, jih boš razumel bolje.
Sedaj tega izboljšanja ne bo.
Slovenceljni še vedno zahtevajo čudež.
Ja, to je ta problem. Mi bi kar vse na en mah. Pa to žal ne gre. V realnosti ni nobenega resetiranja države, niti družbe. Postopnega napredka se pa krčevito branimo.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | popoldanski sp ali napotnicaOddelek: Loža | 2197 (1796) | Mati |
» | Zbiranje podpisov za referenduma (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 41944 (38768) | borisk |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 95554 (77491) | tx-z |
» | Razbijanje studentov pred parlamentom (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 134545 (117507) | €uro |
» | Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 23099 (18311) | bluefish |