Forum » Problemi človeštva » Malo delo - referendum
Malo delo - referendum
technolog ::
Truga, ravno to jaz poskušam telebancu razložit že pol ure...
Malo delo lahko ali pa ne pomeni zmanjšanje ženskih pravic. Tale mail je rumeni tisk, 24ur like.
Malo delo lahko ali pa ne pomeni zmanjšanje ženskih pravic. Tale mail je rumeni tisk, 24ur like.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Truga ::
bluefish ::
Ramon dekers je izjavil:
To je jasno vsem, vendar si hkrati ne zatiskati oči, da bi bilo potrebno študentsko delo v sedanji obliki tudi v primeru omenjenih reform konkretno spremeniti ali, še bolje, ukiniti.Sam bog ve, kje bo ta vlada čez eno leto.A misliš, da bo pa kaka druga vlada naredila kaj boljšega? Da, morda v odtenkih, konkretnih reform pa niso zmožni. Posledično torej lahko preko referendumov zavračamo zakon za zakonom in upamo, da bo pa nekomu uspelo spisati idealnega, ki bo všeč prav VSEM vpletenim.
kot prvo, znižat določene davke, kot drugo, dati podjetjem tipa boscarol določene ugodnosti, in kot tretje realna delovna mesta. Mislim wtf...
Še vedno pa nisi odgovoril na tole:
"še par postov nazaj si napisal, da lažje najdeš redno zaposlitev kot študentsko delo. Kaj je sedaj?"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
PaX_MaN ::
kot drugo, dati podjetjem tipa boscarol določene ugodnosti
Vanj je šlo nekaj milijonov davkoplačevalskega in evropskega denarja.
Ramon dekers ::
Ramon dekers je izjavil:
To je jasno vsem, vendar si hkrati ne zatiskati oči, da bi bilo potrebno študentsko delo v sedanji obliki tudi v primeru omenjenih reform konkretno spremeniti ali, še bolje, ukiniti.Sam bog ve, kje bo ta vlada čez eno leto.A misliš, da bo pa kaka druga vlada naredila kaj boljšega? Da, morda v odtenkih, konkretnih reform pa niso zmožni. Posledično torej lahko preko referendumov zavračamo zakon za zakonom in upamo, da bo pa nekomu uspelo spisati idealnega, ki bo všeč prav VSEM vpletenim.
kot prvo, znižat določene davke, kot drugo, dati podjetjem tipa boscarol določene ugodnosti, in kot tretje realna delovna mesta. Mislim wtf...
Še vedno pa nisi odgovoril na tole:
"še par postov nazaj si napisal, da lažje najdeš redno zaposlitev kot študentsko delo. Kaj je sedaj?"
nevem kje je problem? Ja sam ga lažje najdem, ampak ok ampak pustimo mene, sam bi šel tudi v tujino če tu ne bi našče dela, oz bom šel ampak je pa dejstvo de sem odaljen 25 km od centra lj, ne predstavljam pa si kako bi bilo če bi živel na Koroškem, ali v kakšni Ajdovščini, tudi Maribor polzi navzdol. Kar se tiče študentskega dela, no tega pa nisem našel oz kasneje preko znancev š. servisa. Si res tako trd da ne dojameš kako velika konkurenca je že sedaj pri š. delu, in kako hudo bo šele kasneje.
kpkp ::
Nevem zakaj zganjate tako "paniko" zaradi enaga e-maila, ko pa nas država z našim denarjem prepričuje v svoj prav pa nobeden nič ne reče (disappointed) .
@Ramon dekers: Ne, glede konkurenčnosti se veliko ne bo spremenilo. Kelnarce bodo še vedno študentke in ne kake upokojene mame, strokovna dela ostanejo domena ljudi z ustreznimi kompetencami,... Morda se bo situacija spremenila pri raznih administrativnih delih, vendar dolgoročno ni panike.
solatko ::
Poglejte si statistiko zaposlenih žensk v ZRN med leti 60 - 80 prejšnjega stoletja, jih je bilo večina doma, razen tistih s srednjo in višjimi izobrazbami, katere pa kljub malemu delu, brez omejitev, na določenih področjih - šolstvo, zdravstvo, kemija, farmacija, tehnološko visoko razvita podjetja..... dobijo tudi danes, v kovinsko predelovalni industriji, ki je bila takrat, poleg farmacevtskih firm, nosilna panoga pa nikdar ni bilo prav veliko žensk, tako kot med smetarji ne.
So pa z ukinitvijo omejitve ur, za malo delo zajebal veliko drugih delavcev v Nemčiji, torej je treba bit proti ukinitvi omejitev, kadarkoli, ne pa proti malemu delu.
Študentsko delo, tako kot je bilo mišljeno na začetku, je precej podobno malemu delu, vendar se je izrodilo, v redne zaposlitve na napotnice, brez omejitev (tako časa, kot starosti študentov ali njihovih mam, starih mam in starih očkov).
Na ST imamo dostikrat v zobeh firmo, ki je bila ustavnovljena in posluje samo s študenti - Sosed. Tudi to je poleg reklam in drugega, nelojalna konkurenca d.o.o.-jem in S.p.-jem, ki imajo te stvari urejene zakonito - redno zaposleni delavci, lahko tudi za določen čas.
So pa z ukinitvijo omejitve ur, za malo delo zajebal veliko drugih delavcev v Nemčiji, torej je treba bit proti ukinitvi omejitev, kadarkoli, ne pa proti malemu delu.
Študentsko delo, tako kot je bilo mišljeno na začetku, je precej podobno malemu delu, vendar se je izrodilo, v redne zaposlitve na napotnice, brez omejitev (tako časa, kot starosti študentov ali njihovih mam, starih mam in starih očkov).
Na ST imamo dostikrat v zobeh firmo, ki je bila ustavnovljena in posluje samo s študenti - Sosed. Tudi to je poleg reklam in drugega, nelojalna konkurenca d.o.o.-jem in S.p.-jem, ki imajo te stvari urejene zakonito - redno zaposleni delavci, lahko tudi za določen čas.
Delo krepa človeka
Pšenični ::
"Nevem zakaj zganjate tako "paniko" zaradi enaga e-maila, ko pa nas država z našim denarjem prepričuje v svoj prav pa nobeden nič ne reče (disappointed)"
Zato ker bo ta mail, če bo krožil naredil več kot tistih 185 milijonov, ki nam jih je vlada vzela za svojo propagando. zato zganjajo "kažin".
Torej vas prosim, da ga pošljete čim večim osebam s prošnjo da ga pošljejo naprej. Je na prejšnji strani.
Hvala.
Zato ker bo ta mail, če bo krožil naredil več kot tistih 185 milijonov, ki nam jih je vlada vzela za svojo propagando. zato zganjajo "kažin".
Torej vas prosim, da ga pošljete čim večim osebam s prošnjo da ga pošljejo naprej. Je na prejšnji strani.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
ahac ::
"Nevem zakaj zganjate tako "paniko" zaradi enaga e-maila, ko pa nas država z našim denarjem prepričuje v svoj prav pa nobeden nič ne reče (disappointed)"
Hvala.
Kdor verjame takemu mailu, tudi ni sposoben delat nič več kot pečt pomfri v McDonaldsu. Ampak tam zdaj jemljejo samo študente...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()
http://www.finance.si/307869/Hribar-Mil...
V kontekstu maila še tole.
Nej še elita zategne pas. Pa se nej grejo pol malo delo.
Sicer se lahko vprašamo tudi; kdo še verjame vladi?
Odgovor se glasi;
Če vlade ne podpiramo, zakaj bi podpirali tele zgrešene reforme?
V kontekstu maila še tole.
Nej še elita zategne pas. Pa se nej grejo pol malo delo.
Sicer se lahko vprašamo tudi; kdo še verjame vladi?
Odgovor se glasi;
Če vlade ne podpiramo, zakaj bi podpirali tele zgrešene reforme?
Zgodovina sprememb…
Dejstvo je da vlada nima podpore, kar pomeni, karkoli da ven, ne bo šlo skozi.
Čista logika. Če nekoga ne podpiraš, to pomeni da dela slabo. Če dela slabo, dela slabe "produkte" (zakone). Zato jih folk ne bo potrdil. Ker mislimo da delajo zelo slabo.
Vlada s tako podporo je praktično neoperativna. Pa si upajo še z takimi zakoni.
Če ima nekdo podporo, te lahko prepriča da je potrebno stisnit zobe za določen čas. Temle kekcem pa ne verjame noben več.
Kaj počnejo. Vsaka dva meseca se zadolžimo z obveznicamo za 1.5 milijardo evrov, ki jih potem namesto v gospodarstvo - za razvojne projekte vtikajo v krpanje proračuna in NLB, ki je prava ponikalnica denarja-zgrešenih projektov. (sem podal tekoči problem)
"Zakaj bi si zategovali pas in pristajali na reforme, ko pa tisti 'gor' le kradejo in se jim nič ne zgodi," razmišlja generalni direktor GZS
Torej nisem osamljen. V svojem razmišlljanju.
Čista logika. Če nekoga ne podpiraš, to pomeni da dela slabo. Če dela slabo, dela slabe "produkte" (zakone). Zato jih folk ne bo potrdil. Ker mislimo da delajo zelo slabo.
Vlada s tako podporo je praktično neoperativna. Pa si upajo še z takimi zakoni.
Če ima nekdo podporo, te lahko prepriča da je potrebno stisnit zobe za določen čas. Temle kekcem pa ne verjame noben več.
Kaj počnejo. Vsaka dva meseca se zadolžimo z obveznicamo za 1.5 milijardo evrov, ki jih potem namesto v gospodarstvo - za razvojne projekte vtikajo v krpanje proračuna in NLB, ki je prava ponikalnica denarja-zgrešenih projektov. (sem podal tekoči problem)
"Zakaj bi si zategovali pas in pristajali na reforme, ko pa tisti 'gor' le kradejo in se jim nič ne zgodi," razmišlja generalni direktor GZS
Torej nisem osamljen. V svojem razmišlljanju.
Zgodovina sprememb…
"Slovenija je tista tranzicijska država, v kateri je bilo končanih več procesov proti pisateljem kot proti gospodarskim kriminalcem." tako je v svoji kolumni zapisal Miha Mazzini."
Tole še spada gor. V prejšnji post.
Je pa tole zelo tragična resnica. Če pogledamo še druge teme in povežemo npr. z afero Baričevič, vidimo, da je od pravne države ostal le še okostnjak, ki ga vsi brcajo.
Tole še spada gor. V prejšnji post.
Je pa tole zelo tragična resnica. Če pogledamo še druge teme in povežemo npr. z afero Baričevič, vidimo, da je od pravne države ostal le še okostnjak, ki ga vsi brcajo.
Zgodovina sprememb…
Tarzan ::
Če pade tale zakon na referendumu pa ne grem več na nobenega. Resnično žalostno, kako se izigrava zadnje čase ta instrument.
Grey ::
Če pade tale zakon na referendumu pa ne grem več na nobenega. Resnično žalostno, kako se izigrava zadnje čase ta instrument.
Zakaj? S tem narediš največjo napako. Naj naredijo e-volitve pa bo stvar takoj stala manj kot 100€. In takoj imaš skoraj vse ljudi zavzete v volitev, ker si bojo raje vzeli manj kot 5 minut časa, da kliknejo, kot pa da gredo nekam na lokalno mesto čakajo izpolnejo itd itd.
kmetek ::
Važn, da bo šlo spet 4mio davkoplačevalskega denarja.
4.000.000 : 120.000 brezposelnih = vsakemu 33.33€ oziroma 1/7 socialne.
4.000.000 : 120.000 brezposelnih = vsakemu 33.33€ oziroma 1/7 socialne.
Karaya 52 ::
Mah, zakaj brezposlenim? 4 milijone delimo z dvema, torej dva evra na osebo. Zakaj bi se vedno ukvarjali z najslabšimi učenci v razredu? Drugače pa ne vidim razlogov, da bi se refendumi omejevali. Če je koalicijo strah poraza to ni zadosten razlog, če si narod izglasuje vislice, si pa zasluži vislice.
Malo delo je prepiranje okoli sence crknjenega osla. Sistem, ki se ga da zelo preprosto nastaviti so zakomplicirali do amena. Nov zakon gre po istem birokratskem kopitu kot ostali produkti te vlade, malo delo niso vislice, na tej poti smo imo že dve desetletji. Najbolj socialna država v EU z največjimi problemi realenga gospodarstva, komu gre čestitati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
pirlo ::
Malo delo je prepiranje okoli sence crknjenega osla. Sistem, ki se ga da zelo preprosto nastaviti so zakomplicirali do amena. Nov zakon gre po istem birokratskem kopitu kot ostali produkti te vlade, malo delo niso vislice, na tej poti smo imo že dve desetletji. Najbolj socialna država v EU z največjimi problemi realenga gospodarstva, komu gre čestitati?
Pa saj to je cilj, za to so plačani. Kak bi pa zgledalo, če bi v dveh letih spisali super zakone in jih uveljavili? Nič kreganja, nič podtikanja, nič problemov? Oni živijo od tega, da popravljajo stokrat en in isti zakon, ne naredijo pa nič. To malo delo je pač poskus kako na hiter način in brez pretiranega napora napolnit proračun, če uspe, uspe, če ne pač ne ... 10 zasedanj so naredli, dnevnice so skasirali, oni so preskrbljeni, za druga jih ne briga. So pa kot športniki, v parlamentu se kregajo, potem pa so največji prijatelji saj vedo, da je to vsem kruh
Edina rešitev je bojkotirat volitve, da bodo imeli malo % udeležbe (samo svoje glase) pa se bodo pol mogoče zamislili, ko bodo ugotovili, da se država ne vrti okoli njih Do tega nam na srečo ne manjka več veliko.
Če pogledamo še en zelo boleč aspekt za levico, ki se dotika tudi nepotrebnosti malega dela.
To je gospodarska situacija.
Gospodarska situacija se bo začela izboljševati malo pred volitvami drugo leto, prav tako pričakujem tudi konec drugega leta večje padanje brezposelnosti.
Tako v bistvu ta zakon tud s tega vidika ni potreben.........
Bistvena poanta celotne zgodbe pa bo ta, da bo smetano okrevanja pobrala naslednja vlada, ki bo tako dobila avtomatsko še en mandat.
Če poenostavimo, levici bo ostal madež najbolj nesposobne vlade z osmoljenim Pahorjem, ki tako konča kariero politika, desnica pa bo z malo sreče dobila dva mandata, v katerem lahko "stori marsikaj". Če bo hotela.
Pišem tole pa mi gre na smeh, kajti zna bit tako, zna....celotna zgodba se bo začela v kratkem z padlimi referendumi in končala z bolečim padcem leve vlade, ko bo v zraku že čutiti gospodarsko okrevanje....
To je gospodarska situacija.
Gospodarska situacija se bo začela izboljševati malo pred volitvami drugo leto, prav tako pričakujem tudi konec drugega leta večje padanje brezposelnosti.
Tako v bistvu ta zakon tud s tega vidika ni potreben.........
Bistvena poanta celotne zgodbe pa bo ta, da bo smetano okrevanja pobrala naslednja vlada, ki bo tako dobila avtomatsko še en mandat.
Če poenostavimo, levici bo ostal madež najbolj nesposobne vlade z osmoljenim Pahorjem, ki tako konča kariero politika, desnica pa bo z malo sreče dobila dva mandata, v katerem lahko "stori marsikaj". Če bo hotela.
Pišem tole pa mi gre na smeh, kajti zna bit tako, zna....celotna zgodba se bo začela v kratkem z padlimi referendumi in končala z bolečim padcem leve vlade, ko bo v zraku že čutiti gospodarsko okrevanje....
Zgodovina sprememb…
Politiki se sami od sebe že ne bodo streznili, ni to kot nočno popivanje, zato sem malo dramatičen v svojih postih. Tako kot bi zdravnik rekel strastnemu kadilcu, da ga čakajo samo še tri leta življenja če ne preneha s kajenjem.
Sicer je pa tole malo delo res izguba časa. Trg dela bo še vedno drag in nefeksibilen, problemi bodo z enega sektorja romali na drugega, meni konkretno se utegne situacija izboljšati, če se seveda sploh še vrnem v Slovenijo.
Sicer je pa tole malo delo res izguba časa. Trg dela bo še vedno drag in nefeksibilen, problemi bodo z enega sektorja romali na drugega, meni konkretno se utegne situacija izboljšati, če se seveda sploh še vrnem v Slovenijo.
Daedalus ::
ZARADI ZAKONA O MALEM DELU BODO ŽENSKE:
? izgubile svojo ekonomsko neodvisnost in postale odvisne od
podpore družine oziroma partnerja,
In če bi politiko vodile ženske, bi vsi boljš živeli in ne bi bilo vojn. Itak.
Takole defaultno kontriranje raznih telbancev pa kaže, kolko zdrave pameti je po svetu. Ne maram vlade, zato bom by default prosti vsemu, kar predlaga. Hmm, predlagam članstvo v kakem navijaškem klubu. Tako vedenje še najbolj spada tja, kam drugam pa ne.
Dvomim. Slovensko gospodarstvo (neizvozno usmerjen del, se razume) bo čez eno leto lih nekje na tleh. Ko bo treba še enkrat reševat kronske dragulje tipa NLB in podobno zahojene "nacionalne interese".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
technolog ::
Ja, telebanc neki blebeta v tri krasne.
Jaz sem za zakon, čeprav mi direktno škoduje (večino dela namreč opravim po projektih), ampak vem, da nekako mora biti sprejet, da se bodo stvari začele premikati na bolje. Podjetja naj imajo redno zaposlene, študente pa samo izjemoma - s tem se strinjam.
Jaz sem za zakon, čeprav mi direktno škoduje (večino dela namreč opravim po projektih), ampak vem, da nekako mora biti sprejet, da se bodo stvari začele premikati na bolje. Podjetja naj imajo redno zaposlene, študente pa samo izjemoma - s tem se strinjam.
Tista podjetja ki so sposobna in kaj vredna imajo že tako ali tako redne zaposlene. Ostalo pa vseeno če propade. Koliko študentov pa ima Revoz lol.
Mogoče bo potem več nezaposlenih lahko delalo v merkatorju ali za šankom.
MisterR ::
Ramon dekers je izjavil:
Tista podjetja ki so sposobna in kaj vredna imajo že tako ali tako redne zaposlene. Ostalo pa vseeno če propade. Koliko študentov pa ima Revoz lol.
Mogoče bo potem več nezaposlenih lahko delalo v merkatorju ali za šankom.
Od kod ti ta info? Ti veš da imajo mercator,spar,mcdonalds in še marsikatera druga firma zaposlenih skoraj več študentov kot pa redno zaposlenih?
Jah no v macu delajo za 3 eur na uro, da o nočnih in ostalih slabih pogojih ne govorimo. Pa govorimo o resnih firmah ok za mac je splošno znano da tam delajo študentje, ne seri mi pa z mercatorejm da je to resna firma, ko nevejo sploh kaj bi z njim, enkrat bi ga prodali enkrat pravijo da je to slovenski paradni konj. Paradni konj may ass.
Malo premisli kaj je resna firma, firma mora imeti kapital, dobičke, ustvarjati določeno vrednost, prinašati stalen dotok davkov. Ne pa da si sposodi od NLB -ja, potem pa NLB ugotovi da je firma nesposobna in je treba krpati.
Ti naštejem resne firme:
Helios
Krka
Lek (sicer res ni slovenski imajo super dobiček)
Študentje so samo za kakšno čiščenje, lažja opravila, vsi ostali imajo konkretno delo in solidno plačo oz. je za življenje. Torej nevem kaj bi kdorkoli pridobil z malim delom.
Malo premisli kaj je resna firma, firma mora imeti kapital, dobičke, ustvarjati določeno vrednost, prinašati stalen dotok davkov. Ne pa da si sposodi od NLB -ja, potem pa NLB ugotovi da je firma nesposobna in je treba krpati.
Ti naštejem resne firme:
Helios
Krka
Lek (sicer res ni slovenski imajo super dobiček)
Študentje so samo za kakšno čiščenje, lažja opravila, vsi ostali imajo konkretno delo in solidno plačo oz. je za življenje. Torej nevem kaj bi kdorkoli pridobil z malim delom.
Helios da nima študentov? Dvomim, enako za fructal. V krki in leku pa nevem.
Pa ne gre se za resne firme in slovenske/tuje. Ampak za dejstvo da imajo vse firme skoraj več zaposlenih študentov kot pa redno zaposlenih in da malo dela tega ne preprečuje niti kaj dosti zmanjšuje. Obstaja omejitev ur malega dela ampak to je to, pa še to se da zaobit smo ugotovili.
P.S.
Zapri mercator, kam boš dal dobrih 11k nezaposlenih... nevem, to je za mene kar precej resna firma.
Pa ne gre se za resne firme in slovenske/tuje. Ampak za dejstvo da imajo vse firme skoraj več zaposlenih študentov kot pa redno zaposlenih in da malo dela tega ne preprečuje niti kaj dosti zmanjšuje. Obstaja omejitev ur malega dela ampak to je to, pa še to se da zaobit smo ugotovili.
P.S.
Zapri mercator, kam boš dal dobrih 11k nezaposlenih... nevem, to je za mene kar precej resna firma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
sem ti rekel da jih imajo, samo za takšna opravila pri katerih nimajo izkušenj oz. le ta niso potrebna. Tako da beri kaj pišem.
Seveda se gre za firme, več kot jih je več delovnih mest je, po tvoji logiki naj bodo na trgu samo storitve?? No saj so, zato pa je tako, kupčkanje iz enega dreka iz drugega, če pa ti ustgvarjaš določeno vrednost kjer je potrbna prisotnost vsak dan 8 - 12 ur je pa druga pesem. Tako pa tebi podobni ne dojamejo da v trgovinah, za šankom normalno delajo študentje pri resnih firmah (ki jih ni veliko) pa ne oz drugačna, lažja dela.
In ja Helios ma več zaposlenih kot študentov.
še enkrat edit: in zakaj ima več zaposlenih od študentov? Zato ker si to lahko privošči, ker je več €€€€€€€€€€€€€€.... če pa €€€€€€€€€€€€ ni potem se kupčka s študenti ali delavci + astronomska požrešna država z davki.
Seveda se gre za firme, več kot jih je več delovnih mest je, po tvoji logiki naj bodo na trgu samo storitve?? No saj so, zato pa je tako, kupčkanje iz enega dreka iz drugega, če pa ti ustgvarjaš določeno vrednost kjer je potrbna prisotnost vsak dan 8 - 12 ur je pa druga pesem. Tako pa tebi podobni ne dojamejo da v trgovinah, za šankom normalno delajo študentje pri resnih firmah (ki jih ni veliko) pa ne oz drugačna, lažja dela.
In ja Helios ma več zaposlenih kot študentov.
še enkrat edit: in zakaj ima več zaposlenih od študentov? Zato ker si to lahko privošči, ker je več €€€€€€€€€€€€€€.... če pa €€€€€€€€€€€€ ni potem se kupčka s študenti ali delavci + astronomska požrešna država z davki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Sem ti rekel da jih imajo, samo za takšna opravila pri katerih nimajo izkušenj oz. le ta niso potrebna. Tako da beri kaj pišem.
Ti se norca delaš? Zakaj bi v mercatoru rabil izkušnje, za zlaganje na police? Za delo na blagajni? Izdaja kruha? Skladiščenje? In misliš da bodo z malim delom ta delovna mesta zasedli mali delavci oz. redno zaposleni? Pa ja veš da.
Tako pa tebi podobni ne dojamejo da v trgovinah, za šankom normalno delajo študentje pri resnih firmah (ki jih ni veliko) pa ne oz drugačna, lažja dela.
In s tem si hotel povedat kaj? Da je boljše da zapremo gostilne in mejmo samo kao resne firme?
Še enkrat, dokler nebo mali delavec bolj obdavčen od redno zaposlenega do takrat nimamo kaj sanjat o višji stopnji zaposlenosti. PIKA. Ali je firma pajzl s.p. ali Krka d.o.o. nima veze.
Mali delavec mora bit zgolj prehodno obdobje med izobraževanjem in redno zaposlitvijo ne pa nadomestilo tega! In to je problem malega dela, ker je isti kurac kot študentsko delo, samo na drugi način.
Ti bi pa še večje obdavčitve. Očitno res nimaš pojma kako funkcionira gospodarstvo oz. ekonomija. Višjo zaposloenost lahko s takšnimi zakoni dobomo samo v ju. in se še naprej veselo kreditiramo, na koncu pa državo prodamo kitajcem. Ni isti kurac, mali delavec je samo bolj obdavčen na trgu pa bo še večja konkurence.
In ja gostilne in trgovine zapret pa odpret resne firme ne kao ampak tako bi moralo biti, saj imamo samo še trgovine.
In ja gostilne in trgovine zapret pa odpret resne firme ne kao ampak tako bi moralo biti, saj imamo samo še trgovine.
hamax ::
Še enkrat, dokler nebo mali delavec bolj obdavčen od redno zaposlenega do takrat nimamo kaj sanjat o višji stopnji zaposlenosti. PIKA.
Cilja se na to, da bodo mali delavci zaradi omejitve ur neprimerni za dolgotrajno delo.
Ce bo to delovalo v praksi bomo pa videli.
Ja, večje obdavčitve za študentskemu delu podobnim "alternativam". Le na ta način lahko dosežeš redno zaposlovanje.
Še enkrat, dokler nebo mali delavec bolj obdavčen od redno zaposlenega do takrat nimamo kaj sanjat o višji stopnji zaposlenosti. PIKA.
Cilja se na to, da bodo mali delavci zaradi omejitve ur neprimerni za dolgotrajno delo.
Ce bo to delovalo v praksi bomo pa videli.
Sej to je problem, ker ne bo. Študentsko (malo delo) bi že v taki obliki kot je sedaj funkcioniralo kar dobro, če bi se izvajal nadzor. V enem letu so baje odkrili 4 nepravilnosti pri delu preko napotnice. To ti pove vse. Žal je tak, da je za tem dosti preveč birokracije. Vsi napizdujejo da ob kršitvi pravil delodajalca čaka kazen 2 leti brez malega dela, ampak nihče ne pove točno, da obstaja MOŽNOST da delodajalca doleti taka kazen. Isto je z vinjetami, kazni se gibljejo od 300 pa do 800€, za isti prekršek :D
Ramon dekers je izjavil:
Ti bi pa še večje obdavčitve. Očitno res nimaš pojma kako funkcionira gospodarstvo oz. ekonomija. Višjo zaposloenost lahko s takšnimi zakoni dobomo samo v ju. in se še naprej veselo kreditiramo, na koncu pa državo prodamo kitajcem. Ni isti kurac, mali delavec je samo bolj obdavčen na trgu pa bo še večja konkurence.
In zdaj je kar naeenkrat glavni razlog da je država v pizdi to, da imamo premale davke? Potem ni krivo to, da imamo najdražje avtoceste,najsodobnejše orožje, ki to ni, da zaposlujemo ljudi iz juga zato ker so cenejši in delajo na črno brez da bi se pritožli, da gradimo ciganom električne vode in vodovode čeprav imajo celotna naselja zgrajena na črno? Da država financira banke, ki so v krizi po svoji krivdi in ne moji/tvoji/naši s takimi zneski ki si jih navadni državljani niti predstavljat ne moremo?
Konkurenca je kdo oz. komu?
Haha, pa daj no... potem jaz predlagam da se ukine denar in delamo v svoje dobro in smo vsi enakopravni, ni bogatih, ni revnih pa je to to.
overlord_tm ::
Ramon dekers je izjavil:
sem ti rekel da jih imajo, samo za takšna opravila pri katerih nimajo izkušenj oz. le ta niso potrebna. Tako da beri kaj pišem.
Lek ima studente. Od ITja do izdelave zdravil ki se prodjajo brez recepta. Za Krko in Helios pa ne vem.
Matako ::
Aja, pa še splošna pripomba na referendume.
Kakšna je razlika med tem in podobnimi referendumi in volitvami v državni zbor ali predsednika?
V tem, da za volitve ne dobiš neke x-stranske brošure polne najbolj analno retentivnega pravnega žargona. In komu na čast bom jaz sedaj to prebiral in študiral. To je že kar resna domača naloga (ki zahteva čas, alias denar) - da ne govorimo o tem, da veliko ljudi nima dovolj znanja za interpretacijo omenjene latovščine. In potem ti kdo na TV še prijavi kako v stilu "če bi si prebrali zakon, bi videli da..." mislim, saj ni res.
Pa ne govorim samo za ta konkreten referendum, ampak na splošno.
Kakšna je razlika med tem in podobnimi referendumi in volitvami v državni zbor ali predsednika?
V tem, da za volitve ne dobiš neke x-stranske brošure polne najbolj analno retentivnega pravnega žargona. In komu na čast bom jaz sedaj to prebiral in študiral. To je že kar resna domača naloga (ki zahteva čas, alias denar) - da ne govorimo o tem, da veliko ljudi nima dovolj znanja za interpretacijo omenjene latovščine. In potem ti kdo na TV še prijavi kako v stilu "če bi si prebrali zakon, bi videli da..." mislim, saj ni res.
Pa ne govorim samo za ta konkreten referendum, ampak na splošno.
/\/\.K.
Lonsarg ::
Zato pa obstaja možnost, da pač ne greš na referendum, noben te ne sili. ČE pa hočeš odločati o nečim je pa fajn da se pozanimaš, ne pa da par buč na TVju sam slišiš.
Zato pa obstaja možnost, da pač ne greš na referendum, noben te ne sili. ČE pa hočeš odločati o nečim je pa fajn da se pozanimaš, ne pa da par buč na TVju sam slišiš.
Hotel sem povedati nekaj drugega. Ti referendumi postavljajo recimo temu "tehnične zahteve za odločanje" nenavadno visoko. Je potem čudno, če se odločanja spustijo popolnoma na nivo naši-vaši? Pa vprašanje sploh ni politično, v bistvu. Vsa poanta referenduma se tako pokvari.
In zato "če ti kaj ni všeč STFU" ni primeren nasvet.
In ja, težil bom dalje čeprav na referendume ne hodim, sploh.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
mtosev ::
Jaz bom na referendumu obkrožil DA.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
"Lek ima studente. Od ITja do izdelave zdravil ki se prodjajo brez recepta. Za Krko in Helios pa ne vem."
Lek ima tudi veliko zaposlenih preko agencij, ki poberejo 21% na mesec, le tem ki so tako zaposleni.
"Ja, telebanc neki blebeta v tri krasne."
Samo sem ti podal,kaj se bo zgodilo. Da po vseh kazalcih, ni statistične možnosti, da bi šlo tole skoz, je ni.
Sej menda ne verjameš, da bo šel tale zakon skozi ob tem ko delo vlade podpira 16% anketiranih. Ob tem je zanimivo, da se v vladi zavedajo, da bojo do konca zasrali tale referendum če sprejmejo še tisti "gradbeni zakon", zato se vsi ta teden vlečejo ven. Brez potrebe, tko al tako bo padu.
Isto je bilo ob zakonu o Tv. Isto smo "blebetali". HEh, čeprav so režimski mediji napovedovali "tesen rezultat". Tko kot sedaj. Zanimivo.
Pa je rdeči zakon padu.
Torej pričakujem, da se boste zgovarjali po tem ko bo padel zakon, npr. na nizko udeležbo. Seveda bo padel tudi tisti zakon o pokojninski.
Potem sledi še poletje in potem je do voliitev na katerih bojo SD in Zares in LDS dokončno pogoreli le še dobro leto. Zanima me, če bo SD sploh prišel v parlament, sploh če se bo Pahor kot predsednik stranke "aktivno vključil v kampanjo".
"Jaz bom na referendumu obkrožil DA."
To je tvoja demokratična pravica.
Lek ima tudi veliko zaposlenih preko agencij, ki poberejo 21% na mesec, le tem ki so tako zaposleni.
"Ja, telebanc neki blebeta v tri krasne."
Samo sem ti podal,kaj se bo zgodilo. Da po vseh kazalcih, ni statistične možnosti, da bi šlo tole skoz, je ni.
Sej menda ne verjameš, da bo šel tale zakon skozi ob tem ko delo vlade podpira 16% anketiranih. Ob tem je zanimivo, da se v vladi zavedajo, da bojo do konca zasrali tale referendum če sprejmejo še tisti "gradbeni zakon", zato se vsi ta teden vlečejo ven. Brez potrebe, tko al tako bo padu.
Isto je bilo ob zakonu o Tv. Isto smo "blebetali". HEh, čeprav so režimski mediji napovedovali "tesen rezultat". Tko kot sedaj. Zanimivo.
Pa je rdeči zakon padu.
Torej pričakujem, da se boste zgovarjali po tem ko bo padel zakon, npr. na nizko udeležbo. Seveda bo padel tudi tisti zakon o pokojninski.
Potem sledi še poletje in potem je do voliitev na katerih bojo SD in Zares in LDS dokončno pogoreli le še dobro leto. Zanima me, če bo SD sploh prišel v parlament, sploh če se bo Pahor kot predsednik stranke "aktivno vključil v kampanjo".
"Jaz bom na referendumu obkrožil DA."
To je tvoja demokratična pravica.
Zgodovina sprememb…
Mavrik ::
Hotel sem povedati nekaj drugega. Ti referendumi postavljajo recimo temu "tehnične zahteve za odločanje" nenavadno visoko. Je potem čudno, če se odločanja spustijo popolnoma na nivo naši-vaši? Pa vprašanje sploh ni politično, v bistvu. Vsa poanta referenduma se tako pokvari.
Hmm... kako rešitev pa (da ne boš samo pizdil) predlagaš? A da se ljudem razlagajo napačne stvari? Nepopolne stvari?
A dejansko sam hočeš reči, da si prelen da bi prebral za tebe relevantno zakonodajo, čeprav je je za dva A4 lista?
The truth is rarely pure and never simple.
A dejansko sam hočeš reči, da si prelen da bi prebral za tebe relevantno zakonodajo, čeprav je je za dva A4 lista?
Hočem reči, da je instrument na videz podoben volitvam, saj tako se ga prodaja v resnici zelo drugačen in rahlo podmolklo zapakiran. In ne moreš tega meriti v številu A4 listov - mnogim bodo težave delalo že nekaj stavkov - ampak kasneje se bo govorilo, da so oni odločali. Spominja me na tiste pogodbe in oporoke, ki jih sorodniki nosijo senilnim članom v podpis - "hej, saj si prebral ne!" Govoriti o lenobi je skrajno nefer.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
BlueRunner ::
Potem sledi še poletje in potem je do voliitev na katerih bojo SD in Zares in LDS dokončno pogoreli le še dobro leto.
Samo še nekaj si pozabil dodati na konec te zgodbice:
... po volitvah pa bo naslednja vlada ugotovila, da je pokojninski sistem potrebno reformirati in, da trg dela še vedno trpi - še posebej pri zaposlitvenih možnostih mladih diplomantov - zaradi sistemske anomalije, ravno tako pa se čas trajanja študija vedno bolj podaljšuje.
Kot ukrep se bo sprejelo pokojninsko reformo, ki bo znižala pokijnine in podaljšala delovno dobo, študentsko delo v obliki, kot ga poznamo danes pa se bo ukinilo.
...
Zakaj torej tega ne uredimo že danes? Samo zato, ker so dali predlog na mizo napačni? Tako ali drugače ta dva zakona nek problem poskušata reševati. Če bo o potrebno reševati čez tri leta, bodo stvari kvečjemu težje in ne lažje.
"Zakaj torej tega ne uredimo že danes? Samo zato, ker so dali predlog na mizo napačni? Tako ali drugače ta dva zakona nek problem poskušata reševati. Če bo o potrebno reševati čez tri leta, bodo stvari kvečjemu težje in ne lažje."
Je bilo že podano. Vse smo razčistili. Zdej ostane še da gremo čez en teden na volišča in da zadevo zminiramo.
Kaj bo težje in kaj bo lažje, to bo ocenila nova vlada in ne teli beboti.
Je bilo že podano. Vse smo razčistili. Zdej ostane še da gremo čez en teden na volišča in da zadevo zminiramo.
BlueRunner ::
Ne pametuj. Kaj bo težje in kaj bo lažje, ni nikoli ocenjevala nobena vlada. To je vedno ocenjevalo ljudstvo s svojimi denarnicami.
Sicer pa zbogom in nasvidenje na naslednjem referendumu. Spoštujmo jih, dokler jih sploh še imamo. Nekaterim gre neposredno odločanje zainteresiranih državaljnov itak preveč v nos in bi vse skupaj najraje "reformirali" a.k.a. onemogočili.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | popoldanski sp ali napotnicaOddelek: Loža | 2195 (1794) | Mati |
» | Zbiranje podpisov za referenduma (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 41919 (38743) | borisk |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 95521 (77458) | tx-z |
» | Razbijanje studentov pred parlamentom (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 134505 (117467) | €uro |
» | Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 23082 (18294) | bluefish |