» »

eBay - "zmaga" na avkciji

eBay - "zmaga" na avkciji

1
2
»

fosil ::

V oglasu zelo jasno piše da gre za 1 feltno.
Tako je!

JanK ::

Da je zadeva se bolj zoprna, ob koncu oglasa pise "Spassbieter müssen 30% des Verkaufspreises bezahlen!", kar v slampastem prevodu pomeni "tisti, ki bidajo za zabavo, morajo placati 30% izklicne cene".

Kot kaze, je to tudi iztozljivo: http://www.e-recht24.de/news/onlineaukt.... Google translate pomoje kljucnega odstavka:


In this case, the plaintiff sold his car at eBay . He pointed to a clause in the text of the offer then, that people for fun and no purchase intent to bid only a penalty equal to 30% of the highest bid as compensation must be paid. The highest bid in the amount of 5850, 00 € by the computer defendant and under his given name of the. The defendant stated that he does not want to bid on the car did, but his brother and refused to accept and pay. Then made ​​the plaintiff damages amounting to 30% claim.

ki jih je dobil, 2000 EUR namrec,

Ales ::

Po mojem laičnem mnenju je iztožljivo.

Če se bo prodajalcu dalo ukvarjat s tem, je druga stvar... razen če nima pri tem celo še več dobička kot z regularno prodajo. >:D

harigast ::

OJEJ, res si izdražbil samo eno feltno.

gulfstream ::

Ti samo napiši Nemcu mail in ga prosi če lahko odstopiš od nakupa v zameno za 50EUR, pa bo volk sit in koza cela (z izjemo ene noge:)))!

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Mislm da mu ni treba plačat ničesar, ker bo sam nemec odstopil od ponudbe, izrožit ga ne more ker ne prodaja v slovenijo, tko da case close. Se je men zgodilo isto, sem bidal neko zadevo in zmagal, ampak sem spregledal da pošilja samo po USA. po par dneh sem dobil sporočilo da mi je skenslal nakup ker nisem iz USA, nobenega slabega feedbacka nimam ne jaz ne on zarad tega.

gulfstream ::

Ni treba. Bi se pa spodobilo da se pokaže malo zahodnjaške miselnosti in poštenosti tudi na balkanu ;)

joze28 ::

Odvisno od prodajalca, kašen zelo hitro odstopi. Tukaj ima zelo dobro ponudbo tako da dvomim, da mu je interes odstopiti.

noraguta ::

LeQuack je izjavil:

Oglasi na Ebayu so plačljivi (tudi če dejansko ne prodaš, ampak tukaj bo eBay štel, da je prodano), zato je fer od tebe in tudi najmanj problemov boš imel, če se z Nemcem dogovoriš, da mu plačaš stroške oglasa (nekaj evrov, tam od 5-10EUR) in mogoče še kak evro zraven.

Tako bo Nemec še enkrat dal oglas na eBay, brez da bi šel sebi v minus, Slovenci ne bomo na slabšem glasu, tebi pa tudi ne bo potrebno kupiti celotno stvar. Najslabše pa je, da ne narediš nič, potem je res najbolje tisti nasvet, da ne hodi na eBay. To ni bolha in tu dejansko je nekaj resnosti. Tako da res ti svetujem da narediš tako kot sem razložil, piši mu kar v angleščini, če kaj ne bo znal bo že dal v google translate.

se kar strinjam , zmeni se znjim. mogoče celo nebo hotel nič sicer , pa mu zlifraj za stroške oglasa.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

lurker ::

Tip ne pozna niti številke 1 pa se bo sedaj z Nemcem nekaj po človeško zmenil?

Najbolše kar se lahko zgodi je, da prodajalec enostavno da korekten feedback za takega kupca. Korekten = negativen, seveda.

PINki ::

Tukaj nekaj ne štima meni. Če nemec da našemu Janezu negativen feedback, ga Janez prav tako lahko da nemcu. Čeprav si ga nemec ne zasluži.

joze28 ::

Kolikor vem prodajalec ne more dati negativnega feedbacka

#000000 ::

Ne vem če lahko sploh da kak feedback če je v bistvu brezz razloga, on feltne ni prodajal za slovenske kupce, tko da nima bit kej. Kupec bi bil lahko le tolko fer in poslal človeku en mail z opravičilom, to da ima švaba stroške s prodajo pa ni res, on bo pač poslal ebayu zahtevo da mu tega fee-ja ne zaračunajo ker robe ni prodal oz. navedel razlog zakaj je temu tako. Prodajalc ti lahko da feedback kakršnega hoče le da mora dejansko do nakupa priti, ponavad dobiš feedback ko šele ko je roba plačana, kupec pa ga da ko je robo dibil in če je vse kot treba.

madog ::

Seveda lahko tako janez da lahko hansu negativen feedback kot lahko da hans našemu janezu negativen feedback. Zato pa se daje feedback nazaj tudi kupcu, drugače bi bilo brezveze da feedback sploh obstaja. Potem bi lahko bidal in bidal na koncu nebi plačal in bi blo pač kul, si si pač premislil jebi ga.

NO GO
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

#000000 ::

Ja lahko ti da feedback ali ti njemu, samo mora en od drugega prvo kaj kupit oz. zmagat na avkciji šele potem lahko letijo feedbacki, pa še to ne vem če ne samo po uspešnem plačilu. Kar pa se v tem primeru ne bo zgodilo, največ kar je lahko da ga ebay opozori da v prihodnje tega ne bo toleriral in bo letel dol z ebaya.

Ales ::

Pa saj je zmagal na avkciji, torej lahko dobi negativen feedback. Plačilo ni pogoj, feedback je namenjen oceni tudi v primerih neplačnikov. In kolikor vidim njegov odnos, ga tudi bo fasal - negativen feedback, namreč... Vsaj to sigurno, če ne še kak zasebni pravni ukrep s strani prodajalca.

Ebay ni Bolha, kjer imaš avkcije za par eur, potem pa tega nihče ne spoštuje. Oz. vsaj nazadnje ko sem gledal, so se redno dogajale take stvari tukaj pri nas... Bili so npr. prodajalci, ki so oglaševali stvari za 1 EUR, potem pa v tekstu pisali "cena po dogovoru" in podobne neumnosti. Računalniška nepismenost, ali pa zlonamerno oglaševanje.

Na ebayu pa cena velja, pa če je smešno nizka ali smešno visoka.

gendale ::

ne vem kako lahko kupiš nekaj, ne da bi vsaj prebral oglas?

lepo piše, da je samo 1 guma in da pošilja samo v nemčijo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

KoMar- ::

Zdaj si lahko mislite, kako neumno je na Bolhi nastavit oglas kot dražbeni... sami neresni kupci, pa prej ko slej bo nekdo v okence vpisal 9999999. Slovenci smo res nekaj posebnega.

delfinus ::

Prodajalec ne more dati negativnega feedbacka kupcu. Zadeva je bila ukinjena na eBayu leta 2008. (Zakaj tako tukaj ... klik) Vse kar lahko prodajalec naredi je, da odda dispute eBayu, v primeru neplacila in potem tam ukrepajo naprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

gruntfürmich ::

KoMar- je izjavil:

Zdaj si lahko mislite, kako neumno je na Bolhi nastavit oglas kot dražbeni... sami neresni kupci, pa prej ko slej bo nekdo v okence vpisal 9999999. Slovenci smo res nekaj posebnega.

ja hlapci, kaj pa drugega. brez kančka vesti in odgovornosti...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

#000000 ::

Komar. bolha je itak bolha, eni napišejo da proidajajo nek prenosnik se potrudijo celo dat lepo slikco, pol pa v opisu najdeš da je od tega prenosnika samo še groblje, fuč matična, brez ekrana, baterije, napajalnika skratka mal plastike in dvd z rami :)

edit. aja pa to samo za 60 evra

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

norfeks ::

zdej lahko še drugi koplet kupiš: http://cgi.ebay.de/Audi-RS-18Zoll-Felge...

In Bolha se ne more primerjat z ebay.... Bolha je eno vlko sranje... sam da oni služijo na mastno in to je to...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: norfeks ()

Mr Hilter ::

Jej, jej. Ebay res ni za take. Ko bom drugič hotu kej kupt in bo pisalo shipping Worldwide, pod izjemami bo pa Slovenija te obiščem :)

Se nimaš kaj zgovarjat, plačaj oz. mu vsaj napiši da si zajebal in da si pripravljen kriti stroške.
Bolj verjeten scenarij- nategn pa še hval se kok si car k ti Ebay nč ne more :(

Urajmal ::

Prav zanimivo brat komentarje, kako ste se spravili na nesrečneža, ki verjetno je čisto po nedolžnem mislil, tako kot se kupujejo vse štiri gume s platišči, da je oglas dejansko za vse štiri. Poleg tega je to bila avkcija in izklicna cena seveda mala. Kako da ne, bi seveda lahko ugotovil šele na koncu (tako kot je v tem primeru), da je kupil napačno količino, ker se cena ni dvigovala več, ta tako dobro robo. Seveda meni ta opis "1 Komplettrad", deluje kot da je bil dodan kasneje, ko sta se obadva že zmenila kaj je šlo narobe pri enem ali pri drugem.

Lahko bi se zgodilo komurkoli. Res pa je da se je že marsikomu in tako ljudje postanejo na napakah pazljivi, mar ne ;) ?

Seveda da pa ne odpiram nove teme, lahko v zvezi z bidanjem vprašam nekaj tukaj:

Kdaj se gre za Proxy bid in kdo mi lahko razloži kako to poteka?


LP

KoMar- ::

Torej... imaš težave z razumevanjem oz. ukucanjem svojega linka v Google Translate, a vseeno meniš, da si sposoben najbolje od vseh ocenit početje avtorja teme? To pa ne bo šlo.

V bistvu se bolj zgražamo nad tem, da on najprej sprašuje, če mu je prodajalec pri sumljivo nizki ceni vseeno dolžan prodat 4 kolesa - ko ugotovi, da je napaka na njegovi strani, pa seveda pozabi na svoje dolžnosti, tj. plačat, za kar je dražil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Urajmal ::

Ti ni samoumevno, da bi vsak, se poskušal dogovorit za sporazum, v takšnem primeru? Tega, da mu je dolžan prodat vsa 4 kolesa, nisem nikjer zasledil. Seveda je jasno da se prodaja to, kar je opisano (ali na sliki), ali po možnosti tudi narobe opisano; kar pa je domena prodajalca.

Ne menim, če se motim, me popravi. Vseeno, takšne hude kritike v stilu da ne sme več na ebay, si ne zasluži.

KoMar- ::

Tega, da mu je dolžan prodat vsa 4 kolesa, nisem nikjer zasledil


Prvi post te teme:

Ampak ta cena je vseeno dokaj nizka, za to stvar ki se prodaja.
Ob obvestilu sem dobil tudi možnost takojšnjega plačila prodajalcu, me zanima sledeče, mi je sedaj prodajalec dolžan prodati to stvar po takšni ceni, ali je to njegova odločitev?


Sicer si pa malo za časom, ni treba zdaj dvihovat prahu okrog te situacije, ker se je že polegel.

georgeus ::

Zdravo, imam podoben še ne prav velik problem, ampak se bojim da bo postal :)

Dobil sem tale LCD screen včeraj na dražbi.
http://www.ebay.com/itm/Notebook-15-4-Z...
Prodajalcu sem že prej pisal, če pošilja v Slovenijo in je odgovoril, da lahko, čeprav piše na oglasu, da pošilja samo v Nemčijo. Ko sem "zmagal" dražbo sem mu pisal, če je zadovoljen s ceno in ali mu takoj plačam ali ne, ter kako se dogovoriva glede poštnine v Slo, pa nič ne odpiše. Sumim, da ni zadovoljen z zneskom in me bo hotel "nabrusit" pri poštnini. Si predstavljam, da bi plačal poštnino ob prevzetju....je pa ne mislim, razumljivo.

Kaj je najbolje narediti, če ne odgovori in se nemorem nič dogovorit?
- lahko ne plačam in gre v pozabo (dobim negativen feedback?) kot dokaz imam njegov mail kjer je potrdil da bo poslal v tujino, ter tistega kjer ga sprašujem o poštnini, če mi kaj pomaga?
- lahko mu ponudim nemški naslov, kjer živijo sorodniki, poštnina 5EUR + še do SLO (se to splača, da potem oni prepošljejo naprej?)
- lahko mu plačam in čakam paket z visoko poštnino, kar bi bilo najbolj neumno

Kaj je za narest? Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: georgeus ()

stb ::

Obstaja http://mailboxde.com/ in verjetno še kakšna konkurenca.

||_^_|| ::

georgeus je izjavil:

Zdravo, imam podoben še ne prav velik problem, ampak se bojim da bo postal :)

Dobil sem tale LCD screen včeraj na dražbi.
http://www.ebay.com/itm/Notebook-15-4-Z...
Prodajalcu sem že prej pisal, če pošilja v Slovenijo in je odgovoril, da lahko, čeprav piše na oglasu, da pošilja samo v Nemčijo. Ko sem "zmagal" dražbo sem mu pisal, če je zadovoljen s ceno in ali mu takoj plačam ali ne, ter kako se dogovoriva glede poštnine v Slo, pa nič ne odpiše. Sumim, da ni zadovoljen z zneskom in me bo hotel "nabrusit" pri poštnini. Si predstavljam, da bi plačal poštnino ob prevzetju....je pa ne mislim, razumljivo.

Kaj je najbolje narediti, če ne odgovori in se nemorem nič dogovorit?
- lahko ne plačam in gre v pozabo (dobim negativen feedback?) kot dokaz imam njegov mail kjer je potrdil da bo poslal v tujino, ter tistega kjer ga sprašujem o poštnini, če mi kaj pomaga?
- lahko mu ponudim nemški naslov, kjer živijo sorodniki, poštnina 5EUR + še do SLO (se to splača, da potem oni prepošljejo naprej?)
- lahko mu plačam in čakam paket z visoko poštnino, kar bi bilo najbolj neumno

Kaj je za narest? Hvala.


Nemški naslov sorodnikov, najceneje in najboljše zate.

borutz ::

oz. naredi si nemski naslov preko cheaper and more

Alamar ::

Kot prvo, malo si neučakan. Dražba se je komaj včeraj ponoči končala tako, da mu daj nekaj dni časa. Nekateri zaradi obveznosti ne odgovarjajo/pošiljajo vsak dan.:)

Če ne boš zadovoljen s ponujenim zneskom poštnine (za to stvar bi morala biti poštnina za SLO max 10 EUR) mu lahko podaš predlog, da skenslata transakcijo.

Prepošiljanje preko sorodnikov ozirora dostavnih služb se ti za ta izdelek, te vrednosti imho ne splača.

georgeus ::

Ok, hvala obema. Bom poskušal še enkrat pisat, če ne pa jebiga, v naprej nebom nič plačeval.
Alamar, ja sem malo....to zato ker je prejsnijic odogovoril v 5min, sedaj pa traja malo dlje. No saj bom počakal :) 10eur bi bila razumljiva poštnina, bi blo pa hudo če bi dobil kakih 50, ker DHL dejansko ima tudi take cene. Hvala za nasvete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: georgeus ()

Ales ::

Brez vštete poštnine itak nimaš kaj plačevat, počakaj da ti da skupno vsoto. In da ti nekdo ne odgovori 24 ali celo 48 ur ni nič čudnega, saj ne čaka v življenju samo na tvoj mail. Ne paničari...

Drugič pa zaboga preverite znesek poštnine, preden licitirate oz. kupujete na eBayu. No ja, v najslabšem primeru je varianta prepošiljanje, kot je nekdo že omenil mailboxde zgoraj. Če se vam da ukvarjat s tem.

Alamar ::

Ne pisat. počakaj dan, dva na odgovor. Še 24 ur ni minilo od dražbe. Lahko je v službi, šoli...

Plačati itak ne boš mogel, ker ni specificirane poštnine za Slovenijo. Mora ti poslat invoice z navedeno ceno poštnine.
Lahko mu predlagaš da pošlje kot priporočeno pismo - Deutsche Post Gross Brief International Einschreiben. Odvisno od teže pride 5,60 EUR (do 500g) in 9,15 (do 1000g). Nekaj si lahko vzame še za embalažo, recimo 2,3 EUR.

georgeus ::

No, sem počakal in dobil odgovor.
Ponuja mi poštnino 9€ ali 14€ z zavarovanjem (insurance). Verjetno bolje plačati več in bit ziher, glede na to da gre za LCD ali je tle spet kakšen trik in plačam isto stvar 5€ več? Saj ne da se mi gre za tistih 5€, samo da vem kako stvari laufajo. Hvala.

St235 ::

To so popolnoma realne poštnine in brezveze zganjaš paranojo.

georgeus ::

Oprosti no. Enkrat so me nategnili prek spleta, zato poskušam biti previden kolikor je mogoče, predvsem ko gre za sisteme, ki jih ne poznam. Če pa koga moti, da vprašam se pa opravičujem, sm mislu da je forum temu namenjen.
Verjetno bolje tako, kot da se zadeva zalomi in potem, ko je res panika rečeš človeku, da je tumpast, ker je tako naredu. To pač dosti nebi pomagalo,...samo tko razmišljam,...nobenemu nč osebno.
Hvala, zadeva rešena.

Invictus ::

plačaj preko paypala in če te bo nategnil, naredit dispute

zadeva rešena ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ales ::

@georgeus Vse zveni kul, poštnina je ok, sam bi se tudi odločil za zavarovanje pošiljke. Kakor so ti predlagali, najvarneje zate je plačilo preko PayPal-a.

Sicer je pa kul, da prebereš stare teme in še vprašaš stvari, če nisi siguren. Nekje je treba začet.

georgeus ::

Ja, tudi sam sem izbral pošiljko z zavarovanjem. Pravi mi naj plačam preko Paypala, ni pa on nič specificiral poštnino na ebayu da bi od tam šel direkt celim zneskom na paypal. Dal mi je mail za paypal. Je to ok? Torej plačam artikel preko ebay+paypal, pa poštnino posebej?

Invictus ::

vse plačaj preko paypala, da v primeru disputa dobiš ves keš nazaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Assass1n ::

Pošlje naj ti invoice katerega plačaš preko ebaya in ne preko paypala direktno.
Napiši mu v sporočilo, please send me invoice on ebay for item plus shipping...potem pa boš tam dal pay in to je to. Če ti je dal mail za paypal potem se vrjetno želi izogniti ebay proviziji.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

St235 ::

Zakj bi se s tem izognil proviziji? Dokler označiš da plačuješ izdelek ne bo nič drugače kot če pošlje invoice.

Assass1n ::

Ebay proviziji, paypal ima spet svojo. Kot sem jaz razumel gre tukaj za ločeno stvar.
Imaš ebay kritje katero je dosti boljše kot paypal, če greš samo preko njega.
Vsaj kolikor sem jaz seznanjen je tako...
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Alamar ::

Ebay proviziji se ne more izognit, saj se le ta določi, ko je izdelek prodan in ne ko je plačan. Edina varianta, da bi se izognil ebay proviziji je, da bi vzajemno skenslala transakcijo in se potem privat prek maila zmenila za direktno nakazilo preko paypala.

Ebay kritje je slabše od paypala, ker ima po novem paypal rok za pritožbo 180 dni. Če pa plačaš preko ebaya s paypalom, potem veljajo ebay pravila.

Sicer pa, prodajalec ima 100% feedback pri 1000+ transakcijah. Mala verjetnost, da te bi kakorkoli nategnil.

KTr1sk ::

Prvič, da sem "zmagal" na kavciji
ASUS H81M-Plus Socket Sockel 1150 + Intel Celeron G1820
za 40€ + 16ptt :)
pa ne vem ali je razlika če se kupuje na kavciji preko fizične osebe ali trgovine, ker sem enkrat hotel kupit in mi nikako ni uspelo, zadnjo sekunde sem bil prepozen oz sem dal verjetno prenizko ceno
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

opeter ::

Čestitke.

Sicer to ni kavcija ampak avkcija (dražba). Kavcija je, da daš neke vrste "avans" oz. "predplačilo" za rezervacijo izdelka/storitve oz. neke vrste varščina.

Kako to misliš "preko fizične osebe ali trgovine"? Torej, če prodajalec fizična oseba ali pa trgovina (pravna)?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

KTr1sk ::

hvala fajn občutek ko ti nekaj uspe :)
to je to
http://www.ebay.de/itm/171702715219?_tr...

-ja točno to sem mislil avkcija, samo sem narobe napisal :P
-ja če je prodajalec fizična oseba ali trgovina, so enako pogoji verjetno za vse, glede prodaje?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Okapi ::

Niso. Če je trgovina iz EU, velja zakonodaja o varstvo potrošnika (recimo izdelek lahko vrneš v 14 dneh, tudi če je vse v redu z njim). Če prodaja fizična oseba, te ščitijo samo ebayeva pravila.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435935875 (5227) lolipop2
»

ebay dražba

Oddelek: Pomoč in nasveti
3611542 (4976) Riff
»

Zmagal Ebay avkcijo - trgovec prodal tretji osebi

Oddelek: Loža
458254 (6338) grandioso74

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567101169 (45716) Tilen

[Ebay] Terjatva zaradi neplačila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10117570 (14222) Tilen

Več podobnih tem