» »

Hvala vladi, da si bom lahko sam zgradil kurnik (WTF!?)

Hvala vladi, da si bom lahko sam zgradil kurnik (WTF!?)

««
6 / 6
»
»»

Mr.B ::

Vam dam iztočnico debate o javnem sektorju iz današnje naslovnice : 'Dvig minimalne plače škodi konkurenčnosti'

Torej plačilnega absurda, kjer tujci pravijo da so plače javnega sektorja v Sloveniji, cilj kamor cilja privatni sektor nekaj, katerega cilj : si ne upajo nikjer, pa če tudi je to najbolj zakotna socialistična država, doseči. Statistično glede na input, ki ga država pobere iz realnega sektorja, ter output povezan s plačami v JS, bi morale biti plače v privatnem sektorji ne 2x ampak 4x višje. No ampak se bo pameten JS uslužbenec le nanašal na statistiko torej % koliko je delavcev v JS vs ŠT. prebivalstva, in težil da smo še pod statističnim poprečjem....
No ampak pri nas težimo da bodo ljudje z minimalno plačo plačevali najmanj enega javnega uslužbenca in še enega upokojenca, ampak ta matematika se nekako ne more izpasti resno, pa če prav potegneš 10 črtic.
Bodimo pa realno, vsi ki imajo kaj znanja bežijo ne samo iz javnega sektorja, bežijo dejansko iz države, ker moraš biti res nesposobne, da realno sprejmeš recimo matematiko v IT sektorju, ko veš da tisti na uni strani ni sposoben namestiti mrežnega tiskalnika, zasluži pa 2x toliko.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ramon dekers ::

oprostite js. je potreben, prav tako kot v velikih državah. Tako pač je, kaj pa ste leta 91 podpisali tisto osamosvajanje. Moje mnenje da bi nam šlo bolje pod Avstrijo.

i386 ::

izpod Avstrije smo šli leta 18 ne pa 91 :) No, saj verjetno bi bilo bolje če bi šli po majniški, ne po krfski deklaraciji... samo vprašanje če bi potem imeli primorsko in kdaj bi se osamosvojili :)

wooted ::

Prijavljam svojo soprogo:

1. Že 23 let vsak dan dela na črno. Kuha mi kosilo, namesto da bi me peljala v restavracijo in z DDV pomagala državnemu proračunu ter gostincu k večjemu zaslužku ter posledično tudi večjem davku spet v državni proračun.

2. Enako dolgo pospravlja in gospodinji, namesto da bi najela gospodinjsko pomočnico in s tem zmanjševala brezposelnost v Sloveniji in plačevala DDV pomočničinih računov.

3. Osem let vsako pomlad, odkar smo se priselili v svojo hišo, zasadi vrt in na njem prideluje zelenjavo ter s tem ogroža uboge slovenske trgovce in goljufa državo, saj od pridelanega ne plačuje DDV, niti davka na dohodek, ogroža pa tudi sosedo, ki se preživlja izključno s kmetijstvom.

4. Vsak dan se vozi s svojim avtomobilom v službo, namesto da bi najela taksi (drugih povezav namreč nima). Resda je plačala vse davke, ko je avtomobil kupila, ter v veliki meri prispeva v državno blagajno vsakič, ko natoči gorivo, a država bi imela veliko več, če bi plačevala taksi. Ne nazadnje s tem odžira delo poštenemu obrtniku.

5. Njen največji greh pa je, da kljub temu, da dela v vzgoji in izobraževanju in ji to predstavlja osnovno dejavnost, s katero služi za preživetje, ne boste verjeli, doma sama vzgaja otroka ter s tem odžira delo lastni stoki.

Prijavljam svojega sina:

1. Lansko leto je na črno fotografiral poroko svojega bratranca, izdelal album in fotografije. Za delo je bil tudi plačan, saj je od tete dobil celo domačo salamo (neobdavčeno). Ker smo jo jedli vsi, smo najbrž vsi še dodatno v prekršku, saj s tem podpiramo delo na črno.

2. Vsako zimo skida sneg na dvorišču pred hišo in spomladi prelopata ženin vrt. Za delo je tudi plačan, saj mu vedno dam kakih 20 evrov. Tu sem tudi sam v prekršku, on pa, ker ne plača DDV.

Prijavljam tudi sebe:

1. Prijavljam se za naprej in za nazaj, ker sem večinoma sam gradil hišico, obmetaval stene in polagal ploščice, montiral vrata in urejal okolico. Vsaki dve leti tudi sam prebelim celo hišo in opravljam drobna popravila. Vsa dela so opravljena in neobdavčena. Država je z mano ogromno izgubila in ni čudno, da je državni dolg tak, kot je. Vse zaradi takšnih, kot sem sam.


bolj kot ne zares, ampak za šalo ;)

valvoline1 ::

Haha. Takoj v arest xD.

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

takšne prijave so nepotrebne , saj ima država v ta namen izurjene špiclje (SDV reloaded) in jim odžirate delo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Mipe ::

Vsakršno komentiranje je nepotrebno, kajti za to plačujemo RTV novinarje in urednike.

noraguta ::

to maš pa tud prov.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

PaX_MaN ::

To je bilo objavljeno včeraj v Dnevniku v pismih bralcev.

Ejsi_Disi ::

Jap, sem se prav nasmejal :)
Rock n' roll ain't noise pollution!

SomethingEls ::

Ja sej to je večni problem Slovencev. Kup nespametnih posameznikov, ki talajo glasove na podlagi najmočnejšega predsodka, ki jih najbolj prevzame. Nobenega ne zanima a je politik pameten, a je moralen, a je možno od njega pričakovat strokovnost.

Zanima jih samo kaj pompoznega bodo izbranci izjavili in da se bo to najbolj skladalo z njihovimi "revolucionarnimi" populističnimi nagnenji. Skratka, bolj kot je butast politik, bolj se volilci najdejo v njem in rajši ga bodo volili.

P.S.: Al pa grozijo z ulico, samo je zgleda enkrat premraz, drugič pa prevroče.


Definiraj besedo in kako se določi, če nekaj je ali ni moralno.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

naslov na rtv portalu:
Nove določbe zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno sosedske pomoči ne prepovedujejo, ampak jo omejujejo za tiste, ki dejavnost opravljajo kot pridobitno dejavnost.

načeloma je to kar uredu. ker potem ponavadi raznoraznim privatnikom in sp-jem, ki tajijo davke, ostali plačujemo vrtec, čeprav sami pridelajo veliko več denarja kot ostali...
po drugi strani pa se mi zdi neumno plačevati davke, da potem 'gospoda' v ljubljani kradejo iz naših žuljev...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Lonsarg ::

Obnavlam staro temo, ker sem hotel svojo idejo nekam napisati, pa se mi 24ur komentarji niso zdeli pravi plac za to haha:D

Torej jaz predlagam čisto drugačno rešitev dela na črno. Namesto da se omejuje sosedska pomoč, inšekcije, tralala, poln stroškov in pravilnikov in omejitev samogradenj. VSE omejitve se ukine, VSE se dovoli, še več kot trenutno sicer. AMPAK predlagam bolj učinkovit sistem, kako preprečiti, da pod pretvezo sosedske pomoči/samogradnje itd se dejansko ne bo delalo na črno.

Tralala, omejitev gotovine v obtoku. Bo delo na črno se kar močno omejilo, če se omeji gotovina v obtoku kratkoročno in dolgoročno popolnoma ukine.

Seveda zraven pride tudi obvezno zakonsko brezprovizijsko nakazovanje, za majhna nakazila, ter tudi možnost "podarim" nakazovanja, torej da nekomu pač denar daš, ker si dobra duša. Ta podarim variante se za delo na črno ne bo dalo izkoriščati, ker res ni problem odkrit, kdo bo prejel veliko "podarim" nakazil hehe.

Problemčič je, ker je treba to narediti na celotnem Euro območju:) Dejte me za dikatorja evrope, bom urihtal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Tilen ::

Pač bi nakazal provizijsko?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

gendale ::

ne podpiram, ker bo zelo otežilo trgovino z nelegalnimi stvarmi
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Lonsarg ::

@Tilen, si res kdaj koga videl, ki si upa za na črno narejene usluge plačat preko nakazila? :)

@gendale, jah jebiga, sistem brez gotovine predvideva je sistem, kjer nezakoniti posli skoraj da ne obstajajo:) In družba bi bila lepša tako. Sicer pa če EU to naredi lohk droge še vedno v dolarjih kupuješ:D

gendale ::

naj se legalizirajo vse droge pa sem za
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Keyser Soze ::

gendale je izjavil:

naj se legalizirajo vse droge pa sem za

Ah, če ti tele svoje bistroumne pišeš "iz srca", pol pa res ne rabiš še droge ekstra... Razen če planiraš na to, da dvakrat minus da plus.:D
OM, F, G!

gendale ::

odvisno katere bistroumne imaš v mislih :)

ampak (in to ni troll) po moje bi morale biti vse stvari, s katerimi škodiš kvečjemu sebi, dovoljene
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Lonsarg ::

No čisto vse lih ne:) Travca, marihuana, hašiš lahko. Heroin pač ne, ker heroin za razliko od "uživaških" drog je bodisi nikoli bodisi vedno/smrt, ni tretje opcije, zelo redki po prvem ne grejo na drugega, ker že po prvem zaradi pomankanje tko bruhaš da misliš da boš umrl. Sam tok opozorilo gendale, dane bi kej tazga probavu, ker je fun:) Koka je discusable:)

Ampak back to real topic, zaradi drog bi bil pripravlen tak fajn sistem zavreči,čeprav na vseh drugih področjih same dobre stvari prinaša?:) Svašta:P

Okapi ::

Bo delo na črno se kar močno omejilo, če se omeji gotovina v obtoku kratkoročno in dolgoročno popolnoma ukine.
Kot da bi bil problem v dolarjih plačevati. Če je 20+ let nazaj celo sivo in črno gospodarstvo v Jugi delalo z markami, bi ti bilo lahko jasno, da z ukinitvijo gotovine ne bi ničesar rešil.

O.

T-h-o-r ::

delo na črno se ne bo nič omejilo, ker navaden folk vzame neznatno količino denarja s sivo ekonomijo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mr.B ::

Glej pošlješ priporočeno pošto, in lepo napišeš, da boš gradil v lastni režiji malov več... in dodaš :
1. kam nakažem kazen
2. Zaradi prijaznih sosedov, bi rad prišparal malo denarja državi, da ne bo potrebno vsak mesec inšpektorju preverjati na lokaciji, ali imam gradbeno dovoljenje. Pa bi gradbeno dovoljenej poslal vsem inšpektorjem, ki planirajo priti na obisk...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vikking ::

Men je največji hec sicer slovenska nevoščljivost. Država sprejme rigorozen zakon, vsi slovenčki se bunijo in pljuvajo vsepovprek vlade, da kako si upa, naenkrat bo nešteto brezdomcev, pobiranje še več davkov, podpiranje gradbeništva ki si je samo krivo za propad...

A lej ga zlomka. Inšpektorjev je tako ali tako premalo, ter se ne vozijo po sloveniji gor in dol ter opazujejo. Ampak gredo na ogled ko dobijo prijavo. Kdo drug te bo prijavil če ne nevoščljivi sosed. Še večji hec je potem, ker oba soseda trenutno pljuvata preko tega zakona. A na koncu se bosta en drugega prijavljala, ko bosta gradila s "sosedsko" pomočjo. Naenkrat so si cele vasi sami prijatelji? Kaj pa pregovorna nevoščljivost slovenčkov, je kar naenkrat se razblinila?

- Koliko jih gradi pasivno hišo, oz. hišo s sodobnimi materiali s pomočjo soseda?
- Koliko jih uliva plato na mešalec, ter potrebuje 20 parov roko?
- Koliko jih naredi streho s pomočjo soseda?
- Nisem še videl soseda ki ne bi služil na način, da bi prišel ometati celo notranjost hiše brezplačno, kot sosedska pomoč?

Prekrivanje strehe, ograda za vrt, škarpa, lopa, uta, pasja uta, mačja uta, ... a poglej hudiča zakon dopušča to gradnjo, s sosedsko pomočjo.

Naenkrat ugotovimo slednje. Sosed ki nam zida z zidaki hišo, sosed ki nam naredi ostrešje je s.p., d.o.o. Sosed ima slučajno doma najsodobnejšo opremo za montažo, ometavanje...

Kaj pa notranjost, opremljanje, montaža... Lahko povabite inšpektorja na kafico da si ogleda kaj delate na črno v hiši, drugače pa veste, da ne more mrdnat čez vhodna vrata.

Mipe ::

V čem je problem? Najameš mojstra, ki je s.p. ali d.o.o., ter pomagače, katerim častiš pir. Menda ne boš za izgradnjo ostrešja prosil soseda kopitarja za pomoč? Za strešnike podajat bo pa menda v redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Mr.B ::

Ja samo če izdaš račun za en pir, te bo davčna pofočkala, potem pa še kaj drugega......
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bozicek ::

Zakaj?
Ce jaz postavim urno postavko 1€ za moje delo je to moja stvar, ne stvar drzave

In ce bom to naredil samo pri recimo kolegu me drugi glih ne bodo obtozili dumping cen
Darila letos samo za poredne

k4vz0024 ::

Jaz si ne upam dati nobenega nasveta na S-T, ker bo to delo na črno. Mimogrde vladta tudi dela na črno, ko razlaga, koko morajo delati državljani. Svetovanje je pač domena svetovalnih firm...
Jao, ta kapitalizem je pa res gnil,,,

MIHAc27 ::

Sam mene res zanima. Ok sem dobra dušca in sosedu, ki mu pomagam nočem ocuriti. Računal mu bom 1€ na uro. Ker nimam SP ali DOO kaj sedaj? Samo prijavim dobiček?

Pa nasvetov na forumu tudi ne bi smel deliti. A lahko računam 1cent za nasvet. Pa 0.20 davka dam državi oz na vsakih 5 nasvetov 1cent.

Okapi ::

Verjetno lahko storitev tudi podariš, ampak davke bi načeloma moral plačati od tržne cene.

O.

MIHAc27 ::

Ja sej to me skrbi.
Samo kje je tu konkurenca? Pa javni razpisi? Vsi v stroki bi potem morali kar naenkrat imeti enako urno postavko pa naj gre za čevljarja ali nekega tehnika.

Dvomim da je kdo toliko neumen, da bo plačeval 20% davka na polno ceno, računal pa manj.

Vikking ::

MIHAc27 je izjavil:

Sam mene res zanima. Ok sem dobra dušca in sosedu, ki mu pomagam nočem ocuriti. Računal mu bom 1€ na uro. Ker nimam SP ali DOO kaj sedaj? Samo prijavim dobiček?

Pa nasvetov na forumu tudi ne bi smel deliti. A lahko računam 1cent za nasvet. Pa 0.20 davka dam državi oz na vsakih 5 nasvetov 1cent.


Sej ravno cilja na na s.p.-je in d.o.o.-je. Ki so gradili hiše pod pretvezo sosedske pomoči, ter niso obračunali davka.

Kot sem pa že povedal. Če pomagaš sosedu za mešalcem, boš videl inšpektorja le v primeru, če ga je nekdo iz okolice poklical. Če mešaš beton pred blokovskim naseljem ob 5 zjutraj ko še vsi spijo, boš verjetno prej videl policista kot inšektorja. A res mislite da se bo inšpektor vozil po vaseh ter samoiniciativno iskal črne ovce.
Ne se hecat no.

amigo_no1 ::

Saj ponavadi te prijavi bližnji sosed (m/ž), ne nekdo 200 km stran (če hoče nagajati).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč znancu - delo na črno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5513908 (10724) Jarno
»

Osebno dopolnilno delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10621306 (18313) Okapi
»

Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21540230 (35067) kkk7
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042536 (35453) Karaya 52
»

Spletna stran Prevoz.org ugasnjena zaradi domnevno nezakonitega oglaševanja dela na č (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / NWO
38584051 (69132) BlueRunner

Več podobnih tem