» »

Xtreamer-problem s sliko

Xtreamer-problem s sliko

Freeeaakmaan ::

Danes sem prejel paket: Xtreamer Sidewinder (naročen na xtreamer.net)
Najprej sem xtreamer priklopil na hdmi izhod in ga prižgal, na ekranu so bile le barvne črte in črno-bele pike(HDMI kabel sigurno deluje in ni pokvarjen).
SLIKA:


Najprej sem malo počakal (če bi se ravno kaj nalagalo itd.), nato sem ga restartal in bilo je isto. Nato sem še probal s priklopom na internet a ni bilo nobene spremembe.
Nato sem probal še z drugim izhodom (Component). Za spremembo se je tukaj pokazala črno-bela slika.
SLIKA:


Nato sem se igral z nastavitami resolucije, Pal, Ntsc... in drugimi nastavitvami a vedno isti problem. Je problem le v kakšnih nastavitvah ali hardwaru? Naj zadevo reklamiram(kako poteka reklamacije če sem naročeval iz tujine)?
Naj še omenim da v obeh primerih ni deloval zvok, ostale stvari(Youtube, filmi z Usbja) pa so delale brezhibno. Kje bi lahko bil problem?
Naj povem še da sem firware nadgradil na 2.5.2 (prej je bil na 2.3.x) a težava vseeno ni odpravljena tako da sumim hardware.

Lp Amadej

misek ::

Freeeaakmaan je izjavil:

HDMI kabel sigurno deluje in ni pokvarjen
Sam sem imel problem, da je slika izginila po 2 tednih. Pa nisem ničesar spreminjal. Svetovali so mi zamenjavo kabla. Ker nisem imel kaknega viška sem zamo zamenjal kabel od xtreamerja do AV in od AV do TV. In zadeva čudežno deluje že nekaj mesecev. Tako da bi si jaz v tvojem primeru sposodil en drugi kabel.

Freeeaakmaan ::

Bom probal ampak tudi preko Component vhoda(rumeni,beli in rdeči kabel) ne deluje. HDMI kabel pa vem da dela ker ga drugače uporabljam za T-2 STB.

Zgodovina sprememb…

telexdell ::

Freeeaakmaan je izjavil:

Bom probal ampak tudi preko Component vhoda(rumeni,beli in rdeči kabel) ne deluje. HDMI kabel pa vem da dela ker ga drugače uporabljam za T-2 STB.

Kolikor vem, navadni Xtreamer nima component izhoda ampak le HDMI in AV. Rdeča in bela sta stereo zvok, rumena pa video signal.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Freeeaakmaan ::

Ups, sem mislil component na TV. Drugače pa je, probal sem preko rumenega kabla oz. kar prek useh(tudi bela in rdeča a tudi zvok ni deloval. Če ima še kdo kakšen predlog naj pove, drugače bom probal uveljaviti reklamacijo.

steev ::

Kaj če ga upgrejdaš?
:|

misek ::

2.5.4 emergency

telexdell ::

Freeeaakmaan je izjavil:

Ups, sem mislil component na TV. Drugače pa je, probal sem preko rumenega kabla oz. kar prek useh(tudi bela in rdeča a tudi zvok ni deloval. Če ima še kdo kakšen predlog naj pove, drugače bom probal uveljaviti reklamacijo.

Si priklopil AV izhod Xtreamerja na AV vhod TV (beli cinch na xtreamerju preko kabla na beli cinch na TV, rdeči...) in nato TV dal na ustrezen AV vhod in ne na component? Če si prepričan v pravilnost vezave in ni slike, potem izdelek reklamiraj!

PS- meni je bila slika na TV č/b, ko sem nekoč eksperimentiral SVCD povezavo med rač. in TV. Da ni na tistem AV vhodi mogoče nastavljen kakšen SVCD?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Freeeaakmaan ::

Sem ugotovil da sem AV kable zamenjal s component izhodom. AV izhod sedaj deluje tudi barva je takšna ki mora biti in tudi zvok deluje. Hdmi pa mi kot prej ne deluje, ali so Hdmi kabli kompatibilni med drugimi verzijami(ta kabel drugače uporabljam za T-2 stb,XT pa naj bi uporabljav v1.3a). Ali je možno tudi da TV ne podpira 1.3a standarda in zato ne deluje? Ali ima že kdo izkušnje z reklamacijo XT, koliko časa traja?

floyd1 ::

Meni do vključno firmwara 2.3.1 dela HDMI tako, kot mora (zvok in slika) od 2.4 dalje pa (pri istih nastavitvah) brez zvoka :'(. Probaj 2.3.1 naložit in poročaj če dela, mogoče pa bomo skupaj kaj ugotovili. TV je LG plazma (50PG3000). Zgleda, da so od tega FW dalje nekaj spremenili pri HDMI izhodu in se moj (starejši) TV več ne zna "zmenit" z Xtr, lahko da je tudi pri tebi podoben problem. Xtreamerja sem nesel h kolegu na Panasonic plazmo in tam dela vse.

kelly1 ::

:(

Hudiča,....

Tudi meni se je začelo dogajati isto,....

Najprej ni bilo zvoka,......., potem ga je začela svirat slika !?? vse nekam rdeče, in sneži,tako da ni gledljivo,........ po nadgradnji na najnovejši 2.5.4. pa je groza,. dela pa ne dela, pa bolj ne dela kot dela,... kaj bi to bilo ????

Kako lahko namestim nazaj verzijo npr. 2.4.2, da preizkusim, ali v tem grmu tiči zajec... je slika, pa ni slike oz. je zmazek,... pa zopet ne dela in čudo,..dela ??? je slika OK pa ni zvoka ???

Lp

floyd1 ::

kelly1: 2.4.2 namestiš enako kot si že nadgrajeval, fw naložiš na USB ključ in daš fw upgrade v menuju. Če pa hočeš lahko cukneš dol emergency fw, ga daš na ključ, za nekaj časa potegneš X iz elektrike (priporočajo celo 30 min, a dela tudi z krajšo "pavzo"), priklopiš nazaj na 230V, stisneš za eno sekundo in potem izpustiš vsako od tipk v tem zaporedju: "home" "3" "power on". In se začne nalaganje iz USB ključka.

Upam, da nimaš kaj narobe z napajanjem, v tem primeru bi ti upgrade/downgrade odsvetoval, da ti ne bi vmes ugasnil - po mojem ne bi bilo najboljše. Bo ti verjetno še kdo drugi kaj o tem povedal.

Freeeaakmaan ::

No evo, sem za usak slučaj šel v Big Bang, kupil HDMI kabel in sedaj DELUJE! Tako da čeprav HDMI kabel deluje na T-2 STBju ne deluje na XTju pa tudi če ga obračaš. Hvala vsem za pomoč! Sedaj pa imam še uprašanje kako nalagati razne skripte naprimer miškovo IPTV 0.4.2 skripo. Vse sem skopiral na USB ključ, ga dal v XT, ga prižgal in nato na računalniku v browser upisal IP naslov, našel USB in fakeshell2.php skripto. Kliknil sem nanjo nato pa mi je dalo več možnosti in izbral sem Install_all_iptv. Počakal sem kakšnih 10min a naložilo se ni nič. Kje bi lahko bil problem?

telexdell ::

Če si naredil tako, kot si opisal, se ti je na zaslonu zapisalo tam 10 vrstic in na koncu instalacija OK. Če nato klikneš na "PS" in enter se ti bodo izpisali delujoči procesi. Če je tam nekje vrstica
 /sbin/www/udpxy -p 81 -B 262144 -H 8 

potem je instaliralo skripto.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Freeeaakmaan ::

Ravno to je problem, pojavi se prva vrstica nato pa vse stoji :(

Freeeaakmaan ::

No evo, sedaj se je pa le naložilo, je napisalo da ga je treba rebootat, sem ga rebootal ampak skripte ne zazna(pod zavihkom UpNP)

telexdell ::

Freeeaakmaan je izjavil:

No evo, sedaj se je pa le naložilo, je napisalo da ga je treba rebootat, sem ga rebootal ampak skripte ne zazna(pod zavihkom UpNP)

Poskusi si naložiti SLO_Xlive1.3 in poskušaj najprej preko njega gledati IPTV. UpNp se včasih nalaga kar dolgo (2-3 min), lahko imaš staro programsko listo, če si jo editiral je možno, da je Xtreamer ne zazna...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Freeeaakmaan ::

No,bom probal preko xlive.Bi bil pa zelo hvaležen malo podrobnejših navodil kako ga naložiti,iz xt foruma sem prenesel 2 stvari(xlive in še nekaj, sedaj pa ne vem kako naprej.

Freeeaakmaan ::

Mi je sedaj uspelo naložiti oboje, nisem vedel da mora biti USB ves čas notri. Bi lahko to kako rešil?

telexdell ::

Freeeaakmaan je izjavil:

Mi je sedaj uspelo naložiti oboje, nisem vedel da mora biti USB ves čas notri. Bi lahko to kako rešil?

Podatki se ja morajo nekam shraniti mar ne? Ali vgradiš notranji 2,5" disk ali pustiš USB ključek ves čas priključen ali pa se odpoveš xLive, IPTV...
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204744669 (20361) bbobst
»

Priklop glasbenega stolpa na TV

Oddelek: Zvok in slika
137409 (3016) matjazekk
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019227475 (95147) telexdell
»

Xtreamer Prodigy (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
539114600 (60552) vozlov225
»

WD Live in domači kino

Oddelek: Zvok in slika
346564 (5801) lowac

Več podobnih tem