Forum » Zvok in slika » velikost TV sprejemnika
velikost TV sprejemnika
awake ::
Pozdravljeni.
Odločam se za nov televizor in se ne morem odločit katero velikost vzeti 42, 46 ali 50? Tv se bo gledal na razdalji 2,8 do 3 metre in se kopuje za dalj časa. Gledala se bo predvsem digitalna kabelska ( Telemach ) in pa ob vikendih kak HD film. Razni dodatki na tv-jih mi niso pomembni. Kaj bi mi vi svetovali?
Odločam se za nov televizor in se ne morem odločit katero velikost vzeti 42, 46 ali 50? Tv se bo gledal na razdalji 2,8 do 3 metre in se kopuje za dalj časa. Gledala se bo predvsem digitalna kabelska ( Telemach ) in pa ob vikendih kak HD film. Razni dodatki na tv-jih mi niso pomembni. Kaj bi mi vi svetovali?
DarwiN ::
Priporočam LG 60", 50" pa res tisti čisti minimum, čeprav na dolgi rok raje 50+.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Spajky ::
Svetoval bi ti dodatne zvočnike (vsaj dodatni bass ali 2.1) + prednapetostno zaščito za 230V~ in kabelski vhod ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
awake ::
Bom vrjetno res kar 50" vzel, ki se še da najbolj ugodno dobit za to velikost. Skrbelo me je edino, da se nebi vidle preveč nepravilnosti v sliki. Ampak koliko sem včeraj gledal v BB te velikosti ekranov na navadni kabl signal, je bila slika kar znosna...
lebang1 ::
Pa zakaj tako veliko televizijo?
Jaz imam razdaljo 3m od televizije in mi je 42" čisto zadosti velika.
Sicer pa imaš tudi razne kalkulatorje, ki ti preračunajo velikost tv glede na razdaljo.
lp
Jaz imam razdaljo 3m od televizije in mi je 42" čisto zadosti velika.
Sicer pa imaš tudi razne kalkulatorje, ki ti preračunajo velikost tv glede na razdaljo.
lp
energetik ::
Odvisno od tega kaj gledaš. Če navaden SD signal, potem je načeloma boljša manjša oziroma od bolj daleč, za full HD pa mora biti dovolj velika, da vidiš vse podrobnosti, ki jih nudi HD, sicer le-ta nima smisla.
Jaz gledam SD signal na 27" z 2m, pa mi je OK.
Sicer pa jaz načeloma kupujem glede EUR/inč diag in imam hkrati omejitev na 400EUR, ker več nočem dajati za tako zadevo kot je TV. Potem raje premaknem kavč bližje TV, če je premajhna.
Jaz gledam SD signal na 27" z 2m, pa mi je OK.
Sicer pa jaz načeloma kupujem glede EUR/inč diag in imam hkrati omejitev na 400EUR, ker več nočem dajati za tako zadevo kot je TV. Potem raje premaknem kavč bližje TV, če je premajhna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1198316 (422687) | antonija |
» | LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 33625 (30433) | nendzi |
» | Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 34602 (30200) | popster |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 118878 (35865) | Kovalchuk |
» | LCD TV - 15m od vira signala. Kabli? Ojacevalec?Oddelek: Zvok in slika | 5189 (4868) | J.McLane |