» »

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10

««
13 / 22
»»

BaRtMaN ::

Če imaš na NTFS particijah še veliko prostora, jih lahko malo pomanjšaš in premakneš na začetek diska.
POZOR: Meni se po takem početju z GParted Windows Vista ni hotela več dvigniti, je pa pokazala navodilo, naj z namestitvnenim medijem popravim instalacijo. Neka težava je bila s programom winlogon.exe

Potem povečaš extended particijo na prostor, ki si ga ustvaril, znotraj extended particije pa premakneš obstoječo particijo na začetek extended particije. Tale zadnji korak moraš obvezno narediti z LiveCD-jem, ker ne moreš premakniti / particije pognanega sistema.

Potem imaš znotraj ext. particije prostor za kakšno novo particijo, kamor lahko namestiš novo instalacijo Linuxa.

Pomembno je še vedeti, da Windows deluje le, če je na primarni particiji, Linuxu pa to ni pomembno, ker se ne zanaša toliko na konfiguracijo, ki mu jo sporoči BIOS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

echoman ::

Sem NTFS-ju zmanjšal prostor in Win 7 še vedno dela. Sedaj nastane problem pri dodajanju prostora v extended - najprej kliknem na swap in swapoff, nato pa na extended in resize/move, vendar ko želim povečati prostor, to ni mogoče.

Kaj naj sedaj naredim?
Hvala! :)

EDIT: Sem malce poizkušal GParted izbrisati Ubuntu in potem naredit logično particijo, vendar pravtako ne gre. Je pa zanimivo, da mi "unallocated" prostor, ko pomanjšam NTFS loči od tistega, kater nastane pri izbrisu extended particije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: echoman ()

Icematxyz ::

V glavnem, sem zelo zadovoljen. Dela vse, inštalacija je šla brez problemov, edino tisti Broadcom wireless gonilniki niso delali out-of-the box.

Nisem konkretno gledal, kateri čip je not ampak verjetno tudi to ne bo kmalu več "težava".

@kanzyani

Uporabljaj torej Ubuntu 10.10 s klasičnim namizjem ali Ubuntu 10.04, posebej še če praviš da deluje dobro. Unity pa če imaš dobro 3D podporo poskusi spet v Natty Narwhal. Lahko pa tudi upoštevaš nasvet, ki ti ga je dal WarpedOne. Sam pa menim, da glede na to da ti Ubuntu na tvoji strojni opremi deluje dobro, Unity ki uporablja Mutter pa ne, da... je odgovor na dlani.

@nx7400

Glede TouchPad se nisem poglabljal. Recimo, da bi sam počakal na tem področju na Natty Narwhal, ker če prav razumem je zadeva "obvladljiva"?

@jodlajodla

Zaženi LiveCD ali LiveUSB, odpri GParted, izberi trdi disk, na katerem bi rad izvajal spremembe in naredi sliko razdelkov. Zraven napiši, kakšno je obstoječe stanje in kaj bi rad naredil oziroma spremenil.

zk_eu ::

Icematxyz, se bo dalo, hvala za pomoč ;) Sem probal live CD 11.04 pa je zadeva nažalost ista :( ampak glavna stvar se je rešila(slušalke) ;)
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Torej na vprašanje glede Unity in 3D podpore s strani grafične kartice v Natty Narwhal:

what if my graphics card sucks

Se odgovor kot kaže glasi:

A new 2D implementation of Unity, Ubuntu 11.04′s new default desktop, is to be made available for users without accelerated 3D graphics support.

Kaj je še zanimivo vedeti o 2D Unity:

The 2D implementation of Unity will be using Qt 4.7 and QML

Slike:

2D

2D

2D

2D

Webupd8 & OMG

Zgodovina sprememb…

LorD_DDooM ::

Ubuntu 10.10 sem danes nadgradil na najnovejši kernel. Po restartu se zadeva ustavi tik pred loginom. Pojavi se še zaslon loading Ubuntu 10.10, nato pa se vse ustavi.
Probal sem zagnati s starejšimi verzijami kernela, isti problem.
Probal sem zagnati s FailsafeX opcijo, tudi ne gre čez login (lahko pa dostopam do konzole, prej to ni bilo možno).

Kak quicktip kako zadevo sanirati?

Kaj točno misliš pod nadgradil jedro? Ročno si dodal kakšno novejšo jedro ali jedro, ki ti ga ponudi upravljalnik posodobitev (posodobil si preko terminala ali upravljalnika posodobitev)?

Drugače pa sedaj v VB4 malo preizkušam Unity Qt na Maverick Meerkat in deluje solidno! Tako da tudi na strojni opremi s slabo 3D podporo menim, da bo zadeva delovala solidno.

LorD_DDooM ::

Standardna posodobitev preko upravljanika posodobitev.

Malo informacij je na voljo. Poskusi recimo ta dva ukaza in povej če se izvedeta v celoti brez kakšnih napak!

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Unity 3D trenutno stanje v Natty Narwhal:

* the Launcher now defaults to intellihide; to bring the launcher when an application is in full-screen you can press the Super key.

* new experimental Unity options: Backlight always on, launch animation (pulse until running and blink) and urgent animation (wiggle and pulse)

* some applications start maximized (for example if an application's window approaches the screen size)

* pinned applications will be imported from popular docks like Avant Window Navigator, Cairo Dock or Docky

* an option to start Unity from the command line: "unity --replace"

* the workspace switcher shows a grid of 4 desktops like it was initially designed instead of one big wall like it was in the last few Unity versions

Ena od novih zmožnosti je tudi "back-light":

On Off

WebUpd8 & OMG

Pa še morda kakšna novica o Elementary OS različica Jupiter:

Privzet poštni odjemalec Postler:

Postler

In zbirka stikov Dexter:

Dexter

“I would be happy if just the 100 people bought CD’s and we got to ship them out, it’s not really about making money or anything (thus the free download), but of course one can always dream of a day where we get enough monetary support to employ people to work on elementary full time.”

Elementary OS & OMG

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

WarpedGone ::

Je v planu tut kak betatest zadeve al bojo zopet izdali stanje na nek datum kot superdupergold release?
Juzerji se pa Hebite z zadevo in reištalirajte ko zmešan...
Zbogom in hvala za vse ribe

opeter ::

Ali kdo od vas pozna/uporablja Pinguy OS?
http://pinguy-os.sourceforge.net/
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Je v planu tut kak betatest zadeve al bojo zopet izdali stanje na nek datum kot superdupergold release?
Juzerji se pa Hebite z zadevo in reištalirajte ko zmešan...

Natty Narwhal izzide konec aprila. Nadgradnja ali sveža namestitev pa bo privzeto najbrž omogočala Unity 3D, Unity 2D in verjetno klasično GNOME namizje. Če bo temu tako, boš lahko poskusil vse opcije, brez da bi karkoli nameščal zraven osnovne namestitve.

Kako se bo pa Natty Narwhal razumela z točno določeno strojno opremo, pa se (do neke mere, odvisno od razpoložljivosti odprto kodnih gonilnikov za uporabljeno strojno opremo), kot vedno pred namestitvijo lahko preizkusi s pomočjo LiveCD ali LiveUSB.

Če pa govoriš o konkretnem "beta" testiranju v tem trenutku pa obstaja več možnosti.

Od uporabe virtualizacije do klasične testne namestitve. Sam sem testiral Unity 2D v VB4 in namestil sem Unity 2D preko PPA vira na testno klasično namestitev Maverick Meerkat.

Ali kdo od vas pozna/uporablja Pinguy OS?

Sam ne, lahko pa zadevo poskusiš in podaš ugotovitve. Temelji kot vidim na Ubuntu, nekaj idej črpa z Elementary OS, določene stvari so kot pravijo privzeto omogočene in nastavljene...

Zgodovina sprememb…

Pozdravljeni,
Zanima me, če se da naslove, albume, izvajalce,... ki imajo v nazivu šumnike, nekako spremeniti, da bo Rhythmbox pravilno prikazoval šumnike, ker mi trenutno prikazuje le neke znake namesto njih?

Zanima me še to, kako bi popravil, da mi prikazuje prispela sporočila preko Empathy ob tem, ko deluje Rhythmbox? (v obeh imam nastavljeno, da prikazujeta obvestilna sporočila)

Hvala in lep pozdrav! :)

1.)Sem naredil test na naključni datoteki:

Šumniki test

Šumniki delujejo normalno. Torej zgolj sedaj ugibam:

-Ročno spremeni podatke v Rhythmbox na kakšni testni datoteki (desni klik na datoteko -> lastnosti) in če bodo šumniki po spremembi pa prikazani pravilno, potem trenutni podatki verjetno niso shranjeni v UTF.
-Če to ni razlog se datoteka nahaja v uporabniški mapi ali na kakšni drugi lokaciji?

2.) Sploh ti ne prikazuje prispelih sporočil ali le sočasno ne pokaže dveh informacij?

Zgodovina sprememb…

Te dni je po skoraj dveh letih razvoja izšla nova različica namiznega okolja Xfce 4.8.

Xfce 4.8

Zgodovina sprememb…

A ta ima že neki novi upravljalnik datotek (kot Nautilus)?
Obljubljani so nekaj, poimenovano s T ... Imena se ne spominjam. :8)

Verjetno misliš na upravljalnik datotek Thunrar, ki je privzeto na voljo nekje od Xfce verzija 4.4.

@nx7400

Ni to rešitev za gumb na tipkovnici. Lahko pa poskusiš, kako se obnese indikator za TouchPad v Maverick Meerkat:

Touchpad-indicator

sudo add-apt-repository ppa:lorenzo-carbonell/atareao
sudo apt-get update
sudo apt-get install touchpad-indicator

Pri prvem ukazu se prepričaj, da se ključ uvozi. Se pravi da nisi za požarnim zidom, ki blokira določen port (več o tej zadevi).

Najdeš pod Programi -> Pripomočki -> Touchpad-Indicator. Za samodejen zagon ob prijavi v sejo, pa pod Sistem -> Možnosti -> Začetni programi dodaj nov začetni program, kjer je ime poljubno ukaz pa vpiši sledeč:

/usr/share/touchpad-indicator/touchpad-indicator.py

Stran avtorja indikatorja in pa še opis nekaj drugih indikatorjev, ki so na voljo.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz je izjavil:

1.)Sem naredil test na naključni datoteki:

Šumniki test

Šumniki delujejo normalno. Torej zgolj sedaj ugibam:

-Ročno spremeni podatke v Rhythmbox na kakšni testni datoteki (desni klik na datoteko -> lastnosti) in če bodo šumniki po spremembi pa prikazani pravilno, potem trenutni podatki verjetno niso shranjeni v UTF.
-Če to ni razlog se datoteka nahaja v uporabniški mapi ali na kakšni drugi lokaciji?

2.) Sploh ti ne prikazuje prispelih sporočil ali le sočasno ne pokaže dveh informacij?

1.) Sem popravil, sedaj deluje :)

2.) Medtem ko sem poslušal glasbo, sem dobil sporočilo, katerega je pokazalo le zgoraj pri ikoni pisma - medtem ni bilo nobenih obvestil iz strani Rhythmbox-a.
Naj pa bi bilo tudi tako, da prikaže sporočilo ko je okno pomanjšano oz. ni v središču, da naj bi pravtako dobil obvestilo?

Hvala in lep pozdrav! :)

Sem popravil, sedaj deluje

Podatki niso bili shranjeni v UTF?

2.) Na splošno te nek program, ki uporablja NotifyOSD in MessagingMenu naj ne bi aktivno opozarjal na spremembe in ti podajal raznih informacij, če je okno programa aktivno na namizju, če je pomanjšano, neaktivno ali skrito ("zaprto") pa!

Se pravi konkretno v Rhythmbox, ki se nahaja na namizju klini na predvajanje pesmi. NotifyOSD naj ne bi prikazal imena pesmi! Pomanjšaj ali skrij ("zapri") Rhythmbox in ga pusti predvajati pesem do konca. Ko bo se začela nova pesem pa te bi naj NotifyOSD na to opozoril, oziroma ti prikazal ustrezno informacijo. Če boš upravljal Rhythmbox kar preko SoundMenu, se bodo spremembe pesmi prikazovale v NotifyOSD.

Enako velja za IM programe, poštne odjemalce... Aktivno okno programa na namizju torej naj ne bi uporabljalo NotifyOSD in MessagingMenu, saj bi kot prvo to bilo med delom moteče, pa tudi če nisi v času spremembe pred zaslonom, bo sama sprememba razvidna v (aktivnem) oknu programa, ko boš se vrnil pred zaslon.

Torej sedaj ko so ti prebral. Še vedno ne deluje zadeva tako kot bi morala ali pa deluje tako kot bi morala?

Napaka je bila na moji strani ;) Status sem imel zaseden, moral pa bi biti dosegljiv,

Hvala vseeno in lp! :)

errhec ::

Zakaj mi vrže ven to sporočilo?

Zahteva namestitev nepreverjenih paketov. Izvršitev tega ukaza bi zahtevala namestitev paketov iz neoverjenih virov

Se da kako "vsiliti" namestitev? Javi mi Chromium brskalniku in pa evolution-plugins libpst4 ter libpst4. (verjetno še kje ;) ).
dd

dux ::

@errhec: Privzeto so vsi viri, ki jih uporablja Ubuntu overjeni. To pomeni, da je mogoče vse pakete preveriti in s tem zagotoviti, da res namestiš tisto, kar si želel (in da ti ni noben notri vtaknil virusa). Torej je to varnostna zmožnost.

Verjetno si dodal dodatne vire za namestitev, ki jih ni mogoče preveriti.

Boljše kot da prisliš namestitev tega ukaza je zagotoviti overitev virov (zaradi varnosti).
Napiši katere dodatne vire si dodal, pa ti povem kako to storiti.
Upanje je v nasih odlocitvah

Hvala dux, vmes sem res odkljukal tiste in sedaj se mi je vse namestilo brez problemov.
dd

lampa ::

Pozdravljeni,

imam nameščen Ubuntu 10.10 in imam en problem z vlc playerjem. Če hočem odpreti kakršno koli mapo se mi zažene vlc player in začne vrteti multimedijo, tj. filme,slike,glasbo,odvisno kaj je v mapi.Če je mapa brez multimedije pa poišče drugo in spet vrti. Kako bi to popravil,da bi mape odpiral nautilus ne pa vlc?

LP
Lampa

1. Na namizju ustvari novo mapo
2. Desno klikni in izberi "Odpri z"
3. V oknu izberi "Odpri mapo" ali "Nautilus"
4. Izberi možnost "Zapomni si" ali nekaj takšnega
5. Klikni v redu in preizkusi. Novo mapo lahko sedaj izbrišeš.

lampa ::

Dela,hvala.

lp
lampa

Kako izberem da mi "mounta" ntfs ob zagonu ??
Mi nikakor ne rata ;(
dd

opeter hvala, veš še kateri je najboljši za sambo?
Nekaj se trudim z gadmin-samba ( deluje kakšna z WIN7 in XP-ji ? )
dd

Za deljenje map bi jaz namestil nautilus-share, s pomočjo katerega lahko hitro in enostavno iz nautilusa (Gnome upravljca datotek) deliš mape:
http://tech.mobiletod.com/nautilus-appl...

Namestiš pa na sledeči način, če vpišeš oz. prilepiš sledeči ukaz v terminal (ali pa poišči v Synapticu, morda najdeš celo v Programskem središču)

sudo apt-get install nautilus-share

Še ena od možnosti (raje uporabi zgornji nasvet):
http://tech.mobiletod.com/how-enable-sh...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Če želiš ustvariti nekakšen mrežni disk, ti priporočam, da prebereš tole http://www.ubuntu.si/punbb/topic/4396/. LP

@errhec

Za vzpostavitev souporabe datotek med Ubuntu in Windows uporabi kar usershares metodo. Če imaš na Windows OS nameščen WLE 2011 pa izvedi še sledeč postopek, da bo souporaba datotek možna v obe smeri. Se pravi, da ne boš rabil ročno nameščati novejše različice Samba, ki je odpravila to težavo (in bo privzeto na voljo v Ubuntu 11.04+). Včasih je po vseh nastavitvah (če zadeva ne deluje takoj) priporočeno kar znova zagnati Ubuntu OS, da se vse spremembe na enostaven način uveljavijo.

Pa še eden popravek. Unity 2D bo na namestitvenem ploščku v Ubuntu 11.04 le če bo za to dovolj prostora.

V "borbo" za prostor na namestitvenem ploščku, pa kot kaže vstopajo tudi Qt aplikacije!

Samba deluje vendar ko hočem pogledati na omrežje mi vrže ven to napako :

Napaka med pridobivanjem seznama souporabe s strežnika

??
dd

šernk ::

osebno bi mi zelo prav prišla siol TV na ubuntu 10.10, a se komu od vas sanja kako nastavit mrežne da bi zadeva delovala?

probal sem že po navodilih, ki so na ubuntu.si forumu, vendar zadeva noče in noče delovati, kvečjemu se mi še internet sesuje.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Imam podoben problem le, da je z nastavitvami za Siol TV vse vredu in programi delujejo. Zanima me, če bi se dalo nekako nastavit, da wireless in ethernet delujeta ob istem času, da sem lahko na internetu in gledam TV?

@šernk: po katerih navodilih točno si to delal?

Hvala in lp!

probal vse kar se da sprobat v tej temi.
ubuntu.si

moj nick tam je Crimson Thunder, potem sem pa obupal, niti mi ni uspelo 1x samkrat zagnat zadeve. je pa seveda tudi pogoj, da dela siol TV in internet istočasno, drugače ne naredim nič, trenutno preko prenosnika na win7 šopam siol tv.

To delaš preko datoteke in urejevalnika besedil ali urejanja povezav?

LP

ma preko network managerja sem probal in direktno preko sudo gedit, v najboljšem primeru razen tega, da se mi ni internet postavil ob zagonu nisem dosegel nič.

mare_ ::

Kam lahko sporočim napake v slovenskem prevodu ubuntuja? :)

ali pa tu - http://www.ubuntu.si/punbb/topic/4313/

Priporočeno je, da si pred tem med vire dodaš ppa:ubuntu-langpack/ppa in s tem posodobiš na najnovejše prevode.

Imam eno težavo na Ubuntu-ju. Uporabljam namreč HD4850 in Ubuntu, vendar kadar gledam film, premikam okna po namizju, karkoli, vedno je prisoten screen tearing in nikakor ne izgine. Kako bi se ga lahko rešil?

(Namestitev, odstranitev, ... dodatnih gonilnikov ne pomaga - trenutno imam nameščene)

Hvala in LP!

Upravljalnik posodobitev uporabniku danes ponudi posodobitev za Maverick Meerkat, ki odpravlja težavo, kjer je bila souporaba datotek z računalniki, na katerih je nameščen WLE 2011 onemogočena.

Workaround s posodobljenim Maverick Meerkat odslej ni več potreben!

@errhec

Zadeva zagotovo deluje. Od danes s posodobljenim Maverick Merkat tudi v obe strani brez "workarounds", za računalnike, na katerih je nameščen WLE 2011. Ker ne vem kaj si do sedaj počel, poskusi sledeče:

1.) V Upravljalniku posodobitev posodobi sistem in se po tem postopku prepričaj da je WORKGROUP enak na Windows in Ubuntu in daj mapo v souporabo, kot je opisano. Ponovno zaženi računalnik in poskusi če zadeva deluje!

2.) Če ne bo delovalo, pod Uporabniki in skupine dodaj novega testnega uporabnika in se vpiši v tisti račun. Izvedi še enkrat postopek s prve točke (daj mapo v uporabniški mapi testnega uporabnika v souporabo) in po ponovnem zagonu preveri če zadeva deluje!

Tilen ::

echoman je izjavil:

Imam podoben problem le, da je z nastavitvami za Siol TV vse vredu in programi delujejo. Zanima me, če bi se dalo nekako nastavit, da wireless in ethernet delujeta ob istem času, da sem lahko na internetu in gledam TV?

@šernk: po katerih navodilih točno si to delal?

Hvala in lp!

http://slo-tech.com/novice/t435628/p291...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ok vidim da nekaterim deluje IPTV, sedaj bi pa še rabu zvedet kako ste ga usposobili, ker iz zgornjega pisanja nisem pogruntal nič :(

echoman je izjavil:

Imam eno težavo na Ubuntu-ju. Uporabljam namreč HD4850 in Ubuntu, vendar kadar gledam film, premikam okna po namizju, karkoli, vedno je prisoten screen tearing in nikakor ne izgine. Kako bi se ga lahko rešil?

(Namestitev, odstranitev, ... dodatnih gonilnikov ne pomaga - trenutno imam nameščene)

Hvala in LP!

Glede AMD gonilnikov ti naj svetuje kakšen Ubuntu uporabnik le teh. Če pa želiš pa lahko poskusiš sledeče. Najbolje da si vzameš čas in to izvajaš na kakšni testni namestitvi Ubuntu!

Odstrani zaprto kodni gonilnik in ponovno zaženi računalnik. Na to vpiši v terminal:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

In ponovno zaženi računalnik. Če novejši odprto kodni gonilnik deluje dobro, ga uporabljaj!

Možnost je tukaj tudi dokaj realna, da ostaneš ob zagonu v ukazni vrstici in ne vem koliko je uporabnikov AMD grafičnih kartic v tej temi, ki ti bodo svetovali kako razrešiti težavo. Torej odloči se sam, kaj boš storil in na kakšen način.

Lahko še poskusiš ročno namestitev najnovejšega zaprto kodnega gonilnika, da vidiš kako se obnese:

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu...

Se pravi v tem primeru ni treba dodati PPA vira, da poskusiš in ročno namestiš najnovejši zaprto kodni gonilnik! PPA vir tudi omogoča namestitev novejšega zaprto kodnega gonilnika, ampak postopka še nisem izvajal in ga za to ne bom opisoval. Google is your friend!

Pri teh zadevah te naj še enkrat opozorim, da lahko ostaneš v ukazni vrstici in je na koncu morda potrebna celo ponovna namestitev Ubuntu! In na kratko, kaj točno sem ti svetoval? Poskusi novejše odprto in zaprto kodne gonilnike in preveri če je stanje boljše/slabše.

Zgodovina sprememb…

KaRkY ::

@echoman sem mel podoben problem na 10.04 na isti grafični. Na koncu sem ga rešil tako da sem si iz ATI strani potegnil gonilnike. Potem pa je prišel magični update ki mi je probleme rešil. Sedaj na 10.10 pa mi open source gonilniki delajo boljše kot ATI.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

Hvala obema, bom preizkusil. Sem tudi sam na 10.04 imel gonilnike iz uradne spletne strani, vendar je bilo ob vsaki posodobitvi kernela vse skupaj nanovo naložiti, zato sem ostal kar pri odprtokodnih oz. dodatnih gonilnikih, ki jih Ubuntu ponudi. Kakor sem rekel bom preizkusil gonilnike iz uradne strani in potem poročam.

Hvala še enkrat, lp!

EDIT: Že v tretjo prenašam "driver" iz uradne spletne strani, saj mi ob zagonu vedno napiše, da ima datoteka napačen MD5 checksum - kako lahko to rešim?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: echoman ()
««
13 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1099340216 (860) Zvezdica27
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

813192846 (158785) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999143716 (106602) Icematxyz
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

981180873 (153520) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20651556 (41418) Icematxyz

Več podobnih tem