» »

Izzivalci vojne

Izzivalci vojne

Thomas ::

glej če jaz živim (pa ne da res, ampak kot primer)v kulturi kjer je ženskam predpisano da nosijo rute, kjer je predpisano, da se je samo taka in taka hrana, kjer je predpisano, da so pač taki in taki običaji, tako pač je in mi ne bo, ne george bush, niti ta tanovi, črni, kaj je že? , ali kraljica Elizabeta, ne nihče drug govoril, da tega ne smem in pika.


Če mi moja kultura pravi, da je tole kar je napisal hidetr en bulšit, potem je to tako res.

Najmanj on mi teh svojih čudnih prepričanj ne bo vsiljeval in pika.

P.S.

Ne domišljam si, da je razumel poanto, namreč da je njegov post protisloven s samim sabo. Ker če bi bil brihten, bi to že sam ugotovil.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rasta ::

[...] mi ne bo, ne george bush, niti ta tanovi, črni, kaj je že? , ali kraljica Elizabeta, ne nihče drug govoril, da tega ne smem in pika.

Tudi razni imami imajo veliko za povedati, kako naj bi Zahodnjaki živeli.

p.s. za 11.september je odgovorna le in zgolj ameriška vlada, ne neki Osama Bin Laden, bog kako ste lahkoverni.

Še dobro, da poseduješ trdne in logično-konsistentne dokaze za to, na podlagi katerih si osnoval mnenje ...

Thomas ::

Nemčija bi z zmago postala imperialna sila, to je gotovo. Prej pa to ni bila. Hotela je postati.

Možno je, da ko bi cilj dosegla, ne bi bila več tako barbarska. Morda pa le cilja ni dosegla zato, ker je preveč barbarska bila!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

opeter ::

Vsaka resna država ima vojaško industrijo. Slednja ji namreč omogoča največ prihodkov (recimo da povečano zaposlenost, čeprav to v času avtomaziranja ne velja več), predvsem pa nove zadeve: razvoj.

Če ta industrija stagnira, imamo problem.

Z vojnami lahko to industrijo vsakokrat vklopimo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vajenc ::

Matako je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Nemčija je bila imperialistična, kolonialistična, zavojevalska in vse kar se tiče osvajanja sveta z neubranljivo silo in širjenja lastne ideologije.

Kolonialistična? WTF? Po mojem so imeli Angleži večje plantaže v zasebni lasti, kot je imela Nemčija kolonij :D


Severna Afrika je bila polovico 2.sv. vojne pod Nemško-italijanskimi silami. 2. rajh oz. Nemško cesarstvo pa je imelo do poraza v 1. sv. vojni še veliko več Afrike pod svojo oblastjo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Matako ::

Vajenc je izjavil:

Matako je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Nemčija je bila imperialistična, kolonialistična, zavojevalska in vse kar se tiče osvajanja sveta z neubranljivo silo in širjenja lastne ideologije.

Kolonialistična? WTF? Po mojem so imeli Angleži večje plantaže v zasebni lasti, kot je imela Nemčija kolonij :D


Severna Afrika je bila polovico 2.sv. vojne pod Nemško-italijanskimi silami. 2. rajh oz. Nemško cesarstvo pa je imelo do poraza v 1. sv. vojni še veliko več Afrike pod svojo oblastjo.


Pred vojno. In med vojno so bila to zasedena ozemlja, ne kolonije. Vem, da se zdi marsikomu razlika majhna, samo je pomembna!
/\/\.K.

SomethingEls ::

Manu je izjavil:

Jaz se popolnoma strinjam z Larisso.

ZDA se obnašajo nezrelo. So še mlada država in se obnašajo kot adolescenti. ZDA je res izzivalska država, polna sama sebe, svojega idealizma "edine prave demokracije", popačenega indoktrinalnega pogleda na komunizem in socializem, lačna moči in večinski vzrok finančnih problemov, katere posledice čuti cel svet.

ZDA so država z romantično-idealistično predstavo ameriške demokracije in kapitalizmom. Njihovo bogastvo temelji na izkoriščanju revnih držav z vmešavanjem v njihovo notranjo politiko.

Eden, ki se upa povedat američanom, da so v resnici oni problem št. 1 na tem svetu:


Se popolnoma strinjam, Kubanci, Rusi, Južno Korejci, Venezuelci so veliko bolj srečni brez vseh teh brezveznih materialnih stvari! Tam Država(inc.) v kali zatre vse zlobne poskuse korpuracij, da bi proizvajle te... "dobrine". Prava nebesa v primerjavi z Ameriko kjer so povsod same reklame in trgovine, ki nedolžne ljudi SILIJO, da kupujejo in kupujejo. Naposled to mučno kupovanje prinese v njihove domove utelešeno zlobo. Internet, avtomobili, !!!HRANA!!!, obleke, mobitele... vse to pa je seveda popolnoma neuporabno. *vzdih*

Amerika izkorišča revne države? Do tell!

Tale schmuck od katerega video si linkal je pa tudi samo nakladanje. Demokracija je samo sistem po katerem se izvoli voditelja. Tale schmuck razlaga, da sta samo dve enaki možnosti. Saj za volitve jih ne sme biti preveč (možnosti namreč), ker bi to pomenilo, da ima država preveč moči. Že sedaj jo ima.

Mater ste nadležni vi levičarski tepčki! Ampak ne nadležni kot velik trn v peti kapitalističnim pujsom kot si radi predstavljate... bolj kot metal glasba, gasilska sirena ali jodlanje Tine Drole.
Silly Rabbit, Trix are for Kids

larissa ::

USS Liberty je izjavil:

larissa je izjavil:

Poglejmo samo Vietnam, pa če gremo še dalje, kaj so naredili prvi prebivalci Amerike z duhovno dosti bolj naprednimi Indijanci? Kaj so delali s sužnji? Kakšna je cena moderne tehnologije, ki se počasi obrača proti človeštvu zaradi onesnažene narave?

Napredek ni le v modernem orožju in osladnih filmih, na katere padejo naivneži. Bela rasa ni nič boljša v mnogih pogledih od "sovražnikov", samo dobro medijsko mašinerijo ima za seboj, ki jo naredi v očeh večine



Kje ti vidiš kakšno medijsko mašinerijo, ki bi belo raso prestavljala kot boljšo od drugih??? Resnica je ravno nasprotna. Belce zadnjih 15 let zahodni mediji konstantno demonizirajo, razne Indijance pa idealizirajo preko vsake normalne meje, zato je cel kup zahodnjakov postalo okuženih z white guilt kompleksom, ki je očitno močno okužil tudi tebe, da pišeš take bedarije o "duhovno dosti bolj naprednih Indijancih". Dej, povej, kako se sploh meri ta tvoja ''duhovna naprednost''?

Suženjstva si niso izmislili belci, saj je le to obstajalo povsod po svetu pri vseh rasah in pri večini starih civilizacij. Tudi v t.i. novem svetu, kjer so te tvoji ''poduhovljeni Indijanci'' zasužnjevali in pobijali eden drugega, je obstajalo suženjstvo. Tudi pri Inkih, Aztekih in Majih je cela družba temeljila na suženjstvu in uničevanju konkurenčnih plemen. Te tvoji Indijanci niso bili nikakršni miroljubni hipiji, kakršne nam v zadnjem času hočejo predstaviti.

Če te pa napredek in moderna tehnologija tako motita, greš pa lahko brez problema živet v amazonsko džunglo, ali pa na Papuo Novo Gvinejo in tam živiš ''poduhovljeno'', saj konec koncev tudi tvoja uporaba interneta prispeva k onesnaževanju narave. Tvoj PC je priklopljen na električno omrežje, le to se pa napaja iz termoelektrarne Šoštanj, ki onesnažuje okolje.


Nas bo zgleda moralo še udarit po glavi preko naravnih nesreč, da bomo dojeli naprednost Indijancev do sveta, ki jih je obkrožal. Dejansko danes zvenijo besede tega indijanskega poglavarja preroško, posebej podčrtani del,predvsem pa zelo, zelo duhovno napredno v primerjavi z razmišljanjem naše destruktivne civilizacije.

Pismo indijanskega poglavarja Seattle-a (leta 1854)

Indijanski poglavar Seathl je leta 1854 napisal tedanjemu predsedniku ZDA pismo. To je bil čas, ko so Indijanci izgubili vojno z belci in so morali pristati na to, da svojo zemljo prodajo ter se odselijo z nje. Naseliti so se morali na posebej določenem ozemlju – rezervatu. To pismo je – po sto petdesetih letih – postalo sveto pismo ekologije. Mnogi menijo, da gre za enega najlepših in najglobljih zapisov o naravi:


Ko Veliki poglavar iz Washingtona pošilja svoj glas, da želi kupiti našo zemljo, zahteva preveč… Kako je mogoče kupiti ali prodati nebo ali zemljo? Kako tuja se nam zdi ta zamisel. Če svežina zraka in bistrina vode ne pripada nam, kako bi lahko kupčevali z njima?

Vsaka ped te zemlje je mojemu ljudstvu sveta. Vsaka borova iglica, vsako zrno peska v rečni plitvini, vsaka meglica v temnem gozdu je sveta v srcu in v spominu mojega ljudstva. Sijoča voda naših brzic ni le voda, je tudi kri naših prednikov. Svoje otroke morate učiti, da je ta zemlja sveta. Da vsak skrivnostni odsev v bistrem jezeru pripoveduje o spominih in dogodkih iz življenja mojega ljudstva. Žuborenje vode je glas mojih dedov.

Dišeče trave so nam sestre, jelen in veliki orel so nam bratje. Kamniti vrhovi, sončni pašniki, toplo konjevo telo in človek, vse pripada isti družini. Reke tešijo našo žejo, nosijo naše kanuje, hranijo naše otroke. Zato poučite svoje otroke, da so reke naši in vaši bratje.

Vemo, da nas beli človek ne razume. Njemu je zemlja povsod enaka. Kot tujec je, ki se pritihotapi ponoči in vzame, kar potrebuje. Ropa jo, kakor da bi mu bila sovražnik. Potem odide in pusti za seboj puščavo. Za Indijance so drevesni sokovi prežeti s spomini naših prednikov, ki jim je zemlja mati. Vaši mrtvi pa odhajajo med zvezde in pozabljajo na zemljo, ki jim je dala življenje. Povejte svojim otrokom, da je zemlja pod njihovimi stopali pepel naših dedov. Tako jo bodo spoštovali. Učite svoje otroke, kakor smo mi učili svoje, da je zemlja naša mati. Vse, kar se zgodi zemlji, se bo zgodilo tudi njenim sinovom.

Ne vem. Naš način življenja je drugačen od vašega. Od pogleda na vaša mesta nas zabolijo oči. Morda zato, ker smo divji in ne razumemo. Vaš ropot žali naša ušesa. V vaših mestih ni mirnega kotička. Kaj velja življenje, če ne moreš prisluhniti odpiranju listja spomladi, kriku kozoroga, nočnim prepirom žab in mehkim zvokom vetra, ki se igra po vodni površini. Če te ne osveži opoldanski dež, če ne vdihavaš vonja dišeče borovine. Največje bogastvo rdečega človeka je – zrak. Beli človek pa, kot da ne zaznava zraka, ki ga vdihava. Kot nekdo, ki že dolgo umira in je neobčutljiv za smrad. Če vam prodamo zemljo, nikar ne pozabite, kako dragocen je zrak – od njega vse živi, vse si deli ta zrak – zveri, drevesa, človek.

Razmislili bomo o vaši ponudbi, da kupite našo zemljo, a težko bo, ker nam je ta zemlja sveta. Če se jo bomo odločili sprejeti, bomo zahtevali, da izpolnite tale pogoj: beli človek bo moral tudi z živalmi na tej zemlji ravnati kakor z brati. Po prerijah sem videl na tisoče bizonov, ki jih je beli človek pobil kar s svojega drvečega ognjenega konja. Mi ubijemo edino takrat, ko nam to pomaga preživeti. Kaj je človek brez živali? Če bi jih iztrebil, bi umrl tudi sam zaradi globokega občutka samote v svoji duši. Vse, kar se zgodi živalim, se bo kmalu zgodilo tudi človeku. V svetu je vse povezano.

Mi vemo: zemlja ne pripada človeku, človek pripada zemlji. Mi to vemo. Vse je povezano, kakor kri, ki združuje eno družino. Zavedamo se tudi tega, morda bo nekega dne to spoznal tudi beli človek: naš in vaš Bog je isti Bog. Morda mislite, da Boga posedujete vi, kakor mislite, da lahko posedujete našo zemljo. A to ni mogoče. On je Bog človeku in njegovo usmiljenje je isto do rdečega in belega človeka. Ta zemlja je Bogu dragocena in poškodovati zemljo pomeni pokazati prezir do njenega Stvarnika.

Kje so gozdovi? Izginili so. Kje je orel? Izginil je. To je konec življenja in začetek borbe za obstanek.


Ni si človek izmislil tkanine, ki ji pravimo življenje.

Človek je samo drobno vlakno v njej. In če ne bo z njo ravnal kot s prijateljem, bo uničil tudi sebe.

kivi113 ::

Thomas ::

OMG ... še kakšno rdečo kapico povej, larissa.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Opanka ::

hidetr je izjavil:

Torej hitri pregled dejstev.

američani svoj nos vtikajo povsod, glej če jaz živim (pa ne da res, ampak kot primer)v kulturi kjer je ženskam predpisano da nosijo rute, kjer je predpisano, da se je samo taka in taka hrana, kjer je predpisano, da so pač taki in taki običaji, tako pač je in mi ne bo, ne george bush, niti ta tanovi, črni, kaj je že? , ali kraljica Elizabeta, ne nihče drug govoril, da tega ne smem in pika.

Seveda izziva zahod, če se ne bi vtikali v njihov način življenja, tudi oni ne bi tako burno reagirali.

p.s. za 11.september je odgovorna le in zgolj ameriška vlada, ne neki Osama Bin Laden, bog kako ste lahkoverni.


Ker pa ne živiš v taki kulturi, TI bo kmalu nekdo prišel in ti UKAZAL, da boš od
sedaj naprej živel v taki kulturi. In TI se boš moral pokoriti, držati gobec zaprt,
zagrnil boš svojo žensko od glave do pete, itd... ali pa te preprosto več ne bo.
Tako pač to je, že od pamtiveka...
In žal so zaradi jebenega Hitlerja vsi tapravi moški pomrli v WWII. Za njimi so
ostale samo pičke, tako da, EU je svoje opravila, žal...
Škoda, da je balkan raspadel... Očitno Evrope zgodovina ni NIČ spametovala

Relanium ::

IMHHO je v primeru kakršnegakoli večjega političnega spora vredno pogledat,
kako so še kaj razporejene trenutne zaloge nafte po svetu, pa je vse jasno kdo koga zakaj izziva.

Nisem pa prebiral cele teme, samo moje mnenje

poweroff ::

Thomas je izjavil:

Paranoja proti imperialni sili je vedno bila in vedno je bila pretežno neumna. Od tega pretežno zelo neumna.

Ja, če si Imperator, potem da.

Če si pa zatirani, jebena stranka po domače, pa niti ne. Seveda hlapci po duši tega ne morejo razumeti...
sudo poweroff

Thomas ::

Kaj so profitirali "osvobojeni hlapci", ko je padel Rim? 1000 let relativnega barbarstva.

Kaj so profitirali Afričani, ko so Angleži šli?

Večinoma 50 let barbarstva.

Kaj ima recimo Zimbabwe od "svobode"?

Nacionalno tragedijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Kaj pa ima vzhodna Evropa, ko je propadel imperij. Dosti. Če je nekdo močen, še ni nujno, da ni svinja.
Dve šivanki...

Thomas ::

Prešli so v sestavo boljšega imperija kot je bil prejšnji.

Najboljši ni nujno da je zelo dober, ampak manjši je ponavadi še slabši.

Biti izven imperija ... pa pomeni da moraš zgraditi lastnega ali pod enega slejkoprej prideš.

Niti ni nujno "podjarmljenim" slabše, kot tistim "v centrali".

To je samo zgodovina brez iracionalnih predsodkov, kar razlagam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Ja, biti izven Sovjetske zveze je kriza. Ne vem kako bomo preživeli brez stalinizma. :))
sudo poweroff

Double_J ::

Prešli so v sestavo boljšega imperija kot je bil prejšnji.


Tako kot so še nekaj desetletij prej prišli pod slabšega, kot je bil prejšnji.

Tako je to.
Dve šivanki...

HAM ::

Velika goveda vodijo ta planet manjse ovce jih pa zagovarjate. Larisa se strinajm s tabo. Ti ameri bi morali ziveti 500 let nazaj takrat so se spori resevali s pretepanjem.
Tukaj pa berem da je vojna vcasih koristna????
A ste normalni??? Dokler bo taksno razmisljanje ni cudno da so vojne, da se doma pretepate, da se pretepate v solah lokalih da objestno vozite po cestah ni ne spostujete nikogar.
Najprej so poklali indijance. Potem ko jim je teh zmanjkalo so se kurcili proti rusom samo niso imeli osnovnih sans. Sedaj ko rusov ni vec so pa teroristi in ostali, ki jim niso po godu. Jebes tako politiko.
Vsi, ki ste za vojno ste eni veliki razvajeni bedaki, ki o zivljenju ne veste nic!!!
To, da delate rezliko med moskim in zenskim spolom pa samo kaze na vaso stopnjo razgledanosti.
Thomas...tepec ce ne razumes ob vsej svoji odprti glavi kaj je Larisa hotela povedat.
Verjetno si se hecal ali si bil pa nepristeven, ko si napisal da vojna ni vedno naslabsa resitev.

drejc ::

Dj Ramzi, pardon HAM, pardon Manu,... vsaj 2X so se šli Ameri svetovno vojno za nas, uboge hudiče... vojna ergo ni vedno najhudejša stvar.

Skozi tisočletja človeške zgodovine je bila Evropa ena velika predstava konstantnih vojn. Zadnjih 60 let je, vsaj za ta konec sveta, najbolj mirnih v celotni zgodovini človeštva z balkanskimi vojnami vred.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

Tako kot so še nekaj desetletij prej prišli pod slabšega, kot je bil prejšnji.


Kot recimo Slovenci izpod Avstrije pod Jugoslavijo. Kdo nam je pa kriv? Slovenski nacionalizem. Zaradi tega prednikov ravno ne obsojam, samo konstantiram. Nemški nacionalizem potem je bil še daleč slabši, to tudi vemo.

Čehi so bili tudi najprej pod Avstrijci, skregali smo se in šli narazen. Čehi iz dežja v sončno samostojnost, ki je niso uspeli ubraniti in prišli pod Nemce, pa pod Ruse. Podn.

Zdej ja, zadnje čase, ko je Amerika nekako uveljavila svoj Pax Americana, je še kar dobro. V primerjavi z vso zgodovino. Bodimo raje pametni, kot fanatični bedaki, ki bi spet zarolali zgodovino v propad Zahoda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samuel ::

Kaj vse tukaj človek ne prebere. :D Saj ta tema je en đoke, ane.

Kok so ti Američani grdi, ker ene Korejce izzivajo. Oh mejoj. Severni Korejc vrže ves svoj denar v razvoj vojske. Začne z njo groziti okolici (J. Korejo, Japonsko). Pritegne seveda zaveznico obeh, to je USA. Se začne pogajat v stilu vi nam "vse", mi nehamo groziti. In potem, ko se vse dogovorijo, izstrelijo raketo, ki preleti Japonsko in pade na drugi strani v morje. To vse se je dogajo leta 1994, ko je bil še živ ta stari Kim z eno razliko, in sicer raketa, ki so jo sicer izstrelili zaradi tehnične napake ne preleti Japonske, amapak pade prej v morje (je pa bila trostopenjska in bi jo lahko).

Ja sorry no. Komunizma je bilo konec, pa je bilo treba S. Koreji malo srat naokoli.

HAM ::

Ja drejc, res je. Apak na tem nasem je skrajni cas da se malce umirimo in zastekamo da smo ljudje. Da boli ce te kdo udari tako tebe kot mene. Da boli ce ti pobijejo otroke, starse, prijatelje, znance. Ko se vojna zacne nasrkajo civilisti in se enkrat civilisti.
Zato preziram in sem proti kakrsnikoli vojni in si zelim, da bi na svetu vladal mir.
Samo s taksnim razmisljanjem, kot ga imate zgleda ga se dolgo ne bo :(
Nekje sem prebral, da se svetovni mir zacne za nasimi domacimi vrati.
Upam da vas ne tepejo/jih tepete doma.

Peace & love, flowers & vegetables.

SomethingEls ::

HAM je izjavil:

Ja drejc, res je. Apak na tem nasem je skrajni cas da se malce umirimo in zastekamo da smo ljudje. Da boli ce te kdo udari tako tebe kot mene. Da boli ce ti pobijejo otroke, starse, prijatelje, znance. Ko se vojna zacne nasrkajo civilisti in se enkrat civilisti.
Zato preziram in sem proti kakrsnikoli vojni in si zelim, da bi na svetu vladal mir.
Samo s taksnim razmisljanjem, kot ga imate zgleda ga se dolgo ne bo :(
Nekje sem prebral, da se svetovni mir zacne za nasimi domacimi vrati.
Upam da vas ne tepejo/jih tepete doma.

Peace & love, flowers & vegetables.


Ja saj, vsi si ŽELIMO mir. Ampak ti se obnašaš kot, da so teroristi, Korejci, indijanci, Rusi, itd. sami pacifisti. S tabo se ni vredno pogovarjat, ker imaš tako grozno popačeno sliko sveta, da bi bila debata nemogoča.
Silly Rabbit, Trix are for Kids

whatever ::

Ja, takole je Slovenčki:

Nam je fajn, saj spadamo v najbogatejših 5% globalno. Za nas bi propad ZDA imperija pomenil katastrofo. Ampak, če bi bili do vratu v dreku, kot so mnogi muslimani, Afričani, Kitajci, kaj bi si mislili takrat? Človeški in naravni viri so pač omejeni. Nekdo bo vedno izkoriščan. Edina alternativa je enakomerna razporeditev dobrin v globalnem smislu (to je imel komunizem PRAV), tehnološki napredek - avtomatizacija ter mentalni napredek. Domišljamo si, kako smo razviti, a vam povem, da je dokazanega in izumljenega zelo malo. Edina alternativa za globalni mir je zgoraj napisano, v stilu utopičnega Venus projecta torej. Pa se bodo brez kakršnih koli nesporazumov in težav zgladile tudi navidezno nepremostljive versko-religiozno-kulturne razlike brez vsakih vojn. Zahod si za to seveda ne prizadeva, to je le indoktrinirana medijska utvara, da si. Sej pravim, NAM je kar lepo, ni slabo da bi se to nadaljevalo. Ampak v resnici je edini razlog, da Evropi in še par zaveznicam gre kot nam gre, je to, da so ZDA same po sebi prešibke, zato rabijo zaveznike in so v zameno za to pripravljene odstopit nekaj drobtinic oziroma tudi nekaj konkretnejših kosov kruha. Mir se začne za lastnimi vrati, lepo povedano. Ali drugače povedano, zakaj LE bi se ZDA zavzemale za enakomernejšo razporeditev dobrin? S tem je na izgubi, tudi jaz ne bom dal 100 eurov klošarju, pa bi jih lahko. Mogoče bi nas lahko rešil globalni Nash equilibrium, vendar je evaluacija razmer pogojena s toliko parametri, da ga niti ne bi zaznali, četudi bi do njega prišlo. Vsake toliko pa se zgodi pač svetovna vojna, ki poražence pahne v bedo za kako stoletje ali nekaj le-teh, zmagovalci pa uživajo sadove kolateralne škode blood-sweat-tears in pišejo zgodovino dalje.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

HAM ::

Urby-Kris taki kot si ti ste bolj nevarni kot vi tisti, ki si jih navedel.

Thomas ::

Eh, HAM, nevarni ste taki voslički kot ti, sorry. Kar nekaj blejaš o enem miru, hkrati se pa ne zavedaš, da tega miru ni. Pobijajo se ko vosli po celem svetu, iz čisto "avtohtonih" nagibov. Za nobene dolarje za bogate, pač pa za revne vire, ki so jih sposobni videti. Par mernikov prosa, da bi posadili še kaj drugega, so pa "preponosni".

To je svetovna realnost. Da jih kdo ropa in od tega ropanja dobro živi, je pa budalaščina. Oropaj vsak dan vse klošarje v Ljubljani, pa boš imel slabo plačo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

HAM ::

Ja in se bodo pobijali dokler boste podpirali taksna dejanja in nasli 1000 in 1
razlog zakaj je to dobro.
Thomas, blejas ti in tebi podobni, ki ste ovce in sledite credemu nagonu.

T-h-o-r ::

Thomas je izjavil:

Vodilna sila mora imeti vojsko povsod. Tudi doma, na mejah.

Na napakah preteklih imperijev se učimo, če se.



iz zgodovine starih imperijev se lahko naučimo izključno to, da vsi enkrat dočakajo svoj konec

Thomas je izjavil:

Tako kot so še nekaj desetletij prej prišli pod slabšega, kot je bil prejšnji.


Kot recimo Slovenci izpod Avstrije pod Jugoslavijo. Kdo nam je pa kriv? Slovenski nacionalizem. Zaradi tega prednikov ravno ne obsojam, samo konstantiram. Nemški nacionalizem potem je bil še daleč slabši, to tudi vemo.

Čehi so bili tudi najprej pod Avstrijci, skregali smo se in šli narazen. Čehi iz dežja v sončno samostojnost, ki je niso uspeli ubraniti in prišli pod Nemce, pa pod Ruse. Podn.

Zdej ja, zadnje čase, ko je Amerika nekako uveljavila svoj Pax Americana, je še kar dobro. V primerjavi z vso zgodovino. Bodimo raje pametni, kot fanatični bedaki, ki bi spet zarolali zgodovino v propad Zahoda.


češka pa je bila industrijsko daleč najbolj razvit del bivše avstro-ogrske :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Thomas ::

Naučimo se recimo, da so prekleti norci razbili naprimer Rimski imperij in živeli potem v bedi 1000 let. Iz kamnitih hiš so se preselili v koče iz blata in prekelj.

Ko je v Afriki padel angleški imperij, je skoraj po celi celini ena sama beda. V najboljšem primeru so kakšni lokalni "imperiji" preprečili nahujšo revščino, v najslabšem so milijoni ljudi umrli.

Imperij, bolje rečeno neka velika, kar se da prosvetljena država, je osnovna infrastruktura. Sicer tudi vodovoda ni in je beda, kot je "Narava hotela."
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

"razbili naprimer Rimski imperij"

že res, ampak rim je že 300 let prej začel drveti v prepad

sesul pa se je izključno zaradi katastrofalne notranje politike
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vajenc ::

že res, ampak rim je že 300 let prej začel drveti v prepad
sesul pa se je izključno zaradi katastrofalne notranje politike
Tako!
ZDA gre trenutno slabše kot pred leti, upam na vsaj še 300 let ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

whatever ::

Thomas je izjavil:

Pobijajo se ko vosli po celem svetu, iz čisto "avtohtonih" nagibov. Za nobene dolarje za bogate, pač pa za revne vire, ki so jih sposobni videti. Par mernikov prosa, da bi posadili še kaj drugega, so pa "preponosni".
Solution -> education? V čem točno vidiš neskladje z Venus projectom v tej točki?
To je svetovna realnost. Da jih kdo ropa in od tega ropanja dobro živi, je pa budalaščina. Oropaj vsak dan vse klošarje v Ljubljani, pa boš imel slabo plačo.
Nafta. ceneni kitajski izdelki in konec koncev fizički radniki Bosanci?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

Thomas ::

Kaj boš s "cenenimi kitajskimi izdelki"? Zaradi njih se Kitajci izkopljujejo iz revščine, mi imamo pa poceni dobrine.

Od nafte kdo dobro živi, namesto da bi se valjal v prahu, ves ušiv in lačen in bolhat. Na drugi strani gremo pa mi v službo in na izlet in tako naprej.

Fizički radniki iz Bosne zaslužijo kakšen evro, zato pa hodijo sem. Naj bi doma tolkli revščino?

Ma teli antikapitalisti ste eni naivni bebčki.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatever ::

Če je kdo še vedno mnenja, da se mnogih ljudi po svetu ne izkorišča, pa priporočam ogled tegale videa:



Kdo je torej bebček?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Thomas ::

I see your point. Ampak je mimo. Tale Afričan je bil žrtev demontaže angleškega (mogoče tudi francoskega) prava, ki je bilo izgnano iz Afrike v času "osvoboditve" 1960 in tam okoli.

Če bi obdržali red kot so ga imeli ... jim sploh ne bi bilo treba hoditi sem. Afrika pa kot ene sorte Evropa.

Enkrat ste že zajebal, zdej bi radi drugič.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samuel ::

Katera igralka je že to?

Thomas ::

A predlagaš, da Afričane kar sprejemamo, brez zakona, ki je do tega SKRAJNO restriktiven? In imamo Afriko kmalu tukajle?

Zato morajo oni dobiti našo civilizacijo in kulturo, ne mi njihove.

Če si dobronameren človek, potem si vesel relativnega uspeha Kitajske in Indije, ki sta bistveno boljši državi za svoje prebivalce, kot bi z vašim "socialističnim internacionalizmom" in "multikulturalizmom" kadarkoli bili.

Da ohranimo Zahod relativno znosen, moramo biti sposobni odbiti razne vpeljave islama in podobne crapa pri nas. Tudi preprečiti ilegalne migracije k nam. Ker uni fantje iz okolice Pariza, bi nam zrihtali neevropsko kulturo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Thomas ::

Pač, človek iz Afrike se je žrtvoval za svojega sina, da je prišel k nam. Ker pri nas je lepo, pri njih je pa grdo. Kdo od Slovencev bi storil samomor, da bi njegov otrok lahko živel v Čadu?

Noben.

Ker pri nas je dobro zaradi kapitalizma in naše nenajslabše kulture. V Čadu je pa slabo, ker nimajo ne kapitalizma in ne kulture kaj vredne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

Vajenc je izjavil:

že res, ampak rim je že 300 let prej začel drveti v prepad
sesul pa se je izključno zaradi katastrofalne notranje politike
Tako!
ZDA gre trenutno slabše kot pred leti, upam na vsaj še 300 let ;)



ampak čas zdaj hitreje teče, kot takrat :)


če ne bo v naslednjih 100 letih uploada, potem nas bodo preplavili kitajci ;((
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Samuel ::

fajn, in koga bi raje? Američane, Kitajce ali Islam?

Jaz glasujem za Američane.

T-h-o-r ::

jaz bi rad kar "po evropsko" ostal 8-)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Samuel ::

Tole Evropo brani Amerika, če hočeš ali nočeš.

whatever ::

T-h-o-r je izjavil:

jaz bi rad kar "po evropsko" ostal 8-)


Jaz tudi, kdor ne šteka naj si moja posta še enkrat prebere. Globalna rešitev je izobrazba. Islam pa tudi gotovo ni tak problem kot se zdi.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Thomas ::

"Izobrazba je rešitev"? Dvomim. Poglej samo uno igralko, kako se je izobraževala, pa kakšne neumnosti klati. Pol izobrazbe je dezinformacija, najmanj.

Rešitev je kapitalizem, čim bolj demokratičen se da, da ni ogrožen s strani radikalnih antikapitalistov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Karaya 52 ::

Naivnost ki jo je demonstrirala avtorica teme predstavlja nevarnost Evropi in širše, rimske legije so krvavele na mejah imperija da so srčiki prinesle Pax romana. Ko to popusti si prisiljen deliti razne koncesije, dokler ni tvoja prihodnosti odvisna od "lastne" gotske armade.

T-h-o-r ::

Samuel je izjavil:

Tole Evropo brani Amerika, če hočeš ali nočeš.



pred kom nas brani? to me zanima že precej časa

če bodo američani šli iz svojih euro oporišč, bodo proti evropi sprožene vojne? or what? i don't get this shit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Thomas ::

pred kom nas brani? to me zanima že precej časa


Pred Rusi, Arabci, Iranci ... plus pred našimi internimi vojnami, ki bi se nam kar same sprožile. Po balkansko. Prosto po guslarju Radovanu in še kom.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Samuel ::

T-h-o-r je izjavil:

če bodo američani šli iz svojih euro oporišč, bodo proti evropi sprožene vojne? or what? i don't get this shit


Točno tako. Sprožene bodo vojne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NATO odobril vojaške napade na hekerje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
9018641 (14298) nekikr
»

Kako se mora islam spremeniti, da ga bo zahod 'sprejel'? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22935907 (31308) guest #44
»

ZDA pritiskajo na zaveznike v primeru Wikileaks (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / NWO
28360821 (53648) Mipe
»

Wikileaks izdal Iraške dosjeje z dokazi o mučenju zapornikov in ubijanju civilistov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
18437023 (34239) jype
»

Wikileaks nadaljujejo objavljanje afganistanskih dosjejev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6222288 (20073) pss-m

Več podobnih tem