» »

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa

«
1
2 3 4

luli ::

Mi je blo že malo čudno, ker se je preveč družil z Vizjakom. No pa je šel.

vir . http://www.finance.si/284017/Matej-Laho...

poweroff ::

Šele sedaj?
sudo poweroff

AndrejS ::

Zgleda je skapiral da je ta stranka bolj za-laž kot pa za-res

lambda ::

Vse kaže, da ima res "pametnejšo delo in nima časa za politične igrice". Smart move, vsaj za njegovo politično kariero.

Aston_11 ::

Ladje tonejo.

luli ::

Zdaj bo lahko Križanič zasvetil v polni luči. Tudi Gaspari bo pomagal.

Sicer pa se spomnite, da je tudi Pahor priznal, da mu je šlo pod Janšo lepše. Navsezadnje je nekaj prišparal, da lahko sedaj ob tako mizerni plači porablja.

Aston_11 ::

Enim je že zmanjkalo. Gre zgolj na hlape.

bluefish ::

Sicer pa se spomnite, da je tudi Pahor priznal, da mu je šlo pod Janšo lepše. Navsezadnje je nekaj prišparal, da lahko sedaj ob tako mizerni plači porablja.
Res? Urlpls.

Zna pa biti problem, če bo odstopil tudi kot minister, saj bosta Gaspari in Križanič resnično pričela "sijati".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

dzinks63 ::

Je pametno potegnil. Je eden izmed redkih politikov, kateri zna trezno razmišljati in če bo ustanovil novo stranko, zna biti prava stvar. Če se bo še naprej obnašal vsaj približno tako kot dosedaj, zna potegniti večino vode na svoj mlin. Za sedaj v SLO neke pametne alternative ni in če če bo zbral okoli sebe pametne, neobremenjene in strokovne ljudi, zna z novo stranko narediti dr-mr na političnem prizorišču. Boj bo hud, saj bodo polena in sekire letele z vseh političnih koncev, tako da se bo moral pošteno zakopati v boj.

lambda ::

Se pa hkrati lahko vsak upravičeno vpraša, kolikšen del njegove priljubljenosti je populizem, kolikšen pa dejanja.

tsh2 ::

malo mu je v glavo stopilo ker je tako popularen, stranki zares pa kaže bolj slabo. oportunizem. stranka se itak ni nič spremenila odkar je v njo vstopil, ne?

BALAST ::

Pri nas ni ene stranke z hrbtenico. Vse se obračajo z vetrom, nobena pa proti njemu.

Utk ::

tsh2 je izjavil:

malo mu je v glavo stopilo ker je tako popularen, stranki zares pa kaže bolj slabo. oportunizem. stranka se itak ni nič spremenila odkar je v njo vstopil, ne?

Težko se bi, glede na to, da jo je ustanovil.
Sicer pa če ostane minister in ne pljune v obraz Golobiču in Pahorju, ni nič naredil. Kaj koristi od tega bo samo če prestopi na drugo stran. Če gre delat še eno stranko, se mu bojo samo smejali.
Ne vem kako je lahko nekdo tako neumen da je v vlado na najbolj pomembne funkcije zvlekel Križaniča, Lahovnika in Gasparija.

lurker ::

Mogoče niso za Nobelovo, so pa vseeno geniji proti Bajuku in Vizjaku.

Utk ::

Saj ne, da so vsi 3 neumni (no, Križanič je), bolj je problem, da imajo čisto drugačne poglede. Eden bi dvigoval davke, drugi jih spuščal. Kako odločen je Pahor pa itak vemo. Nazadnje imamo en drek od "protikriznih ukrepov".

Blisk ::

Mene je razočaral, ko je bil v LDS, sicer ga poznam in je zagnan in resen. Tale stranka pa je res bila samo za-hec!

Mr.B ::

NE-ukrepanje Ministra za gospodarstvo , je rezultat dogajanja tipa Vegrad in ostalega gradbenega sektorja. Vprašanje pa je , kaj bi lahko minister sploh premaknil, če so lobisti tako globoko zakoreninjeni. Morda pa je odstopil zaradi nestrinjanja podpori Jankoviču in njegovim Stožicam. Neuradno sicer se o tem nič ne govori, bo pa grenko jabolko za edinega kandidata trojčka, če se zadeva ne uredi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tsh2 ::

mislim da je pravi razlog afera ultra (golobičevo laganje). če bi res stal za stranko bi branil takrat golobiča, ampak je samo bežal pred novinarji. hoče izgledati nek nestrankarski človek podobno kot janković.

USS Liberty ::

Kaj je lahovnik kot minister za gospodrastvo sploh neredil pametnega za naše gospodarstvo, razen nekih polulističnih floskul... Lahovnikova popularnost vsekakor ni sad njogovega dobrega dela, ampak sad levih medijev, ki tega golobradeža stalno promovirajo...

Če bo pa res ustanovil stranko kot se govori, bo pa ta stranka samo še en satelit levice ustanovljen v Murglah, kot je bila bil najprej SNS, nato Lipa in kot je Desus. Glas za Lahovnikovo stranko vseakor ne bo glas za spremembe na bolje, ampka glas za to, da sedaj vladajoča neposobna in lopovska levica še naprej pleni in uničuje našo državo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Hov, hov, hov, hov, bevsk, bevsk,... in tako dalje.

Ko bo drug vogal, se bomo pa nanj polulali.
sudo poweroff

Opanka ::

Zares & LDS = $$$

pač, končno je dojel, da so kao 'levičarske' stranke postale stranke kapitala.
Kdor se slepi, da je drugače, je pač idiot.

zato pa Slovenija tone v dreku...
jebat ga, ovce dober tek...

PaX_MaN ::

Brez kapitala bi bila slovenija še globlje v dreku.
Minus polovica BDPja pa te fore.

Utk ::

poweroff je izjavil:

Hov, hov, hov, hov, bevsk, bevsk,... in tako dalje.

Ko bo drug vogal, se bomo pa nanj polulali.

Poščijem se na vsakega, ki sodeluje v tej vladi. Posebej pa na Lahovnika, če se še kdaj spari s komerkoli iz te vlade. Če prestopi na drugo stran, mu bo oproščeno po 10 letih kesanja.

luli ::

Hov, hov, hov, hov, bevsk, bevsk,... in tako dalje.


Najprej so razjebali državo, potem pa še pojebali pse. Takoo to gre.

poweroff ::

Ja. Na forumih pa bevskajo in lajajo, nič konkretnega niso sposobni storiti. Ene alternative ponuditi.

Žalost.
sudo poweroff

Opanka ::

PaX_MaN je izjavil:

Brez kapitala bi bila slovenija še globlje v dreku.
Minus polovica BDPja pa te fore.


Mislil sem na kapital za filanje lastnih riti... pa riti bulmastifov...

Matthai, ne bit tako samokritičen...

PaX_MaN ::

Mislil sem na kapital za filanje lastnih riti...

Pol gre pa druga polovica BDPja aka espeji, ki so točno to.

Karaya 52 ::

Še Lahovnikovo pismo Pahorju.

Golobič se naj odloči med kariero politika ali gospodarstvenika. Poslovanje z državo je vsaj nehigienično in postavlja Ultrinim konkurentom slabše izhodiščne položaje.

Lahovnik je deloval kot da ni član te vlade, kar je dobro. Ne moreš deliti najpomembnejšega sektorja na tri resorje ki pod vodstvom Gasparija, Križaniča in Lahovnika, povrh vsega imajo različne koncepte gospodarske politike. Želim si samo da bi namesto Lahovnika odšel Križanič ali Gaspari.

Utk ::

Podgane zapuščajo ladjo. Sej pravim, pri taki vladi res ne rabimo Janše v opoziciji.

680x0 ::

Ultra je pred skoraj letom napovedala umik iz vseh poslov v Sloveniji ( http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/... ), Lahovnik pa pravi, da se Ultra in z njo povezana podjetja prijavljajo na razpise ministrstva.

Zakaj nihče od novinarjev ne razišče na katere razpise se Ultra prijavlja in gre o tem povprašat Urbanijo?

Utk ::

Kaaaaj, da levičarji lažejo? Nemogoče. No, pa sej se je Lahovnik tudi zlagal, da je šel iz stranke, ker nima več časa za njo, ker je minister, potem pa odstopi, ker ni več v stranki. Kdo je temu logiku doktorat šenkal? No, nihče, ker laže :)

USS Liberty ::

Sem se danes nasmejal, ko je Karl Erjavec na TV razlagal, da vabi Lahovnika v Desus...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

luli ::

Baje da bo Lahovnika zamenjala Hilda Tovšak. Glede na sposobnost te ekipe, mislim, da je kar dobra izbira.

Long live KGB.

Karaya 52 ::

Lahovnik (Brutus) pravkar povedal da GG ni prijavil deleža Ultra Sum. Videli smo čačko na listu, v katerem vrednoti 10% delež na 3500EUR. Gre za lapsus ali je na tem kaj več? Nocojšnji Odmevi gredo v Hall of Fame.

Ciklamen ::

Morda pravilna odločitev Lahovnika, saj tudi sam ne bi prenesel tega napumpanega Golobića smotanega.
- End of the Post ->

fosil ::

Lahovnik je en velik populist.
Prav veliko ni pokazal. Dejansko ravno njegov resor, to je gospodarstvo dela najslabše od vseh.

Zakaj ni potem odstopil takrat ko se je izvedelo da je GG solastnik ultre?
Zakaj je odstopil šele sedaj ko se pripravljajo nepriljubljeni ukrepi, kot so pokojninska reforma, znižanje plač v javni upravi in znižanje delavskih pravic?

Men se zdi precej podoben Sanaderju. Takrat ko stvari zagustijo pa odide.
Tako je!

Utk ::

Ja in podobono kot Sanader je uradno povedal čisto en x razlog za odstop. Sej ni odstopil zarad Golobiča. Odstopil je, ker je v komunajzarski vladi, v kateri ne more naredit nič pametnega, in brez veze, da je po par letih on kriv, da je gospodarstvo v riti, če je pa bil proti skoraj vsem neumnim zakonom te vlade. Tako se res ne da delat. Če ti hočeš naredit nekaj pametnega, pa imaš 10 tepcev okoli sebe. Ljudje imajo potem tudi tebe za tepca.

BALAST ::

Ja tudi če je en razlog več za odstop, se mi zdi da je ta razlog veliko bolj pomemben od Sanadarjevega.

En mesec je že težil Pahorju naj nekaj stori, javnost bi že zdavnaj prej vrgla ven Golobiča, ampak ker je pač naša politika en kup gnoja, smrdi vse karkoli narediš za ali proti. Žal mi je za Lahovnika, saj se vidi, da je imel v večih primerih zavezane roke, ker se je moral boriti z gospodarsko krizo 90% svojega delavnega časa, pa 30% da je pojasneval vsem medijem in preusmerjal fokus medijev "nezavedujoč, da dela veliko uslugo ostalim ministrom, ki v času krize ne znajo varčevati."

Samuel ::

Se strinjam z nekaterimi, da mi ni čisto jasno, kaj za enega boga je sploh naredil, da je zdaj za nekatere tako dober in oh in sploh?

Utk ::

No, ampak če bi bil samo Golobič, bi stranka in vlada odstavla Golobiča, ne pa Lahovnika. Če pa delaš med ljudmi, ki podpirajo barabe, moraš pobegnit.
Mondeo, nič ni naredil, kaj bi pa lahko naredil v neumni vladi, ki podpira barabe. Zato je pa odstopil, ker ni mogel nič pametnega naredit.

BALAST ::

Zato sem tudi prepričan, da razumeš, da moram storiti naslednji korak, s katerim bom preprečil nadaljnje politično pogojevanje druge največje vladne stranke oziroma trgovanje z resorji, ki se napoveduje in pri katerem ne želim sodelovati. Slednje bi zagotovo zmanjševalo kredibilnost dela vlade. Vlada in koalicija ne smeta priti v položaj, ko bi več pozornosti namenjali vprašanju ali je smiselno zadržati na položaju ministra, ki opozarja na določen problem in kakšno politično ceno je treba za to plačati določeni stranki. Nisem tako pomemben, da bi se več dni, namesto s pravimi problemi, ukvarjali z mojo funkcijo.

je napisal v pismu Pahorju.

Mr.B ::

Glej , če bi Lahovnik rekel, da se ne strinja s politiko vlade, ki je po dveh letih krize, dala ven prvi proti krizni ukrep... In potem nadaljeval posredno zgodbo, o ne funkcioniranju sistema, zaradi.... Ultra....
To bi bilo pravilno, ker pa tega ne sme, saj bi ga med drugim začel trojček pljuvati, saj si bil pa le Gospodarski Minister, Lahovnik, pa bi, če bi hotel ostati verodostojen, moral nastopati samostojno, bi ga povozili kot je dolg in širok...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

solatko ::

Poba se je pač naveličal čakat na lastništvo v kakšni dobri firmi in bo šel v tisto stranko, kjer bodo več obljubili.
Naredil pa ni nič, tako kot cela ekipa politikov v Sloveniji ne.
Čas bi bil za spremembe - sedanjim politikom prepovedat kandidiranje na naslednjih volitvah.

BALAST ::

solatko ja tudi "najboljši" imajo umazane roke v krizi.
Ne se slepit, če je kater minister v tej vladi profesionalec svoje stroke, je to Lahovnik.

Lobiranje politike in gospodarstva je že tako velika packa za našo državo, da bi moral vsaj nekdo pri pameti in malce manj pohlepa to prekiniti. Pahor nima teh jajc, saj mora celotno predstavo od patrij naprej vodit do konca mandata, tako kot bi moral vsak kapitan ostati zadnji na krovu potapljajoče ladje.

zee ::

Predstavo s Patrijami in TEŠ6 bi lahko ravno premier Pahor kot predsednik vlade enostavno preklical. Ravno tako bi lahko pozval GG, da se zaradi konflikta interesov odstrani iz vlade.

Vendar pa je treba imeti cojones in hrbtenico za kaj takega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kmetek ::

cojones= jajca?

Karaya 52 ::

Pozitivne učinke Brutus Frutka se morda težko meri, sam jih vidim v luči zaustavljanja Križaničevih bedastih idej. Kar slednji reče, drugi popravi, Pahor pa se odloča in ponavadi izbere slednjega, ki predstavlja manjšo nevarnost gospodarstvu. Bizarno, sam takle mamo. Križanič verjame v državno lastništvo in dokapitalizacijo NLB z davkoplačevalskim denarjem, Lahovnik bi izvedel IPO. Prvi bi višal davke, drugi bi jih nižal ko bi bilo to možno, nikakor pa jih nebi višal. Križaničega stališča o pomoči gradbenikom ne poznam, je pa zato Lahovnik večkrat povedal da pomoči ne bo. Gotovo so nekatere reči stvar populizma (90% obdavčitev nagrad gotovo), bojim se da je vlada zgubila ministra ki je znal v ključnih trenutktih postaviti nogo med vrata.

poweroff ::

Hecno. Dokler ministri ne odstopajo, desničarji vpijejo, naj vendarle kdo odstopi. Ko pa en odstopi, se pa sprašujejo zakaj...
sudo poweroff

fosil ::

Križaničega stališča o pomoči gradbenikom ne poznam, je pa zato Lahovnik večkrat povedal da pomoči ne bo

Zanimivo da je država kljub temu sodelovala pri dokapitalizaciji Vegrada.

Pri politikih je vedno treba pazit na razlike med tistim kar glasno govorijo in tistim kar potihem delajo.
Tako je!

Limit-sky ::

"Zakaj" se sprašujejo predvsem v koaliciji, kjer menijo, da ni nič spornega v tistem pismu. Sploh pa nič takšnega, za kar bi bilo treba odstopiti. Vse je po črki zakona in zelo moralno nesporno. Res ne vem zakaj je odstopil minister Lahovnik?
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pogledi Slovenije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33451948 (39373) Gregor P
»

Odštevanje do padca trenutne vlade (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Loža
1974145425 (96275) krneki0001
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
814101105 (85290) imagodei
»

Krizanic se poslavlja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22726863 (23169) noraguta

Več podobnih tem