» »

Kvaliteta slike na TV

Kvaliteta slike na TV

Eol ::

Zdi se mi da takšno vprašanje še ni bilo postavljeno (vsaj jaz ga nisem našel:8) ).
No, ker kopujem nov računalnik me mika, da bi mel ta računalnik v dnevni sobi in bi ga tam priklopil na TV preko TV-outa.
1. Sedaj me pa zanima, kakšna je kaj kvaliteta slike na Tv-ju, ker ima TV bolj malo ločljivost.
2. In ali lahko mam v winsih in igrah ločljivost npr. 1280x1024 (ali kaj podobnega - visokega)?
3. Kako to priklopim? Obstaja kaki kabel, ki bi imel SCART izhod, ker ima TV samo na SCARTU stereo (ojačevalec in zvočnike bomo kupili kasneje, sedaj bi uporabil zvočnike od Tvja)?

Aja, Grafična bi bila ATI r8500le 128mb (če jo bojo še imeli), drugače pa r9000pro 64mb, TV pa je gorenje 72cm 50hz stereo.

Hvala in upam da ni post reveč glup, sam res - nimam pojma kako je s tem?

LeQuack ::

Slika baje varira glede na TV out cip vendar mislim de ni vecjih razlik, slika ne bo ravno tako kvalitetna kotna ekranu, pac tko kvalitetna kukr vse kar gledas po tvju, hehe, od dalec se lepo vid, za bliz pa ni gledat. Mislm de je tv omejen na 800x600 torej cejih resolucij ne mores poganjat, za igre nism cist preprican sam bi mogl drzat.
Priklopi pa se z s-video->scart adapterjem (dobis v bigbengu itd.)

Seveda rabs se s-video kabl, ki ga vtakns v najvecjo lukno.
Zvok mas sicer lahko kr na racunalniskih zvocnikih, lahko pa tist kabl iz zvocne prov tko prkljucs na ta scart adapter in sicer na prvedva prikljucka na sliki (levi in desni audio) in bos meu tko zvok na tvju.

borut1 ::

Obstaja program Tv tool 6.5 ki ti omogoča nastavljanje slike na televiziji in precej izboljša kvalitete slike (osveževanje,robovi itd).
Vendar pa je hakelc ker ta program podpirajo samo določene grafične kartice z TV-outom ,odvisno od kateri čip je na grafični kartici.
Katere čipe podpira ta program pa poglej na domači strani tega programa.
Kupi kartico,ki ima čip ki je na seznamu!
LP:D :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962591867 (31196) Dominator
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458594 (7989) opeter
»

Katero graficno za cim boljsi TV-out?

Oddelek: Kaj kupiti
161588 (1243) killah bee
»

tv-out in 100Hz TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
172075 (1807) gumby
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
506319 (5224) bbobst

Več podobnih tem