» »

tv-out in 100Hz TV

tv-out in 100Hz TV

m.i.h.a. ::

Koliko od vas ima comp povezan s tv-outom na 100Hz televizor? So lahko kakšne posledice? Uporabljat pa mislim tvtool in 1024x768 ločljivost ter gf 4 Ti 4200. Imel sem priklopljeno nekaj cajta na 50Hz televizorju brez problemov, sedaj pa smo kupili novega (100Hz), pa raje prej vprašam.

gumby ::

ni nobenih problemov - prej sem imel gf2mx, sedaj pa imam r9500pro in je slika na obeh prav carska:)

Kako je pa z zvokom. Prej sem imel priklopljen comp na televizor v svoji sobi, sedaj bi ga pa dal v dnevno sobo (comp), da bi si pogledal nekaj filmov na večjem televizorju,zato me zanima kam se priključi zvok na compu, da ga predvaja televizijski zvočnik. Vem, da se na tv-ju to vključi v audio činče, na compu jih pa vključim kam?
Pa še nekaj imam scart adapter z enim s-video in tremi rca priključki (dva za zvok in en za video), če priključim na ta adapter tiste činče za zvok in video in vse to skupaj zarinem v scart vtičnico na tv-ju bi to moralo delovati, samo jaz imam na temu adapterju eno stikalo za in/out tako, s katero izbiraš med priključki za audio in priključki za video, tako da v primeru, če uporabim adapter bom imel samo zvok ali pa samo sliko, vendar obojega ne. Imam prav?
Saj itak bom najbrž prklopil na rca, kateri so na tv-ju in ne z adapterjem.

zvok dobi? iz zvo?ne kartice... na tv-ju pa lahko priklju?i? na scart, ?e ?e ima? tak adapter (tisto stikalo daj na in, moralo bi delovati). lahko pa da? tudi na rca vhod, samo v tem primeru mora? tudi sliko pripeljati tja...
?e ima? glasbeni stolp poleg tv-ja, potem raje zvok pripelji na njega. zvo?niki v tv-ju so itak dobri samo za poslu?anje dnevnika:D

ups, sumniki ne delajo
hidicev slo-tech linux>:D :D

Stolpa nimam, tistih bednih rač. zvočnikov pa tudi ne dam zraven tv-ja, ker so še na tv-ju boljši. Če se ne motim priključiš činče (kateri gredo iz tv-ja) na compu v konektorje za spdif. No nimam niti spdif, al bo treba plato menjat z nf-7s ali pa dokupit tisti spdif priključek za na zadnjo stran compa, ker plata ima konektor na plati, ampak sem počasi že sit te plate in bi jo že rad menjal.

spdif pusti na miru, to je digitalni vhod/izhod. tv potrebuje analogni signal (razen, če nimaš kaki super tv z vgrajenim DD/DTS dekoderjem). torej priključi tv v tisti izhod, kjer so normalno računalniški zvočniki. rabil boš adapter iz 3.5mm stereo "banana" konektorja na dva činča - na tega boš potem priključil bel in rdeč činč konektor z skart kabla (rumen je za video).

jasno?:)

Aja. No saj to mi nibilo jasno. OK hvala.

BigFoot ::

No jest dostkrat svoj laptop preko tv-outa priklopim na našo 53" Hi-Definition Toshibo in vse skupi zgleda prov cool. Namizje v 130cm velkmu ekranu v 1034x768.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigFoot ()

nekoga bi prosil, da mi razloži, kako je na tv-ju lahko rasolucija 1024*768, ko pa ima tv samo 625 horizontalnih linij, pa še od tega je vidnih nekaj manj kot 600?:\
kompresija slike?:D

Blup ::

m.i.h.a. : glede in/out na scart priključku.... predvidevam, da ne znaš angleško, zato ti bom prevedel kaj pomeni in/uot: notri/ven ... se pravi da če hočeš da gre signal v TV daš "in", če pa bi želel da gre signal ven iz TV bi pa dal "out"...

Blup
:\

BlackHole ::

t.g., kolikor jaz vem, grafična kartica preden prikaže sliko na TV, avtomatsko zmanjša resolucijo, ne vem točno na koliko. Zato pa ima dva čipa, enega za Tv izhod, drugega za monitor.:8)

Pija ::

Bom kar vprašal pri tej temi.

V mislih imam računalnik, ki bi bil v posebni sobi in bi bil namenjen le internetu in gledanju filmov.
Ali bi ga lahko priklopil le na televizor, torej brez monitorja in bi namesto monitorja in TV-ja kupil le 100Hz TV malo višjega cenovnega razreda cca. 250000SIT

Bi takšna kombinacija bila dovolj zadovoljiva glede resolucij in podobnega
Kateri televizor bi prišel v poštev?

Cenovni razred grafike je pri tem pomemben ali ne, glede
TV izhoda

Izhod pri grafiki, torej TV-out oz. nekaj takega se ga da direktno priklopit na TV ali mora biti vedno pretvornik

Hvala lepa za odgovore

OldSkul ::

Ti povem kar takoj da televizor ni za internet ali za igranje igric.Tam se gleda samo filme!
Tako da premisli kaj boš kupil oz. prej bi se še moral prepričati o kakovosti slike na TV-ju!
Mogoče ma kdo izkušnje!

Blup ::

Predlagam ti, da greš morda v kkšno večjo trgovino, Big Bang, H&N ipd, in jih prosiš če ti lahko priklopijo kkšn računalnik na tak TV ... toda zadeva je taka... na TVju se boš zelo teško sprehajal po internetu, kajti besedilo se zelo slabo vidi na TVju, saj ima namreč veliko večje pike TV. Zadeva je na navadnem TVju dobesedno nemogoče, morda pa zna biti na 100hz kaj boljša... toda dvomim, da v zadovoljivih normah... oz zdravju primernih normah za oči...

Kar se pa tiče TV outa... ne vem točno kakšen pretvornik ti misliš... tko da ti lahko samo rečem, da nikjer ne rabiš nobenega pretvornika, le ustrezen kabel!

Blup
:\

100Hz Tv nima nič boljše slike od navadne, kar se tiče resolucije... slika je le bolj mirna - ni tako zelo opaznega utripanja...

sicer je pa tv-out uporaben le za filme in pogojno za igre.

Blup 8-O obvladaš, ej mi daš avtogram, tega pa res nisem vedel o in/out.

Zakaj bi bil tv pogojno dober za igre, ko pa imaš na njem vedno glajenje robov in špili super zgledajo in s tem mislim dirkačine in kakšne akcijske (frp, strategije,...odpadejo). V bigbangu pa dvomim da ti bo šel kdo priklapljat comp na tv. Sem šel zadnjič v bigbang, da malo vidim tv-je pa sem se kmalu spokal in prav malo je manjkalo, da nisem nap****l tistega prodajalca, ker je samo za mizo sedel in karkoli si ga vprašal je bilo odgovorjeno samo z: ne vem, da, ne, nimamo. Mislim, sramota odnos do strank je bil takrat na takšnem minimumu in bi ga razumel, če bi mu težil za en adapterček kateri stane 300 sit (recimo), težil sem pa mu za tv za katerega bi dal tam do 200 000sit in sploh ni trznil, s kakšnim prospektom, skratka nič od njega.

pogojno zato, ker ne moreš igrati vseh iger. kakšne pucačine in podebne stvari še, ostale igre - predvsem tiste, kjer je dosti teksta ali ostalih informacij na drobno napisanih - pa bolj težko, ker bo na ekranu en zmazek...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585688 (25017) Dominator
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

5220163 (9676) kozorog
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458530 (7925) opeter
»

tv out= čb slika

253309 (2842) romario
»

povezava PC-TV