» »

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA?

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA?

«
1
2

Klemenn ::

jzst mam ti 4600 in gor tv out...mam pa povezano takole: scart v tvju in s-video na grafi...

mislim OBUP!!...slika je tako slaba...na tvju lahk vidim le kake slike...še to vidim več ali manj v črnobeli barvi...mislim sej kakšna stvar je barvna...sm so take švoh barve...pa me zanima kake ikušnje mate vi...aja probal sem že ene 5 drajverjev...in ene 5tvjev...do vključno unih ta velikih...:\

pa me zanima kak to vm deluje...

speacker ::

Ali uporablajš tv tool? če ne pojdi na www.tvtool.de .
Meni s tem programom deluje na gf 3 in eni stari gorenje tv zelo dobro. Drugače pa je tud odvisno keri tv čip maš gor na karti.

Klemenn ::

hmm...no na tvtool se tolk ne spoznam..bom pa pogledal...drgač pa lej dej poglej kakega imaš ti :

čim tv kodirnika :conexant : cx25871

dont know if it is good...dont know if it is bad

speacker ::

cx25871(istega mam jst na moji karti), so najbolj kar lahko imas, tko da si ti kr najdi tv tool , skopiraj si nek patch za detonatorje, ki ti omogoci nove resolucije(tega dobis tudi na strani tv toola) in bos vidu da bo delalo.

speacker ::

dej mi tvoj mejl pa ti posljem program.

Klemenn ::

sej progi mam...sm bolj tako uporabljat...bom še enkrat probal..sm neki povej je pr teb slika ostra?

speacker ::

slika je vredu samo za film gledat, ce bos hotel pa kaj v oknih delat pa ne bo uredu. program je zelo preprost za rabit. samo resolucijo nastavis in pritisnes na zelen gumb - tv mode.

Klemenn ::

hum...dejte mal povedat kak mate vi mal to zvezano kable...in kaki tv čip mate gor... :\

alien-w ::

Hja, tko je to. Jest mam na GF4 Ti4200 priklopljenega Sonyja 96cm (16:9) z unim kablom, k ma en kup žil (kompozitni se mi zdi) in je slika taka, da film je ql gledat, cim pa hoces recimo brat word al pa kaj pise pod ikonam pa ni mozno, ker se skoraj nic ne vidi, lahko delas samo po obcutku in po spominu. Tudi meni se je na začetku zdelo čudno.

Hux ::

speacker daj se meni sendaj plis tega ker me po 15 minutah ven vrze in nikakor negre registrirat tega programa.

Tr0n ::

Osebno tudi uporabljam TVTool, GF4 Ti4200, chip je SAA7104, ki zraven cipa CX25871 nudi najboljso kvaliteto. V novi verziji TVToola bo podprta tudi tista ta prava resolucija 768x576 in bo slika verjetno se malce boljsa. Kabl je pa navadni VHS.

Klemenn ::

hum...mislil sem tudi tako v tem smislu: na eni strani scart v tvju na drugi strani s-video v grafični ....

alien: sej pr men je isto sm jest če hočem film gledat je slika kr skori črnobela... :\

speacker ::

Hux 2: dej mi tvoj mejl

Hux ::

aja kako tele sem lol. mail sem pozabo napisat :8)

puzler@email.si

Hux ::

BTw. Vete jaz sem zaj potegno 1m S vido+20 koaksealnega do Videorekordera kateri mi sluzi kot razdelilec ter za snemanje in pol gre spet nazaj po drugi poti do dveh TVjev po 35 metrih koaks kabla. Kvaliteta Filma na vseh treh TVjih je super duper. Se bolse kot na monitoru lol. Mam pa GF2MX z ovim BT869. Prej ko je sel nazaj po onem starem 4x stuklanem kablu je pa bla kvaliteta slaba.

Mel sem tudi probleme na najvecji televiziji zaradi crno bele barve a se je reslo ko sem oni slider color carrier signal premikal vedno bol k desni. Tak dda zaj se smao TV uporablam za gledanje filmov.

Klemenn ::

kak to zgleda? maš kako sliko? mal čudn se mi zdi... :\

Klemenn ::

hum..kak nej pa jzst zvežem..oz al imam sploh kako izbiro?

mam pa svideo na grafični...pa scart na tvju...pa še audio na tvju....al se da to sploh kako drgač zvezano kot iz scarta na s-video? :\

M&M ::

Fantje vidim ad imate obupne težave s TV izhodi. Najprej nekaj TvTool na Ge Force 4 sploh ne dela več in imaš namesto tega povsem zadovoljiv softvare že v orginal gonilniku.

To da imaš ČB sliko je posledica tega, ker na TV ne pošiljaš pravega signala. Verjetno si na TV poslal NTSC signal, kar je primerno za AMERIKO, kjer TV-ji delujejo nekoliko drugače kot pri nas. (Na kakšni FUL dobri televiziji bi ti tudi to delalo) Na TV moraš poslati PAL signal, potem bi ti svar morala delovati, če pa ti tudi to ne bo pomagalo, ti pa lahko predlagam le, da si nabaviš Voodoo 3 3000, ki je imel od vseh grafičnih daleč najlepšo sliko na TV. Sem ga sam kar nekaj časa uporabljal in še zdaj obžalujem, da sem ga zamenjal s TI 4200.


VOODOO JE ZAKON :D

Hux ::

Kak te nej sliko z TVja posnem razen na videokaseto hehe :D

Jaz mam isto kot ti S video na graficni ter scart na TVju.
Z Svidea gre na 1meterski Skabel ki sem ga pac dobo zraven karte pol pa adapter in gre preko koaks kabla do adapterskega scarta. To je pac scart adapter v kerega vtaknem cince za zvok ter ta koaks kabel pol pa oboje na video vezano da lahko mam sliko se na ostalih TVjih. Video je pa tak ze vezano na vse TVje. Ampak sem vseeno menjal vse kable in zaj res super duper slika. Slika je cisto mirna brez kakih pikic noter. Crnobela barva se pa popravi z onim sliderom ki nosi barvo v TV tool.

Tisti Nview je pa res za en kurac. Prvic nedeluje vredu ker se slika ne raztegne prkeo celega ekrana kot z TV tool. Drugic pa mislim da ma celo nekaj bugsov noter ker mi ne kaze videa ce ni celozaslonski ter vkljucen v opcijah na drugi monitor. Ce morda ves da se da kje to naret in raztegnit sliko tak kot TV tool naredi prosim povej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

speacker ::

Hux2 : cekiri mejl..
lp

Tr0n ::

M&M: TVTool podpira vse od TNT-1 do GF4. Ima se celo boljso podporo za GF4 TV cipe.

Zakaj se se vedno uporablja? Zato ker navadni nVidia gonilniki ne podpirajo ustreznih resolucij in frekvenc osvezevanja, ki so potrebna za dober prikaz slike na TVju. Recimo 50 Hz in 768x576 na PAL ter NTSC @ 60 Hz in 720x480.

Ce frekvenca npr. ni enaka med graficno karto in TVjem se med gledanjem slika vlece horizontalno, se poznajo linije. Pa tudi veliko lepso sliko dobis s TVToolom, saj ima kar nekaj izboljsav, kot npr. FlickerFilter, Color Fix itd...

Tako da, kvaliteta se ne more primerjat. Probaj.

Klemenn ::

hum....kje vidm kaki signal pošiljam na tv? :\

karma ::

če imaš še vedno ČB ali migotavo sliko na TV-ju, preveri, ali ni v TV aparat (ali VCR, ki je povezan z TVjem) priključena kabelska televizija. Če je, izključi in probaj...
pri 2 mojih frendih je bil to vzrok za ČB in "zmajano" sliko (oba sta mela nVidia grafe...)

lp
karma

Hux ::

Ok thx dela zaj sej sem mel tega ze samo nikakor ni slo registrirat ker je reklo corrupt data po 15 minutah. Zaj sem seenkrat unblacklist me pognal ko je program delal in je reklo you are not black listed. Zaj sem pa ze 25 minut v programu brez da bi blo kaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Hux ::

Ce frekvenca npr. ni enaka med graficno karto in TVjem se med gledanjem slika vlece horizontalno, se poznajo linije. Pa tudi veliko lepso sliko dobis s TVToolom, saj ima kar nekaj izboljsav, kot npr. FlickerFilter, Color Fix itd...

Erm to nebo cist drzalo samo delno ker mi Nview dela cisto dobro razen da je ne raztegne cez ekran zakar postane istocasno tudi neuporabna. Jaz Nview na monitorju lahko mam 100Hz in TV 50Hz in se nebo nic vleklo. TV tool je druga storija Pal 50Hz dela vredu na vseh TVjih (treh) PAL 60 tudi ampak ce hoces snemat to sliko bo crnobela na videorekorderu in slika v sliki na prvem TVju se pajtla ko fukjena.
Sicer pa ce se ti vlecejo crte cez izvedi izenacitev potencialov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Tr0n ::

No, jaz sem imel te probleme s nView-jem, s TVToolsi pa ne vec. Verjetno je zelo odvisno tudi od TVja.

Klemenn ::

men ne dela dobr na mojmu tv-ju (50k) in ne v sobnem (200k)....tak da :\

sm e tv tool sprobam ..

amater ::

Tudi jaz imam velike probleme z GF4 ti4200,ker nemorem nikakor ustvarit slike kot je na monitorju ampak mi kaže samo ozadje brez ikon,jaz bi pa rad gledal filme na tv kar je zaenkrat nemogoče.Ali mi lahko kdo svetuje kaj storiti da bo to delovalo ot bi moralo (da bo tv kot klon monitorja).Kot sem opazil obstaja nek TV-TOOL,pa bi poprosil če mi ga kdo pošlje.
Nevem kako je možno da na monitorju in tv kaže isto ozadje ikon pa ne.Prej sem imel ati-ja 64 vivo pa je imel antenski izhod kar ni bil problem.
Imam s-video kabel 10m ,skart kjer je vhod za s-video in še en adapter ki gre na grafično,na njem je pa priključek za s-video.Tako da sliko dobim na tv to je pa tudi vse.
Lepo prosim za pomoč,ker bo vsaka dobrodošla.
Naslov:
franjo.strmsek@siol.net
Aja TV je evelux 50Hz in kabelska je takrat odštekana.

Tr0n ::

Hux2: ne vem, ce imava iste crte v mislih :). slika se v bistvu prelomi, ko kamera pana cez pokrajino recimo, in zgleda kot lomljena crta. vzrok temu je neenaka frekvenca na TVju in graficni.

amater ::

Speacker: najlepša hvala za meil in novoletno darilo.Želim tebi kot tudi vsem forumašem SREČNO IN ZADOVOLJSTVA POLNO 03.

Klemenn ::

ok ...čudna stvar...sem prklopu in z nviewu zrihtal stvar...slika ful huda...ful barve....ša kaki kabel:

scart - činč moški - činč ženski - činč ženski

zdej pa ena funny thing...vse dela...sm k hočem kaki flm gledat je uno okence kjer bi mogu bit film prazno..čist črno..nix..kaj naredit?

Klemenn ::

klik!

kabel...ne dela:..help!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Klemenn ::

zdej sem pogruntau kak je slika čist lepa...uporabim ta kabel kot ga vidite gor...pa nič tv toola..pa izbrerem nview..pa mora bit monitor primarni zaslon..pa dela bp!:\

Hux ::

In? Ko mas na TVju je rob okoli slike levo in desno kot zgoraj in spodaj smao majnsi ali?

To me zelo moti zato je ta zadeva neuporabna za mene.

Si ze probo tudi film pognat en divix in dela na TVju mislim se vidi slika? Te povej kire rivere mas.

Klemenn ::

hum..dej še enkrat prepiši tak..bolj pravopisno..da bom razumel kaj hočeš.. :\

elektron ::

fantje pa vi veste kako dela TV?:D
Meni je slučajno neki jasno. Vsi naši tv-ji delajo na PAL sistemu, potem imajo "večina" TV-jev scart vhode in video vhode seveda novejši pa premorejo tudi s-video vhode (ponavadi na chinc ali scart).
Pazi zdaj!>:D Kdor premore S-video si lahko privošči direktni priklop kabla z kartice (tv-out) na TV (S-video vhod chinc ali scart), v nastavitvah pustiš s-video kot izhodni format za predvajanje slike.
Kdor pa nima S-video vhoda pa si bi moral nabaviti pravi kabelj, tako da vam sešteje Luminančni in Krominančni signal z S-video signala (kajti tako je narejen s-video). In tisti ki nimate seštetih signalov vam potem manjkajo barve ali pa povdarjenost le teh.
Kakšen mora biti kabelj lahko vidite tudi na :O http://www.tvtool.info/index_e.htm (TVtool FAQ stran), tam je tudi podrobno obrazložena razlika signalov.

Upam da nisem preveč !!??
Elektron:P
:P

LunKi ::

Ok ok, se da brez TV toola vse narest tko da ni panike, sam dejte ta najnovejše detonatorje gor pa je.

Črnobelaslika: Treba dat signal na PAL

Slika "žmrka" : Treba dat flicker filter do konca

Slika se "seka" k gledam film(refresh se vid) : Pod overlay se naštima da se da pod secondary device da ma video overlay, mirror karkol pa boste vidl kaj pomen gledat movie na TV prek GF4 (mam bsplayer pa mam filing da mi kartica razšir na resolucijo divx v katerem je kodiran, tako da sploh ni dvoma da TV prevladuje nad monitorjem kar se tiče gledanja movijev).

Tisti k mate dvd pogon v kompu si zlodite NVDVD pa lepo en dvd movie pa si poglejte pravo surovo moč "obljubljenega" kodirnika ki je na kartici in bi moral zastonj delati(treba plačat NVDVD po 14 dneh - nam govoru kolk je izy zaje*** nvidio:D ). Slika je enostavno fantastična, kolkr da bi mel dvd enoto za 50k, sound je pa famozn, res so se potrudl pa čeprav je še nekakšna beta in je preveč usmerjen vse na ameriški ntsc. Toplo priporočam

Damjan Jagar ::

Sicer ze omenjeno zgoraj vendar potrjujem tudi pri meni (po naključju) rešen problem.

Imel sem ze vse nastavljeno kot je treba in slika je bila se kar motna in nečista. Po naključju sm iz TV-ja izpulu kabel od kabelske televizije in stvar ja zacela delovati.

moowy ::

Hello.

Meni deluje tv-out na inno gf4 odlično. Imam pa en problem. TV out se mi zapre po 15 minutah (kao) da ni registriran. Ko ga registriram nič ne pomaga in to se ponavlja kot v začaranem krogu. Kaj bi mi lahko kdo poslal celo (ali skrekano) verzijo tega programa na mail please?

Lp

Miha

Damjan Jagar ::

Uporabi raje TV Control Center 2000 (vpisi v google), ki je podoben (enostavnejsi) in free.

moowy ::

TV Control Center 2000 podpira samo Chrontelove čipe za tv-out jaz pa imam conexant cx25871, tko da če ma kdo še kako idejo bi mu bil zelo hvaležen. :D

LP

Miha

_pobesneli_ ::

Jaz imam Geforce2,Do moje televizije imam 20 m kabla,slika je odlična če bi bila razdalja krajša pa bi blo pomojem še bolj.Uporablam pa TVtool.Nimam nobenih pripomb

Cuoresportivo ::

z tv toolom je tak. Najnovejsi 6.8 je kao za gf4, če nimaš tv čipa nv 17, kot ga imam jaz. Piše na tvtool.de, da te čipe tv tool ne podpira. Vse se pa da zrihtat z nview. Malo sem se je... preden je delalo ampak uspel sem. Vklopiš klona, full screen na drugi zaslon, pa če te moti da maš bsplayer v oknu, ustvariš 2 namizja. Kabel pa imam sledeči: iz gf 4mx gold mi gre prvo oni mali adapter, potem 7 m cincha(rumen), na scart(adapter s tremi vhodi, vsi cinch, rumen, rdeč, bel)=>pride 1490 sit v Big bangu. Potem pa še zvok, ki pa pride v rdeč in bel vhod na scart adapterju. To definitivno dela na gf 4 mx, sem probal vse.
lep pozdrav(best regards)

gravni ::

Podobno stvar kot Cuoresportivo imam tudi jaz. Ge Force-ko MX 440SE z AGP 8X imam prek 10 m dolgega kabla z S-video jacki povezanega z Sonyjevim televizorjem. Tudi sam sem ugotovil, da z TV Toolom ne bom prišel do konca, ker nima podatkov o cipu. Pomagal sem si z N-view-om, ne znam si pa z njim ustvarit klona slike z monitorja (Cuoresportivo, ce mi poves kako si to naredil, ti bom zelo hvalezen). Se vecji problem pa mi predstavlja dejstvo, da se slika na TV-ju zelo neprijetno trese (beri: utripa z frekvenco nekajkrat na sekundo - kot bi svetloba valovila). Kaj je to stvar frekvence obnavljanja slike, ki je nastavljena na 60Hz ali je stvar v kablu ali v cem tretjem? Ce mi kdorkoli lahko glede tega kaj svetuje bom zelo hvalezen.:D

Cuoresportivo ::

jaz ne vem, če je to res, kar bom zdaj povedal, ampak pri meni je tak. xp-ji tak delajo samo na 60 hz-jih. vredu. dam gor original(tazadnje) driverje za nvidio gor, nview, torej klon, vodoravni, vertikalni zasuk vse dela, celo resolucijo za vsak izhod posebej lahko nastavljaš(za tv in za monito ločeno). vendar tu nekaj ni vredu, ker ko dobim 800*600, vidim na tv-ju sam en kos celote slike, ki na monitorju. to ne dela. zaj pa glej foro. če si igračarski tip, morš dat gor kaki refresh rate fix(monitor mi podpira 85hz, torej je sramota, če bi mel manj). in kaj se zdaj zgodi: ko grem desni klik=>lasnosti=>nastavitve mi javi, da je windows zagnan z privzetim vga gonilnikom. kaj hočem povedat se sprašuješ. veljajo nastavitve kot si jih mel pred tem nastavljene, torej, če si mel klona vklopljenega preden si dal gor refresh trate fix, ti bo delal, drugač pa ne. niti ne dela več možnost nastavitve resolucije za tv-out. stvar rešiš tako, da daš znova gor gonilnike za graf.karto, vklopiš klon, potem pa refresh rate fix. utripanje pa rešiš tako, da greš pod zavihek geforce XX=>nview=>pa pri drugem zaslonu=>desni klik=>prilagodtve zaslona=>FLIKER filter je ta zadeva s katero odpraviš utripanje, pa še velikost zaslona lahko prilagodiš, če maš sliko preveeliko. tak mam jaz to rešeno, nimam pa rešeno s podnapisi, ker se pri overlayu na drugi zaslon enostavno ne vidijo. baje bi naj program ffdshow to rešil, ampak ga očitno ne znam nastavit. to je prava zajebancija s tem, ko hočeš gledat film, pa hkrati nekaj delat na compu.upam, da sem pomagal kaj
lep pozdrav(best regards)

Cuoresportivo ::

gravni: še to, tv tool najinega tv čipa(nv 17, verjetno jwe tvoj tudi ta), ne podpira. Na tvtool.de piše, tak šunjarsko, kao notice, pa čeprav je tazadnja verzija baje with gf 4 suport. kaj morš, praksa kaže drugače, kot teorija.:D

pezo ::

Iste težave sem imel, ko sem dal gor novega detopnatorja(gf2 400mmx). Zato sem vrnil nazaj starega 28.32. Ta odlično špila v clonu.Kar se pa tiče manjše slike na TVju pa rešiš v nastavitvah tako, da zmanjšaš resolucijo monitorja na 800*600, tako da sta oba ekrana enako velika.Ko nehaš gledat film pa vrneš na večjo.

Cuoresportivo ::

samo tak se da rešit ja, ne gre drugač. nekaj časa sem jaz tudi tak.
lep pozdrav(best regards)

bbobst ::

LunKi je pisal kako se reši utripanje slike na GF4 MX440.
Naj prosim nekdo pove kako spremenim osveževanje na TV izhodu z nNviev.
Je fiksiran na 60 Hz in čeprav je še 5 drugih možnosti se ta frekvenca noće spremeniti.

Cuoresportivo ::

fliker filter daš do konca: desni klik=>lastnosti=>nastavitve=>gf 4 mx 440=>nview=>na drugi zaslon=>prilagoditve zaslona=>pol pa tisti regler do konca daš ko piše fliker filter. tak mam jaz na 460.mora delat
lep pozdrav(best regards)

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV - comp.

Oddelek: Pomoč in nasveti
121382 (983) MecH
»

Gf2 mx400 tv-out ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
10948 (859) sash
»

geforce 4200 Ti VIVO na TVju

Oddelek: Zvok in slika
6959 (891) partysound
»

zakaj imam crno-belo sliko na tvju?

Oddelek: Zvok in slika
102235 (2090) Gadjit
»

Filma se ne vidi naTV-ju, na monitorju pa ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
221694 (1286) Pro2Type

Več podobnih tem