» »

OCZ se vrača h koreninam

OCZ se vrača h koreninam

Terabajtni SSD

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pri OCZ-ju so naznanili, da bodo opustili razvoj vseh izdelkov, ki ne spadajo v njihovo osnovno dejavnost. Z osnovno dejavnostjo mislijo izdelke, s katerimi so zasloveli, torej napajalnike in pomnilnik, dandanes pa tudi pogone SSD, ki jih večinoma še vedno izdelujejo proizvajalci delovnih pomnilnikov in drugih pomnilniških medijev, bolj redko pa proizvajalci klasičnih trdih diskov.

Za osnovno dejavnost je brez dvoma dobro poskrbljeno, saj imajo na področju izdelave pomnilnika dolgoletne izkušnje. Že sami so bili uspešni pri izdelovanju napajalnikov, a so znanje še nadgradili z nakupom PC Power & Coolinga, enega izmed najprestižnejših izdelovalcev napajalnikov. Nadvse uspešni so tudi na trgu SSD-jev, kjer so bili eni izmed pionirjev ter so na trg ob pravem času poslali odlične izdelke (npr. pogoni s krmilnikom Indilix), obenem pa prav tukaj računajo na največjo rast v prihodnosti.

Razvoj tako ukinjajo za vse ostale izdelke, kamor spada obilica upravljalcev za igre (miške in tipkovnice, poskušali so celo z zaznavanjem možganskih valov za upravljanje likov v igrah, a so tehnologijo prodali podjetju BCInet), zračni hladilniki ter računalniški sistemi.

Prav pred kratkim je dokončno zaprlo vrata podjetje Hypersonic, ki ga je OCZ kupil leta 2007, ukinjajo pa tudi linijo netbookov in DIY prenosnikov. OCZ je namreč prodajal le ohišje prenosnika (s tipkovnico, zaslonom in matično ploščo), kar je pomenilo, da so kupci poleg osnove morali kupiti še svoj procesor, pomnilnik, grafično kartico in trdi disk. Trg komponent za prenosnike ni bil nikoli pretirano uspešen, razen pogosto menjanjih komponent, kot sta trdi disk in pomnilnik.

Relativno neuspešne so bile vse ukinjene linije, kjer se tudi skriva razlog za povratek h koreninam. Obenem bodo s to potezo prihranili tudi nekaj denarja, ki ga bodo vložili v nadaljnji razvoj SSD-jev.

6 komentarjev

antonija ::

OCZ se vrača h koreninam

Je umru in so ga pokopali?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kuglvinkl ::

What? Just back to the roots.
Your focus determines your reallity

ProGTX ::

Ali to mogoče pomeni finančne probleme? Da hočejo porezati druge dele in maksimirati dobiček... Samo res bogati si lahko privoščijo eksperimente.

Mogoče bodo pa vsaj SSD-ji napredovali.

antonija ::

Pozabu sm :)) dodat na konec posta... sorry :P
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

subby ::

pametna poteza za ocz

pingo76 ::

Glede na to, da so imeli kar nekaj težav s pomnilniki zadnje čase...
Pa prosim ne se mi oglašat tisti ki imate kak kos ocz rama pa da vam dela super (tudi sam jih imam in so ok), problem je ko se pri številu reklamacijah ocz prepogosto pojavlja. Povrhu pa se po besedah dobavitelja slabo rešuje reklamirano blago. Med ssd-ji pa so radi odpovedali predvsem serija agility. Ni bilo hudega a konkurenčni (predvsem intel pa njegov partner kingston pa nič). Škoda le za kulerje saj vendetta 2 ni bila napačna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov božič, nova stavka v nemškem Amazonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5127827 (25428) AndrejO
»

Toshiba ne bo krila vseh garancij OCZ-ja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
74817 (3470) Pavle
»

Cene SSD-jem še naprej padajo

Oddelek: Novice / Rezultati
4614838 (11278) Relanium
»

Prihajajo poceni SSD diski (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
9720331 (7745) element
»

Intel X25-X (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
14211007 (8274) lopov

Več podobnih tem