» »

OCZ kupuje Indilinx

OCZ kupuje Indilinx

engadget - OCZ je napovedal, da bodo prevzeli južnokorejsko podjetje Indilinx, ki ga poznamo predvsem po krmilnikih za pogone SSD, saj je pogodba o prevzemu že podpisana. Za podjetje bodo odšteli 32 milijonov dolarjev v delnicah OCZ-ja, tako da bo Indilinx na koncu lastnik 9,5 odstotka združenega podjetja (gre torej bolj za lastniško povezovanje kot prevzem, a je OCZ toliko večji, da je rezultat enak prevzemu). Upravna odbora obeh podjetij sta transakcijo že potrdila, tako da bo dokončana v mesecu dni, če ne bo kakšnih zapletov s protimonopolnimi inštitucijami.

Bistvenih sprememb v ureditvi Indilinxa ni pričakovati. Že sedaj OCZ uporablja tudi njihove krmilnike (ne pa izključno), kar bo ostalo nespremenjeno tudi v prihodnosti, prav tako pa bo Indilinx še vedno prodajal svoje izdelke tudi drugim igralcem na trgu vgrajenih (embedded) naprav. Indilinx bo prav tako obdržal svoje vodstvo, raziskovalni oddelek in 45 zaposlenih v Južni Koreji, medtem ko bo OCZ nadaljeval z lastnim razvojem in raziskavami.

Glavna prednost prevzema bosta razširjen portfelj patentov za OCZ in v prihodnosti prodor na trg vgrajenih naprav, hibridnih podatkovnih nosilcev in industrijskih naprav.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OCZ opušča izdelavo pomnilnika

Oddelek: Novice / Pomnilnik
475623 (3607) Jst
»

OCZ se vrača h koreninam

Oddelek: Novice / Pomnilnik
61912 (1611) pingo76
»

SSD TRIM Win7

Oddelek: Strojna oprema
5836 (727) Mavrik
»

Vprašanje glede SSD na prenosniku

Oddelek: Strojna oprema
102752 (2482) ender
»

Samočistilni firmware za Indilix SSDje

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
273886 (2241) Dr_M

Več podobnih tem