» »

Intel X25-X

1 2
3
»

Dr_M ::

Ce z obdelavo videa sluzis denar, potem ti za udobno delo ne sme bit skoda denarja (in denar za to tudi imas)
Ce si pa salabajzer, pol se pa ne pritozuj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

element ::

Ce z obdelavo videa sluzis denar, potem ti za udobno delo ne sme bit skoda denarja (in denar za to tudi imas)

+1

Jaz ga sicer ne, pa tudi videa ne obdelujem, je pa to edini način, ki opraviči uporabo Raida 0 za šalabajzarje, kot si sam reku.

49106 ::

Lion29> porabi neprimerno manj energije. (Za prenosnike velik plus)

Tole z energijo žal ne drži. Za prenosnike je plus, da tudi če se SSD "vrti" in prenosnik malce bolj grobo premikaš, nisi potencialno za vedno izgubil podatkov in naprave.



S tem se pa ne strinjam. Nekoč sem PC vrgel kakšnih 5 metrov v daljino. Disk sem pregledal in je bil čist kot solza. Edina poškoda je bila ko je ventilator odtrgal kos plastike (AXP)

ALT ima povsem prav in nevem kaj komplicirate. Večinski delež populacije zanima le cena na GB. SSDji so za povprečnega uporabnika nepotreben luksuz. Kdor potrebuje SSD ga verjetno že ima, kdor ga potrebuje in ga nima pa kar po njega.

ktnxbye

zee ::

Cena na GB je pri SSDjih zelo visoka, na mojem laptopu pa se SSD pozna kot dobra ura vec na bateriji (4:20 s SSDjem vs. 3:30 z navadnim diskom).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Major ::

Tu ni bilo govora, za čem strmi povprečni uporabnik. Če si ne moreš privoščiti oz. si preškrt, katerikoli razlog pač imaš, ga ne kupiš in pika. Ampak ne potem metat peska v oči sebi in ostalim, da je SSD skoraj enako HDD.
@jype
Prihranki v energiji so več kot 5:1.
 Poraba energije

Poraba energije

IT Developer & Photography enthusiast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Major ()

nejcek74 ::

uuuuuuu ste se razhudili

recimo jaz sem šel ta teden na SSD, pa mi je seddaj precej bolj prijetno delat. Jaz programe pač stalno odpiram in zapiram. Acad, world, exlcel, corel draw. V acadu je bilo prej res zajebano delat s teksturami. trajalo je cca. 30 sekund da si jo potegnil v risbo. zdaj traja slabih pet. Še vedno tečno ampak veliko manj. Ja mogoče v maksu ne bi imel problemov, ampak nikakor ne bi zneslo, da si ga kupim. V corelu se ne živciram več ko dvokliknem sliko pa mi odpre corel-photo. Ipd. glede tega je super.
Konfiguracijo imam sicer že staro (q6600 za proc), rama dovolj, SSD sem pa moral vzeti 160 GB, poleg 60GB za OS in programe imam gor še za cca 30 GB podlog, materialov ipd. Trenutno so ozko grlo podatki ki so na mreži.
Po drugi strani pa moram priznati, da delavci v biroju še naprej delajo na klasičnih diskih. Ekonomskega opravičila za nakup zaenkrat še ni.

element ::

Ekonomskega opravičila za nakup zaenkrat še ni.

Večje udobje pri delu, večje zadovoljstvo delavcev, višja produktivnost, večji zaslužek. Ekonomskega opravičila res ni?

.:joco:. ::

Tist, ki ima Photoshop (AI, AE, whatever) odprt 12 ur, ga ima verjetno tudi zarad tega, ker se mu ne da vsakič čakat pol minute, da se odpre. Če bi se odprl v 1s, bi ga verjetno večkrat zaprl.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Okapi ::

Konfiguracijo imam sicer že staro (q6600 za proc), rama dovolj,
Kaj je dovolj rama? Če imaš recimo 32-bitna Okna, 4 GB rama, navaden disk in recimo, da procesorja ne bi hotel menjati - s čim je bolje nadgraditi PC, s stališča hitrejšega dela (ne odpiranja programov) - s SSD ali dodatnimi 4 GB rama (in prehod na 64-bitna Okna)?

O.

element ::

Jao no, sej smo ti že povedal, da ni ali-ali. Če bi rad odzivnost sistema, pol je SSD boljša nadgradnja. Če rabiš veliko pomnilnika za določeno aplikacijo, pa s SSD-jem ne boš nič pridobil. K odzivnosti sistema ti pa 8GB rama napram 4GB ne bo čist nič pomagalo.

bluefish ::

K odzivnosti sistema ti pa 8GB rama napram 4GB ne bo čist nič pomagalo.
Se motiš. Če v Maxu odprem sceno, ki mimogrede popapca 3GB in nato odprem še eno instanco programa z neko manj zahtevno sceno, mi SSD ne pomaga preveč. Res je, da bo vse skupaj hitreje odprlo na račun diska, vendar bo preklapljanje med scenama počasi "ubijalo" RAM (v primeru manjka le tega), kar bo slej ko prej privedlo do sesutja.

Skratka, od primera do primera se razlikuje. Nekdo, kot omenjeno v temi, ob delu odpira male datoteke ali pa izmenjuje le te med večimi programi. Zanj se morda splača, za mnoge druge pa spet ne.

Okapi ::

Če imaš veliko rama, imaš lahko odprtih več programov naenkrat. A ni to bolje, kot ves čas odpirati in zapirati programe, tudi če gre to zaradi SSD hitro?

O.

Dragi ::

Če imaš veliko rama, imaš lahko odprtih več programov naenkrat. A ni to bolje, kot ves čas odpirati in zapirati programe, tudi če gre to zaradi SSD hitro?

O.


Oboje je dobro met. Nehejte komplicirat. Kdor ma za 8Gb rama bo mel tud za SSD in obratno.

Okapi ::

No, to si pa malo preveč preprosto predstavljaš. Imam recimo 150 - 200 EUR za nadgradnjo, ne pa 300, in se moram odločit, za kaj je to najbolj smotrno potrošit. Ko bo v šparovčku naslednjih 200 EUR, bo pa prišla na vrsto naslednja komponenta.

O.

element ::

blueFish, a si sploh prebral kaj sem napisal? Čak, ti citiram:
Če rabiš veliko pomnilnika za določeno aplikacijo, pa s SSD-jem ne boš nič pridobil.


To je pa točno to kar v tvojem primeru poudarjaš, da ti ena aplikacija pokuri 3 giga rama, pa bi rad mel še kaj drugega odprtega zravn. Ja, ok, ampak to pomeni samo, da ti, za udobno delo z računalnikom potrebuješ več rama, kot drugi.

Imet ogromne količine rama samo z namenom, da boš vse naložil v ram pa potem preklapljal med aplikacijami je smešno na kvadrat. Jaz že nočem tko delat, če komu tko paše naj pa izvoli.

Vprašat se je treba, a bom izkoristu dodatnih 4GB rama? Če je odgovor pritrdilen, si ga le privošči, ti bo zelo koristil. Če ga ne boš al ti je pa ostalo še kaj denarcev, jah pol pa lahko investiraš še v SSD, pa uživaš v odzivnosti.

Kaj je tu tako hudičevo težko razumet?

Ok, odvisno je od primera do primera. Način dela z računalnikom, osebne prioritete in debelina denarnice. Nekdo, ki laufa računalnik 24/7 pa visi samo na IRC-u in smeti po forumu, pohitritve pri takem delu ne bo opazu. Ampak takih, ki počnejo le to, je malo. Prepričan sem, da večinoma vsi delamo z računalnikom tako, da bi nam morale bit prednosti SSD-ja jasne. Kdor ga še ni imel možnosti osebno preizkusit, težko sodi o tem, kakšne so razlike.

Celo temo že govorim o odzivnosti, pa se mi zdi, da je to še vedno pojem, ki je za dosti ljudi tu nerazumljiv. Tko kot je reku Dragi. Nehajte komplicirat. Če imaš premalo rama, ga dokupi. Če bi rad odziven in hiter sistem pa kupi SSD. A se ti ne zdi vredno dat tolk denarja za take vrste pohitritev? OK, tud vredu. Sam pol ne govorit, da je SSD brezveze in da se isto doseže z raid 0 poljem, pa prodajat takih bučk, kot smo jih bli deležni v temi.

Okapi ::

Imet ogromne količine rama samo z namenom, da boš vse naložil v ram pa potem preklapljal med aplikacijami je smešno na kvadrat.
Zakaj? A ni bolj odzivno, če imaš lahko vse programe pognane v ozadju, kot da moraš vsakega posebej poganjati?

Saj tudi spletne strani bi lahko vsako posebej zapiral in odpiral, pa se mi zdi precej bolj priročno, če imam odprtih 30+ naenkrat.

O.

49106 ::

Če nimaš preveč denarja je SSD neumnost. Raje dejte 300EUR pa vas bodo 3 ruskinje celo noč masirale. V SSD se ga zaenkrat žal ne da vtakniti ali pač

element ::

3 rusinje so neumnost. Prišparaj denar pa ga v luknjo v steni vtakni, bo zastonj. Najbrž pa ne bo tolk prijetno ane? Al pa tud.

Okapi, jaz rad zaprem program, če ga dalj časa ne mislim uporabljat. Ko ga spet rabim, ga poženem in mi je všeč, če se to zgodi hitro. A porabiš vseh 4GB rama, ki ga maš zdej? Ja? Kupi najprej ram, pa pol SSD. Ne? Kupi samo SSD. Lahk se pa zmenva enkrat pa prideš domene, ti bom dal prenosnik, ki ima notr intelov 80GB SSD, pa delaj kšno uro na njem, pol ti bom pa zamenjal za 5400 disk, ki je bil prej notr, da boš vidu razliko.

49106 ::

Sj pravm, če hočeš ga mej. ne pa tudi drugim pamet soliti kako je SSD dober in kako se ful splača?

Lion29 ::

okapi... vsekakor najprej nadgradit sistem na 64bit, ker drugace slabo izkoriscas ti 4gb rama, ki ga imas (ce sem prav razumel).

okapi... pa valda je bolje, da imas pognane samo tiste programe, ki jih rabis in ne 500 programov! Namrec ti ko odpres aplikacijo, se ne zaflooda samo ram ampak se cel kup drugih stvari... in v tem primeru ce mas SSDja, ti jih ni treba meti odprtih, ker se odprejo v trenutku...


se spomnem pred kaksnim letom sem delal par mesecev v eni pisarni in imel priliko delat z eno gospodicno. Njeno delo je bilo popravit par prejetih bannerckov in le njih objava... no za svoje delo je v vecini uporabljala adobe fireworks... Imela je eno "grozno" navado... in sicer vsakic kko je odrabla program (opravila potrebno) je fireworks zaprla (ne pomanjsala ampak zaprla). In to je v eni uri vsaj 10x naredila... mene je to blazno motlo, ker sem bil navajen, da pac program odprem in ga potem ne zapiram, ker ga veckrat nucam in mi je skoda cakat tistih 5-10s, da se ponovno nalozi.

Ona pa je mela hiter proc, hiter disk in veliko rama in se ji je program odprl v 2 do 3s...

Zdaj lahko zadovoljno povem, da me kaj takega ne moti vec in programe odpiram ko jih nucam (razen tistih, ki jih skoz nucam :) - DW, FF, uTorrent, msn, win explorer, winamp in se par servisov [apache, mysql, etc]) Vse drugo: color picker, firworks, photoshop, virtual pc, filezillo, ostale browserje, office in se kaj se bi naslo, odpiram le po potrebi, pa cetudi 5x/h)

Sj pravm, če hočeš ga mej. ne pa tudi drugim pamet soliti kako je SSD dober in kako se ful splača?


nihce ne pravi, da se full splaca... ga je pa dobr imet :)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

element ::

Sj pravm, če hočeš ga mej. ne pa tudi drugim pamet soliti kako je SSD dober in kako se ful splača?

Pa kaj bi ti rad povedal? Jaz sem drugim nasolil pamet iz lastnih izkušenj s SSD-ji. Vsak pa lahko sam presodi, če mu moja sol na glavi ustreza. Iz postov zgoraj lahko razbereš moje mnenje o SSD-jih, zakaj se po mojem splača in tudi komu se splača. Če ti misliš, da se ti ne splača pa maš rajš tri rusinje za eno noč, ni problema. Jaz nimam čisto nič proti, izvoli, uživaj.

Okapi ::

ti bom dal prenosnik, ki ima notr intelov 80GB SSD, pa delaj kšno uro na njem, pol ti bom pa zamenjal za 5400 disk, ki je bil prej notr, da boš vidu razliko.
Saj je jasno, da je hitrejši. Ampak kaj bi pa bilo, če bi dal noter namesto SSD več rama in bi lahko vse te programe, ki jih sedaj bliskovito odpiraš in zapiraš, imel ves čas pognane? Pa če tega ne bi počel v prenosniku, ampak v namiznem peceju s hitrejšim klasičnim diskom?

O.

element ::

Ustvaril bi singluarnost, ki bi požrla to temo.

Glej, zaganjanje programov ni vse. Vsaj programi, ki jih sam uporabljam delajo s podatki, ki so na disku. Če je ta disk počasen, bo tudi program počasen.

Samo pazi, da se ti ne zgodi, da bosta dva programa naenkrat probala brat podatke z različnih lokacij na disku hkrati, ker ti bo mašina zaribala na polno. Če se pa še tretji spomni pisat na četrti del diska, pa sploh joj! A razumeš kaj se dogaja? Več kot imaš odprtih programov, več je interakcije z diskom, bolj prav ti pride SSD, ki lahko tako število zahtevko pohendla.

49106 ::

element jaz tebi kupim 500gb HDD ti pa meni 80gb SSD pa mi povej če se tole splača

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

element ::

Po vseh teh postih, bi pa lahk vedu, da s tako prevaro do SSD-ja ne boš prišel. Če si ga želiš, pa si ga še ne moreš privoščit, pa povej, ti bomo probali najt kakšno delo, da si ga boš lahko zaslužu.

49106 ::

Res sem nezaposlen, delo mi lahko pomagaš najti ja. Če mi najdeš dober šiht z dobro plačo ti kupim 500GB HDD+80GB SSD

Valentin ::

Vsi nimamo tako skromnih potreb kot ti. Sam porabim okrog 70GB za sistemsko particijo. OS, programi in igre. 40-80GB, odvisno od potreb, je realna številka za sistemsko particijo s sodobnim OS-om. Odvisno predvsem od števila nameščenih iger. In 100EUR ni preveč za odločno pohitritev. Preveč pa je za ta model diska, ki price/performance ponudi ... milo rečeno premalo. Ti si s 10GB sistemom hudo pod povprečjem. Namesti si en sodoben OS pa kakšno igro, pa potem govori, kako se vse to stlači na 20GB.


Igre?
Res mi ni jasno, zakaj bi nameščal igre na sistemsko particijo...

Icematxyz ::

Še enkrat moram vprašati isto:

Potem razlike ne bi opazil če bi v računalnik namestil kakšen 10 let star trdi disk iz prenosnika ali pa malo boljši SSD?

Se pravi ko boš enkrat odprl vse programe ki jih uporabljaš potem si zmagal ker SSD ne prinese več nobene koristi napram 10 let starem trdem disku s prenosnika? Ja jaz se strinjam da če odpreš neko aplikacijo in buliš v njo od daleč da hiter SSD ne bo uspel pokazati svojih kvalitet (razen tega da bo tiho). Ampak lepo vas prosim. Ta argument ni vreden sploh razpravljanja ker je nerealen. Ko prižgeš računalnik se klika, igra igre, dela v urejevalnikih besedil, kopira, shranjuje, prestavlja datoteke, klika in odpira programe. Preklaplja med zadevami in bog si ga vedi kaj še vse. Pol minute nisi pri miru...

In skoraj pri vsakem manevru ki ga napraviš svojo vlogo odigra tudi nosilec podatkov. Razen pač da uporabljaš kakšno Linux distribucijo ki preživlja svoj prosti čas v pomnilniku. Ampak glede na statistiko je takih uporabnikov malo.

Zgodovina sprememb…

Yaqwsx ::

kaka pa je kaj zivljenska doba ssd diska? bo po 5 letih se vse gor?

st0jko ::

Icematxyz, imaš ti sploh sposobnost normalnega komuniciranja?

Če jaz zdaj tebi rečem da se znovim Hyundaiem lahko normalno pripelješ iz točke A do točke B, podobno kot z novim BMWjem, boš rekel Ja saj tud z 30 let staro zastavo se lahko pripelješ iz točke A do točke B.
U see my point?

A so ssdji tolk slabi, da jih je treba primerjat z 10 let starimi laptop diski? Velika razlika je BTW tudi med 10let starimi laptop diski in najnovejsimi navadnimi diski.
keks?

Dragi ::

St0jko lej, nočeš SSDja, we get it. Ne rabiš. Ostani na HDDju, ko boš pa nehal zganjat trmo čez mesec dva in želel nabavit SSD a ga zaradi dvakrat višje cene kot en mesec nazaj ne boš želel, pa le pridno pridi povedat sem. ;)

element ::

Vsi nimamo tako skromnih potreb kot ti. Sam porabim okrog 70GB za sistemsko particijo. OS, programi in igre. 40-80GB, odvisno od potreb, je realna številka za sistemsko particijo s sodobnim OS-om. Odvisno predvsem od števila nameščenih iger. In 100EUR ni preveč za odločno pohitritev. Preveč pa je za ta model diska, ki price/performance ponudi ... milo rečeno premalo. Ti si s 10GB sistemom hudo pod povprečjem. Namesti si en sodoben OS pa kakšno igro, pa potem govori, kako se vse to stlači na 20GB.


Igre?
Res mi ni jasno, zakaj bi nameščal igre na sistemsko particijo...


Večina iger se itak globoko integrira v sistem. Register, my games, application data itn. Če na novo naložiš sistem, igra v najslabšem primeru neha delovat, v najboljšem pa je ne moreš brez hackanja registra prepričat v namestitev popravkov, ker ni inštalirana. Zakaj bi jo potem ločeval od sistemske particije? V primeru, da je sistemska particija na SSD-ju, je hitrejše nalaganje stopenj, objektov po mapi, etc. Danes je na trgu veliko iger, ki v ozadju nalagajo teren in objekte, kot jih GTA4 ali WoW. Tu so prednosti SSD-ja velike, saj je nalaganje v ozadju smrt za klasične diske. Veliko branja majhnih podatkov, ki so ob neizbežno prisotni fragmentaciji, razmetani po disku. SSD-ja to ne moti. Pa tudi pri nalaganju stopenj je hitrejši, odvisno od igre od 15% naprej.

gruntfürmich ::

Vsi nimamo tako skromnih potreb kot ti. Sam porabim okrog 70GB za sistemsko particijo. OS, programi in igre. 40-80GB, odvisno od potreb, je realna številka za sistemsko particijo s sodobnim OS-om. Odvisno predvsem od števila nameščenih iger. In 100EUR ni preveč za odločno pohitritev. Preveč pa je za ta model diska, ki price/performance ponudi ... milo rečeno premalo. Ti si s 10GB sistemom hudo pod povprečjem. Namesti si en sodoben OS pa kakšno igro, pa potem govori, kako se vse to stlači na 20GB.


Igre?
Res mi ni jasno, zakaj bi nameščal igre na sistemsko particijo...


Večina iger se itak globoko integrira v sistem. Register, my games, application data itn. Če na novo naložiš sistem, igra v najslabšem primeru neha delovat, v najboljšem pa je ne moreš brez hackanja registra prepričat v namestitev popravkov, ker ni inštalirana. Zakaj bi jo potem ločeval od sistemske particije? V primeru, da je sistemska particija na SSD-ju, je hitrejše nalaganje stopenj, objektov po mapi, etc. Danes je na trgu veliko iger, ki v ozadju nalagajo teren in objekte, kot jih GTA4 ali WoW. Tu so prednosti SSD-ja velike, saj je nalaganje v ozadju smrt za klasične diske. Veliko branja majhnih podatkov, ki so ob neizbežno prisotni fragmentaciji, razmetani po disku. SSD-ja to ne moti. Pa tudi pri nalaganju stopenj je hitrejši, odvisno od igre od 15% naprej.


joj, ti pa res usak mesec na novo instaliras 3 igre:))
btw: HL igre ne rabiš na novo instalirat. UT nove rabiš. FarCry ne rabiš, TO ne rabiš...
jst osebno morm samo UT2004 na novo install, ker ne prepozna kode, drugo mi use dela BP iz drugega diska.

in o kakšnem sodobnem OS ti to!???:O 30GB je več kot preveč za sistemc. probemi edino znajo priti če kakšni rari naslavlajo tja svoje slike.
za druga pa je dovolj placa.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

lopov ::

Vista x64 je požrešna prasica in v mojem primeru je 46Gb, kolikor sem v originalu dal za sistem že zdavnaj premalo in se rešujem z linkanjem. Za programe imam drugo particijo, za uporabniške datoteke svoj disk ...

V laptop bi vtaknil SSD, ampak pod 200Gb se minam kaj pogovarjat - imam lahko le en disk, torej mora biti ta spoboben požreti sistem, programe in fajle, tako da je (zame) 80Gb SSD neprimeren (za v laptop!). Kot sistemski disk v stacionarcu je sicer OK, a mi spet ni uredu ker je pramajhen da bi nanj naložil še programe (ene par že, ne pa vse, kar uporabljam) in z zaganjanjem programov s klasičnega diska ne pridobim ničesar.

nekikr ::

Brez zajebancije: mi lahko poveš katere programe uporabljaš, da ti 80GB ni dovolj?

Dragi ::

Meni zdele C kuri 71GB, s tem da mam gor vse polno sranja, polno programov, temp fajli, hibernation 2GB, swap 2GB in še svašta drugih bedarij.

To bo komot vse prišlo na SSD

jype ::

/dev/md4 19G 13G 5.0G 72% /

Ne vem, kakšne čudaške sisteme to nucate, da rabte tolk placa.

gruntfürmich ::

/dev/md4 19G 13G 5.0G 72% /

Ne vem, kakšne čudaške sisteme to nucate, da rabte tolk placa.


to so ti 'sodobni' sistemi. ne razumeš ti tega...:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

element ::

Super zate gruntfürmich, teb je dost 30GB, kaj boš pa več rabu? Mej igre inštalirane na NAS-u, če ti paše. Jaz jih mam na sistemski particiji in stvar leti, osebna preferenca pač.

Izi ::

Jasno, da igre sodijo na sistemski SSD. Ravno igre so primer, kjer precej pridobiš na hitrosti z prehodom iz HD na SSD.
Večina iger je narejena tako, da uporablja samo 2 GB RAMA, ker pač proizvajalci stremijo k temu, da jih je možno igrati na čimvečjem številu računalnikov.
Pri nekaterih igrah se vse skupaj ustavi in potem gledamo nalaganje naslednje stopnje, ki lahko traja tudi minuto ali več, ta čas se z uporabo SSD več kot prepolovi, ali pa se kar med igranjem nalagajo območja, ki jih obiskujemo in igramo na SSD popolnoma tekoče, medtem ko se na HD od časa do časa premikanje zatika, ker branje iz trdega disk ne dohaja zahtev procesorja po novih podatkih.

Glede prostora pa trenutno vsi sistemi rabijo manj kot 20 GB prostora, okoli 10 GB zavzamejo programi, če resnično navlečeš na računalnik vse kar najdeš na netu (če bi moral vse kupovati kakor se zagre, verjetno vsi tvoji programi ne bi presegli 2 GB prostora >:D ) in na koncu še igre, ki zasedejo kakšnih 5 GB po komadu. 4 igre torej 20 GB, več sigurno ne rabiš, saj nobena igre in tako dobra, da bi jo igral več kot dvakrat, Online iger tudi ne moreš igrati več kot 2 naenkrat. Torej nimaš kaj početi z več kot štirimi nameščenimi igrami.
Vse našteto zavzame 50 GB prostora. Če pa ne igraš iger potem pa je že 30 GB prostora več kot dovolj.

49106 ::

Nihče ne oporeka prednostim SSD-jev. Le cena mora še malo pasti. Se spomnim ko sem za 17'CRT nokia dal 120.000 tolarjev. Pred kakšnim letom sem kupil 22' LCD za 250EUR. Cene SSD-jev bodo še padle. Do takrat pa velika večina lahko piše božičku, ker se glede na ceno še ne splača

gruntfürmich ::

Glede prostora pa trenutno vsi sistemi rabijo manj kot 20 GB prostora, okoli 10 GB zavzamejo programi, če resnično navlečeš na računalnik vse kar najdeš na netu (če bi moral vse kupovati kakor se zagre, verjetno vsi tvoji programi ne bi presegli 2 GB prostora >:D...


ja, hehe, mislim da je kr to to. če uporabljaš cel nero 9 (seveda piratski) za peko dvd.ja namesto imgburna, photoshop za izrezovanje slik namesto paint.net.a, celoten paket offica 09 za par doc in xls ter pps.jev pogledat, pošto iz outlooka na C, avtocad za foro, prav tako corel draw, a. reader namesto foxita, nepočiščene ostanke strani in slik, pa še par večjih piratskih programov namesto malih brezplačnih, potem je res 30GB veliko veliko premalo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

lopov ::

Brez zajebancije: mi lahko poveš katere programe uporabljaš, da ti 80GB ni dovolj?


Se opravičujem ker je tole čist OT, ampak se mi zdi da nekateri govorijo bolj na uč kot pa iz lastnih izkušenj.

Sem zakurblal laptop in pogledal situacijo. Disk je 200Gb, sistemska particija 51Gb, dobre 4Gb še prostega.

Vista Ultimate ENG x64 SP2 + vsi popravki, brez slovenskega jezika, Office 2007 SB.


C:\windows -- 26,5 GB (28.558.043.830 bytes)
103.233 files, 21.878 folders
Created: 2. november 2006


C:\Program Files> -- 964 MB (1.011.150.848 bytes)
7-Zip
Acer
arniWORX
Bonjour
Common Files
Hyper-V
Intel
Internet Explorer
iPod
iTunes
LinkShellExtension
Live Mesh
Microsoft Games
Microsoft Office
Microsoft Sync Framework
Movie Maker
MSBuild
PlayReady
Realtek
Reference Assemblies
Shark007
Synaptics
SyncToy 2.0
USMT301
WIDCOMM
Windows Calendar
Windows Collaboration
Windows Defender
Windows Journal
Windows Mail
Windows Media Player
Windows NT
Windows Photo Gallery
Windows Sidebar
WinImage


C:\Program Files (x86) -- 5,90 GB (6.344.220.672 bytes)
Acer
Acer Inc
Adobe
Adobe Media Player
Adobe Type Manager
AGEIA Technologies
Apple Software Update
arniWORX
Bonjour
Cisco
Common Files
DAEMON Tools
Driver Magician
Free IP Switcher
Google
HWiNFO32
Intel
Internet Explorer
Java
Launch Manager
Microsoft
Microsoft Office
Microsoft Office Outlook Connector
Microsoft Pro Photo Tools
Microsoft SDKs
Microsoft Silverlight
Microsoft SQL Server Compact Edition
Microsoft Sync Framework
Microsoft Visual Studio
Microsoft Visual Studio 8
Microsoft Visual Studio 9.0
Microsoft Works
Microsoft.NET
MSBuild
MSECache
MSXML 4.0
NOS
Novatel Wireless
OpenType Extension
OpenVPN
Personal
Photosynth
PlayReady
PowerStrip
QS
Realtek
Reference Assemblies
Ryan Gregg
SAMSUNG
Samsung Network Printer Utilities
Skype
Slovak Technical Services
Sophos
SuYin
TeamViewer
TeamViewer3
VistaCodecPack
vLite
VMware
Western Digital
Windows Calendar
Windows Collaboration
Windows Defender
Windows Live
Windows Live SkyDrive
Windows Mail
Windows Media Player
Windows NT
Windows Photo Gallery
Windows Sidebar
WinPcap

Na sistemskem disku je še zmeraj uporabniški profil, katerega bom prestavil drugam in dobil cca 4 Gb placa.

Programi so na drugem disku.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel predstavil tretjo generacijo pogonov SSD

Oddelek: Novice / Diski
278484 (7271) MrStein
»

OCZ z novimi pogoni Vertex 2 prodaja mačka v žaklju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
8015900 (13346) Pyr0Beast
»

Znane podrobnosti o tretji generaciji Intelovih SSD-jev

Oddelek: Novice / Diski
238649 (7715) Icematxyz
»

Novi polprevodniški pogoni iz OCZ-ja

Oddelek: Novice / Procesorji
265441 (4240) Jst

Več podobnih tem