Forum » Zvok in slika » PC na TV da bo slednji bolj uporaben
PC na TV da bo slednji bolj uporaben
_Blaze_ ::
Zdravo,
imam LG HD TV na PC-ju prek HDMI-ja iz ATI HD3870 preko WIN 7 32-bit in vse dela v redu, razen nekaj stvari ki bi jih rad porihtal da bo cela zadeva še toliko bolj uporabna.
Ker imam TV precej odmaknjen od kompa imam dodatno brezžično miš s katero kontroliram stvari ko sem pred TV-jem. Problem pa imam sledeč, ker je TV extended desktop in potem prenašam mape iz enega na drugega, se mi dostikrat ko kasneje odpiram stvari te odprejo na drugem presnetem desktopu kar me totalno živcira. Imam Hydravision ki mi kaj dosti ne pomaga, edina opcija ki je koristna da naj mi vse aplikacije da na primary monitor seveda ne dela prek hotkeya. Za to imam sedaj en drug program ki mi vsaj na monitorju pomaga, pri TV-ju je pa fora da nimam tipkovnice, tako da me zanima če je kakšen software ki bi samo preko miške na komando prenesel odprte stvari na drug desktop. Ko pa že prosim za pomoč bi prosil da mi pa pomagate še pri eni stvari, kako bi naredil da bi bil zvok istočasno prek HDMI in običajnega outputa. A morem res zmeraj to ročno menjati. Sem Googlal te stvari pa kar nič uporabnega ne najdem. Kako čem to zrihtat?
Hvala
imam LG HD TV na PC-ju prek HDMI-ja iz ATI HD3870 preko WIN 7 32-bit in vse dela v redu, razen nekaj stvari ki bi jih rad porihtal da bo cela zadeva še toliko bolj uporabna.
Ker imam TV precej odmaknjen od kompa imam dodatno brezžično miš s katero kontroliram stvari ko sem pred TV-jem. Problem pa imam sledeč, ker je TV extended desktop in potem prenašam mape iz enega na drugega, se mi dostikrat ko kasneje odpiram stvari te odprejo na drugem presnetem desktopu kar me totalno živcira. Imam Hydravision ki mi kaj dosti ne pomaga, edina opcija ki je koristna da naj mi vse aplikacije da na primary monitor seveda ne dela prek hotkeya. Za to imam sedaj en drug program ki mi vsaj na monitorju pomaga, pri TV-ju je pa fora da nimam tipkovnice, tako da me zanima če je kakšen software ki bi samo preko miške na komando prenesel odprte stvari na drug desktop. Ko pa že prosim za pomoč bi prosil da mi pa pomagate še pri eni stvari, kako bi naredil da bi bil zvok istočasno prek HDMI in običajnega outputa. A morem res zmeraj to ročno menjati. Sem Googlal te stvari pa kar nič uporabnega ne najdem. Kako čem to zrihtat?
Hvala
cinkaCR7 ::
_Blaze_ ::
Seveda imaš, jaz imam lahko tudi, vendar ti verjetno ne opaziš da slika nima prave proporcije na TV-ju pomoje. Monitor imaš kvadrat, TV pa 16:9, kako bo pol to prav dupliciral, saj imaš za izbrat samo eno resolucijo pri dupliciranem kakor jaz vidim. Pri meni ko se igram z resolucijami ni nikoli slika tako kot je treba na obeh. Da se mi slika pravilno prikazuje na TV ga moram imeti nujno nastavljenega točno 1360x768 da slika popolnoma klapa. Je tudi označena kot recommended.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 587856 (27185) | Dominator |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20198 (9711) | kozorog |
» | HDMI ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 6120 (5055) | Alessio983 |
» | Različne resolucije na TV in monitorju!Oddelek: Zvok in slika | 1390 (1170) | CaqKa |
» | TV-out istocasnoOddelek: Kaj kupiti | 2216 (1716) | Kawl6 |