» »

Različne resolucije na TV in monitorju!

Različne resolucije na TV in monitorju!

M&M ::

Seos

Kako naj na Ati Radeon 9800 nastavim, da bi imel na monitorju resolucijo 1280x1024, na TV-ju pa 1024x768, na obeh zaslonih pa bi bilo namizje! Torej ne RAZŠIRJENO namizje, temveč nekaj takšnega kot klonirano, le v različnih resolucijah!

Se da to naredit s kakšnimi driverji. Trenutno imam neko modano različico Catalyst-ov (zaradi odklepanja štirih cevovodov)

Vsaka ideja bo dobrodošla!
M&M

CaqKa ::

ne morš met ene in iste slike v dveh resolucijah.
lahko imaš obe v 1280 in potem pustiš da kartic na tvoutu zinterpolira na nižjo.

Zlate ::

Povej, a to rabiš za filme? Ker če je temu tako, potem za gledanje filmov na TV-ju uporabljaj Crystal Player, pri katerem lahko nastaviš da ti, ko daš film v fullscreen, prestavi v željeno resolucijo. Ko se film konča, ti avtomatsko povrne originalno resolucijo.
Zelo uporabna stvar pri LCD-jih, saj imam sam 19" LCD 1280x1024 resolucijo, na TV-ju pa je največja možna resolucija 1024x768, pa mi to stvar zelo poenostavi.:D
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

M&M ::

Bom poskusil s tem playerjem. ATI-ja sem kupil ravno zaradi tega, ker sem mislil da to gre. Vsi so tako hvalili TV-out pri ATI-jevih karticah. Jaz sem pa sila razočaran! TV imam malce starejši (6 let) in je sliak obupna. Če nebi imel prej na GeForcu fantastične slike, bi upal trditi da je kriv TV, tako pa je problem verjetno v kartici. Sliko mi rahlo vleče, barve so slabše, tudi ko računalnik povsem izklopim (tudi ugasnem napjalnik) se mi na TV na AV kanalu pojavljajo neke čudne črte! Kot bi imela kartica sama po sebi nek kratek stik ;((
Probal s tremi ATI-jevimi karticami 9800SE, povsod isto ;((

Kar se mene tiče, ATI SUXX !!! Bom verjetno prodal in grem nazaj na GeForce!

Lp
M&M

Zlate ::

Hmm... zanimivo.
Ponavadi ljudje jamrajo zaradi TV outa na nVidia karticah, pri tebi pa je ravno obratno? Mogoče pa je tvoj TV nekompatibilen z ATI-jem.':\
Kaj pa če bi poizkusil z drugim TV-jem, pa boš videl če je temu tako?
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

TBit ::

Ne vem kaj je problem pri tebi, vendar jst imam take nastavitve, kot si jih ti opisal, da bi jih želel imeti.
Opazu pa sem, da se to da doseči le z originalnimi driverji od ATIja. Ko sem probavu z omega driverji, nism nikakor mogu imeti različnih resolucij. No kva bi pa vedu, mogoče so pa že popravl v novejsi različici.

M&M ::

Verjetno bo temu kriv TV, ki je že v letih, čeprav ponavljam, da sem imel prej pri GeForcu dobro sliko!
Sedaj imam orginal gonilnike, pa še vedno ne gre različnih resolucij nastavit! Sicer sem pa stvar uredil z Crystal Player kot mi ga je predlagal Zlate!
M&M

CaqKa ::

na atiju LAHKO imaš različno resolucijo na tvju in na monitorju, AMPAK NE da sta sliki identični (torej clone) v bistvu sploh ne verjamem da lahko imaš to na bilokateri kartici. oziroma trdim da tega NE moreš imet na nobeni kartici. hkrati pa trdim da LAHKO imaš sliko namizja na monitorju na recimo 1600 in na tvju INTERPOLIRANO na 800 s pomočjo kakega zunanjega konverterja. pri tem seveda ostaja problem, da bodo fonti obupno majhni. in tukaj tudi tiči razlog zakaj kartice ne pošiljajo višje resolucije (seveda interpolirane) kot 1024 na tv.
in ko gledaš sliko na tvju ima ta vedno enako resolucijo - v našem evropskem območju kjer imamo PAL signal je to 720x576, čeprav na monitorju vidiš sliko v 1024.

samo rajši nehajmo s tehnikalijami ker je malo preveč zakomplicirano za koga in ga bo še zmedlo.
rajši povej kakšen končni efekt bi rad usposobil. (bi rad gledal filme na tvju? al bi rad tipkal v wordu na tv?)

swar ::

Ja sej pr men je isto ce mam na monitorju vecjo resolucijo kot 1024*768.Nekak bi blo kul ce bi tv dubu vedno max 1024 ne glede na nastavitev monitorja?Ve kdo kako bi lahko to naredil?

CaqKa ::

sem zgoraj napisal da se da z zunanjo napravo to naredit. reče se ji genlock.
samo vam more podpirat tak visoke resolucije.
kaj nič ne preberete kaj je napisano (en post višje!!!)?

swar ::

Sej smo ze ustimal da mi video avtomatsko da v fullscreen :D Mislm da nvidia tega nima na svojmu tvoutu,vsaj vcasih ni mela >:D

swar ::

Mal offtopic sicer sam ni mi glih ratal se ene zadeve nastimat.Mam lcd z vga konektorjem in mi ga seveda uposteva kot navadn monitor.Rad bi pa nekak dubu uno nastavitev da mi npr na nizjih resolucijah ne bi raztegoval slike ampak da bi mel se na izbiro imet crn rob okol slike.Se komu sanja kako?

CaqKa ::

sicer nevem zakaj tega več ni... ampak če bi naštelal virtual resolucijo na monitorjevo nativno resolucijo in pravo resolucijo na to _nižjo resolucijo_ bi to potem blo to :)
ampak teh virtualnih resolucij jaz več ne najdem.

swar ::

Hvala ti za odgovore.Nekje sem celo slisal da samo atijeve kartice oz driverji tega nimajo in da nvidia ima resitev za moj problem :\

CaqKa ::

pobrskaj... verjetno obstaja kje kaka rešitev.. fora je samo v tem da tistih recimo 640*480 piksov predstavljaš v spraviš v nek box v lcdjevo nativno resolucijo (recimo 1024) tako da oni ostali piksi "svetijo" črno.
poguglaj malo.

Trotte ::

Tbit: Kako pa si poštimal nastavitve, da imaš v clone načinu različni resoluciji men to nikakor ne uspe;( pa sm probal že vse živo obkljukat in odkljukat itd.Lepo te prosim za mal več informacij.
Najlepša ti hvala!

CaqKa ::

em... zdaj sicer ne vem točno kaj je tbit htel povedat ampak sem še vedno mnenja da to ne gre :)
iz tehničnih razlogov :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV out clone resolucija

Oddelek: Zvok in slika
111072 (984) ringalori
»

[DivXviD] Predvajanje filmov iz PC na TV

Oddelek: Zvok in slika
265283 (4003) H_man
»

Nvidia-tv out problem

Oddelek: Zvok in slika
71152 (1035) Big Poppa
»

TV-out istocasno

Oddelek: Kaj kupiti
292077 (1577) Kawl6
»

Grafična karica in televizija

Oddelek: Strojna oprema
181215 (880) ||_^_||

Več podobnih tem