» »

Srečko, a sem lahko tvoj prijatelj?

Srečko, a sem lahko tvoj prijatelj?

««
5 / 15
»»

djordjevic ::

Pšenični je izjavil:

"Kot v primeru Zidarja, Hilde, Penka in še koga?"

To je povsem druga kategorija. To je tisto. To je prava stvar...Tle si noben še zraven ne upa....

Ah, kdo bi vas razumel, konspirologe.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Pšenični ::

"Kot v primeru Zidarja, Hilde, Penka in še koga?"

Barva pred očmi je res zoprna stvar. Proti tem, on še kurji tat ni. Se sploh zavedate kaj pišete.

"zanimivo, kako enkrat imamo medijski linč, drugič pa ne."

Jaz nisem kriv če ima Krasalova popolnoma nesposobne svetovalce za politični marketing. Prave saboterje. To je moje osebno mnenje. Za njimi (njo) stoji cel aparat, pa niso znali tega preprečit. Sramota. Seveda dopuščam možnost da je Kresalova nedolžna pri vsej stvari, to dopuščam, vendar je na koncu ona tista ki odloča. O sebi in drugih. Tako da je za to popolnoma sama kriva.

"Jaz nisem kriv če ima Krasalova popolnoma nesposobne svetovalce za politični marketing. Prave saboterje. To je moje osebno mnenje. Za njimi (njo) stoji cel aparat, pa niso znali tega preprečit. Sramota. Seveda dopuščam možnost da je Kresalova nedolžna pri vsej stvari, to dopuščam, vendar je na koncu ona tista ki odloča. O sebi in drugih. Tako da je za to popolnoma sama kriva."

Tole s policaji v parlamentu je bil tud en strel v koleno.

Zgodovina sprememb…

Zorro ::

Saj Srečko si je tudi sam kriv, da hodi po svetu opasan in z žaklom denarja čez ramo, kot nekakšen kavboj.

Pozabil sem še dodati, pa s cigaro v ustih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

DarkSite ::

Nekaj me zanima.

Ali ga ni nek sodnik prvo spustil na prostost?
Ali ni nek sodniški senat to tudi potrdil?

Za zgornji trditvi nisem prepričan, da sta resnični. Ne spremljam toliko tega primera, se mi pa zdi, da sem nekje to zasledil.

Ampak, če to zgoraj drži, ali si ni nekdo potem premislil? Je prišel kak klic od zgoraj ter spremenil prvotne odločitve sodnika, senata? To bi me bolj skrbelo kot pa sam primer.

TESKAn ::

kolikor mi je znano, so v drugo tožilci malo bolj dodelali primer in na podlagi ponovnega odločanja so ga priprli.

Drugače bi pa mene bolj skrbelo, če se prvotne odločitve na podlagi novih dokazov ne bi dalo spremenit:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMicka ::

DarkSite, mislim pa kako si ti te stvari predstavljaš? Da kar sodnika pokliče nekdo od "zgoraj" in sodnik odloči, tako kot mu povejo?
Ampak res, take stvari bi morali učiti v srednji šoli, ker potem pa imamo tako bukovo javnost, kot jo imamo. Dej povej DarkSite, kaj nekega sodnika boli k...., če ga kliče npr. predsednik vlade? Službe mu ne morjo vzet, plače mu ne morjo vzet, izobražen je vsaj toliko oz. bolj kot predsednik vlade, kdo bo zdej koga klical? Klic od "zgoraj"? A to misliš klic od boga al od koga?

Poldi112 ::

Službo mu seveda lahko vzamejo, samo mora biti en dober razlog.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Karaya 52 ::

Zakaj takšen kraval okoli pripora? IIRC te priprejo če ocenijo da si zmožen vplivanja na priče, pobega, to pa še ne pomeni nedolžnosti in obratno.

TESKAn ::

Službo mu seveda lahko vzamejo, samo mora biti en dober razlog.

Guess what, "ni ubogal ukazov "od zgoraj" ni dober razlog.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Poldi112 ::

Res je, in nikjer ne trdim da je. Pravim samo, da niso nedotakljivi. Pa malo površno sem bral post, na katerega sem repliciral, tako da niti ni bilo potrebe.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

"Ampak, če to zgoraj drži, ali si ni nekdo potem premislil? Je prišel kak klic od zgoraj ter spremenil prvotne odločitve sodnika, senata? To bi me bolj skrbelo kot pa sam primer."

Pač zamenjali so sodnika, to včasih "pomaga" - odločal je namreč "dežurni". Ampak zdaj to ni več važno, zdej so odvetniki na vrsti.

Ne vem, če je odločal drug preiskovalni sodnik. Tožilec pa je bil drug (vodja) in kot je sam dejal, je bil danes tudi dežurni. Če si nisi dobro ogledal prispevek, si ga še enkrat oglej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

"Ne vem, če je odločal drug preiskovalni sodnik. Tožilec pa je bil drug (vodja) in kot je sam dejal, je bil danes tudi dežurni. Če si nisi dobro ogledal prispevek, si ga še enkrat oglej."

V glavnem se mi ne da brat. Je pa res da zadeva začenja spet zaudarjati. Opet mutna posla, opet neko friziranje dejstava. Se bo dogajal, že v ponedeljek popoldne.

barakus ::

Policija se je zlo potrudla pa zbrala eno tono dokazov potem je pa nesposobna tožilka napisala en šepavi predlog za pripor, ki je failal pri sodniku.
Pol je pa vodjo tožilcev s pomocjo policije vse skupaj malo boljse spisal pa je šlo skozi. Dober primer, kako je pomembna celotna veriga, od policije do sodisca, ker ce eni zajebejo gre na zalost vse k vragu(dostikrat).

djordjevic ::

Ne, ne. Vse skupaj je spet en big hoax. Verjemi telbancu, on ve.
No grave is deep enough to keep us in chains.

USS Liberty ::

Veliko bolj je verjetno, da je Prijatelj kriv, kot da ni kriv, kljub temu pa je povsem logično, da se v velikem delu javnosti porajajo dvomi v postopke policije in pravosodja, saj so vladajoči, še posebej Kresalka in Zalar v zadnjem času razgradili še tisto nekaj malega pravne države, ki smo je imeli in še nikoli doslej pri nas policija in pravosodje nista bila tako skorumpirani in zalizana s politiko, kot sedaj, ko nam pravosodnju in policiji vladata Kresalka in Zalar. Zato je povsem razumljivo, da so ljudje sumnjičavi... Zanimivo je tudi to, da so glede letalskega muzeja Kresalkini policisti hoteli kriminalizirati tudi župana Murske Sobote, ker je iz nasprotne politične opcije, pa čeprav je on v letalski muzej vpleten približno toliko kot minister Vlačič, pa Vlačiču nihče ni šel premetavat pisarne in ga cel dan terorizirat... Pa še vedno čakamo, kdaj bo policija premetala pisarno raznih osebkov kot je npr. Breda Pečan, ki je kot bivša izolska županja vpletena v sumljivo izdajanje dovoljenj za izgradnjo Kresalkine vile na Izolo... Nečednosti Pečanove pri dovoljenjih za izgradnjo te vile nad Izolo so veliko hujše, kot pa je tisto kar se očita Jelinčiču glede tega muzeja. Jelinčič pa je v preteklosti počel veliko večje svinjarije kot je tale s tem muzejem, pa se ga roka pravice nikoli ni dotaknila, saj je bil takrat še na strani levih, sedaj ko pa se je levim strgal s ketne, je pa za njih kar naenkrat postal velik kriminalec...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

"Veliko bolj je verjetno, da je Prijatelj kriv, kot da ni kriv"

Verjetno je kriv izsiljevanja. Ampak za te stvari se ne hodi v parlament. Zdej je samo še on na tapeti. Torej so po Zmagota prišli iz drugega razloga. Proti njemu ni nobene obtožnice, so ga le le temeljito prevohali,-če ma kej vroče robe.

"Odvetnik Srečka Prijatelja Silvan Jakin meni, da je bilo v dosedanjih postopkih vse usmerjeno le v to, da se Prijatelja pripre. Kot je pojasnil, je kazenska ovadba namesto na štiri osebe sedaj omejena le na Prijatelja"

Zgodovina sprememb…

"Jelinčič pa je v preteklosti počel veliko večje svinjarije kot je tale s tem muzejem, pa se ga roka pravice nikoli ni dotaknila, saj je bil takrat še na strani levih, sedaj ko pa se je levim strgal s ketne, je pa za njih kar naenkrat postal velik kriminalec..."

Sedaj ko ima glasov 2x toliko kot Zares in LDS skupaj. Nej mi že eden pove, zakaj so potem prišli po Zmagota v parlament, če nimajo ničesar za njegovo obtožnico. Torej bodo prisluškovali politikom že preventivno. Zakaj je po treh dneh le še ena obtožnica. Zgleda da se je enemu prekleto mudilo. Panika , panika....škodi.

No, sicer mu Pahor že drugič v dveh dneh obljublja muzej, naklučje-morda ne?

Thomas ::

Sej tudi Prijatelja ne obtožujejo več korupcije. Denar je zgleda vseeno od tašče, ki je prodala tisto zemljo.

Kar se tiče oškodovanja luke za slabe 4 milijone pri 20 milijonov vrednem poslu, se s takimi nebulozami lahko ukvarjata samo policija in tožilstvo, ki sta dete socializma in družbene lastnine. Gledat če je nekdo dal par procentov preveč provizije neki firmi, namesto da bi šel sam v Čežano in direkt od kmetov kupoval tisto zemljo, brez posrednika, je otročje.

En LOL vse skp.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

"Sej tudi Prijatelja ne obtožujejo več korupcije. Denar je zgleda vseeno od tašče, ki je prodala tisto zemljo."

Pišejo že tud, da so policaji del najdenega orožja prinesli kar s seboj? Pri nas je tud to mogoče. No tko da jim je le še to ostalo. Pa seveda izsiljevanje. Totalna bedastočina. Vse skupaj. Dildoladija v pravem smislu besede.

Kdo je večja baraba? Policaj, ki pod praznim izgovorom ki ga potem ne utemelji, lazi in šnofa po Parlamentu, ali nekdo ki ima doma skrito orožje?

Odovorite po svoje.

LordTado ::

Ne vem kako je sploh lahko to podkupnina če je mogel prijatu terjat dnar:)
Ponavadi se podkupnina da v naprej pred dejanjem ne...

Meni to bol smrdi po deljenju dobička ki pride po pordaji in takrat pa se lahko zalomi tako kot se je tukaj...

lp

Okapi ::

Če si nekomu poslovno dolžan denar, mu ne prineseš gotovine v kovčku, ampak ga nakažeš na bančni račun. In če ti nekdo dolguje denar, ga ne vzameš v gotovini, ampak mu rečeš, naj ga nakaže na tvoj bančni račun. Tako da če ni bilo podkupovanja, je bilo pa pranje denarja in davčna utaja.

O.

Tako da če ni bilo podkupovanja, je bilo pa pranje denarja in davčna utaja.

Morda, morda pa tudi ne, bodo morali še dokazat, da je bila.

Vsekakor precej drugače, kot so zatrjevali še par dni nazaj.

jsmith ::

Ali kdo pozna kakšen legalen posel, kjer se plačuje z gotovino v kovčku?

Kako v takem primeru, brez prič, sploh dokažeš terjatev ali da si denar vrnil?

Prjatu je v prekršku? Zanimivo!

Snohman ::

Okapi je izjavil:

Če si nekomu poslovno dolžan denar, mu ne prineseš gotovine v kovčku, ampak ga nakažeš na bančni račun. In če ti nekdo dolguje denar, ga ne vzameš v gotovini, ampak mu rečeš, naj ga nakaže na tvoj bančni račun. Tako da če ni bilo podkupovanja, je bilo pa pranje denarja in davčna utaja.

O.

Hm, Okapi, kako pa ti veš da je bilo pranje denarja in davčna utaja? Jaz ne vidim pravnomočne sodbe, ki bi to potrdila, ali pač? Aja, zdej je v igri nasprotna opcija in pri njih veš, pri KK pa moramo počakati na dokaze...

Sem mislil, da je Jelinčič dokončno zamočil in mu bojo našli nekaj, za kar ga bojo lahko poslali v zapor. Pa vidim, da je to spet ena medijska afera in ne resnična in so zamočili na policiji in tožilstvu.

Vdiranje v parlament, prisluškovanje politikom, za katere potem ne sestavijo niti obtožnice, domnevno podtikanje orožja... še kaj?

WarpedGone ::

Tako da če ni bilo podkupovanja, je bilo pa pranje denarja in davčna utaja.

Nenadoma človek zna in upa sklepat na podlagi rekla kazala (novinarski članki).
Ko je priimek drugačen, pa tega nenadoma ne zna in ne upa in je takšno početje blazno narobe. To škodi kredibilnosti, a veš. Človek dobi očutek da na prvem mestu ni kaj je res ampak kdo bo fasal.

Točno zaradi takega pristopa smo v tem smrdljivem dreku imenovanem slovenska politika in dokler tega ne spremenimo, drek ne bo nehu smrdet.
Zbogom in hvala za vse ribe

Če bi bil jaz konzoljere od kakšnega Mafijca bi mu reku - Ej, šefe, muvni svoje Operacije v Slovenijo. Je v EU, ima EUR in takle se grejo policaji. Bulmastifi in tko ...

luli ::

Epilog tega mora biti odstop nelegalno postavljenega prvega pendreka in pasje princese. Nič manj nič več.

kako pa ti veš da je bilo pranje denarja in davčna utaja?
Če nekdo prinese 300 jurjev v torbi, druge možnosti praktično ni.

O.

Najprej mora tožilstvo utemeljiti kar si rekel. Potem se pa more še sodišče strinjati s to utemeljutvijo.

A je Prijatelj zdaj zaradi tega v priporu. AFAIK ne.

"Če si nekomu poslovno dolžan denar, mu ne prineseš gotovine v kovčku, ampak ga nakažeš na bančni račun. In če ti nekdo dolguje denar, ga ne vzameš v gotovini, ampak mu rečeš, naj ga nakaže na tvoj bančni račun. Tako da če ni bilo podkupovanja, je bilo pa pranje denarja in davčna utaja."

Če bo špičasto bojo vile, drgač pa lopata...

Snohman ::

Okapi je izjavil:

kako pa ti veš da je bilo pranje denarja in davčna utaja?

O.

Če ima nekdo v garaži strapon in je mrtev, okoli sebe pa tri pse z zlorabljenimi anusi, druge možnosti praktično ni.

No, kje boš potegnil črto? Kdaj lahko mi nekaj na forumu zatrdimo brez dokazov in bo to obveljalo kot resnica in kdaj ne? Kje bo meja, bolj na levo ali bolj na desno?

Ko bo tožilstvo dokazalo in sodišče potrdilo, potem pa to bo podkupnina. Do takrat bo pa terjatev Prijatla do Mikuža.

Kje bo meja, bolj na levo ali bolj na desno?
Sploh nima veze, kaj je levo in kaj je desno, pomembni so dokazi in njihova verodostojnost. Srečkotu so prisluškovali, torej menda vedo, ali se je dogovarjal za vrnitev dolga ali za podkupnino. Zalotili so ga s torbo denarja. Če policija o tem laže, je seveda druga stvar, ampak recimo, da ji verjamemo.

Pri Baričeviču pa so "dokazi" verodostojni približno toliko, kot je verodostojen Požareport, se pravi bore malo.

Poleg tega pa, že stotič, kaj potem, če je Baričevič res zlorabljal pse? Kako to vpliva na karkoli? Pahor ali Kresalova imata z Baričevičevim spolnim življenjem toliko skupnega, kot Janša in Rode s pedofilskimi duhovniki.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Če policija o tem laže, je seveda druga stvar, ampak recimo, da ji verjamemo.

A da gre za podkupovanje, kot so rekli par dni nazaj, zdaj pa že preklicali? A to naj ji verjamemo?

"A da gre za podkupovanje, kot so rekli par dni nazaj, zdaj pa že preklicali? A to naj ji verjamemo?"

Ne vem koliko jim je za verjet, poleg tega so bili v Srečotovem stanovanje sami 2 ure in pol, mislim policaji. To pomeni da so lahko nastavli vse sorta. Tud bombe....

Ma pa tipo izpiske od alarma v hiši....tko, da je vse možno.....Da lahko to dokaže.

Kako sami? kje si to najdu?

Ker če je to res ... hehe ...

A da gre za podkupovanje, kot so rekli par dni nazaj, zdaj pa že preklicali? A to naj ji verjamemo?
Kdo pravi, da so preklicali? AFAIK ga še vedno krivijo podkupovanja in se ni glede tega čisto nič spremenilo. Podkupovanje so morda umaknili samo iz predloga za pripor, in namesto tega navedli kakšne druge razloge, recimo vplivanje na priče, uničevanje dokazov in take reči.

O.

"Kako sami? kje si to najdu?"

Mislim, da je bilo v DELU, tam je Prjatelj to izjavil. Poleg tega je razlika v tem kakšno orožje imaš doma. Če imaš cel vagon deaktiviranega ti nič ne morejo. Ker enostavno ni uporabno. Morda so zato pridali še kakšno bombo zraven, vsaj Prijaltelj je tako izjavil. Nikoli se ne ve. Sploh če so bili sami v hiši, kar dve ure in pol. Jaz policajem ne verjamem čisto nič več.

Zgodovina sprememb…

Predlagam, da ukinemo sodišča in policijo, ker njim ni za verjet, ker enkrat so nesposobni, drugič pa delujejo po diktatu nekoga. Naše največje sirote in poštenjake (poslance) pa opasajmo z revolverji in bombami, ter jim potalajmo značke in naj v stilu divjega zahoda vsem delijo pravico, tako kot mislijo, da je za njih najbolje.

Predlagam, da samo naredimo neko uporabno ustavo, da se odrečemo obstoječe, ki je čudna ko hudič.

Predlagam drugo Republiko, tako kot Janša.

Nisem prepričan, da bi rad ravno takšno kot on, a vsekakor drugačno od tele, kjer je Ustava trhla.

In kaj točno je v trenutni ustavi slabo in kako bi bilo po tvojem bolje? Dovolj je en konkreten primer, po možnosti tak, da se nanaša na to debato?

O.

lexios ::

In kaj bi spremenu v Ustavi?

Mogoče je v naši ustavi problem to, da se je zgledovala po nemški in ne kakšni severno korejski.

Naprimer to, kar je že bilo na tapeti, da ni jasno niti, če sme Kučan še enkrat kandidirati za predsednika. Več kot dvakrat zapored ne sme, a sme s premorom?

Še tega niso znali jasno povedat, "ustavodajalci".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Ustavo so pripravljali strokovnjaki, sprejeli in pri tem sebi prikrojili pa poslanci. Ena od najbolj pomembnih materij za njih pa je bila, kakšno plačo so imeli tedaj nemški poslanci (10.000 DEM). Kdo je bil tedaj v parlamentu pa tudi vemo.

Predsednik republike je izvoljen za dobo petih let, vendar največ dvakrat zaporedoma.
Kaj tu ni jasno? Kučan lahko še enkrat kandidira.

Drugače pa imamo za morebitne nejasnosti ustavno sodišče. In če je to najpomembnejša stvar, ki bi jo spremenil v ustavi, potem imamo perfektno:P

O.

lexios ::

Razmisliti bi mogli še o podobni omejitvi za poslance!;)

Jaz sem že enkrat omenil, da bi predsedniško funkcijo morali ukiniti, ker je samo strošek za državo in ostanek zgodovine (delitve oblasti med kraljem in vlado/parlamentom).

lexios, ta ideja ti ni slaba, ker nekateri v naši državi imajo občutek, da svet brez njih ne bi mogel obstajati in da so nezamenljivi, dani od boga, tako kot faraoni.
««
5 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad psov (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
2515222678 (160344) Pyr0Beast
»

Katarina, a sem lahko tvoj prijatelj? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63469088 (59632) solatko

Več podobnih tem