» »

Katarina, a sem lahko tvoj prijatelj?

Katarina, a sem lahko tvoj prijatelj?

««
2 / 13
»»

Zorro ::

Okapi je izjavil:

In vse kar pravi KK je suho zlato.
Ni, ampak za vsako stvar posebej moraš dokazati, da ni res. Včeraj so v parlamentu cel dan nakladali, pa ni nihče niti poskušal reči, da to ne drži. Vsi so samo bluzili o tem, kako je nezaslišano, da bi nekdo pri poslu z državo zaslužil. Grozno, res, kako lahko kdo sploh pomisli na kaj takšnega. Kot bi se vrnili 60 let v preteklost.
O.


Že vidim, eni se bodo iz tega foruma preselili v Severno Korejo. :))

Pšenični ::

"Premier Borut Pahor je pristojnim ministrom naložil, naj pregledajo pravne možnosti, da se iz morebitnih prihodnjih pogodb izloči Ram Invest v lasti Igorja Pogačarja. Za to se je odločil, ker Pogačar ni dovolil razkritja pogodbe o lizingu za objekt NPU."

Tole pravi še Pahor, lepo v celofan zavito. ZAkaj pa tole, če je zadeva čista kot solza. Gre morda za posipanje z pepelom ali strah pred bližajočim referendumom, kjer bo levica doživela "slaven debakel". Jaz bom vsekakor proti glasoval, mislim cela familija in vsi kolegi tudi. Za Pahorja pravijo da ni pokvarjen ampak ......

"Že vidim, eni se bodo iz tega foruma preselili v Severno Korejo."

Eni so ravno prišli od tam....ampak ne mislim tebe....

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

>> >> Ti grem iskat citat?
>> Ja, prosim.
Zgleda da magnetograma interpelacijske seje še ni na netu. Dobiš, ko bo.

Lažem, magnetogram je objavljen. V glavi sem imel tole:
... Ocena ali je varnostni vidik dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri lokacije in katere varnostne parametre je treba upoštevati pri takšni izbiri, je seveda stvar naročnika samega. Naročnik sam edini pozna naravo svojega dela in pozna pomen svojega dela v državnem sistemu. In če kdo, je minister oziroma ministrica prvi pozvan, da pozna naravo dela ministrstva, in da pozna pomen sistema v katerem deluje in da pozna posebne pogoje v katerih morajo tako organi delovati in še posebej, da posluša strokovne službe, ki delajo na tem ministrstvu in se na to spoznajo še bolj detajlno.


Iz ust osebe, ki ne prepozna evidentno prehitre vožnje po AC.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pšenični ::

"Ni, ampak za vsako stvar posebej moraš dokazati, da ni res. Včeraj so v parlamentu cel dan nakladali, pa ni nihče niti poskušal reči, da to ne drži. Vsi so samo bluzili o tem, kako je nezaslišano, da bi nekdo pri poslu z državo zaslužil. Grozno, res, kako lahko kdo sploh pomisli na kaj takšnega. Kot bi se vrnili 60 let v preteklost."

V svojem razmišlanju si pogosto osamljen, poglej kaj piše folk o KK in omenjeni aferi po drugih forumih. Da te groza. Si eden redkih ki razlagajo, da je vse po planu, mislim da je vse kot je treba, da smo nevošljivci. Zdej ko se še Pahor izmika, ti še vztrajaš na "okopih". Morda hočeš postati prijatelj od koga.

Zorro ::

Pšenični je izjavil:


Tole pravi še Pahor, lepo v celofan zavito. ZAkaj pa tole, če je zadeva čista kot solza. Gre morda za posipanje z pepelom ali strah pred bližajočim referendumom, kjer bo levica doživela "slaven debakel". Jaz bom vsekakor proti glasoval, mislim cela familija in vsi kolegi tudi. Za Pahorja pravijo da ni pokvarjen ampak ......


Slika ne bo tako črno bela, če bo Katarinca v času volilne kampanje privlekla na plano identično pogodbo prejšnje vlade.

Kot sem že rekel, vsi imamo kredite, Slovenija je mala in bi se reklo, da se skoraj že vsi poznamo. Zato ni vrag, da se tudi prej ni sklepalo identičnih pogodb s prijatelji.

Pandorina skrinja se je odprla, počakali bodo le na pravi trenutek, ker sedaj streljati bi bilo škoda municije (še 2 leti do DZ volitev).

Okapi ::

Iz ust osebe, ki ne prepozna evidentno prehitre vožnje po AC.
Ja, rekla je: ... in še posebej, da posluša strokovne službe, ki delajo na tem ministrstvu in se na to spoznajo še bolj detajlno.

Strokovnjaki za varnostne zadeve so ocenili, da ni varno ključnih državnih ustanov imeti v bližini plinarne, ker je pač tečno, če moraš recimo v primeru požara, teroristične grožnje ali kakšne podobne zadeve evakuirati ministrstvo za notranje zadeve. A je to tako težko razumeti, ali se že spet samo neumne delamo?

O.

poweroff ::

Po moje je čisto OK, da zadeve preiskuje policija. Upam, da bo NPU pod drobnogled vzela tudi protikorupcijska komisija.

Želim si pa, da potem objavijo poročilo. Zame bo imelo enako težo kot poročilo v zadevi Patrija.
sudo poweroff

Okapi ::

V svojem razmišlanju si pogosto osamljen,
Hja, kaj morem, sposobnost treznega razmišljanja je očitno bolj na redko posejana.:P Poleg tega imajo pametni ljudje v glavnem pametnejše delo, kot da se kregajo po forumih.
Si eden redkih ki razlagajo, da je vse po planu,
Bereš pa tudi bolj površno, ne? Lepo sem napisal, da ne vem, zakaj je potrebno takšne stvari sploh najemati, ker bi po svoji pameti rekel, da se jih bolj splača kupiti. Ampak to velja za vse najete nepremičnine, za vseh skoraj 3 milijone evrov mesečnih najemnin.

Vedno trdim, da država na veliko zapravlja denar, in te najemnine so verjetno tudi del tega zapravljanja. Ampak konkretno ta sporna najemnina pa od tega v ničemer ne odstopa, kvečjemu po tem, da je ugodnejša kot mnoge druge.

Pogledati bi torej morali vseh 171 ali kolikor je najemnih pogodb, ki jih ima država, kateri minister jih je odobril, po kakšnem postopku ali razpisu so bile sklenjene, kolikšne so najemnine, kdo je lastnik nepremičnin, kako je ta lastnik prišel do teh nepremičnin, koliko so te nepremičnine vredne, koliko zasluži lastnik na račun države ... zakaj je to vprašanje pri samo eni od 171 najemnih pogodb?

O.

Double_J ::

zakaj je to vprašanje pri samo eni od 171 najemnih pogodb?


Ker ustrezni prostori že obstajajo, ter je država že plačala zanje z lastnim denarjem.
Dve šivanki...

Zorro ::

Double_J je izjavil:

zakaj je to vprašanje pri samo eni od 171 najemnih pogodb?


Ker ustrezni prostori že obstajajo, ter je država že plačala zanje z lastnim denarjem.


Prostori so mogoče res ustrezni, ne pa lokacija. Vprašajte malo kamarade iz NATO alianse, če bi oni tam postavili kakšno izmed najpomembnejših državnih institucij.

Gregor P ::

Okapi je izjavil:

Saj natanko to pravi. Da so imeli sedem ponudb, da so izbrali najcenejšo in še dodatno s pogajanji znižali ceno.

In kako je vseh teh sedem ponudnikov zvedelo za ta posel? In kako to, da ostali pa niso (niso morda tako diskriminirani)? Morda bi hotel pa še kdo skleniti takšno pogodbo z državo? Jih je kdo izbiral? Če da, so bili izbrani naključno? Kdo so ti strokovnjaki na ministrstvu, ki so še posebej usposobljeni za pogajanja s podjetji (in so dejansko sposobni znižati ceno)? Običajno najdemo takšne ljudi na nasprotni zasebni strani, ne pa državni. Kako lahko nadalje preverimo, da je vse to res kar pravijo? Kakšne so bile ostale ponudbe? Katera so bila ta podjetja, ki so imela slabše ponudbe? In vsaj še nekaj deset vprašanj ter nekaj sto podvprašanj na vsako vprašanje;((

Ravno zaradi tega tudi imamo javne razpise, da mi ni treba sploh postavljati zgornjih vprašanj. Seveda se potem odprejo nova vprašanja morebitnega kartelnega dogovarjanja med ponudniki, ampak to imamo lahko tudi brez razpisa. Nekako imamo razpise zato, da so takšni posli čimbolj transparentni (zakaj sem se že v drugi temi razpisal in se ne bi rad ponavljal o smislu JR).

Interpelacija pa je v glavnem politična odločitev. Odvisna od števila glasov opozicije in koalicije. Vsakemu z osnovnim znanjem matematike je bilo jasno, da je ta interpelacija že v naprej obsojena na neuspeh in običajno se predlagateljem niti ne gre za to, da bi zmagali, ampak zato da uprizorijo nek politični dvoboj za državljane oz. se malo pomerijo moči med politiki oz. strankami (kar je povsem legitimno, konec koncev so vsi tam politični funkcionarji in so preko politike tudi prišli do svojih mest). Kakšen je dejanski rezultat, izplen tega, prepuščam ostalim. Morda je za nas še najbolj pomembna "politična" informacija, kako dobro deluje koalicija kot "team" in da opozicija ne spi ravno v parlamentu.

Če bi pa kdo res imel neke trdne dokaze, jih mora pa tako ali tako predložiti policiji oz. tožilstvu, ne glede na to, ali je interpelacija, ali ne (v bistvu za samo raziskavo sploh ne bi bilo dobro, če bi prvič prišel na dan z nekimi podatki v DZ na TV; namreč v tem času bi lahko osumljena oseba reagirala takoj in se znebila ali priredila dokaze, preden bi lahko policija šele zares dobro ukrepala).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Ker ustrezni prostori že obstajajo, ter je država že plačala zanje z lastnim denarjem.
In zakaj potem država v te prostore ne preseli kakšne druge, varnostno manj občutljive ustanove, po možnosti takšne, ki je sedaj v najetih prostorih, za katere plačuje višjo najemnino od te sporne?

O.

luli ::

Po moje je čisto OK, da zadeve preiskuje policija. Upam, da bo NPU pod drobnogled vzela tudi protikorupcijska komisija.

Želim si pa, da potem objavijo poročilo. Zame bo imelo enako težo kot poročilo v zadevi Patrija.

Bedarija.
Da na kratko razložim.

Dejstva : Računsko sodišče sploh ni sodišče. Kosova "načelna mnenja" so samo draga mnenja, ki so vredna ravno toliko kot tisto ob piru, dražja pa vsaj za 1.000.000x.

NPU za našo državo pomeni nove zaposlitve, nove direktorje nastavljene s strani politike in novi posli za "prijateljska" podjetja.

Double_J ::

Bolj varna lokacija, kot tale, kjer se lahko danes z avtom zapeljem v prostore.

Sploh pa a veste, da nebi stalo veliko, da se prestavi tisto skladišče plina. Ja?
Dve šivanki...

Okapi ::

Katera so bila ta podjetja, ki so imela slabše ponudbe?
Če bi se kateremu od teh podjetij zdelo, da so jih neupravičeno izločili, bi se nedvomno pritožili. Še vedno so se v takih primerih. In če bi se kakšna nepremičninska firma pritožila, bi nedvomno že vsi vedeli zanjo.

Zakaj točno ni bilo javnega razpisa, ne vem, je pa takšno zbiranje ponudb nekaj povsem običajnega. Kresalova je vsaj 10x rekla, naj kdo pove, kje v Ljubljani bi lahko dobili ugodnejšo ponudbo, pa so bili vsi kritiki tiho, in so še naprej lajali samo o tem, da je njen družinski prijatelj s poslom zaslužil.

O.

Double_J ::

Če bi se kateremu od teh podjetij zdelo, da so jih neupravičeno izločili, bi se nedvomno pritožili. Še vedno so se v takih primerih.


Ja seveda, tako kot naši gradbinci. Ti pa še nisi slišal za kartele...

No saj ker država tako deluje imamo davkov na plače vsaj 2x več kot bi bilo normalno.
Dve šivanki...

Gregor P ::

Okapi je izjavil:

Zakaj točno ni bilo javnega razpisa, ne vem, je pa takšno zbiranje ponudb nekaj povsem običajnega.

Pa saj ne moremo te zadeve reševati tako po domače:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zorro ::

Double_J je izjavil:

Bolj varna lokacija, kot tale, kjer se lahko danes z avtom zapeljem v prostore.

Sploh pa a veste, da nebi stalo veliko, da se prestavi tisto skladišče plina. Ja?


To je povsem možna rešitev. Mogoče to res ne bi bilo drago, a vprašanje je, kaj na to pravijo lastniki plinarne.

Stvari niso tako enostavne.

Gregor P ::

Sedaj imamo že novo kost za glodanje, kdo je izdajal tajnosti v državnem zboru;((

Izvleček magnetograma:

Zvone Černač: "....V tej stavbi bodo inštalirani najsodobnejši elektronski sistemi...."

Katarina Kresal: "...Namreč, poslanec Černač je kar tako, ne da bi kar koli razmislil, razkril podatke, ki jih je dobil ob nadzoru Uprave kriminalistične policije, torej, ki jih je dobil ob nadzoru in ob izvajanju funkcije predsednika komisije, podatke, s katerimi ne sme razpolagati nikjer v javnosti. Razkril je, kje se nahaja nadzorni center ...."

Zvone Černač: "....Ja, spoštovana ministrica za notranje zadeve, ni vas bilo v dvorani, ko sem jaz govoril. Zato bom ponovil tisto, kar sem rekel: da bodo v tej stavbi instalirani najsodobnejši elektronski sistemi. In s tem nisem ničesar razkril. Vi pa ste, moram reči, v nadaljevanju, ko ste v vsej ihti prihiteli v dvorano, in kolikor se spomnim, razkrili nekaj zelo pomembnega. In če bo padla ovadba, za katero mi je grozil vaš državni sekretar maloprej tu v klopi, proti meni, pričakujem, da bo padla prej proti vam...."
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Ja seveda, tako kot naši gradbinci. Ti pa še nisi slišal za kartele...
Očitno si pozabil, da so se gradbinci prijavljali na javne razpise. Kako točno bi bilo torej bolje, če bi bil razpis javen, in ne usmerjeno zbiranje ponudb?

O.

Gregor P ::

Pa gremo znova; če je razpis javen imaš vsaj več možnosti, da lahko odkriješ neko nepravilnost, brez njega pa je možnosti veliko manj. Saj veš poanta "transparentnosti":|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

luli ::

Zdaj ko je izdala, kje so imeli najsodobnejše naprave za prisluškovanje bo treba navih 100.000EUR mesečno, da bodo preselili te naprave.

Za 90.000EUR mesečno (brez DDV) mam full dober plac za te kište. Če bo kdo zasledil povabilo naj reče. Razpis zgleda ni v modi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Gregor P ::

He he lahko bi slo-techovci skupaj ponudili prostor in pa tudi strokovno osebje; med nami je zagotovo kar nekaj strokovnjakov, ki bi bili kos nalogi;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Pa gremo znova; če je razpis javen imaš vsaj več možnosti, da lahko odkriješ neko nepravilnost, brez njega pa je možnosti veliko manj.
Zakaj? Če bi bila v Ljubljani kakšna ugodnejša ponudba, za katero niso vedeli, bi do zdaj sigurno postala znana. A misliš, da nekje sedi nekdo, ki ima primerno poslovno zgradbo, ki bi jo oddal državi za 12 evrov/m2, pa o tem molči?

O.

Gregor P ::

Ne morem vedeti ker ni bilo javnega razpisa in je sedaj pogodba že sklenjena. Na sodišču pa sedaj neko "oškodovano" podjetje ne more kar tako dokazati, da oni bi pa pred podpisom zagotovo ponudil boljšo ceno, torej ko so iz medijev izvedeli za podpis pogodbe in za kakšno ceno se sploh gre.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Ramon dekers ::

same afere, sedaj je zunaj že afera skret paper!

Okapi ::

Ne morem vedeti ker ni bilo javnega razpisa in je sedaj pogodba že sklenjena.
Zato pa imamo občila (in politično opozicijo), da pridejo na dan takšne nepravilnosti, kadar se zgodijo.

O.

Brane2 ::

Sedaj je na Financah objavljen Gorenakov poziv za odstopom Kresalove zaradi preiskave.

Najprej sem mislil, da gre pač za poteze obupancev, potem pa so me napotili na njegov site, kjer je tudi magnetogram njegovega nastopa, ki poleg tistih standardnih uvodov tipa "vaš prijatelj ima psa" in "kako je mogoče, da je vaša teta v komnisiji XY" vsebuje neke konkretnejše cifre, ki kažejo na nateg in zgodbo, kako je bil ta nateg mogoče speljan.


Zanimivo branje: KLIK
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ramon dekers ::

Okapi je izjavil:

Ne morem vedeti ker ni bilo javnega razpisa in je sedaj pogodba že sklenjena.
Zato pa imamo občila (in politično opozicijo), da pridejo na dan takšne nepravilnosti, kadar se zgodijo.

O.



in kaj seda če imamo občila, večian od njih jih je tako ali tako nesposobinh?nekateri mediji celo zahtevajo cenzure. nevem če sta zasledili, kako so na požar reportu lovili, ip. osebe ki je grozila KK.samo požar report je ni cenzuriral zadev, vsi ostali pa so na veliko prekrivali + brisali komentarje!

Gregor P ::

Okapi je izjavil:

Ne morem vedeti ker ni bilo javnega razpisa in je sedaj pogodba že sklenjena.
Zato pa imamo občila (in politično opozicijo), da pridejo na dan takšne nepravilnosti, kadar se zgodijo.

In kaj točno bi lahko storili? Saj jim še danes niso znani vsi podatki ker ni bilo javnega razpisa! Kaj bodo sedaj novinarji tisti, ki bodo začeli vsak posel raziskovati iz nule? Opozicija?!? Prosim te. Morda gre lahko računsko sodišče skozi primere, ampak vprašanje, če bi dobili v roke vse podatke oz. če bi sploh pravočasno zvedeli za kakšen morebiten sumljiv posel ker javnega razpisa ni bilo itd. itn.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

poweroff ::

luli je izjavil:


Dejstva : Računsko sodišče sploh ni sodišče. Kosova "načelna mnenja" so samo draga mnenja, ki so vredna ravno toliko kot tisto ob piru, dražja pa vsaj za 1.000.000x.

Računskega sodišča nisem omenjal, to si si gladko izmislil. Sedi v kot!
sudo poweroff

nejcek74 ::

Mah fantje resnično za brez veze udrihate drug po drugem in po politikih. Če še niste slišali, kar se govori zadnjih 15 let, vam lahko prišepnem: Javni razpisi so urbani mit
Obstajali nisi v predprejšnjih vladah, obstajali niso v prejšnji niti ne obstajajo sedaj. Kliknite recimo na tole:
klik
Javni razpis, vrednost 101.760,00 EUR, z 20% DDV, oddan s pogajanji, brez predhodnega javnega razpisa, lahko pa si še pogledate vstopno ceno in kolikšna je bila izpogajana. Vse je usklajeno z zakonodajo sem prepričan.
Obstajajo tri vrste "javnih rapisov":
- za posle kjer so cene itak zbite do amena in se jih večina igralcev v poslu otepa, evo ti razpisi so pravični, cene okoli 30% normalne vrednosti
- vnaprej dogovorjeni, kjer je razpis samo formalnost
- pa tisti, ki sploh niso javni (recimo kdo bo projektiral 6 blok TEŠ)
Iz lastnih izkušenj tudi priznam, večino poslov, ki sem jih "dobil" na javnih razpisih so bili dogovorjeni, ker sem bil nekomu simpatičen, izgubil sem pa tudi 1 posel kjer sem zmagal na razpisu, pa so mi ga v postopku, ko je bil spet v moči občine, pobrali. Sem takrat tudi pustil nekaj tisoč evrov na državni revizijski komisiji.

Ne zagovarjam tega, v takem okolju je izredno težavno delat, sploh dokler si majhna riba. Samo ne se tako pravičniško kurcat s tem kar vam servira politika. Ker je to samo igra za rajo. In dokler se opredeljujete glede tega se sami tunkate na dno. Srečanje na vrhu al kako se reče tistemu kar prireja enkrat letno zavarovalnica Triglav na Kredarici, za mizo sta Janša in Kučan skupaj tuhtala kako bi za državni denar prenovili razpadlo vojašnico Morbegna v planinsko kočo.
Da stvari tečejo tako, poskrbijo vsi, politiki, levi, desni in celotna javna uprava. To kar pa vam servirajo na TV pa je samo pesek v oči. Tako pozicija kot opozicija držita stolček drug drugemu. Za koga dela Zidar, cerkev ali SD? Čigava je firma, ki postavlja koše za smeti po Ljubljani? Kam so šli delat direktorji DARS-a ko so zaključili svoj mandat? Kdo je dobavljaval darila Mobitelu že v času Ropove vlade? itd itd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

Keyser Soze ::

WarpedGone je izjavil:

Iz ust osebe, ki ne prepozna evidentno prehitre vožnje po AC.

Takšnele osebne diskreditacije mi gredo pa že kar malo na ku***. In to je vse kar zadnje čase poslušam iz ust "državotvorno" usmerjene opozicije. Svaka čast vsem za takšno nesposobnost in takšen vrtec.

A si se ti sploh že kdaj peljal s čim boljšim kot z Renaultom 4? Verjetno VW Golf. Potem se pa že neha. Ane?
OM, F, G!

Gregor P ::

@nejcek74; zato pa rabim vsaj neke minimalne dokaze, ki jih lahko pridobim preko javnih razpisov; da ostane vsaj ena sled za temi posli; ker lahko se zgodi, da bi kdo celo hotel enkrat vse to raziskati. Sicer pa je tudi v sami fazi trajanja celega postopka kar nekaj možnosti, da kdo uvidi kakšno nepravilnost in temu ustrezno ukrepa ... v nasprotnem pa tudi te možnosti več nimaš.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

nejcek74 ::

najbolj smešno pri vseh teh aferah je to, da so v javnosti razvpite neke smešne stvari (ala uni sodomistični psi z orjaškimi dankami). V vsaki poslovni sferi pa se ves čas ve, kje se giblje denar in posli. Preprosto vsi vejo, ker se stvari kot, kje nekdo dela, ne more skriti. Pišuka, potem greš na ajpes in vidiš koliko ima nekdo prometa. In če ga boš približno poznal, bo to šlo hitro naokoli.
In nikoli, ampak res skoraj nikoli se v medijih ne piše, ali v parlamentu ne govori o zadevah, ki so resnične. Vedno se na plan potegne neke meglene zadeve, da ima folk kost za glodanje, iz katere potem ni nič.
Pa še rečite, da nimajo prav teoretiki zarot :O

luli ::

Računskega sodišča nisem omenjal, to si si gladko izmislil. Sedi v kot!


Hvala tovariš

Kaki so kaj plani v centrali FDV-ja. Zgleda da se lomi. Ta afera prihaja iz ZAHEC, leti pa čez LDS.

Na katero stran boste stopili?

maribor - Uslužbenci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v okviru kriminalistične preiskave v več slovenskih krajih v sredo pridržali eno osebo, ki so jo po opravljeni preiskavi izpustili, danes pa so pridržali še enega osumljenca, so potrdili na Generalni policijski upravi. Neuradno naj bi šlo za podjetnika Roka Snežiča in Nenada Djukića.


Vir : http://dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042...

Zgleda, da se nekdo želi znebiti konkurence in želi nadzor nad odvetniškimi storitvami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

WarpedGone ::

Keyser Soze prvič:
Takšnele osebne diskreditacije mi gredo pa že kar malo na ku***.


Keyser Soze drugič, 5 sekund kasneje:
A si se ti sploh že kdaj peljal s čim boljšim kot z Renaultom 4? Verjetno VW Golf. Potem se pa že neha. Ane?


Čudovit avtogol. Za na youtube...

Edit: Da (ti) pojasnim, ker očitno ne gre: Avtomobili, verjamem da tudi hude zverine, imajo okna skozi katere se vidi ven. In ni nobene potrebe da kišta ropota in se trese, da lahko oceniš lastno hitrost. No, dopuščam, da nekateri tega očitno niso sposobni.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

Dejstvo je, da je Pogačar MNZ (in posredno vse nas) nategnil po dolgem in počez. Lahko samo rečem vsa čast mu! Ampak njemu nič ne morejo, posel je zakonit in transparenten kar se da. Ampak to sploh ni bistvo... bistvo je ali je smotern. Za njega je:D

Jaz bi tudi na lizing vzel 10 avtov za 1.450 EUR/mesec po komadu na 3 leta in jih oddal naprej MNZ-ju po 1.550 EUR/mesec. Lepo, čisto, transparentno. 500 EUR na mesec bi ven dobil za nič dela, nič rizika, nič kredita, nič stroškov, nič obveznosti. Po treh letih bi avtomobile lepo prodal po 20.000 EUR za komad in razmejil profit kar bi skupaj zneslo bruto 72.666 EUR letno. Mislim da se take bruto plače (letno) za nič dela, nič rizika, nič kredita nihče v Sloveniji ne bi branil. Zdaj rabim samo še enega "policaja", da podpiše tako pogodbo z mano:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

MadMicka ::

Ram invest je gradil zadevo, še predno je Kresalova postala ministrica. Normalno pri teh poslih je, da se vzame lizing in da je lizingodajalec zemljiškoknjižni lastnik dokler ni zadeva odplačana. Cena na m2 je tudi nekaj normalnega. V Ljubljani se več kot desetletje stare pisarne oddajajo za to ceno, nikakor pa ne nove. Se pravi, če bi Kresalova vzela v najem bajto od Janševega prjatla, potem bi bilo vse ok, sicer pa ni ali kako?

Problem, ki ga vidim, je drugje, je sistemske narave. Zakaj hudiča država plačuje milijone in milijone EUR za najemnine, če pa bi lahko v nekaj letih sami zgradili bajte in prišparali pri najemninah. Npr. v Ljubljani je večji del sodišč razmetanih po centru mesta in milijonske zneske plačujejo za eno k.... najemnino.

Ne razumem zakaj in kje se je ustavil še kako pohvalni projekt bivšega pravosodnega ministra Šturma, ki je hotel zgraditi sodno palačo v Ljubljani. No, vejretno je stvar v tem, da državi, ki je nenehno po malem v minusu, bolj paše, da vsako leto zmeče toliko in toliko v najemnine, kot pa, da bi naenkrat na kup morala zbrati veliko sredstev za novogradnjo. Na kratki rok je to razumljivo, na dolgi rok pa je to škodljivo za državno blagajno.

Brane2 ::

Ne vem, če je res tako. Če Gorenakove navedbe držijo in je stvar res tako simpl, potem bodo imeli probleme vsi vpleteni in bi bilo dejanjsko najbolje, da KK odstopi zaradi interesov preiskave.
On the journey of life, I chose the psycho path.

LordTado ::

Kresalka je rekla da gre ona na živce vsem,seveda gre če pa svojo aroganco in temperament porablja na napačen način in poleg misli da bo delala kar hoče in znancem kupovala bajte na račun nas...
Če komu to NE gre na živce je bolan ali pa enak kot ona...

Pšenični ::

"z bi tudi na lizing vzel 10 avtov za 1.450 EUR/mesec po komadu na 3 leta in jih oddal naprej MNZ-ju po 1.550 EUR/mesec. Lepo, čisto, transparentno. 500 EUR na mesec bi ven dobil za nič dela, nič rizika, nič kredita, nič stroškov, nič obveznosti. Po treh letih bi avtomobile lepo prodal po 20.000 EUR za komad in razmejil profit kar bi skupaj zneslo bruto 72.666 EUR letno. Mislim da se take bruto plače (letno) za nič dela, nič rizika, nič kredita nihče v Sloveniji ne bi branil. Zdaj rabim samo še enega "policaja", da podpiše tako pogodbo z mano."

Jaz bi tud,kej tazga. Dejmo se vsi "znajdit".

"Kresalka je rekla da gre ona na živce vsem,seveda gre če pa svojo aroganco in temperament porablja na napačen način in poleg misli da bo delala kar hoče in znancem kupovala bajte na račun nas...
Če komu to NE gre na živce je bolan ali pa enak kot ona.."

Pač zadevo ona prestavlja na osebno raven. Tako lahko zaigra na vlogo žrtve. To je le "varka".

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Brane2, če bi bilo tako preprosto, potem bi opozicija preprosto vložila kazensko ovadbo zoper ministra in bi ta vedno moral odstopiti. Problem je bolj v tem, da je v politiko prišla "sveža kri" in kar nanekrat se eni in isti ljudje, ki so v politiki že od osamosvojitve dalje ali pa še od prej, počutijo neznansko ogrožene. Hvala bogu, da smo dobili nove obraze. Več izbire, bolje za vse.

BlaY0 ::

V bistvu bi ven dobil 1.000 EUR na mesec pa pustimo zdaj podrobnosti:P

LordTado ::

telebanc temu se reče čistokrvna živina:)
take bi bilo potrebno strpat na goli otok in tam delat za nič evrov,nič rizika:) kresalka pa bi jih mogla tepst

To je res bolano ja služi pri najemnini pol pa je še bajta njegova:) in jo prota ali dalje služi z najemnino

Tukaj bi morati naredit transparentnost in pred najemom preverit likvidnost ponudnika stavbe, če je čist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordTado ()

lexios ::


A si se ti sploh že kdaj peljal s čim boljšim kot z Renaultom 4? Verjetno VW Golf. Potem se pa že neha. Ane?


Dolgo nisi sedel na sopotnikovi strani ali na zadnjem sedežu med divjanjem s hitrostjo 130km/h na AC mimo "normalno" vozečih?

Pri hitrosti 150 km/h in več se ti umikajo že tisti na prehitevalnem pasu in večkrat prilagajaš način vožnje, tega človek res nikakor ne opazi! CCC

Sedaj imamo že novo kost za glodanje, kdo je izdajal tajnosti v državnem zboru;((


Bedarija! Nekako samo po sebi umevno je, da se v stavbi NPU nahaja vsaj del te "sodobne elektronike" ali kak "arhiv"... Ni potrebno tega še javno razglašat in se prepirat glede tega "kdo je izdal, da se v škatli z napisom "banane" skrivajo banane."

BlaY0 ::

MadMick: Dejstvo je, da nikoli ne bo prav. Če bi bil kdo drug minister bi mogoče podpisal še bolj škodljivo pogodbo in bi ga ravno tako jebal.

Pšenični ::

"Brane2, če bi bilo tako preprosto, potem bi opozicija preprosto vložila kazensko ovadbo zoper ministra in bi ta vedno moral odstopiti. Problem je bolj v tem, da je v politiko prišla "sveža kri" in kar nanekrat se eni in isti ljudje, ki so v politiki že od osamosvojitve dalje ali pa še od prej, počutijo neznansko ogrožene. Hvala bogu, da smo dobili nove obraze. Več izbire, bolje za vse."

in kdo je tle "sveža kri". Menda ja ni to, to.

luli ::

Problem je bolj v tem, da je v politiko prišla "sveža kri".


Ne trapaj.

1. Ni prišla, ampak je bila nastavljena (nekdo je LDS-u poplačal del dolgov, ugibaj kdo)
2. Usluge se vračajo (Baričevič, Zdaj se odstavlja konkurenca na odvetniških storitvah, Pogačar,...)

samo 2

djordjevic ::

luli je izjavil:

Zgleda, da se nekdo želi znebiti konkurence in želi nadzor nad odvetniškimi storitvami.

Ni treba v vsaki stvari iskat globljih zarot. Fanta, ki sta se znašla v postopku, sta na mariborskem koncu kljub finim karieram precej razvpita. Vsaj za enega sem že slišal, da se mu pripisuje kakšno drive-by streljanje pred Samsaro, pa tudi tisti aston martin, ki je pred par leti zgorel v MB, naj bi zgorel v sumljivih okoliščinah. Ampak, ja, glavno, da Kresalka zatira konkurenco. Smeh, res.
No grave is deep enough to keep us in chains.
««
2 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogromno povečanje povpraševanja po najemnih stanovanjih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22432491 (25745) poweroff

najemodajalci in njihove ideje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29450355 (40737) KAVINSKY
»

Probanka in Factor banka v likvidacijo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20251435 (35770) ZaphodBB
»

Črna lista podjetij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
766496 (5091) BlueRunner

Več podobnih tem