Forum » Zvok in slika » s-vhs (ni zvoka)
s-vhs (ni zvoka)
AnDr3j ::
mam sledeč problem:
na laptopu mam grafično ATI mobility 7500 s tv-outom.
kupli sem 5m s-vhs kabel in povezal laptop s tvjem. slika je ok ampak ni zvoka?!?. A je treba nabavit tisti kabl ki ima še zravn 3 priklučke (rumenga belega in rdečega)?
ali je narobe kaj druga?
LP
na laptopu mam grafično ATI mobility 7500 s tv-outom.
kupli sem 5m s-vhs kabel in povezal laptop s tvjem. slika je ok ampak ni zvoka?!?. A je treba nabavit tisti kabl ki ima še zravn 3 priklučke (rumenga belega in rdečega)?
ali je narobe kaj druga?
LP
rc-car ::
JA za zvok moraš povezat z zvočno kartico. Za to boš najbrž rabu 'tisti kabl ki ima še zravn 3 priklučke (rumenga belega in rdečega)'. Bel in rdeč priključek sta za zvok (rumen je za video).
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Ne, če boš sliko dobil prek s-vhs pol rumenega ne rabiš.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
ok...zdaj deluje....sam zvok je nekam sibki...
pa se nekaj...kateri program mi priporocate za ATI moblity radeon 7500 (nekaj v smislu TV Tool)?
LP
pa se nekaj...kateri program mi priporocate za ATI moblity radeon 7500 (nekaj v smislu TV Tool)?
LP
Matek ::
Kolko vem pri ATiju prilagajo zelo dobre programe za ta namen, a ti nisi nič dobil?
Sicer pa poglej na ATi-jevo domačo stran, downloadaj najnovejše driverje Catalyst, pa še tisti ATi-jev Control Panel, mogoče bo tam noter kaj takega.
Sicer pa poglej na ATi-jevo domačo stran, downloadaj najnovejše driverje Catalyst, pa še tisti ATi-jev Control Panel, mogoče bo tam noter kaj takega.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
in spet problemi....namizje je lepo prikazano le ko grem npr iz enega kota v drugega...se na tvju slika premakne v ta kot (posledica visoke ločljivosti 1400x1050 na laptopu ane?
in potem ko hočem predvajat divx, mi ga na rač. predvaja na tvju pa ne...na televiziji je lepo prikazano da je predvajalnik zagnan, a v njem ni slike...je le zvok in še ta zelo slab...tisto kar v filmu govorijo igralci se nič ne sliši, sliši se le muzika v ozadju....je to mogoče posledica zvočne kartice v laptopu (mislim da je integrirana na plati Avance AC97)?
LP
in potem ko hočem predvajat divx, mi ga na rač. predvaja na tvju pa ne...na televiziji je lepo prikazano da je predvajalnik zagnan, a v njem ni slike...je le zvok in še ta zelo slab...tisto kar v filmu govorijo igralci se nič ne sliši, sliši se le muzika v ozadju....je to mogoče posledica zvočne kartice v laptopu (mislim da je integrirana na plati Avance AC97)?
LP
Glede slike je najbrž problem resolucije. Poglej, če ima laptop grafična slučajno dva RAM-DAC vezja. Če ima poizkusi nastaviti posebej resolucijo za TV, drugače pa nastavi resolucijo na LCDju na 800x600.
Zvok je pa slab zaradi tega, ker zvočna najbrž nima ojačanih izhodov.. To lahko rešiš samo s kakim ojačevalcem...
Zvok je pa slab zaradi tega, ker zvočna najbrž nima ojačanih izhodov.. To lahko rešiš samo s kakim ojačevalcem...
Ziga Dolhar ::
Da ne bom odpiral nove teme. Tudi jaz imam ATI Mobility Radeon pa na ATIjevi strani iščem gonilnike zanjo, pa jih ne najdem (najdem jih na proizvajalčevi strani sicer, pa so stari :]). Čisto tako me zanima, ali lahko uporabim Catalyst driverje?
Danke. lp, Ž
Danke. lp, Ž
tako...zdaj sm naredil...mogu sem samo dat tv kot primarni zaslon na nastavitvah...vendar zdaj ni te slike na laptopu:)....kakšna rešitev?
tisto glede RAM-DAC-a mi ni čist jasno
LP
tisto glede RAM-DAC-a mi ni čist jasno
LP
Ja rešitev bi bla v dveh RAM-DAC vezjih na grafični ;)
Let me explain, RAM-DAC vezje ti nekako pošlje sliko na monitor/TV in lahko naenkrat deluje samo na eni resoluciji. Če hočeš sliko hkrati videti na monitorju in TVju z različno resolucijo in/ali drugačnim prikazom (na TVju film, na monitorju recimo explorer) potem potrebuješ dva RAM-DAC vezja, da lahko prikažeš dve sliki z različnima resolucijama.
Let me explain, RAM-DAC vezje ti nekako pošlje sliko na monitor/TV in lahko naenkrat deluje samo na eni resoluciji. Če hočeš sliko hkrati videti na monitorju in TVju z različno resolucijo in/ali drugačnim prikazom (na TVju film, na monitorju recimo explorer) potem potrebuješ dva RAM-DAC vezja, da lahko prikažeš dve sliki z različnima resolucijama.
pri meni je problem v tem da tut z istima resolucijama ne morem prikazat filma na TVju in monitorju hkrati...ce ga kaze na tvju pol je na monitorju v predvajalniku tema:)
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585391 (24720) | Dominator |
» | Easycap, delitev zvokaOddelek: Konzole | 1903 (1747) | Dejavu01 |
» | PC NA TVOddelek: Strojna oprema | 8525 (7920) | opeter |
» | Radeon 9500 PRO in moteče valovanje slike.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1366 (1007) | CaqKa |
» | Kje je Twinview?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1235 (1070) | gonilnik |