» »

Easycap, delitev zvoka

Easycap, delitev zvoka

Dejavu01 ::

Torej rad bi posnel svoje igranje na ps2 z napravo Easycap, pa me moti da med snemanjem in tako istočasno igranjem, nesmem v programu za snemanje (virtualdub) imeti vklopljenega zvoka od igre, ker bi igranje s snemanjem štekalo. Če brez zvoka snemam igralnost, je igranje in na koncu izdelan posnetek v redu. Ampak jaz bi želel imeti zvok, sem slišal da imaš lahko posamezno zvok na zvočniku preko nekega splitterja.. jaz sem čisto novi z easycap, komaj danes dobil in se res nespoznam na to. kakšen splitter in zvočnik, kko bi se dal zvok posamezno od računalnika prklopit na zvočnik med snemanjem, da lahko tako med igranjem ko snemaš slišiš ta zvok?

matonson ::

Zvok lahko snemaš posebej. Rabiš zvočno kartico, ki ima stereo vhod. Šlo bi tudi preko vhoda za mikrofon, ki pa ponavadi ni stereo.

Rabiš še tale kabel, ki ga povežeš z zvočno kartico:


Pol pa samo video pa zvok sinhroniziraš z nekim video editorjem.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Dejavu01 ::

problem je da ko hočem snemat gameplay od ps2ja, nesmem imeti zvoka zraven.. ker čim ko je zvok, snemanje šteka, zvok prekinja pa tko.. tko da morm audio preview na uleadu imet isklučen. ampk rabm zvok ta cajt k igram med tem ko snemam. zato sprašujem če je kaka taktika da se zvok posamezno prkluči nekak na zvočnik in da računalnik nerab prevzet predvajanje zvoka, ker moj računalnik zaradi tega nemore normalno snemat, samo sliko lah, zato bi rabu ločt zvok na nečem druge kar bi ga poganjal. za kaj je ta kabel, kako se imenuje? bi to mogoče lah kj pomagal? rabu bi le, da lah med snemanjem slišim zvok, pa zvok mora zaradi nezmoglivosti računalnika biti ločen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

matonson ::

Tukaj ga imajo.
https://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo...

Ta kabl omogoča priklop iz PS2, rdeči in beli činč, direktno v zvočno kartico. Če boš to naredu, boš zvok lahko predvajal na računalniških zvočnikih, ampak za to mora imeti kartica nek stereo vhod (dobro bi bilo vedeti katero zvočno kartico imaš). Hkrati pa bi ta zvok snemal z nekim manj zahtevnim programom npr Audacity. Snemaš video, ter audio posebej in ju potem skupaj sestaviš v nekem programu npr. movie maker. A se bo to obnesl brez štekanja pa ne vem. Moralo bi biti bolje kot preko USB.

Sicer pa ne vem kako je s tem Easycapom, ampak gotovo pretvarja direktno v drug format in je zato požrešen.

Nastaviš lahko manjšo resolucijo. Če imaš dva diska bi bilo mogoče bolje snemati na tistega, ki nima operacijskega sistema.

Če bi rad zvok direktno na zvočnike(ne preko računalnika) se ga da razdeliti. Ampak potem bo tudi glasnost padla, če ne bo nobenega ojačevalca.

Dejavu01 ::

ok moja zvočna kartica mislm da se imenuje "realtek high definition audio"
vsaj tako sem prebral pod sound device

bo to melo ta stero vhod? če ne, je kaka možnost sploh? se bom moral sprijaznit s tihim igranjem? kaj pa če bi tisti beli in rdeči konc za audio od ps2 kabla posamezno prkluču na tv, tisti rumeni pa u easycap? ampk to sm že probal pa se nedeli zvok.. navsezadne bi se dalo mogoče ps2 preklopit na 2 tvja? recimo da bi dvokratno uporabljal vse 3 barvne kable (rdečga,beuga,rumenga), pol bi meu poleg še 1x beuga, rdečga in rumenga, torej 2x teh 3h prključkov na ps2 kablu. bi se to dalo? v tem stilu bi na svojem laptopu pustil da opravlja svoje tiho snemanje, medtem ko bi audio vseeno na končanem posnetku bilo dodan zvok (kar pa naredi tudi če nimaš med tem ko poteka snemanje vključen audio od ps2ja, vendar tako nemoram igrati z zvokom med snemanjem), torej medtem ko bi laptop snemal bi jaz na tvju z zvokom vred igral ps2 kar bi blo pa še najbolše, saj bi igral kot običajno in bi laptop sam zase opravljal to kar želim, medtem ko igram kot običajno..
mogoče pa tako?

matonson ::

- Bi šlo, ampak bi bilo drago, če sploh najdeš kaj takega. Rabiš en splitter, ki ima svoje napajanje, da ojača signal.

- Lahko pa probaš srečo s tem http://artenida.cctv24.info/product_inf...

To lahko kupiš tri take pa maš vse razdeljen, AMPAK dvomim, da bo šlo brez ojačevalca. Možno, da bodo kaka popačenja. Nisem štručko za to. Če maš doma že kaj činč kablov pa vseeno ne bo tak strošek.

Zvok pa lahko sam sprobaš. Priklopiš neko zvočno napravo(mp3 player itd...) v vhod za mikrofon, line in.

Za win7 > Greš v control panel > sound > zavihek recording > označiš microfon ali line in > desni klik > properties > zavihek listen > daš kljukco, listen to this device

Moralo bi špilat.

Dejavu01 ::

32 centov? in kaj pol k bi meu to bi mogu tist špicast deu od tega činča prklučt tm k mam za mikrofon, ostala 2 (beli, rdeč) kabel ki sta za zvok, pa v luknast deu ud činča, rumenga pa u easycap s-video vhod s tem da bi bila beu pa rdeč vhod od easycapa prosta? a tko naj bi to zgledal? in pol k bi meu na tak način prklučn, bi mogu u laptopa pogledat za zvok? u tem primeru bi zvok od ps2 prevzeli zvočniki? če bi tko blo bi pol mogu res posebi zvok snemat in nato npr z movie makerjem kombinirat, ampak to nima na voljo vsaka zvočna? moja, katera mislm da bi se imenovala "realtek high definition audio", bi to lah podpirala? če bi, bi snemanje zvoka lah popačl zvok? al bi direkt zvok ujel kot je na pcju?
hvala za replike

matonson ::

Težko je razložit. Za zvočno sem ti napisal kako sprobaš, če deluje.

Povezal bi pa jst takole.


A bo delal pa ne vem... Se pa splača probat, ker ni toliko drago. Teh kablov, splitterjev, jst ne bi naročeval preko neta, ker bi dal več za poštnino.

Najprej probaj, če lahko snemaš video iz ps2, zravn pa snemaš še nek x nepomemben zvok preko Audacity pa boš videl, če bo kaj štekalo. Če bo šlo to tekoče, lahko nadaljuješ, drugače si pa spet na začetku.

Dejavu01 ::

sem zrihtal na starejšem namiznem računalniku ki je za 3 leta starejši od mojga laptopa a pri snemanju z easycapom očitno bolj zmogljiv, hvala vseeno


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalizacija VHS kaset

Oddelek: Zvok in slika
388282 (7012) dottor
»

Bass kitara na komp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
563762 (3123) dottor
»

Prenos iz VHS na računalnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
62158 (2060) 5er-->
»

Povezava TV, PS2, prenosnik, zvočniki 5.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
62756 (2709) cojss
»

RAdeon 9000 128 MB pro VIVO- slika na TV in zajem zvoka

Oddelek: Zvok in slika
14917 (764) joeblack

Več podobnih tem