» »

Izguba telesne teže

Izguba telesne teže

1 2
3
4 5

Matev ::

Par mesec pa je treba potrpet, da pač prideš na željeno telesno težo, ki jo potem lahko vdržuješ v enih normalnih mejah.


huda napaka

to je tisto kar je avenger govoril o skoku v vodu

TEGA SE NE DELA - NE DELUJE

Y0sh1 ::


huda napaka

to je tisto kar je avenger govoril o skoku v vodu

TEGA SE NE DELA - NE DELUJE


Deluje, brez skrbi. Poleg tega 10-15 kg v parih mesecih ni nič posebnega, če imaš intenziven trening, ker greš dol le po 1-2 kg na teden. Bolj zdravo je sicer iti po 0,5-1kg na teden, samo ponavadi ima vsak željo zadevo malo pospešiti in ob res intenzivnem vsakodnevnem kardio po mojem tudi 1 do 2kg na teden ni zdravju škodljivo.

Matev ::

1-2kg na teden je na račun zmanjšanja mišične mase

in ne račun zmanjšanja maščobe

2kg na teden pač ne gre .

jcb ::

Jest 1kg/teden

Tekočine spijem po 2-3 litra/dan, jem 5 obrokov, 3 glavni. Gledam na to, da ne jem preveč kruha, da ne jem kaj mastnega, da ne prekoračim neke meje za kalorije itd.....zajtrk prvič jem redno po 4 letih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Y0sh1 ::

1-2kg na teden je na račun zmanjšanja mišične mase

in ne račun zmanjšanja maščobe

2kg na teden pač ne gre .


Matev, kar veliko je bilo na račun zmanjšanja maščob (nekaj sigurno tudi na račun mišične mase),saj so že začeli oblikovati six packi (to bo projekt za pomladi)..

2kg je bilo v povprečju v malo več kot dveh mesecih ko sem izgubil več kot 15 kg, zdaj pa že nekaj časa vdržujem (mogoče sem dobil 1-2kg nazaj). Je pa res da je poleti lažje izgubljat, saj sem lahko cel dan na kolesu (za vikend tudi čez 100km dnevno), pa že tako se takrat več gibljem.

Sem se pa tudi jaz po dolgih letih navadil na zajtrk in med treningom sem imel 4 obroke (zdaj imam 3), ker na 5 se zaradi službe enostavno nisem mogel navaditi, pa se bo treba ko bom začel delati na definiciji. Sem pa čisto iz prehrane popolnoma izključil kruh, gazirane pijače (voda je zakon), sladkor, krompir, sir. Upam da decembra ne bom kaj dosti dobil nazaj, ker se mi med prazniki enostavno ne da preveč odrekati.

Matev ::

jaz poznam enega ki se je v dveh mesecih rešil 50 kil špeha
ja?
ja! ločil se je.

....


drugi je pa začel z jahanjem in je zgubil 12kg v enem tednu
namreč padel je s konja tako nesrečno, da so mu morali amputirati nogo

LeQuack ::

Ha.
Quack !

jcb ::

jaz poznam enega ki se je v dveh mesecih rešil 50 kil špeha
ja?
ja! ločil se je.

....


drugi je pa začel z jahanjem in je zgubil 12kg v enem tednu
namreč padel je s konja tako nesrečno, da so mu morali amputirati nogo


hahaha

d0rK ::

Pozna kdo prehrambene vrednosti zaseke?

energetik ::

Mislim, da ima energetsko vrednost okoli 3000 kJ/100g. Pa polna je nasičenih maščobnih kislin. Skratka zelo nezdrava energetska bomba.

jcb ::

Evo v 1 mesecu izgubil 4 kg, če bom tako nadaljeval bom hitro prišel na 90 kg potem bo pa vrjetno težje spravt na idealno težo.

Golden eye ::

nisem glih vsega bral, lahko pa sam tole rečem, da najbolje in zagotovo deluje dijeta: "Jej manj!!". Fajn je še, da dost tekočine (vode) piješ, ker si tud manj lačen. To ti more v kri prit, da ne ješ, ko nisi lačen. Dobro hranjenje (kar danes ni več problem) = užitek. We like it :)

Nashina ::

Fajn je še, da dost tekočine (vode) piješ, ker si tud manj lačen. To ti more v kri prit, da ne ješ, ko nisi lačen.


Večina ljudi se ne zaveda koliko pomembno je biti hidriran(v ameriki je po nekaterih ocenah 75% prebivalstva kronično dehidriranih npr). Dostikrat se zgodi, da misliš, da si lačen čeprav si v resnici le žejen.
Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

glistovje ::

volja! Če si lenuh ti ni pomoči. To si moraš pošlihtat u glavi preden sploh začneš hujšat pobček debeli hehe

jcb ::

Eni smo mel depresijo in nam je bilo čisto vseeno za zdravo življenje, ko pa prideš iz tega pa bi rad vse v trenutno naredil prav.
Pa, da ne boste mislil kok sem zanič, danes bil poleg X zagrizenih pohodnikov na Kamniškem sedlu.
Iz 600 metrov pa do vrha sem se ustavil samo 2x, enkrat malica, enkrat oblečt cunje ta dan ni noben tak debu človk pršu v takih razmerah na vrh....dol sem pa pol lanfal oz.hitro hodil.

zile ::

Bravo! Lepo si izkoristil prekrasno nedeljo.
PS: Koliko je pa novega snega. Si rabil dereze od Pastircev naprej gor?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

jcb ::

Ga ni bilo velik v zametih sicer tud pol metra, ampak ponekod pa par cm.

jcb ::

Nisem nič napisal, da je viden napredek začel sem se vagat 24.11.2009 takrat sem jih imel 112 kg na tešče oz.113kg z oblačili, nazadnje sem se vagal 8.1.2010 in vagal 106 kg, danes vagal in jih imel že z zajtrkom 105.5kg.
Stroge diete nimam, takoj, ko sem se odločil za hujšanje sem umaknil nekatera živila, ki imajo veliko maščobe, namesto rastlinskega olja sem začel uporabljat olivno olje, namesto domačih salam sem raje jedel tuno z olivnim oljem, ampak olivno ne iz konzerve temveč iz steklenice, kruha pojem dnevno max.100g, prej 300-400 g, zelenjava je moja najljubša hrana prav tako sadje, sladkarije ne jem več, alkohola tudi ne pijem, prav tako nobenih cigaret, kave, poživilnih pijač, mamil....cole ne pijem več, včasih jo spil 4 litre na dan zlasti poleti. Zvečer jem kuhana jajca, goveje meso.
Trenutno sem še trudim, da bi jedel še bolj zdravo, ampak so finance problem, ker bi rabil vsaj 200 evrov na mesec za res tisti športno prehrano (file, tuna, pusta skuta, kosmiče,) že sami file bi me stalo na mesec 100 evrov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Chelios ::

Očitno ne rabiš puste skute in kosmičev pa ne vem česa če izgubljaš kilažo tvoj cilj pa ni "bildanje" ampak hujšanje.
Just juice me!

jcb ::

Res je, pravijo mi, da ni treba pretiravat.

Chelios ::

Torej :)

Treba :D .. potrebno je samo vztrajati. Good job!
Just juice me!

kixs ::

Hujsamo vedno, ko porabimo vec energije kot smo jo pa zauzili - simple as that. Ce bos na takem kaloricnem deficitu nekaj casa, se bo temu primerno poznalo tudi na tehtnici in v ogledalu. Tezave se bolj pokazejo, ko zelis odstranit se tistih 5-10 zadnjih kilc. Takrat je zelo pomembna tako pravilna prehrana kot tudi fizicna aktivnost.

Vsekakor je pa najbolj pomembno vztrajati in vztrajati. Rezultatov cez noc ni - tega se je potrebno zavedat. Odvisno od zacetnega stanja, drzanja pravilne diete in aktivnosti, pa lahko traja "lajsanje" od nekaj mesecev pa do nekaj let. Ne mores se 10 let redit, pa potem v enem mesecu shujsat - no go!

Keep up the good work! ;)

jcb ::

Aja pa še nekaj sem pozabil povedat prtisk mi je tudi padel in se nahaja 127/65
iz neta
normalni krvni tlak pod 130 pod 85

* prevelika telesna teža (se znižuje)
* čezmerno uživanje soli (zmanjšal)
* čezmerno pitje alkoholnih pijač (ne pijem)
* premajhna telesna nedejavnost (obvezno vsak dan cca 60 minut)
* izpostavljenost škodljivim stresom (v preteklosti mel depresijo, ampak sem danes 1000% boljši)

Matev ::

zakaj ljudje mislijo da morajo porabiti več denarja če želijo zgubiti težo?

d0rK ::

Čestitam na uspehu.

Chelios ::

zakaj ljudje mislijo da morajo porabiti več denarja če želijo zgubiti težo?


Sami zase poiščejo izgovor?
Just juice me!

fosil ::

zakaj ljudje mislijo da morajo porabiti več denarja če želijo zgubiti težo?

Danes ni nič več zastonj, očitno tudi to da manj ješ ne :))

No drugače pa je znano, da je zdrava hrana dražja.
Tako je!

Constantine ::

Zanimiva tema, veliko teorij :)

Pri meni je bilo tako, da sem si na začetku maja poškodoval nogo in sem bil 2 mesca dejansko nepremičnina in se mi je kilaža nevarno divgnila blizu 105kg, sem doma sedel in maščoba se je mirno nabirala na meni :) ko sem proti koncu junija saniral poškodbo sem začel počasi kolesariti in nabirati nazaj kondicijo, prav neverjetno kako se mi je poznalo, vendar sem do do septembra 2x na teden že naredil 50km na kolesu in 3x po 5km teka. Ne sliši se veliko vendar sem moral paziti na poškodbo. Septembra se nam je ponovno začela sezona floorballa ( 2x na teden po 2uri ) in sem malenkostno zamenjal treninge, kolesarjenje z badmintonom, 2x na teden po 1uro. Edino tek je ostal enak in ga počasi stopnjujem. Zraven spadajo seveda tud trebušnjaki, skletce ipd. Lahko poročam da sem sedaj na 87kg ( cilj je cca. 85kg ). Razlika pri moji višini (193) je več očitna na izgubi maščobe kot pridobivanju na mišični masi. Pri prehrani je pa potrebno da uvedeš samodisciplino, odrekel sem se majonezi, picam, težkim jedem in prenajedanja v večernih urah. Kokakole pa tega šita pa itak nikoli sploh pil nisem. Še vedno se kdaj pregrešim pri hrani, vendar potem tudi poskrbim z intenzvnejšim treningom v tistem tednu da se skuri to. Sedaj ko sem končno našel nek svoj ritem lahko rečem da je enostavno. Nikoli nisem trpel...ok prva kolesarska je bila mučenje, ampak zatem je šlo samo še navzgor v dobro počutju in navzdol z kilami. Vsak si mora najti nek ritem ki mu ustreza, sledit nekim napisanim dietam je samo pomanjkanje samodiscipline. Če mene vprašaš.

Kar se pa tiče izgovorov je pa itak veliko, drago je, ni časa..meni je vse to uspelo ob redni službi, ki od mene zahteva veliko mojega časa...itd.

Imam pa kolega ki dela najbolj nevarno kombinacijo, hujša en mesec + fitnes in prekine za 2 mesca, nato spet za en mesec hujšat + fitnes itd. get the piscture? potem se pa sprašuje zakaj mu ne gredo kile navzdol. Da ne omenjam da na treningih nikoli ne da vse od sebe, vedno prej odneha. Kako bi lahko takemu pomagal, ki je več kot očitno da si sam ne more?

jcb ::

zakaj ljudje mislijo da morajo porabiti več denarja če želijo zgubiti težo?


Tisoč in en način je kako shujšat, toda za mano bo še prišlo, ko bom hotel izgubit še tistih par kilogramov do idealne tel.teže, takrat bom moral paziti na B, M, OH, sicer pa, kar malo poglej, koliko stane file, olivno olje, polnozrnat kruh, proteini, fitnes. Nimamo vsi željo samo shujšat in potem živet naprej, nekateri imamo željo shujšat in se potem dat v šport.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

energetik ::

Pa človek, a ti hočeš shujšati ali hočeš bildati? Proteini, fitnes?

Nabavi si avtomat za kruh, v Hoferju maš pa dobro in poceni mešanico za polnozrnat kruh - te pride ceneje kot kupljen bel kruh. Doma si na kmetiji - jej fižol, grah, domačo zelenjavo, tu pa tam kakšen goveji zrezek.
Delaš pa itak veliko v gozdu, če se prav spomnim da si napisal - hkrati bi pa dajal denar za fitnes. Jamraš, da je drago, hkrati maš pa doma ogromno domače hrane - samo pravilno jo moraš izbrati.
Res ne vem, a se delaš norca iz nas, al res ne zastopiš.

jcb ::

Naj ti bo jasno, da takih ne maram vidt več v tej temi, kot si ti energetik in prosim moderatorje, da njegove izjave brišete.
Kdo je rekel, da delam veliko v gozdu, delam res občasno tam, ampak ne pa kar vsak dan.
Pa kaj ti misliš, da je tako enostavno to, kar it v skrinjo in vzet nekaj ven in si posebaj skuhat, pravila na kmetiji pri nas so drugačna, je se tisto, kar se skuha pa če je zdravo ali ne.


nekateri imamo željo shujšat in se potem dat v šport.

krati maš pa doma ogromno domače hrane - samo pravilno jo moraš izbrati.


Ja doma je res dovolj hrane, ampak ne moreš, kar it v skrinjo pa vzet...daj človek zresni se mi smo doma na kmetiji in pravila so drugačna, kot tam nekje v mestu, je razlika, kot dan in noč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

energetik ::

Napišem ti določene nasvete, ampak ker ti očitno niso všeč, bi me kar izbrisal. Ne bo treba, ker itak ne mislim več pisati v tvoji temi - nima smisla.

imagodei ::

Mate07> "daj človek zresni se mi smo doma na kmetiji in pravila so drugačna, kot tam nekje v mestu, je razlika, kot dan in noč. "

Drugačna pravila imate...? Aja, no, pol pa tako. To je pa pol res čist druga stvar, če imate drugačna pravila, kdaj greste lahko v hladilnik pa kaj je treba kdaj jest.
- Hoc est qui sumus -

thramos ::

Dokler je odstotek maščobe v telesu visok, je lažje izgubljati maščobo kot takrat je nizek.

Če želi povprečen človek priti v enomestne odstotke pač ne bo šlo samo z jemanjem hrane iz domače skrinje ... ampak bo treba pogledati tudi količine in razmerja beljakovin, hidratov ipd.

Zdrava prehrana je res nekaj dražja, a se da z različnimi akcijami po trgovinah priti skozi poceni, predvidevam da je na kmetiji ob vsej domači hrani še ceneje ...

Sicer pa, če ni tistih nekaj evrov na mesec vrednih boljšega počutja in zdravja, potem ne vem kaj je ;)

Avtorju teme pa čestitke in veliko uspeha še naprej!

zenith1 ::

Moje ugotovitve glede "hujšanja" so naslednje:

- šport in rekreacija, izberi nekaj kar te veseli (aktivna relaksacija)
- na začetku pričakuj klavrne rezultate, telo potrebuje do 3 mesece, da dojame kaj ti delaš, potem gre vse skupaj malo hitrejše + rezultati so že vidni
- hujšanje pomeni, da moraš povečat število obrokov (iz tradicionalnih 3 na 7+) in jih prepoloviš, s takim načinom telesu poveš, da si ne rabi delat zalog, kot mu to daješ vedeti, če imaš samo 2 obroka dnevno
- verjetno boš potreboval zdravo hrano, kar pomeni nič sladkarij, koka-kole, alkohola, pomfrija ...
- spanje vsaj 8 ur dnevno (pasivna relaksacija)

Meni je na tak način uspelo izgubit v 4 mesecih 8kg, pridobil pa sem kar nekaj mišične mase.

jcb ::

@imagodei: Res je pravila so taka. Jest nisem v življenju še šel v skrinjo (mamo dve veliki + hladilna) pa vzel, akr tam goveje zrezke pa si jih spekel.

@zenith1: To že sedaj počnem, čeprav kakšen obrok več bi moral uvest.

Citiram: , kar pomeni nič sladkarij, koka-kole, alkohola

hm, kaj je že to kola, alkohol, sladkarije, cigareti, kava, poživila, mamila, ....

Steinkauz ::

Pa se pač zmeni, če lahko. Če ne boš mogu pa kupovat(kar se mi zdi mal defektno sicer, da maš doma, pa ne smeš vzet, ker so taka pravila lol)
Itak pol kuha za enga manj...

imagodei ::

Mate07> "Res je pravila so taka. Jest nisem v življenju še šel v skrinjo (mamo dve veliki + hladilna) pa vzel, akr tam goveje zrezke pa si jih spekel."

1.) Koliko si pa star?
2.) Zna bit, da ni to problem življenja na kmetiji, ampak v tem, da ste... well, malo čudni.
- Hoc est qui sumus -

tsh2 ::

>- na začetku pričakuj klavrne rezultate, telo potrebuje do 3 mesece, da dojame kaj ti delaš, potem gre vse skupaj malo hitrejše + rezultati so že vidni

gledam oddajo biggest loser in tam v prvem tednu izgubijo največ teže. drugi teden izgubijo najmanj, naslednje tedne pa nekaj povprečnega, ene 2 do 5 kil na teden. je pa res da so tam res težki ljudje in telovadijo 4-8 ur na dan.

>Res je pravila so taka. Jest nisem v življenju še šel v skrinjo (mamo dve veliki + hladilna) pa vzel, akr tam goveje zrezke pa si jih spekel.

meso jej samo enkrat na dan, ob kosilu ki ti ga skuhajo. drugo si pa sam vzami kar je zdravo: vložena pesa, surov koren, jabolka, mleko... pa probaj jih prepričat da naj pečejo polnozrnat kruh če ga še ne. je itak boljšega okusa, tako da je idiotizem jesti bel kruh.

Avenger ::


1.) Koliko si pa star?
2.) Zna bit, da ni to problem življenja na kmetiji, ampak v tem, da ste... well, malo čudni.


Točno to. Predvsem pa je škoda vseh nadaljnih prispevkov v to temo, ker je zdaj še bolj očitno, da avtor nikakor ne namerava poslušati nekoga, čigar mnenje odstopa od njegovega lastnega. Seveda bo imel moj post, pa tudi tistle zgornji, za sovražen in sploh odveč. Uh.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

kozmy ::

nisem glih vsega bral, lahko pa sam tole rečem, da najbolje in zagotovo deluje dijeta: "Jej manj!!". Fajn je še, da dost tekočine (vode) piješ, ker si tud manj lačen. To ti more v kri prit, da ne ješ, ko nisi lačen. Dobro hranjenje (kar danes ni več problem) = užitek. We like it :)

To je samo dieta za tiste, ki jim več pomeni številka na tehtnici, kot pa sam izgled..

jcb ::


1.) Koliko si pa star?
2.) Zna bit, da ni to problem življenja na kmetiji, ampak v tem, da ste... well, malo čudni.


Točno to. Predvsem pa je škoda vseh nadaljnih prispevkov v to temo, ker je zdaj še bolj očitno, da avtor nikakor ne namerava poslušati nekoga, čigar mnenje odstopa od njegovega lastnega. Seveda bo imel moj post, pa tudi tistle zgornji, za sovražen in sploh odveč. Uh.


1.) velik pa še mal
2.) lol si ti, ker ne poznaš, kako je življenje na kmetiji

CleanPower ::

ne dej res povej kolk si star, predvidevam da pod 20.

geek93 ::

Mate07, čestitke za uspeh. Samo tako naprej! :D

jcb ::

ne dej res povej kolk si star, predvidevam da pod 20.


To sploh ni pomebno, koliko sem star, v tej temi se pogovarjamo o izgubi telesne teže.

jcb ::

Mate07, čestitke za uspeh. Samo tako naprej! :D


Hvala, upam si trdit, da sem storil veliko napako, ko sem jedel nekaj zelo redilnega in zelo kaloričnega, tega sedaj ne jem več in upam, da bodo šli še kilogrami dol, saj sem včasih bil tudi suhec 67-68kg/177 cm pa sem jedel tako, kot počnem to sedaj, čeprav bi rekel, da danes 2x bolje jem, kot takrat pri 68 kg.

Pa še nekaj pozanimal sem se pri trenerjih iz spleta, pri raznih ljudi, ki so shujšali z dobro prijaznostjo so mi napisali jedilnik, ki so ga imeli, pri raznih strokovnih ljudi, ki se prav s tem ukvarjajo in sem dobil veliko koristnih informacij, veliko sem prebiral splet, forume....

Avenger ::

Na to noto bi rad igral? Prav, vprašanje starosti je relevantno, ker se metabolizem pri različnih starostih drugače deluje, presnavljanje maščob in gradnja mišic poteka drugače, starost vpliva na odzivnost organizma, na količino testosterona in androgena in je zato jedilnik pri starejših drugačen.

Sploh pa, a si ženska srednjih let? Potem ne vem zakaj si užaljeno zardel do ušes ob samem vprašanju.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Steinkauz ::

Am cimer ma doma kmetijo 100 glav živine, pa si lahk vzame kar če, tko da očitno ni glih vsaka kmetija v vašem stilu...

jcb ::

OFF: Od kmetije do kemtije je različno.

Danes sem se vagal spet po enem tednu na tešče in vaga kaže 104.7 kg.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

imagodei ::

Mate07> "OFF: Od kmetije do kemtije je različno."

Natančno tako... Ti je le užgalo? Zato pa pravim, da morda ni problem v PravilihTM, ki veljajo na kmetijah, ampak v organizaciji vaše, errr... Kmetije. Ni moj namen, da bi bil žaljiv in ne vem, kako bi to povedal, da te ne bi užalil, ampak... Mogoče ste preveč okostenela familija? Bi se doma mogoče pogovorili, da imaš željo shujšat in bi zato potreboval dostop do hladilnika in nekoliko drugačne hrane?
- Hoc est qui sumus -
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25752465 (46082) Massacra
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222533 (20506) egonk
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614657 (8964) ripmork
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618853 (11961) demon#666
»

2-tedensko hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6421539 (20076) Pyr0Beast

Več podobnih tem