» »

Izguba telesne teže

Izguba telesne teže

«
1
2 3
...
5

jcb ::

Živjo

Pred približno 10 dnevi sem se odločil, da naredim tudi nekaj za sebe, za svoje lastno zdravje, ker tako ne more it v nedogled, če že ne kadim in pijem alkohola in ali kaj drugega, tudi to zmorem. Moja teža znaša xxx kg in v enem tednu sem že malce lažji, toda to je šele začetek. Priporočeno je hujšat max.pol kg na teden, kar je več je že lahko napačno hujšanje. Ne maram nobene diete. Vsak dan si vzamem vsaj 1 uro, da grem na hitro na ene 2-3 km turco po naših malih hrbh (prešvicam se vedno saj so klanci ubijalski). Hrano sem tudi malenkost spremenil, ampak težko bi jo še bolje.
Naša hrana je bolj domača iz kmetije. Predelano hrano, kot jo prodajajo v trgovini moje telo skoraj ne sprejme, tako, da hodimo v trgovino samo po osnovna živila (kis, olje, sladkor, sol....).
Da hočem shujašt je moja želja se dat v gorništvo ali alpinizem (tukaj bolj težko, ker sem predebel). Človek, ki je debel in šport to nekako ne gre skupaj.

Me pa sedaj malo zanima, kako bi najbolje/najboljvarno izgubljal težo. Kakšne izkušnje?
Fitnes odpade, umetna tableta ali kaj podobnega odpade, dieta odpade.

Živila, ki so vir BELJAKOVIN
pusto meso (perutnina, govedina, konjsko meso)
ribe in morski sadeži
posneti mlečni izdelki, predvsem skuta in sveži sir (cottage cheese)
jajca
sojini izdelki (tofu, sojino meso)
beljakovinski napitki v prahu

Živila, ki so vir OGLJIKOVIH HIDRATOV
nepredelani kosmiči (predvsem ovseni)
kaše (ovsena, ječmenova, ržena, prosena ...)
riž (parboled, basmati, rjavi, divji)
testenine
vlaknasta zelenjava

Živila, ki so vir MAŠČOB
nerafinirana olja (predvsem olivno)
ribje olje (kapsule Vital Slim Fit Omega 3)
oreški (nepraženi in brez čokoladnega obliva)
olive, avokado
  • spremenil: jcb ()

Blinder ::

Dieto rabiš. Pa še če shujšaš pravilno je nevarno, da dobiš potem kile nazaj.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jcb ::

Problem nastopi, ker lahko izgubljaš nekaj drugega, kot maščobo, zato dieta ni ravno OK, vsaj pri meni nebi to bilo vredu.

http://www.mojrecept.net/hitradieta/str...

POZABTE

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

fosil ::

Si pa zbral slab trenutek, december je čas za redit se ob razni dobri hrani :)

Pa tudi za gorništvo ni najboljši čas.

Lahko pa si recimo kupiš sobno kolo, če si zelo debel je sploh priporočljivo, ker ne obremenjuje sklepov.
Tako je!

jcb ::

Mogoče bi probal nekaj s takim
http://www.mojrecept.net/hitradieta/die...

Je pa tako, da so nekateri dnevi bolj obloženi s hrano, kot moji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

jest10 ::

Ti se pa 2x na mesec odločaš, da sedaj boš pa res shujšal. A še poješ kilo majoneze na teden?

Avenger ::

hehe, rad bi shujšal, ampak pod določenimi pogoji...

Brez fitnesa in strokovnega vodstva bo to precej dolgotrajen in mogoče vprašljiv postopek, bistvo je, da boš moral uravnotežit prehrano, pokurit več energije kot si jo vnesel v telo, hkrati pa vnesel dovolj kvalitetnih beljakovin in nenasičenih maščob, da boš uspel ublažit izgubo mišične mase. Če boš stradal, boš mišice nedvomno hitro skuril, torej bo telo zmanjšalo potrebe po energiji (manj porabnikov - mišic) in se boš ob vnosu energije, ki ti prej teže ni spreminjal - redil.

Sicer pa diete ne delujejo, zelo dobro pa deluje, če spremeniš način življenja, oziroma pogled na prehrano.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

jcb ::

Ti se pa 2x na mesec odločaš, da sedaj boš pa res shujšal. A še poješ kilo majoneze na teden?


ne že en mesec ne več...sam vaga pa vedno manj kaže.



Brez fitnesa in strokovnega vodstva bo to precej dolgotrajen in mogoče vprašljiv postopek


...vse se da samo, če je volja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

innerspace ::

@Mate07
Potrebujes kardio vadbo.
Po moznosti vsak dan, zacni s tekom(ce ti ustreza, cene lahko tudi kolo ali kolebnica) prva dva tedna vsaj 15-30 minut na dan pred prvim obrokom ali pred kosilom(po dveh tednih ce zdrzis 45-60min).
Zmanjsaj vnos mascob, predvsem nasicenih...in za konec dneva razpolovi vecerjo(pojej pol:)

Po dveh tednih porocaj o situaciji:)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

tsh2 ::

samo jesti moraš manj. ni neka znanost.

jcb ::

Tečem lahko, da ne bo kdo mislil, da ne morem. Pri 110 kg po ravnem komot, celo v breg tečem, toda me hitro zabolijo mišice na nogah in potem samo še hoja.

zile ::

če si 100% res to želiš, potem prvo spremeni prehrano (veš koliko kalorij si pojedel preden si začel hujšati, koliko pa sedaj ? Se mi je zdelo, ja), potem si doma priskrbi neko klopco in pa uteži (ker si težak, lahko prve 2 meseca vse počneš s svojo lastno težo, verjemi), predvsem pa ko bo tvoja hoja v hribe lahkotna, in se bojo začeli toplješi dnei začni teči. Sprva zelo počasi in 2-3 na tedena, čez čas (2,3 mesece), pa 4-5x na teden, dokler ti ne pride pod kožo.
Za take kot si ti imam vedno tega modela pri roki

jcb ::

Tak body bildrsko telo pa ne maram imeti. Jaz hočem samo počas izgubljat na teži. Me pa nekaj čudi, da nekateri pojeste po 4-5 celih jajc, mi imamo doma kokoši (55kom) pa nisem v življenju še 3 jajca naenkrat pojedu.

tsh2 ::

od zraka nisi debel.

jcb ::

Debel sem vrjetno zaradi prenajedanje pozno zvečer, nobenga športa, in brez dopoldanske malice..

tsh2 ::

en predlog je, da poješ majhen obrok vsake tri ure. torej ob 6h, 9h, 12h, 15h, 18h, 21h. ni zdaj bistvo da ješ točno ob uri ampak da poješ majhen obrok v vsakem 3 urnem obdobju. torej da si zapomniš kdaj si že jedel in da ne ješ več, če si že jedel v tem obdobju. in da ješ majhne obroke, pod 500 kalorij. primer takega obroka je 1 jajc, 3 jabolka in 1 koren (okoli 200 kalorij). ali pa pol litra mleka in kos kruha (okoli 350 kalorij).

jest10 ::

Tak body bildrsko telo pa ne maram imeti. Jaz hočem samo počas izgubljat na teži. Me pa nekaj čudi, da nekateri pojeste po 4-5 celih jajc, mi imamo doma kokoši (55kom) pa nisem v življenju še 3 jajca naenkrat pojedu.



Tvoje pisanje:
Pri nas doma na kmetih so vsaki obroki obilni, saj, kot kmet predelamo veliko hrane. Skrbi me glede večerje, kaj naj jem, da bo OK. Vsa leta sem jedel klobase, pečenice, pusušeno meso, posušen špeh, poleg pečenic pa majonezo in ajvr in seveda ogromne količine kruha. Najem se ponavadi tako zelo, da tud požirka vode ne morem narest.


Najprej začni delati na tem. Pozabi na svojo kmečko hrano

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Scorpia ::

Sam sem se bil tudi močno zredil in sem od febuarja rekel da bom shujšal, da bom vsaj poleti lepo zgledal. Uspelo mi je shujšat kar za 15 kil, tam nekje od febuarja do junija sem hujšal okoli en kg na teden.
Nisem vzel nobene posebne diete, sem se na veliko izogibal pijač z sladkorjem, posebi coca cole ki je polna sladkorja not. Tudi sladkarij sem zelo mal jedel. Pa tudi kruh sem gledal da je črn in precej manjši unos. Sem raje sir jedel namesto kruha, pa kakšno ribo v konzervi čeprav ni preveč zdravo jest iz konzerve. Pa tudi mleka sem se izogibal, sem pa jedel meso itd. Sam pač brez kruha in minimalno, pa tudi veliko vode sem pil.
Je pa res da se veliko gibljem na dan, najmanj 3-5 km prehodim, tudi med zimo. In zdej sicer jem več, ampak mi uspeva držat toliko kot sem shujšal.
Pa na tak način loh tud zvečer ješ, vsaj jst sem.

Drugače sem slišal še za eno zanimivo dieto, sam koliko je res tukaj, pa ne vem. Pravijo da zjutraj pojest eno banano, po njej obvezno kozarec mlačne vode in so kar shujšali. Sam ne smeš kako uro dve jesti nič. No ne vem kolk točno, je treba poiskat.
////

geek93 ::

Jaz sem pred nekaj leti shujšal za 7 kg. In to tako da sem prenehal jesti sladkarije (čips, čokolade...) začel pa sem se ukvarjati s športom. Kar pogosto sem tekel, dvigoval uteži, kolesaril ipd. Shujšati sploh ni nevem kak problem, samo gibat se je treba in sladkarij ni priporočeno jest.:D

LP

jcb ::

Saj sladkarije sploh ne jem več že od, kar sem se nehal redit....samo med pridobivanjem kilogramov se nisem ukvarjal z nobenim športom, tudi hodil nisem po naših hribih veliko tam 1x tedensko sem šel, sedaj pa obvezno vsak dan na 2-3 km hojo. Ravnina je za moje pojme brez vezna in se jo izogibam. Raje imam ubijalske klance, ker bom nekaj od tega imel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

iggy ::

dejansko nima veze, dolina/klanec če hodiš
Hey, you're fat!

Matev ::

če hodiš ima klanec veliko vezo

iggy ::

bi prosil za obrazložitev
Hey, you're fat!

jcb ::

Poraba kalorij je v klanec veliko večja, kot hodit po ravnini.

http://www.osebnitrener.si/kalorije.html

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Avenger ::


...vse se da samo, če je volja.


Res je, ampak volje ti lahko zelo hitro zmanjka, ko ugotoviš, da poješ veliko manj teža pa naenkrat obstane ali se začne celo dvigat. Če si še mlad, si kar privošči bit samouk, je odličen način dat skoz tako šolo, ampak moraš bit človek za to.

Mnenja o tem, ali je za hujšanje bolje kardio ali trening z utežmi so deljena, vendar v veliki večini prevladuje mnenje, da je prav slednji bolj učinkovit. Če se pa na vsak način hočeš it kardio, pa pogooglaj za HIIT, ki je ena podvrsta kardio treninga, ampak tu deljenih mnenj ni - deluje. Je pa tud res, da moraš za to imet mal kondicije. Po tvojem pripovedovanju sodeč, bi rekel, da bi najkasneje po 3h minutah hlastal za zrakom kot riba v vesolju.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

_XWing__ ::

klanec je za pridobivanje misicne mase. Ravnina za izgubo mascob. Anaerobno vs aerobno

Avenger ::

Ja, Švarci je iz Graških hribov in moja mama pravi, da ima take mišice, ker je jedel veliko polente in hodil po hribih! :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

jcb ::

Sem se že vrnil iz enga dolzga napornega pohoda.

Na spletu sem najdel en program Activadieta, vpisal sem svoje podatke in na koncu naj bi moje telo potrebovalo glede na težo, kar 3300 Kcal.
Metabolizem rabi nekaj, čez 2000 kcal

Bazalni metabolizem: 2289
Spanje 8-9 ur : 31
Vrsta dela: tle je zelo različno, ker enkrat delam zelo, drugič manj, ampak sem vzel povprečje 500
Aktiven: recmo 2 ure 180
Termični učinek: 380
Skupna poraba : 3300 Kcal
To je, kar veliko

Ne vem, kam naj zbašem tolk hrane da bo dosegel 3000 Kcal
Zjutraj jem tuno, jajca al kaj podobnega, kosilo (juha, meso, zelenjava, obare, segedin al kaj druzga), večerja pa kakšno tuno, kakšen kolešček salamce,....vmesne obroke jem sadje in kakšno konzervo od tune.
Tud poskušam pit več tekočine (vode), ampak ne morem spit tolk, kot nekateri pravte. Polet pa ni problema spit 3 litre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

zile ::

To si najbrž računal za trenutno kilažo. Ker pa hočeš s kilam dol, si za vmesni cilj postavi recimo 100kg in zračunaj še enkrat.
Ko boš na 100kg, priredi dnevni vnos za 95, 90, 85, 80.

jcb ::

Ja to sem računal na trenutno kilažo.

jcb ::

Že pa r dni prebiram forum maximum in the extreme.
Skratka berem vse tiste teme, ki so zanimive za mojo težo, prehrano, gibanje pa je kakršno je.
Je pa tako da na žalost diete ne morem imet, ker je doma treb apoprijet tudi za kakšno zelo težko fizično delo (recimo gozdarjanje....)

zile ::

Rabiš samo redno prehrano (5-6 obrokov) in ne samo večernega prenažiranja. Poleg tega si že sam ugotovil, da ti hoja v hrib koristi in pomaga pri cilju. Ko boš spomladi probal še kakšen kilometer preteči, rezultat ne more izostati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

Matev ::

Je pa tako da na žalost diete ne morem imet,


potem pa res ne vem od kje tebi problem

jcb ::

Ne razumem te

Dieta je kr neki, ko hujšaš izgubljaš na vodi, mišicah potem pa pridobiš nazaj.....raje jem zdravo hrano, se več gibam pa bo najbolj ok.
Sem 3 dni prebiral oba foruma, tako da sedaj kar nekaj vem.
Pa tudi prebiral sem, kar nekaj spletnih strani tako iz strani strokovnjakov, kot izkšenj posameznikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Matev ::

dieta pomeni, da ješ toliko kolikor porabiš - oziroma mogoče še celo malo manj

jcb ::

No te bom nekaj vprašal recimo, kako naj ima človek dieto, če dela težka fizična dela.
Naj imam dieto in naj mečem recimo po par ur na dan veje, da se zgrudim tam v gmajni v tem je problem, dieta je za tiste, ki nimajo nobenga težkega dela.
Meni so rekli drugi, da naj pustim dieto in raje naj jem zdravo hrano (piščanca, tuno, olivno olje, zelenjavo, sadje -3 enote, oreščke, konjsko ali goveje meso, itd) 5 obrokov / dan in ukvarjanje s športom.

dieta pomeni, da ješ toliko kolikor porabiš - oziroma mogoče še celo malo manj


to dejansko delam že sedaj z zdravo prehrano in manj vnešenih kalorij.

Dieta je še hujša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

Matev ::

dieta v bistvu lahko pomeni marsikaj

dieta z 5000 kilokalorijami na dan je ena izmed možnosti diet

zile ::

Mate07. dieta=prehrana in nič drugače. če hočeš spremeniti dieto za katero si ugotovil, da je slaba (prenažiranje zvečer), potem je to dobro. Spremeniti dieto oz prehrano, ki bo temeljila na 5-6 obrokih na dan je nekako pravilen pristop. Če cel dan gozdariš, si pač vzameš toliko malice s sabo in ne čakaš, da prideš domov zmatran in lačen, da potem poješ celega bika, kako se po domače reče.

jcb ::

Ja pol salam domače pa res, še predno sem jo narezal sem jo že nekaj zmazal, ampak tega ne počnem več že 15 dni.

d0rK ::

Groza, kako si ti neresen.

smoke ::

Karkoli boš naredil ne delaj samo kardio vadbe. Problem kardia je to, da kuriš mišice, tega pa ti nočeš saj rabiš mišice za izgorevanje maščobe. Najboljše kar lahko narediš je da vadiš z utežmi, mogoče malo kardia zraven in pa seveda zdrava prehrana.

LP

Avenger ::

Ne razumem te

Dieta je kr neki, ko hujšaš izgubljaš na vodi, mišicah potem pa pridobiš nazaj.....raje jem zdravo hrano, se več gibam pa bo najbolj ok.
Sem 3 dni prebiral oba foruma, tako da sedaj kar nekaj vem.
Pa tudi prebiral sem, kar nekaj spletnih strani tako iz strani strokovnjakov, kot izkšenj posameznikov.


Glede na komentarje, ki jih pišeš tud pojma nimaš, še veš, streljaš kozle.

1. nočeš imet 'bilderskega telesa'. Recimo da si pod tem predstavljaš bilderje tipa Ronnie Coleman, Jay Cutler



Za tako telo potrebuješ leta treninga, litre in kile steroidov, tono proteinov, nekaj ton hrane. Ne boš kar ratal tak, če boš jedel mleko in žgance in vsak dan tekel sto metrov navkreber. Dvigovanje uteži je zelo primerno sredstvo za hujšanje, če nočeš, da se ti vidi kaj mišic, boš pač nehal hujšat, ko boš imel določen procent maščobe, da ti ne bojo poleti trebušne mišice ven štrlele in babe ne bojo žvižgale za tabo, kar bi znalo bit seveda zlo zoprno.

2. nočeš diet. Dieta je blazno zlorabljana beseda in v resnici (angleška beseda) pomeni prehrana oziroma način prehrane. Shujševalna kura je pa specifično prilagojena pospešeni izgubi telesne teže. Tega se poslužujejo bilderji v času 'definicije' in ženske ki že sto let poskušajo shujšat, prvi uspešno, druge neuspešno. Veš zakaj? Ker moraš imet nek pojem o prehrani, vedet moraš približno koliko KATERIH (OH, maščobe, beljakovine) hranil potrebuješ za ohranitev telesne teže pri nekem povprečnem dnevnem fizičnem naporu in potem pri hujšanju od tega odšteješ nekaj hidratov, ali pa po ketonski dieti, vse. To ne pomeni, da ne boš mogel niti roke dvignit in se boš v gmajni zgrudil, ker boš tako švohcan, ampak pomeni, da se ti bo počasi kurila maščoba, seveda z določenim delom mišic - kako velik je ta del, je odvisno od genetike in hrane.

3. spletni kalkulatorji in spletni forumi, zgodbe uspeha raznega folka so zavajujoči in ti lahko dajo čisto napačne podatke, ker ne poznajo tvojega metabolizma, ne vejo kolikšen je tvoj dnevni napor, ne vejo kolikšen je procent maščobe in mišic in se nikakor ne moreš zanesti nanje. Vsak človek je drugačen in ne deluje kar vse pri vseh.



Videt si precej svojeglav, saj si si v glavo očitno vtepel kar nekaj napačnih predstav. Jaz ti še vedno priporočam, da stopiš do profesionalnega osebnega trenerja in ti bo razložil stvari iz prve roke, napisal jedilnik in če si boš premislil o fitnesu, sestavil program.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

jcb ::

No ja glede na to, da sem prebral 100 različnih jedilnikov, 200 tem glede izgube maščobe, 50 tem kako varno je izgublajt težo in podbne teme ne morem vrjet samo enmu komentarju. Vedno se večina ljudi moti, tako da se nikoli ne zanašam na en ali 10 komentarjev, ampak preberem vse in potem dobim neko sredino ven.

Pa se je morda kdo vprašal, da mi fitnes nikakor ne pride v upoštev zaradi financ, da ne govorim o visokih stroških proteinov.

Ne pretiravajmo, ker svoje kile lahko brez problema prnesem na Triglav 50x v sezoni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jcb ()

d0rK ::

Nebi nc spremenu, nebi nc naredu ampak vseen bi rd zgubu tezo. Koga hecas?

tsh2 ::

samo eno vprašanje: a nameravaš jesti manj ali ne?

d0rK ::

Ma ja, diete ne, salamo bos se naprej zru, migou nebi resno. Proteinov ti sploh ne rabis kupvat.


Omedlel med lomastenjem po hosti? Ne pretiravat.

Matev ::

ampak preberem vse in potem dobim neko sredino ven.


delanje in obnašanje po sredini je tisto kar je resnični problem

hunter01 ::

Ti kr nadaljuj s hojo vsak dan, čim več vode pij (ne sladkanih pijač). Za večerjo si lahko namesto suhega mesa, majoneze in ogromno kruha, privoščiš veliko skledo solate z eno konzervo tune, olivnim oljem in enim kosom polnozrnatega/črnega kruha.

Suha domača salama, klobase in pečenice, je pa bolje nekoliko bolj na stran potisniti verjetno. Še vedno pa to ne pomeni, da jih ne smeš več jesti. Raje se odpovej majonezi in jej sam ajvar namesto oboje skupaj.

Glede fitnesa in finančnih zmogljivosti, si pa lahko osnovne stvari tudi sam doma narediš ;) Tolk, da imaš za v vsako roko nekaj dat (improviziraj), kakšen drog za dvigovanje, magari na kakem seniku, sam da te bo vzdržal :). Pa tudi sklece lahko delaš kjerkoli.

Potrebna je le potrpežljivost, kar je običajno največji problem. Rezultati ne bojo takoj vidni, sploh če bi rad spremenil način prehrane/življenja in ne le na hitro shujšal.

tsh2 ::

če ješ manj potem je problem rešen. dokler ne boš spet začel jesti preveč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

imagodei ::

Pordečeli: za nakladanje imamo že odprto eno Nakladalnico!
- Hoc est qui sumus -
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25752329 (45946) Massacra
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12222447 (20420) egonk
»

Fitnes-trening (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10614626 (8933) ripmork
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618830 (11938) demon#666
»

2-tedensko hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6421516 (20053) Pyr0Beast

Več podobnih tem