» »

Trdim, da je socializem boljši kot kapitalizem

Trdim, da je socializem boljši kot kapitalizem

barbarpapa1 ::

Pozdrav in opravičilo za OT

Vprašanje za Thomasa (in ostale znalce). Ali imaš (imate) oz. poznaš (poznate) kakšno gradivo, ki govori o Iliji Gustinčiču. Po Googlu (skoraj) ne obstaja. Hvala

LP

Jože

WireMess ::

Če bi vsaj malo poznal delo in znanje g.Gustinčiča ne bi stresal takšnih primitivnih nebuloz!


Nisem jaz kriv, ce velecenjeni g. Gustincic stresa dementne nebuloze. Ali morda tisto zgoraj ni dementna neboloza? Nikoli ni znal povedati cesa pametnega, vedno je le besedicil in relativiziral. Bullshit navaden, pravim zopet.

Vajenc: Ce bi vsaj malo znal misliti s svojo glavo, ne bi stresal takih topoumnih nebuloz.

jype ::

Odin> Ti si poln absolutnih nasprotij. Enkrat eno, enkrat cisto drugo - odvisno kam veter piha.

Ne, vse hkrati. Saj pravim - your minds must be very small.

Odin ::

Seveda.. Ne gre in ne gre mi pogruntat kako je 1+1 lahko 3. "Big minds" kot si ti je to zgleda samoumevno in zgleda se da zgradit cel memplex na kontradikcijah. Kot receno - mind boggling.

Thomas ::

Jure je preprosto poštudiral, da najbolje ali edinole, svoje (ultralevičarske) poglede izraža in širi tako, da piše paradoksalno, šokantno in zmedeno. Nevsebinska in formalistična taktika debate, ki vzbuja pozornost in celo očara kakšnega. Da pa zaradi tega pada nivo foruma, mu ni najmanj mar.

Njegova ultralevičarska agenda tako vsaj za silo vegetira. V jasni debati nima nobene možnosti.

Vsaj tako si jaz tolmačim njegove zajebancije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> V jasni debati nima nobene možnosti.

A to je tista debata, kjer kljukcem, kakršen si ti, kar verjamemo na besedo?

Kjer je posameznik bodisi bel, bodisi črn, morda pa še rdeč, in se vedno glede vsake reči odloča na podlagi istih ideoloških predpostavk? Pa saj nismo vsi taki idioti, no!

A naj zdaj še enkrat ponovim? Your mind must be very small.

Zakaj vam je tako težko razumeti, da v socialni državi pač plačaš za to, da ti ni treba nosa zamašit, ko greš mimo stranske ulice, kjer bi v "pravilnejšem" kapitalizmu smrdelo po revščini? Ne zato, ker bi si tega želel, temveč zato, ker je v vsaki državi število revežev znatno po definiciji in ker je v vsaki demokratični državi vsak revež upravičen do svojega glasu, ki ga lahko nameni tistemu, ki mu zrihta lagodnejše življenje.

V primeru ko se prepove okrogle špičaste bajte je demokracija nenadoma svetilnik svobode, v primeru ko reven folk voli socialiste je pa to neka anomalija, ki bi jo bilo potrebno popravit?

Potem se pa čudite, ko username trabunja o delovanju pravne države, pa monster-x o tem kako laissez faire super deluje, nakar se zgražata ko jasno povem, da bi moralo biti sodstvo, vojska in policija stvar zasebne gospodarske pobude. Če daš revežem volilno pravico, iz tega _neobhodno_ sledi, da je država socialna (in da bodo socialni transferji predstavljali znaten del davčnih dohodkov), razen če je za reveže poleg tega predpisana tudi obvezna lobotomija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

username ::

vsak revež upravičen do svojega glasu, ki ga lahko nameni tistemu, ki mu zrihta lagodnejše življenje
In v tem je napaka. Namesto da bi revež poskušal sam sebi zrihtati lagodno življenje, pač proda svoj glas tistmu, ki bo to (kao!) naredil namesto njega. Bolje rečeno, prisilil tretjega, da to naredi.

V primeru ko se prepove okrogle špičaste bajte je demokracija nenadoma svetilnik svobode
A nisi ti eden naglasnejših, ko je treba tuliti v zagovor raznovrstni regulaciji in omejevanju ekonomske svobode? (pa tudi širše, I might add)
In ena od teh regulacij so pač tudi predpisi/omejitve pri graditvi objektov.
Jebat ga. Če bi dopustili svobodo vsem, da za svoj denar in na svojih zemljiščih neovirano gradijo po svojih željah - potem tudi vam ljubi graditelji špičastih bajt ne bi imeli problemov.
Ampak ne, vi zagovarjate regulacijo vsepovsod. Potem pa jokate, ko kdaj pa kdaj presenečeno ugotovite, da regulacija pač velja za vse - tudi za vas in vaše ljubljence.
Na dveh stolih pač ne moreš sedeti.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> In v tem je napaka. Namesto da bi revež poskušal sam sebi zrihtati lagodno življenje, pač proda svoj glas tistmu, ki bo to (kao!) naredil namesto njega. Bolje rečeno, prisilil tretjega, da to naredi.

Ja, sej napaka v tebi je pa da nočeš delat za skupno blaginjo s tem da delaš kolikor moreš in poješ kolikor moraš!

username> A nisi ti eden naglasnejših, ko je treba tuliti v zagovor raznovrstni regulaciji in omejevanju ekonomske svobode? (pa tudi širše, I might add)

Ne. Tako mnenje verjetno izvira iz tvoje zmedenosti.

username> In ena od teh regulacij so pač tudi predpisi/omejitve pri graditvi objektov.

O, ja. Objekti morajo biti zgrajeni po standardih, sicer ne smejo biti zgrajeni. Jebiga, vsak omejen vir je na voljo pod določenimi pogoji.

Ti sicer verjetno misliš, da ne, vendar tudi to bržkone izvira iz tvoje zmedenosti.

Če ni gradbenih predpisov, zakaj bi moral potem obstajati predpis, da ne smem tiskati denarja?

username> Če bi dopustili svobodo vsem, da za svoj denar in na svojih zemljiščih neovirano gradijo po svojih željah

Mhm, saj to smo nekoč že imeli, pa... No, ti verjetno zgodovino preslabo poznaš, da bi vedel, da so gradbene predpise in standarde najhitreje uvedle najbolj liberalne države, recimo ZDA.

username> Na dveh stolih pač ne moreš sedeti.

Aja, pijani ste! Pa bi takoj povedal, da vidte dva stola!

Stol je samo en.

username ::

Če ni gradbenih predpisov, zakaj bi moral potem obstajati predpis, da ne smem tiskati denarja?
Saj ga lahko. Le ne smeš ga nikomur kazati, kaj šele z njim poskušati kaj kupiti.

O, ja. Objekti morajo biti zgrajeni po standardih, sicer ne smejo biti zgrajeni.
Yep, ti ljubitelj standardov ti. Standardi se pa določajo tako kot se določajo. V neki deželi pač tudi tako, da ljudstvo lahko direkt odloči, da standard ne bo dovolil zidanja špičastih bajt.
Heh, pač standard določanja standarda je tak.
In ker si tak ljubitelj standardov, bi od tebe pričakovla nadušeno ploskanje temu standardu. Ampak tisti standard te pa naenkrat moti. Imaš težave s konsistentostjo? (odg.: ja, imaš - kot vedno, hehe).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

rh^ ::

Zakaj vam je tako težko razumeti, da v socialni državi pač plačaš za to, da ti ni treba nosa zamašit, ko greš mimo stranske ulice, kjer bi v "pravilnejšem" kapitalizmu smrdelo po revščini?


I don't get it, my mind must be small: socialna država in kapitalizem sta med seboj izključujoča? Potem takem so vse države z visokimi socialnimi prispevki socialistične?

Vajenc ::

WireMess; ali si premlad ali pa te že demenca daje. Slovenci smo predvsem želeli ven iz velike Srbije, bolj natančno v EU in ne a priori kapitalizem. Dokaz za to je bil izvoljeni Kučan Rdeči!
Da ljudje niso pomislili, da nas EU ne mara, če bomo še naprej preveč komunistični, je pa druga zgodba.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

rh^> I don't get it, my mind must be small: socialna država in kapitalizem sta med seboj izključujoča?

Ne, nista. Saj v tem je temeljna zabloda naših freemarketerjev.

username> Heh, pač standard določanja standarda je tak.

Ja. Je pač v navzkrižju s temeljnimi človekovimi pravicami. Jebiga. Da bi mu ploskal zaradi tega? Nič bolj, kot bi ploskal izvrstnim kitajskim avtomobilom, ki na testiranju pasivnih varnostnih mehanizmov dobijo negativne ocene. Če je nekaj slabo, se temu ne ploska.

username> Imaš težave s konsistentostjo? (odg.: ja, imaš - kot vedno, hehe).

Imam ja - Švico smatramo za del razvitega zahoda, izkaže se pa, da je tam prebivalstvo manj razgledano kot v povprečni vasici v Kansasu, ki je niti ZDA ne smatrajo za del razvitega zahoda. Skratka, double standards galore.

Ampak mene to ne preseneča, ker razumem, da so ljudje, ki v življenju še niso videli minareta, z veseljem pripravljenih prepovedani njihovo gradnjo na podlagi populistične kampanje fašistov.

WireMess ::

Thomas: odlicna in pravilna ocena jypetovega aktivizma, cestitke.

Vajenc: reci, da ljudje niso vedeli, da mora pred integracijo v EU priti denacifikacija, je nesramno podcenjevanje ljudi. Sam sem bil takrat se popoln rumenokljunec, pa mi je bilo to kar precej jasno. Kot se spomnim, se ja takrat v medijih zacelo na veliko govoriti o trznem gospodarstvu (as opposed to centralnoplansko dirigirano iz rdecih dvorov), tako da ne vem, kako bi lahko ljudje to preslisali/spregledali.

Gustinciceve analize so ravno tako brezvredne, kot jypetove, razlika je le v tem, da je jype malo bolj inteligenten (bolje je izveden v zavajanju, retoricnih (sic) obratih in mesanju megle) od Gustincica, ki je le prozoren levakarski gobezdac. Jypeta pac malo tezje detektiras.

In, mimogrede, Vajenc, kaj pa zmaga Demosa? Kaj ta ni pokazala, kaj hocejo ljudje? Ali se steje le zmaga "ljudskega" Kucana, ki je modrooko ocaral stare mamce? Sicer je bil Demos miniran od znotraj, kot se je pokazalo kasneje, ko je udarila tovarisica Spomenka, ampak tega na volitvah ljudje se niso vedeli. Razpadli so Demos in nas nategnili, jebat ga.

EDIT: dodal se nekaj podnapisov za bolj pocasne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WireMess ()

username ::

username> Heh, pač standard določanja standarda je tak.

jype > Ja. Je pač v navzkrižju s temeljnimi človekovimi pravicami.
Točno to tudi jaz trdim glede standarda, ki meni preprečuje, da za svoj denar nakupim gradbeni material, ga navozim na svojo lastno parcelo in si zgradim hišo zase povsem po svojih zamislih, ne da bi za dovoljenje moral kogarkoli spraševati.
Me veseli da se strinjava. (al boš spet začel mahat s standardom, tokrat takim, ki tebi paše?)

ker razumem, da so ljudje, ki v življenju še niso videli minareta, z veseljem pripravljenih prepovedani njihovo gradnjo na podlagi populistične kampanje fašistov.
Enako kot ljudje, ki v življenju niso videli hiše, kot sem si jo jaz zase zamislil - pa mi jo bo inšpektor prepovedal graditi. Kje je razlika?

Da bi mu ploskal zaradi tega? Nič bolj, kot bi ploskal izvrstnim kitajskim avtomobilom
Kitajski avti so povsem offtopic tukaj. Mešaš jabolka in.. aluminijeve opilke.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> pa mi jo bo inšpektor prepovedal graditi. Kje je razlika?

Da nimaš pojma o zakonodaji. Uredi dokumentacijo za gradbeno dovoljenje (zato da ne boš kršil pravic drugih), potem pa lahko gradiš. Azbestne hiše ti seveda ne bodo dovolili postaviti, čeprav je ognjevarna - ker je azbest strupen in je njegova uporaba omejena. Verjamem, da bi ti raje, da ni (in zlahka tudi vidiš, kako to funkcionira - v romskih naseljih), ampak to zgolj pomeni, da nisi dovolj dobro premislil zadeve. Try harder.

username> Kitajski avti so povsem offtopic tukaj.

Ker ti ne razumeš, je off-topic? Hecno!

WireMess> Thomas: odlicna in pravilna ocena jypetovega aktivizma, cestitke.

A je že novo leto, al od česa ste nenadoma vsi v deliriju?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

monster-x ::

Ah, sej je res škoda izgubljat čas. Eni preprosto ne dojamete simpl stvari.

Za jype-a pa smo ugotovili, da je navaden blefer, ki le išče pozornost. Povrh vsega pa se še rad pohvali, da je moderator ... podobna situacija tisti k daš balkancu oblast, pa je ves pameten takoj. :)

jype bi rad bil solidaren s tujim denarjem kot vsak tipičen socialist. Če si ti tako zelo želiš nedela ostalih, jih kar sam podpiraj s tem, kar ti proizvedeš. Sej sam praviš, da ogromno delaš in veliko zaslužiš. Ta čas, ki ga nameniš za pametovanje na forumu, pa raje nameni "delu za socialo". Tiste, ki nočejo podpirati nedela, pa pusti kar lepo pri miru.

Par strani nazaj je nekdo bil pameten, da ne obstajajo ljudje, ki so raje doma in prejemajo socialno, če pa bi v primeru dela dobili le malce več. Evo, samo naslov prlimam: Muraši so raje na cesti kot v službi pri Wolfordu.

Smešno in hkrati žalostno je tole, ni kej. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

jype ::

monster-x> Tiste, ki nočejo podpirati nedela, pa pusti kar lepo pri miru.

Jaz nisem eden tistih, ki voli socialiste, pa ki voli da morajo bit štacune ob nedeljah zaprte. Pa tudi nisem eden izmed tistih zabitežev, ki ne razumejo, da splošna volilna pravica v sedanji obliki pomeni znatne socialne transferje, brez vsake možnosti omejevanja.

Vsakemu od desnih lahko rečem, da pojma nimate o ekonomiji, ker bi sicer že zdavnaj pobegnili iz države (in dejansko tudi s celine), hkrati pa lahko vsakemu od levih rečem, da jaz plačujem njihovo preseravanje. Tako pač je, sprijaznite se s tem, da niste dorasli resni debati in da bolj ko se me trudite osmešit, bolj je jasno, da ste nesposobneži, ki na kabelski televiziji gledajo ameriške hiše z bazenčki in pizdite čez socializem, ne da bi sploh vedeli, kaj to je.

Thomas ::

Mi nismo dorasli resni debati s tabo, tako da gre tvoja pronicljivost, s katero si se hvalil oni dan, še bolj v nič?

Tragedija, res!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rh^ ::

Lahko kak _dorasel_ moderator počisti to temo?

Vsakemu od desnih lahko rečem, da pojma nimate o ekonomiji, ker bi sicer že zdavnaj pobegnili iz države (in dejansko tudi s celine), hkrati pa lahko vsakemu od levih rečem, da jaz plačujem njihovo preseravanje.


Seveda, vsi, ki mislijo da kapitalizem > socializem morajo pobegnit in nimajo pojma, ker jaz tako pravim!

jype ::

rh^> Seveda, vsi, ki mislijo da kapitalizem > socializem morajo pobegnit in nimajo pojma, ker jaz tako pravim!

Tisti, ki pravijo, da jaz tako pravim, res smejo pobegniti, saj ne prestanejo niti testa osnovnega bralnega razumevanja.

Thomas> Mi nismo dorasli resni debati s tabo

Z nikomer. Če v tropu primatov vsi kimajo en drugemu, to še ne pomeni, da imajo resno debato.

rh^> Lahko kak _dorasel_ moderator počisti to temo?

Hja, jaz pač nisem tak, kakršni so bili nekateri dorasli moderatorji, ki so prispevke, s katerimi se niso strinjali, kar izbrisali. Če sodelujem, potem ne moderiram, lahko pa vaše blodnje pobrišem na vašo izrecno prošnjo, to pa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

monster-x ::

Dej jype, ne bit otročji. Če bi rad pregnal tiste, ki delajo tudi namesto drugih, pa jih daj. Sam pol se ne bunit, da ljudje nimajo za preživetje.

jype, nehaj se smešiti, ker še najbolj škodiš samemu sebi.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

jype ::

Če dovolte, se bom še mal smešil:

monster-x> Če bi rad pregnal tiste, ki delajo tudi namesto drugih, pa jih daj.

Le vkup, le vkup uboga gmajna!

monster-x ::

Ne, ne dovolimo, ker s tvojimi debilnostmi upada kvaliteta foruma in če nimaš nič bolj pametnega za povedati, nam prihrani kak trenutek, ker s takimi izjavami že ne boš dobil pozornosti.

Pomisli, koliko družbene škode narediš, ker se ljudje lotijo branja takih tem in naletijo na toliko tvojega balasta. Pomisli, koliko bi družba lahko v tem času lahko vložila v svojo konkurenčnost oz. proizvedla. ;)

Ah, jype ... :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

jype ::

monster-x> ker se ljudje lotijo branja takih tem

Ampak ne ti, ne Thomas, ne username, ne WireMess se še niste lotili branja. Samo pišete.

monster-x> Pomisli, koliko družbene škode narediš,

Ne prov dost, ker v tem času, ko tle trabunjam, moji računalniki ustvarjajo profit, od katerega plačujem precej več, kot je izpad dohodkov zaradi nepismenih, ki blodijo po temle forumu.

monster-x> Ah, jype ... :)

No, da slišmo še kej bolj konkretnega, me prav zanima, kaj mi utegnete očitat (pa, v izogib smešnim trditvam, ki z menoj nimajo nikakršne zveze, prosim, če kritike opremite s citati).

WireMess ::


jype: A je že novo leto, al od česa ste nenadoma vsi v deliriju?


Nisem v deliriju, je pa lepo videti, da nisem le jaz sposoben detektirati socialisticnih gobezdacev.


jype: ...bolj je jasno, da ste nesposobneži, ki na kabelski televiziji gledajo ameriške hiše z bazenčki in pizdite čez socializem, ne da bi sploh vedeli, kaj to je.


Po cem vasa gnada sklepajo, da sem nesposobnez? Po tem, ker zivim zafurano Muro in zafuran zdravstven sistem, kjer so dohtarji-birokrati na dosmrtnem drzavnem placilnem spisku? Sori, miki, you're full of commie shit. Iz zgornjega dejstva lahko sklepamo le, da sem morda butelj, nikakor pa ne nesposobnez.

Brez skrbi, da vem, kaj je socializem: to je metoda, s katero malo bolj inteligentna drhal zlorablja malo manj inteligentno drhal z namenom, da jo slednja drzi na oblasti, sama pa lahko tudi mirno drhali naprej. Sicer ne prevec kakovostno, ponavadi ni banan in vcasih zmanjka skret papirja (kot nedavno na Kubi, ROTFLMAO), ampak delomrzna drhal je srecna, ce lahko skozi zivljenje pride na tuj racun, cetudi bolj skromno. Tista inteligentnejsa drhal zgoraj, pa ima malo vecje apetite in se pac vozi v Mercedesih. Ce je ze izumila in tako bistroumno zastavila razbojniski spil je normalno, da si zasluzi malo vec.

To in le to je socializem. Drugega nic. Nula. Morda naj dodam le se to, da je zadeva zavita se v navidezne visje ideale, arijski clovek in te zadeve... mislim, delavski razred, pa te finte, no - saj veste, kaj sem mislil.

In se nekaj, jype, nikamor me ni treba poditi, lahko pa se sam spokas na Kubo, ce ti prija. Tam bos nasel somisljenike, s katerimi si boste v deliriju nazdravljali. Samo ne cvili potem, ce te bo prijela driska (za spremembo tista prava, ne besedna, ki te sicer tako neusmiljeno muci) in si ne bos imel s cem brisati riti.

monster-x ::

Ampak ne ti, ne Thomas, ne username, ne WireMess se še niste lotili branja. Samo pišete.

Mi smo že prebral in smo ti napisal, zakaj se ne strinjamo. Ti in tvoja kompanija pa tega nočete razumet.

Ne prov dost, ker v tem času, ko tle trabunjam, moji računalniki ustvarjajo profit, od katerega plačujem precej več, kot je izpad dohodkov zaradi nepismenih, ki blodijo po temle forumu.

No, no. Blodiš kle kvečjemu ti. Smo ti že razložili z marsikaterimi ekonomskimi zakonitostmi, katerim se pa ti preprosto upiraš (ne skrbi, takih somišljenikov imaš v Sloveniji ogromno).

No, da slišmo še kej bolj konkretnega, me prav zanima, kaj mi utegnete očitat (pa, v izogib smešnim trditvam, ki z menoj nimajo nikakršne zveze, prosim, če kritike opremite s citati).

Eh, nimam jaz časa vseh stvari iskati in te citirati, ker ta čas raje namenim stvarem, ki mi bodo precej več koristile, kakor pa da razlagam iskalcu pozornosti, kje so njegove težave.

Smo ti že sproti razložili dosti stvari. Če jih želiš videti, se sam loti iskanja.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

kmetek ::



Kolikokrat se to na zahodu dogaja?


ne gazijo nas tanki, gazijo nas nizke plače in absurdne poteze cirkusantske vlade.

in pa čudovito sodstvo:

global 8 let, ubije nekoga
psiho terorist 11 let.

username ::

username> pa mi jo bo inšpektor prepovedal graditi. Kje je razlika?

jype > Da nimaš pojma o zakonodaji. Uredi dokumentacijo za gradbeno dovoljenje (zato da ne boš kršil pravic drugih), potem pa lahko gradiš. Azbestne hiše ti seveda ne bodo dovolili postavit
Nič bat, imam dosti pojma o zakonodaji. Če kje nimam, pa vem kam pogledat.
In - no evo, azbestna hiša je out. Tak je standard, nimaš kaj. Temu ne oporekam, ker je pač dejstvo.
In standard nekdo pač določi. Tako kot so v eni deželi sedaj določili standard, da pač ne bo špičastih bajt, tako kot pri nas ne bo azbestnih.
Še enkrat te zato vprašam: zakaj en standard tukaj tako zagovarjaš kot edinega zveličavnega, drugi standard pa v drugi temi demoniziraš? Standard je pač standard. Regulacija v vsem svojem sijaju. A ni to tebi fetiš?

Ampak ne ti, ne Thomas, ne username, ne WireMess se še niste lotili branja. Samo pišete.
Se pač malo zgledujemo po Marku Crnkoviču, ki je pred leti v TV reklami rekel "Raje pišem kot mislim". Samo da se zgledujemo parafrazirano - mi raje še vedno mislimo, namesto razmišljanja pa pisanju raje žrtvujemo branje (bedarij).

Vsakemu od desnih lahko rečem, da pojma nimate o ekonomiji, ker bi sicer že zdavnaj pobegnili iz države (in dejansko tudi s celine)
In kaj ustavlja tebe?
Nikamor ne podim - le zanima me, kako da tak guru ekonomije, ki mu je tudi sicer vse kristalno jasno, potemtakem ne upošteva lastnega nasveta?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> In kaj ustavlja tebe?

Nič. Ampak jaz nisem tisti, ki misli, da živimo v socializmu in da nam je hudo. No, po pravici povedano se viri večine mojega zaslužka vztrajno premikajo proti zahodu in že dolgo niso več zgolj v Sloveniji, ampak to nima zveze s "socializmom" v Sloveniji, bolj z njenim tradicionalizmom (ki pa je akuten, realen in škodljiv).

username> In - no evo, azbestna hiša je out. Tak je standard, nimaš kaj. Temu ne oporekam, ker je pač dejstvo.

Azbestna hiša ni out. Če lahko zagotoviš dovolj debelo hermetično zaščito okoli svoje azbestne hiše, ti jo bodo nedvomno dovolili postaviti. Nekaj metrov betona, par airlockov, nekaj deset centimetrov debela pleksi kupola, potrdila tistih, ki imajo potrdila, da so sposobni izmeriti, da je tvoja zaščita pred kontaminiranjem okolja zadostna - pa imaš gradbeno!

To je razlika med "prepovedano" in "predpisi". Saj ne, da bi pričakoval, da to veš - sumim pa še vedno, da se samo delaš neumnega.

monster-x> Smo ti že razložili z marsikaterimi ekonomskimi zakonitostmi, katerim se pa ti preprosto upiraš

Upiram se zakonitostim? Haha. Tako kot se upiram zakonitostim, ker v prostem padu ne dosežem svetlobne hitrosti, ker zakonitosti pač zanemarijo zračni upor in relativnostno teorijo?

WireMess> Po tem, ker zivim zafurano Muro in zafuran zdravstven sistem, kjer so dohtarji-birokrati na dosmrtnem drzavnem placilnem spisku?

No, sva že dva nesposobna. Zdej, jaz, ki sem hardcore commie bastard, mam ideološke razloge za svoje vztrajanje tukaj, čeprav mi država na leto pobere več kot je strošek plač 20 murinih delavk (in jaz, tepec, sploh nimam avtomobila, da bi si lahko s potnimi nalogi vrnil večino tega denarja, haha), ti, ki si pa zagovornik prostega trga in imaš vse možnosti preselit sebe in svoje poslovanje v Belgijo, na Portugalsko ali celo v Bolgarijo, vse od katerih so bistveno ugodnejše za kapitalske dobičke kot je Slovenija, pa zgleda (glede na jezo, ki veje iz tvojih prispevkov) tega še nisi storil in si torej nesposoben, ane.

Poleg tega plačujeva zdravstvo dvakrat - enkrat državnega, ki nama nič ne koristi, drugič pa zasebnega, da si sploh upava k zobozdravniku. Ta država še zdaleč ni poceni, ampak hej, meni je fino, jaz tako podpiram srp in kladivo in delavke v muri, ti pa... Si jezen, ker tako delajo s tvojim denarjem!

WireMess> Brez skrbi, da vem, kaj je socializem: to je metoda, s katero malo bolj inteligentna drhal zlorablja malo manj inteligentno drhal z namenom, da jo slednja drzi na oblasti, sama pa lahko tudi mirno drhali naprej.

OK, samo da smo razčistili tole... Poznaš morda kakšno državo na svetu, kjer nimajo socializma? Samo informativno me zanima, ker po zgornji definiciji se v to množico ne uvršča nobena država, ki trenutno ima funkcionalno oblast.

WireMess> In se nekaj, jype, nikamor me ni treba poditi, lahko pa se sam spokas na Kubo, ce ti prija.

Nikamor ne podim, zgolj predlagam, tako kot ti! Žal te moram razočarati, da mokri cilji niso moj konjiček - sam obožujem osrednjo azijo, ker mi sopara razmeroma slabo dene. Južna sibirija in Mongolija sta super kar se tega tiče - visoko, sveže, vetrovno in predvsem dovolj prostrano, da lahko človek v miru fotografira, ne da bi ga pri tem kdorkoli motil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

username ::

Azbestna hiša ni out. Če lahko zagotoviš dovolj debelo hermetično zaščito okoli svoje azbestne hiše, ti jo bodo nedvomno dovolili postaviti. Nekaj metrov betona, par airlockov, nekaj deset centimetrov debela pleksi kupola, potrdila tistih, ki imajo potrdila, da so sposobni izmeriti, da je tvoja zaščita pred kontaminiranjem okolja zadostna - pa imaš gradbeno!
No vidiš. Ljubitelji špičastih bajt si jih torej tudi lahko zgradijo po podobnem principu - pač špičasto bajto nato ovijejo z dodatnimi zunanjimi 4 stenami, pa na njih butnejo še stekleno fasado (da na zunaj izgleda kot nekdanji WTC v NYC >:D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> No vidiš. Ljubitelji špičastih bajt si jih torej tudi lahko zgradijo po podobnem principu - pač špičasto bajto nato ovijejo z dodatnimi zunanjimi 4 stenami, pa na njih butnejo še stekleno fasado (da na zunaj izgleda kot nekdanji WTC v NYC

Saj ravno v tem je problem, da ne morejo. V bistvu loh rečejo da je nadzemno izstrelišče za balistično raketo, pa je kul, ko se pa en spomni, da je minaret, je pa že protizakonito (če jih ne bodo tiste tečke s človekovimi pravicami kregale, pa bodo morali razveljavit).

username ::

V bistvu loh rečejo da je nadzemno izstrelišče za balistično raketo, pa je kul,
No evo. Torej naj rečejo tako, da bo šlo skozi. Snađi se, bre.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

jype ::

username> No evo. Torej naj rečejo tako, da bo šlo skozi. Snađi se, bre.

Super rešitev! Zdej je sam še vprašanje, zakaj židje pred 70 leti niso rekl, da so katoliki!

PacificBlue ::

In tudi če bi, kaj bi jih rešilo? Dolgi nosovi najbrž ne:)
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

ABX ::

Nisem prebral vsega, ampak ...

Tu se vsi kregajo levo ali desno, osebno mi je dosti bolj pomembno je ali je država liberalna ali avtoritativna.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

rh^ ::

Tu se vsi kregajo levo ali desno.


Ja in hkrati pozabijo (ali pa sploh ne vejo), da _pravih_ levičarjev v Sloveniji nimamo. Eni še vedno mislijo, da so Kučan in podobni (cel Forum 21 ali kaj so že) levičarji.

jype ::

rh^> Eni še vedno mislijo, da so Kučan in podobni (cel Forum 21 ali kaj so že) levičarji.

Pa da sta Bajuk pa Janša desničarja si tudi marsikdo misli. Politični spekter ni enodimenzionalen in če je Bajuk liberalni klerikalec (v meri ko to še ni oksimoron) in Janša socialdemokrat (pa ne dovolj socialno usmerjen, da bi ga Slovenci izvolili še enkrat), potem je Pahor itak vse hkrati in ga za levega definirajo samo kolegi iz stranke, ki to zares so, pa, neverjetno kot se sliši, politika "starih mačkov centralnega komiteja" tiste stranke v svojem levičarstvu zaostaja za strankami, ki se kitijo z "desnimi" imeni - SNS in SLS.

lufthammer ::

Tole berem in ugotavljam, da je spet jype "najpametnejši".

Vsakemu od desnih lahko rečem, da pojma nimate o ekonomiji, ....ki na kabelski televiziji gledajo ameriške hiše z bazenčki in pizdite čez socializem, ne da bi sploh vedeli, kaj to je.

Čeprav se je verjetno še v peskovniku z lulčkom igral, ko smo nekateri že združevali delo v SFRJ, ve največ o socializmu. Je prebral vse v šolskem učbeniku.

Azbestna hiša ni out. Če lahko zagotoviš dovolj debelo hermetično zaščito okoli svoje azbestne hiše, ti jo bodo nedvomno dovolili postaviti. Nekaj metrov betona, par airlockov, nekaj deset centimetrov debela pleksi kupola, potrdila tistih, ki imajo potrdila, da so sposobni izmeriti, da je tvoja zaščita pred kontaminiranjem okolja zadostna - pa imaš gradbeno!

Jure ni res! Ne zavajaj!

in jaz, tepec, sploh nimam avtomobila...

V neki drugi temi imaš družinskega yarisa z minimalno porabo, voziš strogo po predpisih in bentiš čez nevzgojene šoferje, ki da naj vrnejo izpite...A ti le ne gre tako dobro in si ga morda prodal?

predvsem dovolj prostrano, da lahko človek v miru fotografira, ne da bi ga pri tem kdorkoli motil

A v teh zatohlih alpskih dolinah se ti pa na vsakem koraku blondinke ovijajo okrog nog??

Prav patološko je že vse skupaj, boš moral do zdravnika.

jype ::

lufthammer> Je prebral vse v šolskem učbeniku.

STM še vedno obvladam u nulo, pa tudi računalnike sem že švercal čez severno mejo, tko da ne ti men o socializmu trabunjat.

lufthammer> Jure ni res! Ne zavajaj!

Seveda je res. Praktično vsaka gradnja pri nas mora zadostiti predpisom, ti pa nikjer ne določajo ničesar o tem, kakšno mora biti pohištvo, ali kakšne barve morajo biti stene, ali kako mora biti opremljen kemijski laboratorij v kleti (razen če gre za tržno dejavnost, kjer postanejo relevantna pravila o varnosti pri delu in mora biti elaborat o vplivih na okolje bistveno obširnejši).

lufthammer> A ti le ne gre tako dobro in si ga morda prodal?

Nimam ga. Yaris je družinski avto in ga ima družina. Lastnik je stara mama, ki je tudi primarni uporabnik. Včasih ga peljem jaz, ker so otroci še premajhni, da bi ga sami vozili. Službo imava oba z ženo preblizu, da bi se nama splačalo vozit do nje, tako da bi bil lasten avto popolnoma nesmiselna investicija, za izlete ob koncu tedna se pa tudi ta super obnese.

lufthammer> A v teh zatohlih alpskih dolinah se ti pa na vsakem koraku blondinke ovijajo okrog nog??

Ne, na vsaki fotki se vidi chemtraile! Kaj je s tabo, a si ti tut samo do Bleda pršu, da ne razumeš v čem je point fotografiranja eksotičnih krajev? Odlično fotko iz Pakistana lahko prodaš za 100-500 evrov, odlično fotko s Kredarice pa za 20.

Thomas ::

Aha, potem včasih vseeno voziš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Jasno.

Thomas ::

Tega nismo vedeli. Živeli smo z občutkom, da avta ti ne maraš nikakor.

Vsak dan se človk kej nauči.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Tega nismo vedeli. Živeli smo z občutkom, da avta ti ne maraš nikakor.

Čudaki. Jaz samo vem, da če optimiziram uporabo avtomobila, profitirajo vsi (vključno z mano!), seveda pa to drži zgolj v primeru, da namen lastništva avtomobila ni tradicionalen - pozicioniranje v ustrezen socialni razred.

Tudi vegetarijansko prehrano uživam zgolj zato ker je cenejša in bolj zdrava - nikakor pa to ne pomeni, da občasno ne jem mesa ali mlečnih izdelkov.

Thomas> Vsak dan se človk kej nauči.

Ko bi se vsaj!

Thomas ::

Tudi vegetarijansko prehrano uživam ... nikakor pa to ne pomeni, da občasno ne jem mesa ali mlečnih izdelkov.


Počasi bomo zvedeli vse.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Počasi bomo zvedeli vse.

Saj že veste vse, ker nikoli nisem ničesar relevantnega za debato skrival.

Takoj ko snamete ideološko tančico z glave, vam bo vse postalo tudi popolnoma jasno.

Double_J ::

Saj že veste vse, ker nikoli nisem ničesar relevantnega za debato skrival.


Povej še, da uporabljaš uporabniško ime Okapi.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Povej še, da uporabljaš uporabniško ime Okapi.

Hmm, tega ste me že enkrat obtožili, ane? Nope, različni osebi sva. Okapi osebno pozna Balandeque-ja, jaz pa nobenega od njiju.

Okapi ::

Tudi Matthai ve, kdo sem, pa Veliki Kit (če ne, pa naj ženo vpraša;-), Djordjevič in še kdo.

O.

Double_J ::

Hja podobno nesramna znata bit... ajde naj slo-tech pogleda, če vama je ratalo postat kdaj z manj kot 10sekundnim razmikom. Pol bi verjel.;)

P.S. Pa zdej ste pisal samo kdo Okapija pozna. Kdo pa pozna jypa?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

jype ::

Hm. Sam bi želel, da se to ne razve, ker sem eden tistih revežev, ki se ukvarja z zasebnostjo na internetu (in sem torej paranoičen po službeni dolžnosti). Podobno kot Matthai, ampak na malce bolj tehnološki način. Moja znanja družbenih ved so žal nezadostna, da bi jih lahko uporabno apliciral na tem področju.

Lahko zdaj nadaljujemo z ugotavljanjem, kaj je kapitalizem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Demokratični socializem (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Problemi človeštva
1989244924 (196299) Mr.B
»

Apple, Google, Intel in Adobe sedaj ponujajo 415-milijonsko odškodnino

Oddelek: Novice / Tožbe
4911679 (9625) leiito
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213541 (9302) jype
»

Karl Marx je imel prav (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
73185800 (76362) LordTado
»

Capitalism: A Love Story [2009] by Michael Moore (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10213713 (12221) donfilipo

Več podobnih tem