Forum » Zvok in slika » Xtreamer - IPTV predvajanje
Xtreamer - IPTV predvajanje
laguna ::
misek, mislim da ni toliko problem v nezanimanju glede iptv-ja, saj je vsaj za mene xepg fantastična stvar, problem pri pri rekorderju je po mojem, da moraš vseeno vse naredit na računalniku in ni tisto kot pri videorekordeju pritisnit tipko za snemanje in snema, ali pa da vse nastaviš na xtreamerju. Mogoče, no vsaj z moje strani, je to razlog, da ni večjega zanimanja. Če smo že na računalniku, oddaje kar posnamemo na računalniku npr. z VLC, ...
Tako če bi šel razvoj v smeri "vse na enem mestu" ali pa vsaj neka osnovna funkcija snemanja na samem xtreamerju s pritiskom na par gumbkov, bi bila ta zadeva zelo uporabna, pa tudi po mojem bi se zanimanje precej povečalo za ta recorder.
Ne glede na vse se ti zahvaljujem za tvoje prispevke tako na tem forumu kot na uradnem forumu, saj si eden redkih, ki se zavzemaš za razvoj in novosti na xtreamerju.
Kar tako naprej. LP
Tako če bi šel razvoj v smeri "vse na enem mestu" ali pa vsaj neka osnovna funkcija snemanja na samem xtreamerju s pritiskom na par gumbkov, bi bila ta zadeva zelo uporabna, pa tudi po mojem bi se zanimanje precej povečalo za ta recorder.
Ne glede na vse se ti zahvaljujem za tvoje prispevke tako na tem forumu kot na uradnem forumu, saj si eden redkih, ki se zavzemaš za razvoj in novosti na xtreamerju.
Kar tako naprej. LP
lagunaaaa
novitibo ::
+1000000000000000000 za IPTVREC na X
...mogoče pa ne bo potrebno, ker T2 pripravlja TIMESHIFT in z njim boljši RECORDER v prihodnjih dneh (testerji so več kot navdušeni nad njim)
...mogoče pa ne bo potrebno, ker T2 pripravlja TIMESHIFT in z njim boljši RECORDER v prihodnjih dneh (testerji so več kot navdušeni nad njim)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: novitibo ()
misek ::
laguna, kar sem mislil glede nezanimanja xepg-ja je bilo to, da ni bilo (skoraj) nobenega feedbacka. Zakaj bi zapravljal dragoceni čas za nekaj, kar sploh ne vem ali kdo uporablja. Prvi ali drugi dan, potem pa se je končalo. Zato me je zadeva minila.
Ideja je bila dodati na osnovi tv sporeda še snemalnik, kjer bi z ogledom posameznega kanala samo s pritiskom na tipko dodal v snemalni seznam posamezno oddajo. Z opisom vsebine, slikico, ... Podobno kot xtr-kartinatv projekt.
Kot rečeno - dvomim da se ponovno lotim.
Ideja je bila dodati na osnovi tv sporeda še snemalnik, kjer bi z ogledom posameznega kanala samo s pritiskom na tipko dodal v snemalni seznam posamezno oddajo. Z opisom vsebine, slikico, ... Podobno kot xtr-kartinatv projekt.
Kot rečeno - dvomim da se ponovno lotim.
laguna ::
Misek, kot sem že napisal, jaz xepg kar precej uporabljam, sedaj mi ni več potrebno brskati po drugih sporedih (imam iptv tustelekom), glede tvoje odločitve pa se tudi strinjam, saj vložiti dragocen čas v nek projekt, ki bi ga mogoče uporabljalo nas par uporabnikov extreamerja pa res ni za pričakovat. Upam samo, da bo vsaj ta xepg deloval še naprej in da bo dodan v novi xlive za slovenijo. Dsapac na uradnem forumu piše, da izdeluje novi xlive, prosil je tudi za nove playliste za ostale iptv televizije, za tus iptv sem našel playlisto z februarja 2010 (sem mu dal povezavo), pa te vprašam, ali mogoče imaš ti kakšno novejšo, in če jo imaš, če bi bil tako dober in bi jo poslal dsapac-u.
Še enkrat hvala za tvoj dosedanji in upam da tudi nadaljnji prispevek na razvoju xtreamerja in uporabnih zadev, pa tudi če ne bomo imeli iptvrecorderja. Pa tudi meni si dal par idej in spisanih skript za moje potrebe.
Še enkrat hvala in LP
Še enkrat hvala za tvoj dosedanji in upam da tudi nadaljnji prispevek na razvoju xtreamerja in uporabnih zadev, pa tudi če ne bomo imeli iptvrecorderja. Pa tudi meni si dal par idej in spisanih skript za moje potrebe.
Še enkrat hvala in LP
lagunaaaa
gzii ::
Pripravil sem si 20giga prenosni disk za iptv recorder, ki bo manj bugast. Torej ne bo nič iz tega?
Zanimajo me predvsem dokumentarci, zato rabim cel stream.
Tako dobim iz streama dvb podnapise, ki se jih da zripati v navadni srt/sub/txt/....
Na žalost iptv recorder za windows nima te opcije.
Ne da pa se mi za vsak kanal vedno znova nastavljati vlc.
Zanimajo me predvsem dokumentarci, zato rabim cel stream.
Tako dobim iz streama dvb podnapise, ki se jih da zripati v navadni srt/sub/txt/....
Na žalost iptv recorder za windows nima te opcije.
Ne da pa se mi za vsak kanal vedno znova nastavljati vlc.
GrMar ::
@gzii
Seveda se da. Preberi si moj članek - Snemanje IPTV v TS format:
http://www.podnapisi.net/sl/pclanki/cla...
@gzii
Meni se tole ne obnese probano s 3 programi + virtualdub preko directshow driverja...
Pa vse tri linke imaš mrtve
Zaženite program DVDSupDecodeGUI:
Žal nisem našel poveazave do programa, tako da sem naložil na nekaj različnih strani:
http://www.sendspace.com/file/wgthhl
http://www.mediafire.com/?yz2monz2zyg
http://ul.to/t17u57
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gzii ()
GrMar ::
@gzii
Jaz ne najdem nobenega mrtvega linka. Očitno nisi opazil, da sem napisal vodič samo za snemanje v TS format. Za ripanje podnapisov ga je napisal theGrimm.
Ker te napake še nisem zasledil (pa sem zripal že kakšnih 500 serij in filmov) ti na žalost ne morem pomagati. Pri vodiču ni nikjer omenjen VirtualDub, kaj delaš z njim? Na kakšen način si prej ripal podnapise?
Jaz ne najdem nobenega mrtvega linka. Očitno nisi opazil, da sem napisal vodič samo za snemanje v TS format. Za ripanje podnapisov ga je napisal theGrimm.
Ker te napake še nisem zasledil (pa sem zripal že kakšnih 500 serij in filmov) ti na žalost ne morem pomagati. Pri vodiču ni nikjer omenjen VirtualDub, kaj delaš z njim? Na kakšen način si prej ripal podnapise?
Z virtual dubom lahko počneš kar te je volja, tudi preripaš v mpeg4 in "zalepljenimi" podnapisi.
Napise lahko ripaš celo v ocr načinu. Mislim, celo da je ta filter naredil slovenec, saj so za primer dani slo-podnapisi.
Napise lahko ripaš celo v ocr načinu. Mislim, celo da je ta filter naredil slovenec, saj so za primer dani slo-podnapisi.
urkomurko ::
A je pri Amis IPTV potrebno obvezno nastaviti tudi MAC naslov?
Ph2 X4 965/Mugen 2/M4A78T-E/OCZ DDR3 1333/Sapphire 4870 1Gb Vapor-x
Tarzan ::
Pa za T-2 si ne pozabit obnovit playliste, so precej premetaval programe in so nekateri programi ostali prazni.
Hm...nekaj mi manjka, pa ne vem kaj. Imam XT brez Wlan-a.
1. Vpišem MAC od STB-ja v S99wlan_eth_activate.
2. Zaženem fakeshell2.php vse zgleda OK.
Stopping ushare ...
$Shutting down UPnP services:
Killing udpxy script and udpxy ...
Making backup files ...
copying to /sbin/www/ushare_orig
copying to /sbin/www/ushare.conf_orig
Copying program files to /sbin/www/ ...
ushare
udpxy
Copying udpxy and wlan_eth startup script to /etc/init.d/ ...
Making folder /var/run/ used for udpxy ...
Calling script for updating ushare config ...
Updating ushare config ...
Setting USHARE_IPTV_LIST path in ushare.conf ...
USHARE_IPTV_LIST=/sbin/www/Amis.m3u,/sbin/www/Siol-mpeg2.m3u,/sbin/www/Siol-mpeg4.m3u,/sbin/www/local_pc.m3u
Copying playlist files to /sbin/www/ ...
Amis.m3u
Siol-mpeg2.m3u
Siol-mpeg4.m3u
local_pc.m3u
Restarting ushare ...
$Shutting down UPnP services: $Starting UPnP services:
All done ...
Starting udpxy script ...
All done. You have to restart Xtreamer to take effect of wlan_eth script ...
3. Restartam XT in ne vidim Amisove play liste...le Siolovi dve in local_pc.m3u. Ima kdo idejo, kje sem ga polomil?
LP
1. Vpišem MAC od STB-ja v S99wlan_eth_activate.
2. Zaženem fakeshell2.php vse zgleda OK.
Stopping ushare ...
$Shutting down UPnP services:
Killing udpxy script and udpxy ...
Making backup files ...
copying to /sbin/www/ushare_orig
copying to /sbin/www/ushare.conf_orig
Copying program files to /sbin/www/ ...
ushare
udpxy
Copying udpxy and wlan_eth startup script to /etc/init.d/ ...
Making folder /var/run/ used for udpxy ...
Calling script for updating ushare config ...
Updating ushare config ...
Setting USHARE_IPTV_LIST path in ushare.conf ...
USHARE_IPTV_LIST=/sbin/www/Amis.m3u,/sbin/www/Siol-mpeg2.m3u,/sbin/www/Siol-mpeg4.m3u,/sbin/www/local_pc.m3u
Copying playlist files to /sbin/www/ ...
Amis.m3u
Siol-mpeg2.m3u
Siol-mpeg4.m3u
local_pc.m3u
Restarting ushare ...
$Shutting down UPnP services: $Starting UPnP services:
All done ...
Starting udpxy script ...
All done. You have to restart Xtreamer to take effect of wlan_eth script ...
3. Restartam XT in ne vidim Amisove play liste...le Siolovi dve in local_pc.m3u. Ima kdo idejo, kje sem ga polomil?
LP
mazi20 ::
Oj
Imam težavo sem uporabnik siola, pred kratkim sem nabavil xtreamer-ja, z ip tv se zabavam že 5 dni in nevem kaj sem nardil narobe delam po miškotovih navodilih (Xtreamer_iptv_0.4.2 vido preko kabla internetni dostop preko wlan-a) Problem pa je v tem ko grem v UpNp vidim vse programe dela pa mi samo tv1000 in še to mi ga ponavadi vrže ven.
Imam težavo sem uporabnik siola, pred kratkim sem nabavil xtreamer-ja, z ip tv se zabavam že 5 dni in nevem kaj sem nardil narobe delam po miškotovih navodilih (Xtreamer_iptv_0.4.2 vido preko kabla internetni dostop preko wlan-a) Problem pa je v tem ko grem v UpNp vidim vse programe dela pa mi samo tv1000 in še to mi ga ponavadi vrže ven.
astras ::
@urkomurko si kaj spreminjal m3u datoteko?
@mazi20 si updejtal siolovo listo programov?
@mazi20 si updejtal siolovo listo programov?
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
mazi20 ::
astras
mislim da sem updajto zadno listo imam.(če še je kakšna nova bi prosil za link.
Hvala,
mislim da sem updajto zadno listo imam.(če še je kakšna nova bi prosil za link.
Hvala,
@astras - Nič nisem spreminjal m3u datoteke. Potegnil sem jo z http://sites.google.com/site/multicastt...
dsapac ::
andrej24 ::
Zivjo
Mene pa zanima ce dela iptv preko siola ?
Ker sem si nalozu vse po navodilih in mi ne dela:
Mene pa zanima ce dela iptv preko siola ?
Ker sem si nalozu vse po navodilih in mi ne dela:
birtija ::
pozdravljeni,
imam eno težavo, ki jo kljub prebiranju forumov ne znam rešit:
-imam t2 optiko 10/10 in IPTV
-imam router, ki mi omogoča multicast po kablu (Liksys E3000 z original fw)z odprtimi porti 1234,5000,5500
-na PC preko VLC brez problema gledam IPTV po žični mreži in hkrati uporabljam internet
-v XT nimam diska, zato sem vse izvedel z USB ključkom v FAT32
-na XT (fw 2.5.4) sem poskusil instalirati miškovo skripto "Xtreamer_iptv_0.4.2", ki se ni instalirala in z njo nisem v meniju UPnP videl nič.
-nato sem na T2 forumu pobral skripto "Xtreamer_iptv_0.4.2_t2_full", ki se mi je na XT instalirala in sem z njo v meniju UPnP videl mapo "EXTREAMER_IPTV:1"
-v mapi "EXTREAMER_IPTV:1" je lepo vidna playlista oz. seznam programov, le na koncu vrstice posameznega programa je bilo vedno 0B.
-po kliku na program, bodisi z Enter ali Pavza/Predvajaj ni bilo nobenega učinka, razen zgoraj prečrtane nule.
Na XT nimam omogočenega WIFIja, ker sem dosedaj vedno uporabljal le ožičeno mrežo.
Playlista za T2TV je v obliki
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - POP TV
udp://@239.1.1.9:5000
playlista za T2(radio in TV) je v obliki
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - RTV SLO 1
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.115:5000
#EXTINF:0,2 - RTV SLO 2
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.116:5000
Playlista za T2radio je v obliki
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - Radio Slovenija 1
udp://@239.1.2.1:5000
#EXTINF:0,2 - Val 202
udp://@239.1.2.2:5000
Kaj mi svetujete?
imam eno težavo, ki jo kljub prebiranju forumov ne znam rešit:
-imam t2 optiko 10/10 in IPTV
-imam router, ki mi omogoča multicast po kablu (Liksys E3000 z original fw)z odprtimi porti 1234,5000,5500
-na PC preko VLC brez problema gledam IPTV po žični mreži in hkrati uporabljam internet
-v XT nimam diska, zato sem vse izvedel z USB ključkom v FAT32
-na XT (fw 2.5.4) sem poskusil instalirati miškovo skripto "Xtreamer_iptv_0.4.2", ki se ni instalirala in z njo nisem v meniju UPnP videl nič.
-nato sem na T2 forumu pobral skripto "Xtreamer_iptv_0.4.2_t2_full", ki se mi je na XT instalirala in sem z njo v meniju UPnP videl mapo "EXTREAMER_IPTV:1"
-v mapi "EXTREAMER_IPTV:1" je lepo vidna playlista oz. seznam programov, le na koncu vrstice posameznega programa je bilo vedno 0B.
-po kliku na program, bodisi z Enter ali Pavza/Predvajaj ni bilo nobenega učinka, razen zgoraj prečrtane nule.
Na XT nimam omogočenega WIFIja, ker sem dosedaj vedno uporabljal le ožičeno mrežo.
Playlista za T2TV je v obliki
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - POP TV
udp://@239.1.1.9:5000
playlista za T2(radio in TV) je v obliki
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - RTV SLO 1
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.115:5000
#EXTINF:0,2 - RTV SLO 2
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.116:5000
Playlista za T2radio je v obliki
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - Radio Slovenija 1
udp://@239.1.2.1:5000
#EXTINF:0,2 - Val 202
udp://@239.1.2.2:5000
Kaj mi svetujete?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: birtija ()
ok, sem ugotovil, da ni vsak USB vhod na XT dober. Mora biti USB1! Sedaj skripta "Xtreamer_iptv_0.4.2" dela!
L.p.
L.p.
smo veseli, da smo ti pomagali
Ravno zdaj preverjam, zakaj mi kocka glas. Slika je, glas pa je ali je ali pa ga ni. Če pa je, je na nekaterih kanalih kockast (beri prekinjajoč). Ker imam po hiši razvejajano mrežo, so lahko tudi kje slabi kontakti. Bom naredil en kabel in ga direktno povezal (15m). Javim rezultat.
Na VLC lahko izbiram zvok, na XT pa tega nisem zasledil. Sem spet kaj spregledal?
dsapac ::
@vsi uporabniki: novi xLive 1.3
http://forum.xtreamer.net/topic/18778-n...
-Live TV (( na novo dodano Live TV 2 ( vcasih pade server ) in Internet TV ))
-Vreme ( dodan podkast od RTV in od uporabnika @laguna )
-RSS novice (odstranjeni nedelujoci linki in graficna preobrazba )
-Ogg radio (( predelana koda od uporabnika @exe ( testiram pa od ebode ampak mi noce delovati upam da bo kaj @misek pregledal ))
-graficni del IPTV ( ikone v izdelavi )
lp, dsapac
http://forum.xtreamer.net/topic/18778-n...
-Live TV (( na novo dodano Live TV 2 ( vcasih pade server ) in Internet TV ))
-Vreme ( dodan podkast od RTV in od uporabnika @laguna )
-RSS novice (odstranjeni nedelujoci linki in graficna preobrazba )
-Ogg radio (( predelana koda od uporabnika @exe ( testiram pa od ebode ampak mi noce delovati upam da bo kaj @misek pregledal ))
-graficni del IPTV ( ikone v izdelavi )
lp, dsapac
svejk ::
the best....mene pa sam tole zanima...delam preko wireles
AP točke WAP54G...pa se T2 TV kocka...se da to kaj urediti?
AP točke WAP54G...pa se T2 TV kocka...se da to kaj urediti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: svejk ()
telexdell ::
sem poizkusil pa ravno tako kocka ;)
Na forumu je bilo že večkrat povedano, da IPTV preko običajnega routerja ne deluje popolnoma OK (do tega sem prišel tudi sam po nekaj dnevih prevajanja iz ruske cirilice). So neki entuziasti poskušali nekaj, ko pa bi bilo potrebno narediti kakšen vodič je pa vse potihnilo. Ostane ti prenos IPTV preko kabla ali nabavo namenskih WiFi prenosnikov ( npr. Ruckus ipd.)
PS- če pa boš kje odkril, kako preko DD-WRT (ali česa drugega) to narediti, da bo delalo po pričakovanju pa nikar ne bodi sramežljiv in to deli z nami.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Na forumu je bilo že večkrat povedano, da IPTV preko običajnega routerja ne deluje popolnoma OK (do tega sem prišel tudi sam po nekaj dnevih prevajanja iz ruske cirilice). So neki entuziasti poskušali nekaj, ko pa bi bilo potrebno narediti kakšen vodič je pa vse potihnilo. Ostane ti prenos IPTV preko kabla ali nabavo namenskih WiFi prenosnikov ( npr. Ruckus ipd.)
PS- če pa boš kje odkril, kako preko DD-WRT (ali česa drugega) to narediti, da bo delalo po pričakovanju pa nikar ne bodi sramežljiv in to deli z nami.
thanks....če mi uspe sporočim ;)
Zakaj se men po istalaciji scripte v upnp ne pokaže nic? A moram nujno meti wlan usbkartico?
kaj pa uporaba tega: http://www.mimovrste.com/artikel/247003...
plattfuss ::
Kako to? IPTV skripta 0.4.2 mi, ko na novo prižgem xTreamer, sama po sebi ne dela, razen če predhodno zaženem IPTV preko xLive-a.In vsakič ko XT ugasnem, moram najprej IPTV iz xLive-a, šele nato mi 0.4.2 skripta med UPnP zalaufa.
Any idea?
Any idea?
A mi lahko kdo razlozis kako namestim xlive 1.3 na svoj xtreamer ker se ze 4 dni matram pa mi ne uspe? Nalozim po navodilih in pritisnem na xtreaming se mi pokaze levo samo en kvadrat naprej pa ne gre?
charli888 ::
Ali na novem ixtreamerju delajo scripte in playlista za T2, ali moram kupit navaden xtreamer.
lp
lp
Pa imaš mogoče tudi T2 z ixtreamerjem, ker bom po nkupu potreboval verjetno še kakšno pomoč.
lp
lp
gobarska ::
Uspešno sem instaliral ip tv skripto vendar prek UPnP vidim samo nekatere programe.
Prosim naj mi kdo po kmečko razloži kako zamenjati m3u play listo, da bi lahko gledal vse programe prek
UPnP-ja.
imam pa siol.
Prosim naj mi kdo po kmečko razloži kako zamenjati m3u play listo, da bi lahko gledal vse programe prek
UPnP-ja.
imam pa siol.
UPnP in kaj še, nabavil sem Xtreamerja, sedaj pa potrebujem pomoč, da zaženem T2.
Imam VDSL, pa Asus router....
Prebiram forume, potegnil sem scripto Xtreamer_iptv_0.4.2 in sedaj kako naprej ali gre preko routerja....
Mogoče pa si bo kdo vzel malo časa in mi podal enostavna navodil (za telebane)
lp
Imam VDSL, pa Asus router....
Prebiram forume, potegnil sem scripto Xtreamer_iptv_0.4.2 in sedaj kako naprej ali gre preko routerja....
Mogoče pa si bo kdo vzel malo časa in mi podal enostavna navodil (za telebane)
lp
uvz123 ::
Zadevo najprej vzpostavi na PC računalniku. Ko ti bo IPTV delala na PCju preko routerja (recimo s programom VLC), potem ni več ovir in bo delala tudi na XTju. Tukaj ni nobene posebne filozofije. Samo sledi navodilom, ki so priloženi skripti.
astras ::
1. downloadas skripto
2. mapo iptv_install naloziz na usb kljucek
3. usb kljucek vtaknes v xtreamer
4. preko weba (explorer, firefox, opera, pac brskljalnik) dostopis na xtreamer (ip od xtreamerja ti pise v desnem kotu)
5. gres v zavihek ALL
6. poisces usb kljucek (sda1..) in na njem datoteko fakeshell2.php ter zazenes
7. odpre se ti novo okno kjer imas prvo opcijo install all iptv al nekaj takega, kliknes, pocakas da ti ne rece da rebootaj xtreamer
8. ugasnes xtreamer
9. odstranis usb kljucek
10. vklopis xtreamer, gres v UPNP, odpres in voila...
it doesn't get any easyer then that... ;)
lp
2. mapo iptv_install naloziz na usb kljucek
3. usb kljucek vtaknes v xtreamer
4. preko weba (explorer, firefox, opera, pac brskljalnik) dostopis na xtreamer (ip od xtreamerja ti pise v desnem kotu)
5. gres v zavihek ALL
6. poisces usb kljucek (sda1..) in na njem datoteko fakeshell2.php ter zazenes
7. odpre se ti novo okno kjer imas prvo opcijo install all iptv al nekaj takega, kliknes, pocakas da ti ne rece da rebootaj xtreamer
8. ugasnes xtreamer
9. odstranis usb kljucek
10. vklopis xtreamer, gres v UPNP, odpres in voila...
it doesn't get any easyer then that... ;)
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4 … 102 103 104 105 )Oddelek: Zvok in slika | 756106 (31798) | bbobst |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10337 (3756) | bimmer-mb |
» | SiOLTV updated listaOddelek: Omrežja in internet | 15260 (5823) | Veron |
» | Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 106715 (23082) | jurre |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127219 (51419) | Looooooka |