» »

Prometna nesreča - pravno vprašanje

Prometna nesreča - pravno vprašanje

solatko ::

BigWhale - nekateri za ta manever uporabljamo ogledala, kamionarjem, zaprtim furgonom, pa tako ne pomaga, če se obrne nazaj. To zgleda pri vas še niste jemal.

BlackHole ::

Koyotee je tud uporabljal ogledala.
LP Marko

solatko ::

Ko kakšno oviro vidiš v ogledalu, je treba ustavt.

imagodei ::

Which is exactly what he did...
- Hoc est qui sumus -

Invictus ::

Lahko bi se zraven še umaknil s ceste ... Če je že videl da cesta ne bo prosta. Zgleda je kar izzival nesrečo ...

Če bi ženska vanj priletela 50+ km/h, zdajle najbrž ne bi imel časa tukaj pametovat kako je ona kriva. Saj je čisto malo obtolčen.

LP I.

koyotee ::

Itak ja, čisto malo, tko se odzunaj vid...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

solatko ::

koyotee - bodi vesel, si saj za prekršek prišparal, če bi se jaz zaletel vate, bi klical policijo, nalašč, da bi imel še ta strošek, pa tudi kupončka od mene ne bi dobil.

koyotee ::

ja ja, lahko si zdaj pameten, sej če bi mi una prej rekla, kot sem ji dal kuponček, da ni gledala na cesto, bi tudi jaz klical policijo. Praviš o nekih 40letnih vozniških izkušnjah, obnašaš pa se kok kak 15 letnik...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

imagodei ::

solatko,

v tem primeru bi tvegal, da tudi ti dobiš kazen, sploh če bi tista priča potrdila, da si imel dovolj časa za zaviranje. Kar se pa kupončka tiče - daj si že dopovedat, da kupončki nimajo nobene veze več.
- Hoc est qui sumus -

Azrael ::

>Koyotee, saj pa ni tko fejst razbit. Tole si še dobro odnesel.

?!!

Prava fešta je pod odbijačem in tudi v prtljažniku.in tudi iz slike se vidi, da je zadnji konec lepo zamaknjen.

Avto je kar hudo razbit in vprašanje je, kako bodo tole zrihtali, da bo dobro To ni sprednji blatnik, kjer je menjava precejšnjega dela pleha enostavna.
Nekoč je bil Slo-tech.

bibip ::

@Azrael
Ni veliko. Avto res ne bo več nikoli tak, kot je bil. Če ni nič zavirala, je to zelo malo.
Branik je plastika. Tega se da porihtat. Na zadnji strani se dajo ojačitve, na sprednji pa se ga pokita po razpoki, če je potrebno in špricne.
Zadnji blatnik je bolj problem, ker je res zamaknjen in udarjen na dokaj nedostopnem mestu. Ampak tudi to se da vse naštelat. Dober klepar bo to opravil brez pretirane muke.
Zamik ni velik. To se da vse rešit. Ne bo pa tako, kot je bilo. To pa sigurno. Za povprečnega opazovalca bo neopazno.

solatko>> ...bi klical policijo, nalašč, da bi imel še ta strošek...
Kaj pa je smisel tega? V dani situaciji sta se onadva zmenila kot sta se.
To, kar pa ti pišeš, je pa že prav nagravžno svinsko.

AngelOfDeath ::

Tole pa ni bilo pri kakšni večji hitrosti povzročeno. Vprašanje koliko ga je premaknilo. Popravit se pa da, ampak več nebo kot novo. 2k€ za tole se mi zdi pa zelo velika cifra. No moral bi videti več slik :)
edit: Slovnica

SkyNet ::


To, da sem stal pri miru dovolj časa, da bi tut crknjen konj obvozu pa lahko potrdi druga priča.:)


solatnik, vzdrži se nepotrebnih komentarjev. Bila je dovolj daleč stran, da bi se trku lahko izognila.


Glede na to, da je po tvojih besedah bila dovolj zadaj, bi lahko tudi ti premaknil roko na menjalnik, prestavil v prvo in se umaknil s ceste.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

koyotee ::

Kaj pa če bi bil tam pešec recimo. Pogledal bi levo in videl da gre avto. Seveda le tega ne bi nonstop opazoval in nebi se dobro končalo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

solatko ::

bibip - Zato da se model nauči na tako nepreglednem delu ceste vozit na glavno cesto naprej in ne vzvratno, na dvorišču ima po sliki zadosti prostora za avto obrnt, vendar se frajerju ne da.
koyotee - Jaz se morda proti takim komentarjem in izkrivljanjem krivde obnašam kot 15 letnik, ti pa na žalost voziš tako. Ženska te je zadela morda z 10-15km/h, kaj bi bilo, če bi tudi ona kršila predpise in pripeljala 70, 80? Se vsaj zavedaš, da je bil manever napačen ali še vedno misliš, da bi ona morala preprečit nesrečo, pa če prav je peljala pravilno in kot kaže precej pod omejitvijo, če tvoja priča pravi, da ni nič bremzala?
imagodei - Na žalost sem v življenju prevečkrat videl hude pizdarije, zaradi takih nespametnih dejanj, zato nisem preveč toleranten. Ko boš na cesti izgubil kakšnega kolega (zaradi drugega voznika), ko boš oral njivo, ker te na motorju, en cepec, ki ne ve zakaj so ogledala, zrine s ceste, ko boš na lastne oči videl pijančka, ko je nekoga ubil na cesti, potem boš tudi ti spremenil taktiko, zagovarjanja prekrškov. Lahko zaradi mene voziš v rdečo, čez dvojno črto, v prepovedano smer, samo da nikogar ne oviraš in ogrožaš. Sovražim objestnost in baš me briga, tako je in to tudi slučajno ne bom spremenu.

koyotee ::

Ženska te je zadela morda z 10-15km/h


klanjam se ti za to izjavo, res.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

BigWhale ::

No, jaz sem se z 20km/h zaletel v betonski zid, pa je avto se vedno vozen. :) Mau ga je blo treba poselotejpat. Se plasticni prozorni pokrov luci se ni razbil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Utk ::

Itak. Do 10 na uro ne sme bit niti praskice, od tam naprej je pa odvisno od avta in kako prožno plastiko ima. Dokler ne prideš do pleha, ni panike.

bibip ::

solatko>>Zato da se model nauči na tako nepreglednem delu ceste vozit na glavno cesto naprej in ne vzvratno, na dvorišču ima po sliki zadosti prostora za avto obrnt, vendar se frajerju ne da.

Ne vem kako je s tisto rampo. Na samem dovozu ne zgleda ravno veliko prostora. koyotee, a si šel rikverc čez rampo? A se ti res ni dalo obrnit?

Solatko, najbrž si tudi sam voznik. Takšne stvari se pa dogajajo. Ne moreš pa potem kar obsojat za 100% nekaj, kar še udeleženca nista 100% prepričana kako je bilo. No, malo razumevanja. Če si imel ti kakšno slabo izkušnjo v prometu, je bila drugačna od te. Škoda je pa potem kar vse v isti koš metati in trditi kdo je krivec.

Ejsi_Disi ::

ČE se mu pa ne da dopovedat, da obstajajo ulice ali dovozi na katerih ne moreš obrnit in moraš potem 'rikverc' na cesto.
Rock n' roll ain't noise pollution!

koyotee ::

eh pusti solatnika, on bi se že sam iz principa zabil.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Utk ::

Ja in, potem moraš it ven pa postavit trikotnik :)

koyotee ::

in ko bi postavljal trikotnik bi me zgazila :O
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

AndrejS ::

:DMel si pa srečo, da ni vozila kakšnega tovornjako, potem bi ti alfiko lepo povozila

imagodei ::

Dejte se lepo obnašat, hvala. Brezvezne enovrstičnice niso dobrodošle.
- Hoc est qui sumus -

šernk ::

@solatko: recimo da šlepar ko obrača in nima nobenega primernega mesta da bi obrnil in obrača na glavni cesti s pomočjo stranske, tako da na glavno cesto zapelje rikverc iz stranske. ti trdiš da imam jaz vso pravico se ob tem zabiti v njega in bo on 100% krivec?

prelepo se mi zdi da bi bilo res, ker čene bi bila to zastonj zamenjava odbijačev
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

solatko ::

Ejsi_Disi - Če bi bil za kej voznik, bi vedel, da v tak uvoz zapelješ vzvratno iz glavne ceste - sem že v prejšnjih postih napisal, kako so mene to naučil v avto šoli.
šernk - večina voznikov šleperjev, gre iz glavne ceste vzvratno, če že ne zaradi drugega, zato da lažje razloži tovor. Če pa že mora peljat vzvratno na glavno cesto, je pa na vsaki strani nekdo, ki ustavi promet, potem šele gre kamion na cesto. Če ne naredi tako je v prekršku, s tem da je za njega kazen precej višja.
koyotee - tako kot ti iz principa kršiš predpise in potem vališ krivdo na cel svet.
bibip - ko boš imel ti toliko km za seboj, boš ob takem obnašanju, kot je na naših cestah, predvsem pa v naših glavah, videl še marsi kaj hujšega, kot sem jaz, pa tudi mišlenje se ti bo z vsako tako zadevo, korenito spreminjalo.

bibip ::

Solatko, jaz tebe ne poznam. Saj sem samo rekel, da ni dobro prehitro sodit.
Kilometrov imam pa dovolj za sabo, da sem že preveč videl, pa me še vedno kaj preseneti.

Pyr0Beast ::

Hehe, lepo, vzvratno čez nasprotni pas na cesti ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

solatko ::

Pyr0Beast - Zakaj ne bi komplicirali, če lahko, nisi še nikoli slišal, da lahko zapelješ mimo, na primernem mestu obrneš in pripelješ s prave strani. Kakšne vse izgovore bi ljudje našli, samo da lahko nekomu dokažejo, da včasih moraš kršit predpise, zaradi mene, če je varno, da ne ogrožaš nikogar, se lahko cel dan vozi v rdečo, potem pa ko pride do nesreče, krivit tiste, ki vozijo prav.

AngelOfDeath ::

Če nakoncu vse pogledaš, vidiš da bi bilo precej ceneje, če bi vzel lopato in spucal tisti kup snega. :)
edit: Slovnica

Ejsi_Disi ::

Ammm, solatko, si kdaj pomislil, da je treba iz desnega pasu zaviti na levo v neko zakotno ulico. A sedaj naj rikverc manevriram še čez nasprotni vozni pas, zato da bom potem lahko normalno odpeljal iz ulice.
Daj si že enkrat dopovedat, da imaš raznorazne situacije in da ne gre vse zmeraj po teoriji. KEr tista s trikotnikom je res bosa.
Rock n' roll ain't noise pollution!

solatko ::

Ejsi_Disi - Če to delaš v kakšni zakotni ulici, ki je ne uporablja skoraj nihče, to gre, ne moreš pa tega početi na prometni cesti, kjer pa je skoraj na vsakih 200m prostor, da se lahko z avtom obrneš, brez nevarnosti za druge in lepo pripelješ tako, da greš v ozek uvoz pač vzvratno z glavne ceste.

koyotee ::

Če to delaš v kakšni zakotni ulici, ki je ne uporablja skoraj nihče, to gre,

to gre lih tok kot v mojmu primeru!vseeno v prekršku
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

solatko ::

Ja, samo da tam se lahko morda še zgovoriš, da ni druge možnosti, na tako odprti cesti, kot v tvojem primeru in pri toliko prostora, da bi lahko kombi komot obrnu ne pa eno alfo, pa takega izgovora ni, oziroma je brez veze.

koyotee ::

Pa kaj maš ti dvojna merila al kaj? En cajt me napadaš in obsojaš, drugič pa spet iščeš ene varjante, da pa mogoče lahko vseeno kršiš predpise, če drugače ne gre.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

solatko ::

Niso to dvojna merila, so lahko situacije, kjer ne gre (arhitekturne ovire....) drugače, če je to cesta, kjer razen sosedov ne vozi praktično noben, je to še vedno prekršek in v primeru karambola, krivda prekrškarja, samo možnost, da do nesreče pride je precej manjša. Ti pa imaš (sodeč po sliki) zadosti prostora, da ti prekrškov ni potrebno delat, imaš boljši pregled kot tisti, ki vozi po glavni cesti (ogledalo), tako, da izgovorov nimaš.

Senitel ::

Pa kaj maš ti dvojna merila al kaj? En cajt me napadaš in obsojaš, drugič pa spet iščeš ene varjante, da pa mogoče lahko vseeno kršiš predpise, če drugače ne gre.

Imaš križišča/dovoze, ki so eksplicitno označeni, da greš na prednostno cesto (stop znak, križišče s prednostno cesto,...) in imaš miljardo "križišč", kjer na dovozih iz razno raznih dvorišč/njiv/gozdov kjer ni eksplicitno označeno, da boš zapeljal na prednostno cesto, ampak ti zdrava pamet pravi da gre za križišče s prednostno cesto.
ZVCP ti ne prepoveduje, da zapelješ vzvratno v križišče ali na cesto... Prepoveduje ti, da zapelješ vzvratno na PREDNOSTNO cesto. Torej tam, kjer bi že pri normalni vožnji naprej moral čakat vozila z leve.

imagodei ::

Čisto praktično, zakon prepoveduje vzvratno vožnjo iz stranske na prednostno cesto zato, da sta država in upravljalec ceste krita. Tako kot so označene ceste, kjer je možnost srečati divjad, ali pa tako, kot imajo urejene zimske službe, ki jim zakoni in pravilniki dovoljujejo, da je na cesti tudi več kot 10 cm snega. Če na označenem delu cestišča nagaziš srno, ali če zaradi nesplužene ceste zapelješ v jarek, si sam kriv, ne pa upravljalec ceste. In načeloma, če izsiliš nekoga pri vzvratni vožnji na prednostno cesto, si kriv ti.

V praksi pa pri primeru vzvratne vožnje na prednostno cesto ni vedno čisto tako: imaš stranske ceste, kjer je preglednost odlična in vidiš več 100m v vsako smer. Mislim, da bi težko našel tako bebastega policista, ki bi te zaradi takšnega prekrška šel oglobiti (sploh zato, ker je bolj fino stati na delu cestišča, kjer je omejitev 60 km/h in že 10 let ni bilo hujše prometne nesreče, ter kasirati od voznikov, ki pripeljejo 70). Če je preglednost cestišlča zadostna in z vzvratno vožnjo ne izsiliš pozornega voznika, ki bi pripeljal po omejitvi, potem pač vzvratna vožnja sama ne more in ne sme biti vzrok nesreče. Za svoj prekršek voznik še vedno dobi kazen, vendar odgovornost za povzročitev nesreče ne sme biti na njem; enako kot če bi mu crknil avto in bi 5-10 sekund nazaj avto parkiral ob robu cestišča, pa še ne bi imel časa postaviti trikotnika.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Ravno v zadnjih dneh sta se mi pripetili dve situaciji, kjer bi bila dejanska krivda za morebitno nesrečo gotovo na moji strani (pa bi se s primernim izgovorom in dobrim odvetnikom verjetno lahko izmazal - ampak dajmo govoriti o moralni odgovornosti, prav?)

Prva situacija se je zgodila v bližini avtobusne postaje. Vozil sem po omejitvah, raje kak km/h manj, vendar sem ob tem brskal po CD-jih. Iz leve strani je na preglednem delu ceste brez označenega prehoda za pešce prečkal cesto gospod, ki je bil očitno zelo zainteresiran za nekaj na njegovi levi strani. Cesto je prečkal, brez da bi pogledal desno, v smer od koder sem vozil in do mojega voznega pasu glave ni niti obrnil k meni. Glede na to, da sem vse to opazil, sem očitno bil dovolj pozoren in sem pravočasno zmanjšal hitrost, brez kakršnega koli "žlajfanja". Gospod je obrnil glavo, ko sem bil od njega oddaljen kake 3 m in sem se še komaj premikal. Moje zadoščenje je bilo, da se je tako ustrašil, da ga je skoraj vrglo po cesti. Zadeva zaključena, pešec živ.

Druga situacija je bila, ko sem se peljal po prednostni cesti nekoliko nad omejitvijo (55-60 km/h) in je iz desne stranske ceste predme ležerno zapeljal voznik, ki bi me po vseh zakonih fizike moral videti - jasno sem videl, da je pogledal v mojo stran. Med tem, ko sem se mu približeval, sem se vmes oziral na zadnje sedeže, kjer sem imel nekaj za opravit s trening torbo. Kljub temu je bila moja pozornost primarno usmerjena k prometu. K sreči imam toliko izkušenj, da sem njegovo namero "začutil na vodi" ter nogo prestavil na zavoro. Tako sem lahko zaviral dovolj zgodaj, da se je bebec brez karambola vključil predme.

Morala teh dveh zgodbic je ta, da je dogajanje okoli sebe treba pač opazovat - med vožnjo ni bolj pomembne zadeve, kot gledat na cesto. V praksi seveda pogledaš tudi k radiu, na zadnje sedeže ipd., ampak če pozorno opazuješ cesto, imaš v 95% časa 2 rezervni sekundi časa, ki jih lahko porabiš tudi za nastavitev postaje na radiu. Če pa pač gledaš 3m pred sebe v registrsko tablico pred sabo vozečega avtomobila, ali pa opazuješ lepoto slovenske krajine, potem pa pač tega luksuza nimaš.

EDIT: Odpravljen zajeb v besedilu
EDIT2: Je bilo še slabše - končno odpravljeno
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

poweroff ::

Hja, še ena moja zgodbica.

Vključil sem se na avtocesto in potem skušal zapeljati na prehitevalni pas. Imel sem nekje okrog 120 km/h. Kljub temu da sem pogledal v obe ogledali sem spregledal nekoga, ki je za mano peljal po prehitevalnem pasu.

Na srečo je tip zabremzal in se vsedel na hupo, jaz pa sem še pravi čas uspel zapeljati na svoj vozni pas. Če bi bile okoliščine malenkost drugačne morda danes tega ne bi pisal, ali pa bi pisal iz zapora.

P. S. Če bi bil jaz na tipovem mestu bi gotovo na ves glas bentil kakšni kreteni se vozijo po cestah... :D

Pa navadno vedno vozim po omejitvah, gledam v ogledala in sem pozoren na promet.
sudo poweroff

AngelOfDeath ::

Hja, še ena moja zgodbica.

Vključil sem se na avtocesto in potem skušal zapeljati na prehitevalni pas. Imel sem nekje okrog 120 km/h. Kljub temu da sem pogledal v obe ogledali sem spregledal nekoga, ki je za mano peljal po prehitevalnem pasu.

Na srečo je tip zabremzal in se vsedel na hupo, jaz pa sem še pravi čas uspel zapeljati na svoj vozni pas. Če bi bile okoliščine malenkost drugačne morda danes tega ne bi pisal, ali pa bi pisal iz zapora.

P. S. Če bi bil jaz na tipovem mestu bi gotovo na ves glas bentil kakšni kreteni se vozijo po cestah... :D

Pa navadno vedno vozim po omejitvah, gledam v ogledala in sem pozoren na promet.



Kar direktno iz pospeševalnega na prehitevalnega a ne. Tak se ne vozi.

Da nebo samo offtopic še moji zgodbici izpred par dni:

Iz stranske ceste se na prednostno zapelje traktor z plugom, na srečo sem videl voznika kako gleda na drugo stran in sploh ne ve kje se vozi; (iz mojega pogleda je prišel je iz desne stranske ceste in šel na levo stransko cesto) In sem se ustavil 30cm od njega. On me seveda sploh ni videl ker je nonstop gledal desno. Če bi jaz šel naravnost se mu več nebi mogel izogniti ker bi se vozil po omejitvi. Tako pa sem vozil z 30km/h ker sem hotel zaviti na levo stransko cesto.

In danes spet podobna. Vozim se po prednostni in zavijam levo, v tem trenutku prileti ena gospa iz desne mi vzame prednost in oddrvi po meni nasprotnem pasu. Zgleda da njej stop znaki nič ne pomenijo. Spet sem testiral bremze , tokrat sem se izognil za cca 10cm.

Nauk zgodbe ?
V obeh primerih nebi bil kriv. Pa vendar bi verjetno pristal v bolnici, in bil onesposobljen za kakšno leto, dve. Pa to sta dogodka, ki sta se mi pripetila v zadnjih 4 dneh. Računaj koliko takšnih stvari pride na mesec. Žal mi vedno ne uspe preprečiti nesreče...
edit: Slovnica

poweroff ::

Kar direktno iz pospeševalnega na prehitevalnega a ne. Tak se ne vozi.

No ni bilo čisto direktno, sem se vozil kakšne 200-300 m po navadnem pasu.

Pa potem še nekaj časa samo po navadnem pasu, ja... 8-)
sudo poweroff

Invictus ::

En predlog za vse vas nakladače (mislim da je šlo malo predaleč vse skupaj).

Zakaj se ne dobite na mestu nesreče in pogledate, kaj se da in kaj ne. Mogoče bi bilo potem bolj jasno in bi debata lahko potekala brez nepotrebnega filozofiranja.

LP I.

koyotee ::

eh, pol bi blo konc debate :P
js čakam uglavnem, da se zavarovalnice spravdajo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

imagodei ::

Invictus,

tvojega predloga žal ne moremo sprejet. Bistvo forumov je debata. Večina debate se itak spremeni v nakladanje. Dejmo zapret vse forume na netu, da te osrečimo...

Drugače se strinjam, da je veliko povedanega en BS. Bistvo vsega je to, da je povsem možno, da koyotee kljub prekršku ni krivec za prometno nesrečo. Če vsi sprejmemo to dejstvo, potem res ni več treba klobasat, ne enim, ne drugim. Dokler se pa zabavamo že samo s tem, a je nekdo avtomatično kriv, ker je rikverc zapeljal na cesto, čeprav je bilo to prejšnji teden, je pa debata že v osnovi zgolj zgrešeno filozofiranje.
- Hoc est qui sumus -

koyotee ::

danes, 27dni po prijavi škode na zavarovalnici, sem dobil pošto, da moram posredovat izjave prič. to se bo še vleklo...

edit: e->i
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

SodVina ::

Mogoce pa na zavarovalnici tudi berejo slo-tech :8)

koyotee ::

Ja in kaj ma to veze?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

slowie ::

Hej, Koyotee, nisem sicer prebral vseh odgovorov, ampak mislim, da v tem primeru uprabljaš čisto napačno logiko.
Kdor vozi po glavni cesti, ima PREDNOST. Kar enostavno pomeni, da morajo vsi ostali, ki pridejo s STRANSKIH ulic, PAZITI na to, kaj se dogaja na GLAVNI ulici! TI in tvoj ata NISTA pazila, čeprav sta bila na STRANSKI ulici in NISTA imela prednosti! Tu se zadeva pri tej nesreči KONČA, razumeš? Kriv si, in KONEC.

Tista teta, ki se je ozirala za otrokom, kvečjemu lahko dobi kazen, ker ni upoštevala pravil varne vožnje, kot lahko tudi ti poleg dosojene krivde dobiš kazen za nepravilno vzvratno vožnjo.

Pišuka, če se že zdaj, ko si šel vzvratno v glavno ulico, kregaš, ali si kriv ali ne, kaj bi šele bilo, če bi zapeljal v glavno ulico normalno, in ne vzvratno in povzročil nesrečo?!? Potem bi šele bila kriva tista teta, a ne? Daj malo razmišljaj, no, in poskusi za spremembo sprejeti odgovornost tudi na svoja pleča... Najlažje je narediti kozlarijo, potem pa iskati izgovore in na vsak način najti drugega krivca. To tako ali tako v današnjem času počne 80% ljudi, kar me res razp.... jezi!!!

Jaz na tvojem mestu bi bil srečen, da je z otrokom vse v redu.......
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11320655 (14270) krepki
»

Prometna nesreča v parkirni hiši BTC city park (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24147589 (39751) win64
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
52190651 (81419) St235
»

Prometna nesreča - kdo je kriv? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6914699 (12856) prox
»

Prometna nesreča - argumentiranje sodnega izvedenca prometne stroke

Oddelek: Na cesti
367913 (6754) Go-ahead

Več podobnih tem