» »

MP3 FM oddajnik za avtoradio

MP3 FM oddajnik za avtoradio

PacificBlue ::

Je že kdo imel izkušnje z takšno napravo? Kakšna je kvaliteta zvoka? Ker raje ne bi dal originalnega avtoradia ven iz avta.

Lp

solatko ::

Če boš kupil res kvalitetnega, bo v redu, imel pa boš med vožnjo probleme s frekvencami, sploh v tujini, ker je FM področje full zasedeno.
Poglej, če obstojajo taki, ki avtomatsko iščejo proste frekvence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

djordjevic ::

Jaz imam neko čungalunga varianto za 20 evrov in zadeva igra zadovoljivo - pod pogojem, da imaš odvito anteno. Imata pa dva prijatelja precej dražji varianti teh adapterjev in obema zadeva sploh ne dela. Torej, previdno. Za 89-99 evrov se dobi recimo že xcarlink, adapter za ipode, mp3-playerje in spominske kartice. Vredno preizkusiti kaj takega.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

residual ::

Jaz ga uporabljam že kake pol leta, ima prostonastavljive frekvence kar je obvezno (tisti z pet prednastavljenimi so brezveze) če hočeš na radio lovit tvoj MP3 namesto postaj. Tudi ko se voziš iz kraja v kraj je potrebno spreminjat oddajno frekvenco MP3 in najt ustrezno luknjo v frekvenčnem pasu, da je OK.

JAz imam takega z USB in RDS podporo kar je kul, saj ti izpisuje komade na radiu, za boljši doseg pa sem nalotal na vezješe anteno in izboljšal sprejem na radio. Oddajna moč mojega FMa po je samo 75 nW zato vleče samo par metrov okoli avta.

Danes dobiš take na SD kartice, ali celo blue tooth, kjer ga lahko uporabljaš celo za brezžično pogovarjanje preko GSMa, smo je milim da 90€..

KAr se tiče kvalitete zvoka sem zadovoljen (nekateri cenejši porežejo preveč frekvenc in je zvok pridušen). Problem pa je z listanjem glasbe, saj na imam enem USB ključu 2 GB toliko glasbe da je previjanje komadov tečno in dolgoročno delo. Pomaga če se glasbo sortira po folderjih (albumih) pa se potem skače med folderji.

Imam pa DNT MUSICFLY PRO FM-TRANSMITTER za 30€ v konradu.

Tero ::

Sicer je to malo offtopic ampak mi nikoli ni jasno zakaj ni bolj enostavno kupit nov avtoradio? Ti so že zelo poceni in praktično vsi podpirajo mp3.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Cveto ::

Ker v praktično nobenem novejšem avtu ni več mogoče zamenjati avtoradia.

Trupl0 ::

@Cveto

?? kako, da ni možno zamenjati? Pač daš tisto plastiko čez pa je ( maks 20€ stroška )... Kvaliteten MP3 radio se pa dobi od 80€ dalje...
If you are going through Hell, keep going !

solatko ::

Veliko avtov ima radio kombiniran z nekaterimi drugimi komandami.

residual ::

Z mojega vidika imam raje muzko na SD ali USB kot da jo snemam na neke Cdje in pol shufflam 6xCD enoto v avtu. (hitreje dopolnjujem komeade, nekaterih se naveličaš ali narediš sam nek mix kompilacijo, albumi enega izvajalca so nepraktični)

Avtomobili starejši od 5 let še imajo po defaultu (nekateri) stare avtoradie z kasetarji in brez CD-in vhoda (potreban uporaba vmesnika kasete in kabla do Mp3)

Tudi vsi novi nimajo USB, bloutooth podpore in CD brez MP3 podpore.

Gre pa za nekako geek stvar in odločitev... enim je zakon drugim nepotrebna.

sminx ::

pa tudi orginal avtoradio je veliko lepsi z armaturko kot pa tisti "vesoljski" radii

solatko ::

Jaz sem pred kratkim pri Kitajcu na tržnici LJ kupil enga NN za 7EUR in mi prav v redu dela. Ljubljana - Vrhnika 90,3, LJ - Zidani most ista frekvenca, brez motenj in soliden zvok, ni pa to visoko kvalitetna hi-fi reprodukcija. Špila na 4GB ključek ali SD, MMS kartice enake velikosti. Mp3 CD-je sem se naveličal poslušat, ker preveč preskakuje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7814410 (8709) Trupl0
»

Usb adapter za avto

Oddelek: Pomoč in nasveti
173468 (3275) GupeM
»

Rock in metal na slovenskih radijskih postajah...kje?

Oddelek: Loža
419423 (8416) šernk
»

Kje do 650MB CDjev?

Oddelek: Kaj kupiti
263198 (2657) zcetrt

Več podobnih tem