» »

Prometna nesreča v parkirni hiši BTC city park

Prometna nesreča v parkirni hiši BTC city park

«
1
2 3
...
5

Gen3tics ::

Pozdravljeni, iščem nasvete glede neljubega dogodka omenjenega v temi

Nekega decembrskega dne, sem v 2. nadstropju zgoraj omenjene parkirne hiše iskal parkirno mesto. Vozil sem po cesti-pasu ki pelje mimo vrst parkiranih vozil (parkirana vozila so bila na moji levi). Ko sem peljal mimo vrste 2x sem videl da se vozilo BMW oddaljuje od prostega parkirnega mesta, ki je bilo le nekaj metrov od mene (4. mesto z moje strani se mi zdi), ker se je vozilo oddaljilo že kake 6-7m sem zapeljal proti omenjenemu parkirnemu prostoru, voznica BMW-ja, ki pa je sedaj bila v levem prometnem pasu (za nasproti vozeča vozila) pa je prižgala vse 4 smernike in pričela z vzvratno vožnjo proti meni, ko sem videl da je že nevarno blizu sem se ustavil (čeprav sem že polovico avta imel v boksu), nakar je z levim zadnjim vogalom trčila v moja zadnja leva vrata/blatnik (ter me postisnila v tretje parkirano vozilo). (kot dodatek voznica je imela tudi parkirne senzorje/vzvratno vožnjo). Ker je bila voznica takoj izjemno nesramna ("boli me kurac kako boš ti to popravu js mam kasko") in se nismo mogli dogovoriti glede krivde, smo poklicali policijo. V roku nekaj minut se na kraju pojavi neodvisna priča, ki pravi da je vse videla in da sem jaz kriv, čez naslednjih nekaj minut pa tudi fant prej omenjene voznice.

Čez kakih 10-15 minut pride policija, stvar poslika, vzame izjave. Policist na koncu reče, da njemu to zgleda kot deljena krivda, češ da sem v izjavi lagal, da sem vozilo pred trkom ustavil in je fizično nemogoče da bi prišlo do takih poškodb na vozilih, če bi to bilo res. Kak dan pred novim letom, me pokliče dotični policist in me obvesti, da so ugotovili, da sem kriv jaz.

Skica nesreče
 Skica

Skica



Okoli 20. januarja dobim pošto od policije v kateri me pozivajo, da se izjasnim glede okoliščin nesreče. Saj sem po njihovo jaz zapeljal v voznico vozila BMW in sem odgovoren za nesrečo.

Izjasnil sem se po pošti z naslednjim tekstom :

Dne 5.12.2014 okoli 16.30, ure sem s svojim vozilom Renault Clio, pripeljal v parkirno hišo City Park na Šmartinski cesti 152 v Ljubljani. Ko sem zapeljal v vrsto parkirnih prostorov sem opazil os. avto znamke BMW, ki se je po dovozu pomikal proti izhodu in imel sem občutek, da zapušča parkirišče. S svojim vozilom sem nato počasi zapeljal v enega od prostih parkirnih prostorov. Medtem pa je voznica ustavila in pričela voziti vzvratno. Ko sem bil s svojim vozilom že s ¾ svojega vozila v boksu, je s svojim levim zadnjim delom trčila v moja zadnja leva vrata. Svojega vozila tudi po trku ni ustavila tako, da je moje vozilo odrinila še v vozilo parkirano v naslednjem boksu. Da je temu tako, ni težko ugotoviti že po poškodbah na vozilih.

V vašem dopisu navajate tudi, da ste postopek zoper mene začeli na podlagi zbranih obvestil in na podlagi izjave neodvisne priče. V trenutku trčenja na kraju ni bilo nikogar, po več telefonskih klicih pa se je na kraju pojavil fant dekleta, ki je bila v nesreči udeležena in nekdo, ki je videl kako je do nesreče prišlo.


Trdim, da sam nisem storil nikakršnega prekrška in je za nesrečo v celoti kriva voznica. Ona se namreč ni prepričala, ali lahko brez nevarnosti za druge udeležence zapelje vzvratno. Ker je ravnala tako kot je, bi do nesreče prišlo tudi v primeru, da bi jaz, ki sem vozil po svojem pasu nadaljeval z vožnjo naravnost /ne z zavijanjem v parkirni boks/ saj kljub parkirnim senzorjem sploh ni zaznala vozila za seboj.


pred dvemi dnevi sem dobil plačilni nalog za 120eur in mnenje policista se ni spremenilo, še vedno vztraja, da sem jaz ... z zadnjimi levimi vrati... zapeljal v voznico osebnega vozila BMW.

pojasnilo na plačilnem nalogu
 Plačilni nalog

Plačilni nalog

cekr ::

Po pisanem sklepam, da si bil malo nestrpen in si hotel na hitro parkirat.
Voznica pa tega ni predvidela in na hitro brez pogleda nazaj zapeljala vate.

Če je bilo tako, je kriva ona.
Je pa del tudi tvoje krivde, ker nisi malo počakal. V smislu, da nebi počilo, če bi malo počakal. Kar pa ne opravičuje njene napake.
Takšne reči se dogajajo dnevno. Je pa seveda čisto odvisno, kako je kakšen voznik aroganten in sprejme svojo krivdo. V tvojem primeru si naletel na eno takšno, ki misli, da je samo ona in nihče drug.
Če bi bil na tvojem mestu, se ne bi pustil. Pojdi do konca. Te podpiram.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Lonsarg ::

Jah z stališča policija imajo dve priči proti tebi in eno pričo za tebe(ti), edini način, da se izogneš plačilu bi bilo vložitev tožbe+odvetnik+izvedenec za poškodbe na avtomobilu = gore stroškov in dokazati, da se tista oseba, ki se je pojavila pozna z fantom tega dekleta. Če nimaš denarja in živcev za tako maščevanje se pač sprijazni z 120€...

Master_X ::

Plačaj, pa pozabi. Sicer pa deljenje krivde je tako menda pomembno samo za zavarovalnico a ne? Tak plačilni nalog, kot si ga dobil ti, bi morala dobiti tudi voznica, za popolnoma enako stvar. Ker toliko kot si se moral ti prepričat, kaj ustvarja na cesti, bi se morala tudi ona. Me zanima kakšna bi bila situacija, če bi zadela/povozila pešca. Verjetno bi jih pet pričalo, da se je pešec z visoko hitrostjo iznenada pojavil in se zaletel v avtomobil :)

Gen3tics ::

No ja, pač največji problem kot ponavadi je denar, vozim 96' cliota 1.2, ki je ceu sesut in mu je predvčerajšnjem še počil izpušni sistem kaka 2 centimetra po katalizatorju in me bo v vsakem primeru (denarno) hudo bolel neljubi dogodek, ker ob kazni se zaradi krivde na moj račun oz. v tem primeru zavarovalno polico popravljata nov BMW 320d in 3. parkirano vozilo Peugeot 308 in sploh nočem vedet koliko me bo prišlo zavarovanje maja če me je lansko leto z vsemi popusti + PR 12 (-10%) + prek interneta prišlo skoraj 300 eur. Me pa krivica boli ravno tako, če ne še huje kot žep... za razliko od voznice bmw-ja ki jo boli samo "kurac"

cekr ::

Verjetno se ji to ni zgodilo prvič, če je bila povsem hladna.
Že občutek, da si se pribil, ni fajn.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Malajlo ::

Pa če te v rikverc zadane pa obenem še porine v parkirano vozilo, so policaji ugotovili, da si ti kriv?!? Odvetnika, pa do konca. Pa ne pozabi, da si ji še trobil, pa je imela očitno muziko preveč na glas. Sicer bi park senzorje slišala.

dj_uro ::

Ne palamudite kar v tri dni... Kakšnega odvetnika, če mu je še 120EUR veliko... a odvetnik je pa zastonj?
Sprijazni se, požri in drugič ne rini v box, če nisi 10000% prepričan, da tisti zraven ne bo zapeljal rikverc... Ne mislit, da podpiram baburo (po vsej verjetnosti BLOND) in policaje... Tam bi moral štalo narest, ne tu zdaj...

Nažalost je zakon tako spisan, da prani močnejše/bogatejše.. prej ko se boš sprijaznil, da nas stiskajo iz zgoraj in spodaj, prej ti bo lažje... (npr. se ti en mulc z zjebano petko naleti v rit... mu nimajo od nikoder za vzet.. NA KONCU boš plačal ti; se ti en plejbojčk zaleti v rit.. ima polno denarja in časa za odvetnike..naj.ebal boš že spet ti...)
vw-klub.si

TESKAn ::

Glede na skico je voznica parkirala, ti si jo pa izsilil. Tvoj obcutek, da zapusca parkirisce je bil pa ocitno napacen.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

gregor_m ::

Zgleda, da bo potrebno kupiti onboard kamero, tako kot jih ima cel kup Rusov.

solatko ::

Parkirišče v BTC je opremljeno s kamerami, poizkušaj dobit posnetek dogodka.
Če je imela voznica vklopljene vse štiri smerokaze, si kriv ti, sicer pa te je ona lahko spregledala, ker si bil v njenem mrtvem kotu. Zakaj nisi uporabil hupe, preden je počilo?
Neodvisna priča je prišla na klic fanta, ko mu je dekle povedalo za sranje. Tudi ti lahko pripelješ kakšno pričo, ki bo lagala zate.
Posnetek dogodka iz varnostne kamere, bi razjasnil dogajanje. Se splača pozanimat pri varnostni službi BTC-ja.
Delo krepa človeka

win64 ::

Ja glede teh prič, najbrž bi se dalo ugotoviti, da so bile priče v kje drugje v času nesreče, pa pade celotna njena obramba.
Preiskovali pa tega najbrž ne bodo, lahko pa poizkusiš. Si policiste opozoril, da "prič" v času incidenta ni bilo?

jype ::

gregor_m> Zgleda, da bo potrebno kupiti onboard kamero, tako kot jih ima cel kup Rusov.

Tako k rikverc snema!

win64 ::

jype je izjavil:

gregor_m> Zgleda, da bo potrebno kupiti onboard kamero, tako kot jih ima cel kup Rusov.

Tako k rikverc snema!

Tako kot ima apple. :)

Tilen ::

TESKAn je izjavil:

Glede na skico je voznica parkirala, ti si jo pa izsilil. Tvoj obcutek, da zapusca parkirisce je bil pa ocitno napacen.


Tudi sam sem enakega mnenja. Voznica je pravilno vzvratno z vsemi štirimi smerniki parkirala v BOX, OP ji je pa odvzel prednost. Sploh ni pomembno, če ima parkirne senzorje ali ne. Lahko bi dobil tudi kazen za premajhno varnostno razdaljo. V vsakem primeru bi bil pa v prekršku ob izvozu iz tega parkirnega mesta, ker vzvratno na "prednostni pas" sploh ni dovoljeno zapeljati.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

St235 ::

V bistvu je voznica BMW vzvratno parkirala, ti pa si se po domače povedano hotel ušunjat v boks in je pri tem butnila vate.
.V roku nekaj minut se na kraju pojavi neodvisna priča, ki pravi da je vse videla in da sem jaz kriv, čez naslednjih nekaj minut pa tudi fant prej omenjene voznice.

Kako vezo ima tukaj njen fant? Sploh ker lahko potem beremo o nekem nabinaju da naj bi klical to neodvisno pričo?

Kaj konkretno pa je priča sploh videla? Tebe kako si poskusil ukrast parkirno mesto?

Imaš na voljo vse sodne poti, da lahko dokažeš svoj prav. Ampak iz opisanega je dejansko na tvoji strani krivda, ker si se hotel zrinit v boks, čeprav je ženska že parkirala na tisto mesto. Ravno tako ti policija upravičeno očita, da si zavajal ko si trdil, da se nisi premikal glede na to, da si bil šele na 3/4 v boksu.

Mare2 ::

Dva avtomobila na istem mestu, istočasno ne moreta biti. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Master_X ::

St235 je izjavil:

V bistvu je voznica BMW vzvratno parkirala, ti pa si se po domače povedano hotel ušunjat v boks in je pri tem butnila vate.
.V roku nekaj minut se na kraju pojavi neodvisna priča, ki pravi da je vse videla in da sem jaz kriv, čez naslednjih nekaj minut pa tudi fant prej omenjene voznice.

Kako vezo ima tukaj njen fant? Sploh ker lahko potem beremo o nekem nabinaju da naj bi klical to neodvisno pričo?

Kaj konkretno pa je priča sploh videla? Tebe kako si poskusil ukrast parkirno mesto?

Imaš na voljo vse sodne poti, da lahko dokažeš svoj prav. Ampak iz opisanega je dejansko na tvoji strani krivda, ker si se hotel zrinit v boks, čeprav je ženska že parkirala na tisto mesto. Ravno tako ti policija upravičeno očita, da si zavajal ko si trdil, da se nisi premikal glede na to, da si bil šele na 3/4 v boksu.

Jaz sem sicer svoje mnenje že povedal... In po moje sta kriva oba. A kaj ko vzvratno parkiraš ne rabiš gledat nič okol sebe? Če povoziš pešca za sabo, jebat ga? Plus tega eni izvajajo take manevre pri parkiranju, da ne moreš bit čist prepričan kaj sploh delajo. Že to da se postavi dovolj vstran, da lahko nekdo brez problema zavije v parkirni prostor je malo tako-tako. OP bi seveda lahko počakal, se prepričal da oni BMW ne parkira, ampak pač ni - je dobil kazen za to. Ampak krivda je tudi na strani voznice drugega avtomobila.

ZaphodBB ::

Že to da se postavi dovolj vstran, da lahko nekdo brez problema zavije v parkirni prostor je malo tako-tako. OP bi seveda lahko počakal, se prepričal da oni BMW ne parkira, ampak pač ni - je dobil kazen za to. Ampak krivda je tudi na strani voznice drugega avtomobila.

Torej se po tvojem ne sme parkirati vzvratno?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Master_X ::

ZaphodBB je izjavil:

Že to da se postavi dovolj vstran, da lahko nekdo brez problema zavije v parkirni prostor je malo tako-tako. OP bi seveda lahko počakal, se prepričal da oni BMW ne parkira, ampak pač ni - je dobil kazen za to. Ampak krivda je tudi na strani voznice drugega avtomobila.

Torej se po tvojem ne sme parkirati vzvratno?

Em se lahko ja, ko se prepričaš, da za tabo ni avtomobila.

SimplyMiha ::

Najprej pravi, da je bil že na pol parkirnega mesta, potem pa pravi, da je bil na 3/4... Vsakič je zgodba drugačna. Poznamo mi take, mar ne?

shadeX ::

Kaj se rabiš prepričat če imaš senzorje na avtu :)

Mare2 ::

Jaz sem 1x hotel tako vzvratno parkirat (ni bilo v BTC) pa se mi je vrinila ena ženska. Sicer zelo podlo dejanje, ampak je nisem potem zanalašč zadel, temveč sem si našel drug parking. :)

Nekateri vozniki (voznice) so namreč zelo nekulturni. Mislijo, če so v tistem plehu, da so taglavni...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

diNero ::

shadeX je izjavil:

Kaj se rabiš prepričat če imaš senzorje na avtu :)


Senzorje? Kolikor vem ima BMW vedno prednost in ne rabiš gledat okoli sebe, sploh pa ljudje s kantami, ki se rinejo povsod, ker se ne sekirajo preveč za tist kos pleha.. ;)

m0LN4r ::

Vzvratna vožnja
Vzvratna vožnja je dovoljena le na kratki razdalji. Voznik vozi vzvratno po desni strani desnega smernega vozišča.
Med vzvratno vožnjo morajo biti na vozilu ves čas vklopljene varnostne utripalke (vsi smerniki).

Vzvratna vožnja ni dovoljena kadar bi voznik s tako vožnjo lahko ogrožal druge udeležence v cestnem prometu, zlasti pa:
na nepreglednem ali zoženem delu ceste,
ob zmanjšani vidljivosti,
v predorih,
na delih ceste, kjer je prepovedano ustavljanje,
na prehodih ceste čez železniško progo,
pri prehajanju z neprednostne na prednostno cesto.
Motorna vozila, na katerih je zaradi konstrukcije vozila vozniku omogočen pogled na dogajanje za vozilom le s pomočjo vzvratnih ogledal, morajo imeti na zadnji strani vozila poleg bele luči vgrajeno tudi napravo za dajanje zvočnega znaka, ki se vklopi z vklopom prestave za vzvratno vožnjo. Na starejših vozilih, ki nimajo priključka za vklop luči za vzvratno vožnjo, se ta naprava ne sme uporabljati.
---------------------------------------------------
Posnetek na youtube pa da vidimo, kako pa kaj.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

boogie_xlr ::

Če bi bil OP 100% parkiran v boksu, bi bila ona kriva 100%, pač % je jebeni.

Tilen ::

Master_X je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Že to da se postavi dovolj vstran, da lahko nekdo brez problema zavije v parkirni prostor je malo tako-tako. OP bi seveda lahko počakal, se prepričal da oni BMW ne parkira, ampak pač ni - je dobil kazen za to. Ampak krivda je tudi na strani voznice drugega avtomobila.

Torej se po tvojem ne sme parkirati vzvratno?

Em se lahko ja, ko se prepričaš, da za tabo ni avtomobila.


 MB - Lent

MB - Lent



Tule (na desni) je vzvratna vožnja na prednostno cesto prepovedana. Edina možnost za pravilno parkiranje v tem primeru je z vzvratno vožnjo v boks. Edina.

Iz parkirnega mesta ne smeš vzvratno na prednostno cesto. Iz prednostne pa lahko greš vzvratno v boks. Misliš, da nekateri za hec parkiramo vzvratno oz. ker nam je tako ljubše?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

St235 ::

Master_X je izjavil:

St235 je izjavil:

V bistvu je voznica BMW vzvratno parkirala, ti pa si se po domače povedano hotel ušunjat v boks in je pri tem butnila vate.
.V roku nekaj minut se na kraju pojavi neodvisna priča, ki pravi da je vse videla in da sem jaz kriv, čez naslednjih nekaj minut pa tudi fant prej omenjene voznice.

Kako vezo ima tukaj njen fant? Sploh ker lahko potem beremo o nekem nabinaju da naj bi klical to neodvisno pričo?

Kaj konkretno pa je priča sploh videla? Tebe kako si poskusil ukrast parkirno mesto?

Imaš na voljo vse sodne poti, da lahko dokažeš svoj prav. Ampak iz opisanega je dejansko na tvoji strani krivda, ker si se hotel zrinit v boks, čeprav je ženska že parkirala na tisto mesto. Ravno tako ti policija upravičeno očita, da si zavajal ko si trdil, da se nisi premikal glede na to, da si bil šele na 3/4 v boksu.

Jaz sem sicer svoje mnenje že povedal... In po moje sta kriva oba. A kaj ko vzvratno parkiraš ne rabiš gledat nič okol sebe? Če povoziš pešca za sabo, jebat ga? Plus tega eni izvajajo take manevre pri parkiranju, da ne moreš bit čist prepričan kaj sploh delajo. Že to da se postavi dovolj vstran, da lahko nekdo brez problema zavije v parkirni prostor je malo tako-tako. OP bi seveda lahko počakal, se prepričal da oni BMW ne parkira, ampak pač ni - je dobil kazen za to. Ampak krivda je tudi na strani voznice drugega avtomobila.


Mešaš hruške in jabolka. Kaj za vraga imajo pešci tukaj?

O temu čigava je krivda se da diskutirat. In ocena policije na podlagi prič in ogleda kraja nesreče je da, je krivda na OP. To, da je voznica parkirala vzvratno je ne naredi niti krive niti nedolžne same po sebi. OP pa nosi krivdo, ker je izsilil vozilo, ki je pravilno (štirje smerniki) parkiralo na parkirno mesto.

Malajlo ::

A ni tako, da v nekaterih hišah ne smeš rikverc parkirat?
Prosimo parkirajte vzratno/vnaprej

Olórin ::

Gen3tics je izjavil:

ker se je vozilo oddaljilo že kake 6-7m sem zapeljal proti omenjenemu parkirnemu prostoru, voznica BMW-ja, ki pa je sedaj bila v levem prometnem pasu (za nasproti vozeča vozila) pa je prižgala vse 4 smernike in pričela z vzvratno vožnjo proti meni,


izsilil si jo medtem ko je parkirala. krivda je tvoja. Če si videl da se je ustavila je edin logičen sklep ta, da želi parkirat. Parkirnega mesta ni zapuščala temveč je popravljala pozicijo vozila, da bi parkirala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

ZaphodBB ::

Malajlo je izjavil:

A ni tako, da v nekaterih hišah ne smeš rikverc parkirat?
Prosimo parkirajte vzratno/vnaprej

Je tako, tam parkiraš naprej. To se uporablja predvsem v primerih, ko je konstrukcija parkirnih mest taka, da ne moreš parkirat vzvratno brez da bi razbil avto.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Olórin ::

boogie_xlr je izjavil:

Če bi bil OP 100% parkiran v boksu, bi bila ona kriva 100%, pač % je jebeni.


v bistvu ne, gre še vedno za izsiljenje. Ona ima priče kako jo je on izsilil.

Master_X je izjavil:

Že to da se postavi dovolj vstran, da lahko nekdo brez problema zavije v parkirni prostor je malo tako-tako.


ne, ni. Da avto vzratno parkiraš, moraš zaustaviti nekaj metrov naprej, saj moraš upoštevati obračalni krog vozila. Izjemno redki so avti, ki imajo obračalni krog velik pol metra. Večinoma govorimo namreč o obračalnih krogih okoli 10 metrov.

Če je torej zapeljala kak meter ali dva naprej od parkirnega mesta, ji tega ne smemo zameriti.
Vsekakor pa moramo zameriti izsiljenje, ki ga je nesramno storil naš OP, zdaj pa še išče načine kako bi se izgovoril da tega ni storil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

St235 ::

Tukaj je potem dejansko bolj vprašljivo. Ker četudi te nekdo izsili nimaš pravice, da se v njega zaletiš. In je velika razlika ali trčiš v nekoga medtem kot te "izsiljuje" torej se oba še vedno premikata. Ali po tistem, ko je on že zaključil manever. (Po možnosti tudi že opravil pol shoppinga:))

Olórin ::

Ja, vem. Samo vedno moraš smatrati, da je z nekom lahko nekaj malce narobe. Te ne opazi, ker je imel hud prepir s partnerjem. Slab sestanek. Izgubo posla. Nekaj, kar mu za 1 sekundo odvzame pozornost.

ne moreš kar izsiliti in predvidevati da te bo itak videl in zavil proč.

Če bi delali z roboti bi pa lahko zahteval da vedno dela 100% ja.


ps.: seveda lahko smatraš tudi da je za drugim volanom nek prasec, ki se bo potem namerno zaletel vate....čisto iz principa. Kaj je bilo tu pač ne vemo. vemo pa da je OP 100% izsilil voznico BMWja.

ps2.: težko ocenimo časovni interval dogodka. Lahko da se je zgodilo v kaki sekundi. Ona je dala v vzratno, on je zapeljal v parkirni prostor. ona je speljala....bum.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

Tilen ::

ZaphodBB je izjavil:

Malajlo je izjavil:

A ni tako, da v nekaterih hišah ne smeš rikverc parkirat?
Prosimo parkirajte vzratno/vnaprej

Je tako, tam parkiraš naprej. To se uporablja predvsem v primerih, ko je konstrukcija parkirnih mest taka, da ne moreš parkirat vzvratno brez da bi razbil avto.


Kdo krije stroške v primeru, ko iz parkirnega mesta vzvratno na prednostno vozišče povzročiš prometno nesrečo. Garažna hiša?

Katera garažna hiša ima določilo, da se mora parkirati tako, da je vozilo z zadnjim delom obrnjeno proti vozišču?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Olórin ::

Če so parkirni prostori poševni, pot mimo parkirišča pa enosmerna, moraš parkirati tako da iz smeri vožnje zapelješ direktno v parkirno mesto. obvezno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

ZaphodBB ::


Katera garažna hiša ima določilo, da se mora parkirati tako, da je vozilo z zadnjim delom obrnjeno proti vozišču?

Mislim da garažna hiša na Konkgresnem Trgu, na določenih odsekih.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Tilen ::

Olórin je izjavil:

Če so parkirni prostori poševni, pot mimo parkirišča pa enosmerna, moraš parkirati tako da iz smeri vožnje zapelješ direktno v parkirno mesto. obvezno.



Se strinjam. Vendar, kdo je kriv, če vzvratno povzročim nesrečo? Na parkirišču vklopim vse štiri smernike in zapeljem ven, kdor se zaleti, nima zadostne varnostne razdalje, vozi prehitro, ni dovolj pozoren, ... ? Dvomim, da je na drugi strani ogledalo, ki bi vsakemu parkiranemu vozilu omogočalo, da se prepriča o prostem vozišču.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Olórin ::

Tilen je izjavil:

Olórin je izjavil:

Če so parkirni prostori poševni, pot mimo parkirišča pa enosmerna, moraš parkirati tako da iz smeri vožnje zapelješ direktno v parkirno mesto. obvezno.



Se strinjam. Vendar, kdo je kriv, če vzvratno povzročim nesrečo? Na parkirišču vklopim vse štiri smernike in zapeljem ven, kdor se zaleti, nima zadostne varnostne razdalje, vozi prehitro, ni dovolj pozoren, ... ? Dvomim, da je na drugi strani ogledalo, ki bi vsakemu omogočalo, da se prepriča o prostem vozišču.


Tisti, ki je izsilil. V splošnem ti ne morem odgovoriti, ni 100% pravila. Če si zapeljal ven z vsemi štirimi in tam stal 20 sekund, nato je on pripeljal in se zaletel je kriv on. Če si speljal in zapeljal direktno vanj, ki je točno tisto sekundo pripeljal mimo, si kriv ti.
Dokazat se vse da s sodnimi izvedenci, saj so sledi na cesti in karoseriji vozila ponavadi lepo vidne.

Tisto, ko ljudje govorijo o tem da če se nekdo zaleti v avto, ki je vzravnan s smerjo vožnje je avtomatično kriv zadnji, če pa je še malce postrani pa je kriv sprednji je bulšit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

Tilen ::

Hočem reči, da se mi zdi problematično priporočilo garažne hiše, ki (lahko) vodi v prekršek. Nič drugega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Olórin ::

Niti ni nujno prekršek. Če voziš po enosmerni pač ne boš obračal vozila in parkiral z ritjo v parkirni prostor.

Če govoriva o pravokotnem parkirnem prostoru...v tem priemru pa še niti nisem videl priporočila da se mora parkirati v točno določeni smeri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

Brane22 ::

A niso garažne hiše pokrite s kamerami ?

Prečekiraj kdo nadozruje te zadeve in zahtevaj video. Tebi osebno ga verjetno ne bodo dali, lahko pa zahtevaš kopijo na osnovi dogodka ( udeleženec v nezgodi itd). Pa IIRC mora biti zahteva uradna, (odvetnik).

Tilen ::

Če voziš po enosmerni pač ne boš obračal vozila in parkiral z ritjo v parkirni prostor.


Poglej mojo zgornjo sliko. A če bi bila enosmerna ulica, vozila ne bi bila v prekršku? Seveda bi bila. Vzvratno na prednostno vozišče ne smeš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

WarpedGone ::

A niso garažne hiše pokrite s kamerami ?

This. Sklepat in zanašat se na Rekla/kazala bulshit je tvegano. sploh na sodišču in uradnih postopkih.
Posnetku kamere oporekat je težko.
Zato tudi ni bolšga kot snemanje dogajanja 360o okrog avtomobila. Nonstop, z avtomatskim prepisovanjem in ohranjanjem zadnjih N minut na zahtevo.

Rusi že vejo kako se tem rečem streže.
Zbogom in hvala za vse ribe

Mare2 ::

Tilen je izjavil:

Hočem reči, da se mi zdi problematično priporočilo garažne hiše, ki (lahko) vodi v prekršek. Nič drugega.



To imajo zato, ker če greš rikverc, s svojim auspuhom zasvinjaš zid, ki je za tabo. Je pa treba pogledati tudi prometni znak, če je v skladu s predpisi. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

Olórin ::

TILEN. prosim preberi uradni list, preden pišeš v stilu baba rekla.
56. člen

(vključevanje v cestni promet)

(1) Voznik mora pri vključevanju v cestni promet ali v promet na prednostno cesto pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje, pri prečkanju prometnega pasu pa vozila, katerih smer vožnje seka:

1. kadar se vključuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna;

2. kadar se vključuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;

3. kadar se vključuje v promet na cesti s parkirnega prostora, s pločnika ali z druge površine, ki ni cesta.

(2) Z globo 180 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena.

(3) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

St235 ::

To imajo zato, ker če greš rikverc, s svojim auspuhom zasvinjaš zid, ki je za tabo.

Oziroma nabiješ izpuh na CO2 senzor.

Ne pozabit na dve stvari. Eno je to, da so navodila parkirnih hiš v nasprotju z obstoječo zakonodajo in drugo odvisno je od tipa garaže ali lahko sploh govorimo o prometni površini ali ne.

Tilen ::

Olórin je izjavil:

TILEN. prosim preberi uradni list, preden pišeš v stilu baba rekla.
56. člen

(vključevanje v cestni promet)

(1) Voznik mora pri vključevanju v cestni promet ali v promet na prednostno cesto pustiti mimo vsa vozila, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje, pri prečkanju prometnega pasu pa vozila, katerih smer vožnje seka:

1. kadar se vključuje v promet na prednostni cesti s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna;

2. kadar se vključuje z nekategorizirane ceste v promet na javni cesti;

3. kadar se vključuje v promet na cesti s parkirnega prostora, s pločnika ali z druge površine, ki ni cesta.

(2) Z globo 180 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena.

(3) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.


Seveda, to velja, če pelješ naprej, kar je tudi edino pravilno (na prednostno cesto iz parkirnega prostora).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

St235 ::

Kje piše da to velja samo naprej?

Pozabljajš, da vzvratno vključevanje s parkirnega mesta ni enako temu, da vzvratno ni dovoljeno zapeljat z neprednostne ceste na prednostno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

m0LN4r ::

Sicer pa ja, kje je bla varnostna razdalja tukaj?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj lahko parkiramo na parkirišču?

Oddelek: Na cesti
243485 (2198) Daliborg
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11320847 (14462) krepki
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
52191415 (82183) St235
»

Prometna nesreča - kdo je kriv? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6914819 (12976) prox
»

Prosimo parkirajte vzratno/vnaprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6221058 (18878) solatko

Več podobnih tem