Forum » Omrežja in internet » Mobitelov internet hitrejši v Visti kot v XP ? Je to mogoce?!
Mobitelov internet hitrejši v Visti kot v XP ? Je to mogoce?!
Cokolesnik ::
Za testiranje hitrosti povezave sem uporabil spletno aplikacijo na Arnesu: http://ndt.arnes.si/ .
Za dostop do interneta uporabljam Mobitelov USB modem, ki uporablja klasično dial-up povezavo (kot klicni modem).
Rezultati so neverjetni, saj ob nespremenjenih okoliščinah (jakost signala, čas preizkusa in strojno programske specifikacije računalnika) pokažejo povsem različne rezultate.
V Visti namreč modem doseže hitrost okoli 1 Mbit uploada in okoli 3,5 Mbit downloada.
V XPjih je rezultat vidno slabši - do okoli 256 kbit UL in okoli 1 Mbit DL.
Je nemara kriva tehnologija protokolov in drugih programskih komponent v XP-jih, nemara gonilnik modema?
Za dostop do interneta uporabljam Mobitelov USB modem, ki uporablja klasično dial-up povezavo (kot klicni modem).
Rezultati so neverjetni, saj ob nespremenjenih okoliščinah (jakost signala, čas preizkusa in strojno programske specifikacije računalnika) pokažejo povsem različne rezultate.
V Visti namreč modem doseže hitrost okoli 1 Mbit uploada in okoli 3,5 Mbit downloada.
V XPjih je rezultat vidno slabši - do okoli 256 kbit UL in okoli 1 Mbit DL.
Je nemara kriva tehnologija protokolov in drugih programskih komponent v XP-jih, nemara gonilnik modema?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
- spremenilo: Cokolesnik ()
Preizkus sem večkrat ponovil, rezultati so več ali manj podobni, vsekakor pa se hitrost v XP-jih niti pod razno ne približa tisti v Visti.
Pravzaprav me je v test prisilil občutek, ko je Outlook v XPjih vidno počasneje pošiljal sporočila s priponko kot isti Outlook v Visti.
Veliko mi daje misliti cel kup člankov po spletu, kjer z modifikacijo registra in vrednosti v TCP/IP protokolu uporabniki XPjev bojda "pospešijo" delovanje klicnih povezav.
Pravzaprav me je v test prisilil občutek, ko je Outlook v XPjih vidno počasneje pošiljal sporočila s priponko kot isti Outlook v Visti.
Veliko mi daje misliti cel kup člankov po spletu, kjer z modifikacijo registra in vrednosti v TCP/IP protokolu uporabniki XPjev bojda "pospešijo" delovanje klicnih povezav.
Zgodovina sprememb…
Novatel Wireless - Ovation MC930D.
Malce nenavadno, ampak gonilnik (namestitveni program pravzaprav) je enak tako za Visto kot XPje: http://www.novatelwireless.com/index.ph...
Pri rubriki za Vista gonilnik je sicer še ena datoteka, ki naj bi še dodatno izkoristila hitrost modema, a pri namestitvi na Vista SP1 uporabnik dobi opozorilo, da popravek ni potreben - verjetno so ga že implementirali v sklopu SP1.
Ampak kot pravkar vidim, tale popravek za visto oz. link na več podrobnih informacij v nadaljevanju, mi pravi, da je treba v XPjih te zadeve ročno modificirati (za popolno izrabo modema namreč) in sicer:
Note Windows XP does not support the TCP receive window auto tuning feature. Instead, a static value may be configured in the registry to try to improve throughout. For more information, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
314053 (http://support.microsoft.com/kb/314053/ ) TCP/IP and NBT configuration parameters for Windows XP
Verjetno bo uspelo, poročam... :)
Malce nenavadno, ampak gonilnik (namestitveni program pravzaprav) je enak tako za Visto kot XPje: http://www.novatelwireless.com/index.ph...
Pri rubriki za Vista gonilnik je sicer še ena datoteka, ki naj bi še dodatno izkoristila hitrost modema, a pri namestitvi na Vista SP1 uporabnik dobi opozorilo, da popravek ni potreben - verjetno so ga že implementirali v sklopu SP1.
Ampak kot pravkar vidim, tale popravek za visto oz. link na več podrobnih informacij v nadaljevanju, mi pravi, da je treba v XPjih te zadeve ročno modificirati (za popolno izrabo modema namreč) in sicer:
Note Windows XP does not support the TCP receive window auto tuning feature. Instead, a static value may be configured in the registry to try to improve throughout. For more information, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
314053 (http://support.microsoft.com/kb/314053/ ) TCP/IP and NBT configuration parameters for Windows XP
Verjetno bo uspelo, poročam... :)
Zgodovina sprememb…
tilenn ::
V XPjih je default MTU 1480, v Vista pa ima res auto tuning oziroma nastavljeno 1492.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilenn ()
flashridr ::
Evo jst mam tudi internet neomejeno pa laufam na XP-jih pa je povezava v redu.
Še izpisek iz arnesa
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 1.27Mb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 3.64Mb/s
Še izpisek iz arnesa
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 1.27Mb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 3.64Mb/s
krneki0001 ::
To da v visti net hitreje dela sem napisal že kake 2 leti nazaj, ko sem iz 2003 prešaltal na visto in je to že takrat delovalo hitreje. raziskoval nisem nikoli zakaj je tako, ampak sem vesel da tako dela.
Pesimist ::
recieve windows si povecaj v windows XP z TCP optimizer pa ima da dela isto hitro ce ne hitreje, ker Vistin avtotuning tudi ni najbolsi. http://www.speedguide.net/downloads.php
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267296 (66888) | Seljak |
» | Windows 7 XP mode pripravljen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10656 (8540) | MrStein |
» | Microsoft je razmišljal o ukinitvi prodaje Viste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 14729 (11079) | Ziga Dolhar |
» | Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 31808 (17542) | oldguy |
» | Windows XP so zares šteti dnevi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 16114 (11393) | tinlad3n |