» »

WL-500gDeluxe in WL-530gV2 kot AP

WL-500gDeluxe in WL-530gV2 kot AP

Nanoook ::

Imam Asusova routerja WL-500 in WL-530. Na prvega je priklopljen ADSL modem, ki oddaja WLAN signal in vse deluje OK. Drugi router bo priklopljen na konzolo in ga želim nastaviti tako, da bo prejemal WLAN signal od prvega in s tem omogočal internetno povezavo konzoli/drugim napravam. Zanima me kaj je potrebno nastaviti na obeh routerjih da se bosta povohala.

Poskušal sem že z bridganjem (WDS in Hybrid) in vpisovanjem MAC adrese prvega v drugega, izklopil DHCP, UpnP, spremenil lokalno LAN adreso drugega. Kako je s kanali? Nekje sem zasledil da morata biti na istem kanalu, drugje spet piše da morata biti 6 kanalov narazen. V glavnem s prenosnika (ki ga uporabljam za štelanje routerja), ki je trenutno povezan v LAN port drugega routerja se ne morem povezati na omrežje prvega - ne morem pingat mašin na prvem A ma kdo kakšno idejo?

danielka84 ::

Oba nastaviš v WDS oz HYBRID(če boš povezoval cliente še brezžično) način, v prvega vpišeš MAC od drugega in v drugega MAC od prvega, obema nastaviš isti kanal!
Prvi naj bo router, drugi naj bo AP -> na enemu vklopi in na drugemu izklopi DHCP.

bi moglo špilat..
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

Probal s tvojimi pa tud z uradnimi ASUS navodili za nastavljanje WDS pa ni šlo. Ta drugi je portable, pa nima direktne funkcije da bi ga autokonfiguriral kot AP. Verjetno mi preostane samo še drug firmware?

Zadeva bi bila precej manj mučna, če bi že prej prišel do podatka da WPA-PSK ne dela z wireless bridgem, oziroma če bi na obeh najprej poskusil brez zaščite. Hvala za pomoč, v glavnem zdej dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router kot repeater - nekaj vprašanj

Oddelek: Omrežja in internet
165268 (2781) mile
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

315340 (4021) Mikec17
»

Dva Linksys WRT 54GL routerja

142201 (1914) floyd1
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

586872 (5851) ...:TOMI:...
»

Domača mreža in bridge mode

101760 (1699) OmegaBlue

Več podobnih tem