Forum » Zvok in slika » Nastavitve monitorja
Nastavitve monitorja
tt2 ::
Hmm, a mi lahko kdo pomaga pri tem, namreč kupo sem nov samsung 2253bw in sedaj bi rabo nasvete kako naj nastavim barve za monitor, če ima kdo podobnega. namreč, ker me je motilo to, da ko je bila kakšna bela podlaga je zelo močno svetilo, nisem pa hotel znižat svetilnost, ker potem bi tudi ostale barve bile temne in sem se malo poigral malo z nastavitvami ampak, sedaj, ko gledam kake slike, koča od ljudi ne deluje ravno realistično. xd a mi lahko kdo da kakšen nasvet, hočem pa da bodo barve dokaj žive ampka, da ko bo kakšna bela podlaga, da ne bo premočna, ker mi je dokaj moteče xd
kixs ::
Mogoče bi dal kaj več denarja za monitor pa te ne bi tolko motilo.
;)
Cestitam! Eden najbolj neumnih komentarjev
Na Samsungu imas en gumb za nastavitev MagicBright, kjer imas ze prednastavljene razlicne nastavitvah. Za normalno delo imej nastavljeno na Text ali na Custom, kjer Brightnes se dodatno znizas.
Pri svojih monitorjih imam nastavljeno LG: 10 Brightness in 50 Contrast, Samsung 23 / 23.
Dodaten problem je mozen zaradi WideGammut barvnega spektra, zato moras dodatno nastavit barve.
PS:
Nastavitev barv pa je potreben pri vseh monitorjih. Tudi tistih za 2.000€!
bibip ::
tt2, proizvajalci velikokrat nastavijo neke nastavitve, da potem ustreza tehničnim podatkom.
Če boš hotel imeti lepo sliko in barve, boš moral znižati tako svetilnost in kontrast okoli 50% ali pa še manj. Če boš imel presvetlo, se bodo rahli odtenki porazgubili. Če boš imel preveč kontrasta, bodo pa barve popačene, določene bodo pa izginile.
Mene je tudi dolgo to vse motilo. Potem pa sem malo gledal na xbit labs, kako je človek nastavljal vsak monitor posebej, da ga je stestiral. Recimo v tem članku opisuje, kakšne je imel tovarniške nastavitve in kakšne je on uporabil, da je imel svetilnost 100nit. Poglej pri samsungih. Imajo gotovo podobne matrice (TN).
Slika na zaslonu se ti bo v začetku zdela malo temna. Vendar pa se oči navadijo, barve bodo izrazitejše, pa še oči bodo manj trpele, ker bo nižja svetilnost. Monitor se pa da nastaviti na nek optimum.
Če boš hotel pa neko super nastavitev, bi rabil pa napravo. Tudi te so bile predstavljene na xbit labs. (Nimam linka)
@slovenc10: dej mami reč, naj ti da eno liziko...
Če boš hotel imeti lepo sliko in barve, boš moral znižati tako svetilnost in kontrast okoli 50% ali pa še manj. Če boš imel presvetlo, se bodo rahli odtenki porazgubili. Če boš imel preveč kontrasta, bodo pa barve popačene, določene bodo pa izginile.
Mene je tudi dolgo to vse motilo. Potem pa sem malo gledal na xbit labs, kako je človek nastavljal vsak monitor posebej, da ga je stestiral. Recimo v tem članku opisuje, kakšne je imel tovarniške nastavitve in kakšne je on uporabil, da je imel svetilnost 100nit. Poglej pri samsungih. Imajo gotovo podobne matrice (TN).
Slika na zaslonu se ti bo v začetku zdela malo temna. Vendar pa se oči navadijo, barve bodo izrazitejše, pa še oči bodo manj trpele, ker bo nižja svetilnost. Monitor se pa da nastaviti na nek optimum.
Če boš hotel pa neko super nastavitev, bi rabil pa napravo. Tudi te so bile predstavljene na xbit labs. (Nimam linka)
@slovenc10: dej mami reč, naj ti da eno liziko...
glaš ::
Poigraj se z Magic Tune programčkom za nastavitev monitorja. Je lažje vse skupaj kot pa po menijih monitorja iskat. Verjetno ga imaš na cd-ju priloženem zraven monitorja (samsung), lahko pa si ga potegneš z neta. Maš pa v tem programčku kar nekaj nastavitev in z malo truda si hitro nastaviš sliko po svoji meri.
bibip ::
glaš, to že, samo je tisto bolj za malo bolj fine nastavitve. Za grobo bo pa moral nekaj na monitorju naredit. Sam ima dva enaka monitorja, pa s tistim nisem mogel nastavit tako kot je treba, dokler nista bila na samih monitorjih nastavljena. Barve so bile očitno različne. Sedaj pa imam na obeh svetlost na 35 in kontrast na 40, pa so barve približno enake. Če imaš več kot en sistem, je potem tisto malo tečno nastavljat. Je pa tudi rešitev, če zaleže.
Kar se slike tiče imam jaz kakor sem na hitro pogledal (skoraj) iste možnosti nastavitve v MT kot na monitorju (samsung 2243bw) in sem z njim vse nastavil, od kontrasta, svetilnosti do bolj specifičnih nastavitev . Mi je mnogo bolj priročen kot skakanje po menijih monitorja. Sem pa potegnil zadnjo verzijo z neta. Naj proba, mogoče bo lažje našel ustrezno sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glaš ()
Sem preveril, mi v meniju monitorja kaže iste vrednosti kot v MT. Torej verjetno delujeta usklajeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1028128 (23526) | KTr1sk |
» | kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 50752 (22397) | silo |
» | nakup očesu prijaznega LCD monitorjaOddelek: Kaj kupiti | 5775 (4240) | adisitko69 |
» | Monitor prijazen očemOddelek: Kaj kupiti | 10712 (9883) | bluefish |
» | Nujno - primerjava 2 lcd 22" monitorjev samsung (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 11646 (8130) | TuRBo_1 |