» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
2 / 168
»»

morphling1 ::

Ahh, vidim v čem je razlika med njim in 191 T, 192 T ima PVA display, tako kot 172 T, ostali so pa še TFT. Drugih razlik vidim, da ni (kontrast, svetilnost, odzivni čas, DVI). Pri PVA je kot gledanja večji (v vse smeri) in mislim da za normalno uporabo če si sam za monitorjem ta tehnologija ni vredna višje cene. Eni pač to rabijo, samo za domačo uporabo se mi zdi, da nima tako praktične vrednosti.
Tako da upam da cena 191 T pade, ker je že ta fenomenalen :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

DrSergioDJ ::

Ker nimam časa brat vsega nucam vedet tole:

Best buy (performanse Vs cena) za 19" LCD
pa
Best LCD 19" (cena ni tok zelo pomembna, sam da je res spica™)

hvala
...

BlackHole ::

Pri kakšnih resolucijah igrate igre na LCD-jih? Mislim, a se da igrat igre brez težav tudi pri recimo pri 800x600, ker baje da za 15" je priporočljiva resolucija 1024x768 za 17" pa 1280x1024. Nižje baje ni dobro it. Za take resolucije pa rabiš že kar močan računalnik.

matic ::

BlackHole: Ja, precej bedno je pri manjsih resolucijah! Npr. v windowsih sploh ni sprejemljivo ponavadi prakticno ker so crke potem full grde!! Pri igricah pa tudi, samo se nekako manj opazi, samo je vseeno precej slabse kot pa pri pravi resoluciji LCDja.. Torej povzetek: Da se igrat, ni pa to to!

Jest si bom rajs za to ceno vzel verjetno IIYAMO 19" ali celo 22" >:D :D Pa me se vedno ceneje pride kot pa 19" dober LCD! ;( Placa mam dovolj na mizi, ta monitor je pa itaq dost kvaliteten za oci!
-----------------------------------------
podpis: _____________

morphling1 ::

Ravno o tem sem razmišljal 17" imajo prav tako vsi 1280*1024 resolucijo in če se potrudiš ga dobiš za skoraj pol manj denarja kot 19" to pa zame ni vredno malo večje slike ob enaki res. Tako da vsaj jaz bom pomoje vzel kar 17", ko pa 19" padejo oz predejo na 1600*1200 pa prehod. Pa še nekaj 17" imajo povečini nižji odzivni čas kot 19"
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

matic ::

Tut men se tko zdi, zato se mi zdi da se mi sploh ne splaca kupovat LCDja!! :\
-----------------------------------------
podpis: _____________

Tomaz27 ::

Napaka, LCD-ja se vedno splaca kupit ker ne skoduje ocem. In ce buljite v monitor kot jas po 6 in vec ur na dan se ga splaca kupit. Sam imam LG 1710B ki je dosti cenejsi proti ostalim monitorjem, ima dvi, 16 ms odzivni cas, lepi design, 1cm tanki rob ob sliki, dober kot gledanja. Cena pa je zdaj padla ze pod 130.000 sit. Filmi ko se malo bolj stran vsedes majo full lepo sliko, nobenega ghostinga itd.
Glede skodljivosti pa tak veste da lcdji ne sevajo in zato ne skodujejo ocem, vi pa kr se 10 let glejte v CRT-je ker se pac lcdja "ne splaca kupit". Boljse dobit kako sivo mreno na oceh kot pa dat nekaj denarja za kvaliteten monitor ne:))

lp

Tomaz

morphling1 ::

Nisem mislil, da se ne splača kupovat LCDja, seveda se ga. Hotel sem povedat, da se ne splača kupovat ekstra dragega in velikega, za daljši čas, če pa bodo cene sigurno padle, tehnologija pa samo izboljšala.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

matic ::

Lover22: pa si se ti res dejasnko kdaj zanimal koliko seva CRT monitor in ce LCD res nima nobenih slabih ocinkov in koliko seva DOBER in koliko SLAB crt monitor n kaj povzroci sivo mreno itd.!? Meni se zdi da vsi govorijo: "LCD ne seva, je dober za oci" samo zato ker jim je prodajalec tako rekel!!
-----------------------------------------
podpis: _____________

Tomaz27 ::

Matic: lcd ne seva ker je zgrajen na tehnologiji tekocih kristalov in cisto drugace od crt monitorjev ki majo katodno cev isto kot televizorji. S tem da v televizor gledas na razdalji 5 metrov pa seva, monitor pa gledas na razdalji 30 cm. Sicer pa je bil en fajn clanek napisan tu v 2.delih pa si preberi malo.
Definitivno lcd ne skoduje ocem ker deluje na principu segrevanja kristalov, crt pa strela elektrone itd itd. Pac kriza je ker gledamo v monitorje od blizu in je skoda tolko vecja. Lcd-ji so lahko zelo slabi ali zelo dobri pa ne sevajo nic, je pa razlika pri CRT velika med dobrimi in slabimi in frekvenco osvezevanja itd. Pa BTW koga zanima ta LG L1710B je res supeeer monitor.
Sploh za tako ceno izpadejo iz konkurence vse ostale 17.

lp

boštjan ::

Lover22, a sprobo oz.maš tega LCD LG?kako je v streljačinah?

rap3r ::

Če bi si prebral celo temo bi ugotovil da sm že parkrat povedu da sm meu na testu večino LG LCDjev.
Zdej sem pa tud lastnik L1710B in če bi si prebral pol so usi pisal da je super monitor in je pa nima napak.
Pa dejte že pozabt na ta gosting no!!!
Ni fora sam v odzivnosti!!
Sm meu doma L1510S k ma 30ms pa ni blo gostinga tko da pozabte na to sploh pri 1710B če ga na dvi prklučte je pa sploh slika tko lepa da nemorš vrjet
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

boštjan ::

Tile LG-ji so res ubitacno poceni, pa tale 17" ma celo se USB hub

+ DVI kar 18" nima. Me pa zanima zakaj so LG tako poceni ratali,ker se spomnim par let nazaj ko so bili LG monitori dražji od samsunga,zdaj pa je obratno

Matthew ::

Sam res. Eni me prepričujejo, da je tale LG prepocen in da je to preveč sumljivo, da bi se splačal kupit! Le zakaj pri vsem skupaj gre?

Tomaz27 ::

Kaj ce bi nehali z takimi idiotskimi to je prepoceni in v cem je fora. Fora je v tem da ti bo delal samo 3 dni pa tipke ti bojo dol padle pa 4977 mrtvih pik ma ko ga kupis ze.
Nevem no kak je lahko kaka stvar prepoceni meni je prav vsec ce je poceni tolko dnara da bi mi kaj blo prepoceni pa res niam. Btw garancija na monitor je 3 leta kar ti zagotavlja da bos za ta dnar gledal v ta lepi monitor brezhibno 3 leta in nevem ki bi naj bla fora. Sicer pa si ga idi pogledat ce te zanima, ti ga bodo priklopli in to je to. Jaz ga mam 2 mesca ze in glej ga zlomka se zaj dela in nimam se mrtvih pik. Verjetno zato ker je prepoceni in zanic;))

lp

Tomaz

The Yankee ::

Mene pa zanima, če kdo pozna kakšen 17" LCD monitor s sledečimi lastnostmi :

- vmesnik: analogni in DVI
- pika: 0.264 mm
- odzivni čas: 16 ms
- maximalna resolucija: 1280x1024
- 16.7 mio barv
- svetilnost: 260 cd/m2 ali več
- kontrast: 500:1 ali več

Cena pa ne sme biti pretirana (okoli 130.000)

Ninca ::

NEC 1760NX :)

Glede cene si pa optimist... če maš srečo ga dobiš za ene 158-160 jurjev + 1 tedn čakalne dobe.

Sicer je pa to poleg Logitechovega Cordless Desktop Optical moj najboljši nakup zadnjih dveh let!


LP

Dirkac ::

Tule je novica o testu monitorjev na Tom's Hardware, kjer je zmagal Hyundai Q17, ki pri nas stane okrog 140.000 tolarjev. Ima pa vse kar si zahteval.

Dirkac ::

A kdo od vas uporablja LCD za delo z grafiko? Recimo 3d modeliranje, 2d grafika - Photoshop,...?

Jaz mam trenutno Samsunga 171s, brez DVI in ima preslabo sliko za tako delo, predvsem pa ne pokaže pravilno barv.

Je recimo Hyundai Q17 za to delo boljši, al pa LG?

smirnof ::




kaj je razlika med tema dvema modeloma?

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

kopernik ::

Dirkac:
jaz imam sonyjev LCD (X72 z DVI) in se mi zdi, da so barve zelo primerljive s Sonyjevim CRT (G420), ki ga imam v službi. Igric pa ne igram, tako da ne vem kako se obnese pri kakih 3d streljačinah. Grafično imam tako doma kot v službi enako: Matrox Millenium G550.

The Yankee ::

Zanima me kakšen se vam zdi Mitsubishijev 17" DV172 (500:1, 16ms, DVI...)
A mi lahko kdo navede nekaj 17" LCD-jev s kontrastom 500:1, odzivnim časom 16ms, DVI-jem

smirnof ::

link

sam nisem prepričan, če je res ta, ker na vsakem page je drugačna slika (na uradni strani sploh ne obstaja tak model- z srebrnim stojalom)


lohka pa mi poveš kaj je razlia MED L1710B IN L1710S

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smirnof ()

Tejc ::

Ja. En ma DVI drug pa ne:D

The Yankee ::

Zanima me, kateri 17" LCD se najbolj obnese v igrah in filmih in kakšne lastnosti mora imeti LCD, da je dober v igrah.
Kakšen se vam zdi Hyundai Q17 (predvsem me zanima na področju iger in filmov)

Banananjam ::

Jaz mam zdej tega hyundaja en tedn in sm zlo zadovoljen. V špilih ni problemov (ne v ut2003 in v kakšni toci, freespace 2 ni nobenih duhov - edin če greš z miško mal hitrej po zaslonu se mal zamegli), mal me mot da sta zgornji in spodnji rob mal bolj osvetlena (se sam opaz k je tm temna slika). Za word je tud super, tko da ga zlo priporočam (tud v škatli dobiš vse kable).

pingo76 ::

Jaz pa sem še vedno mnenja, da crt je zakon razen v primerih:
- Stiska s prostorom
- Ljudje z epilepsijo
- Potreba po šminkeraju (pozerstvo)

P.S. Poskusite ga ponuditi spodobnemu grafičnemu oblikovalcu:D :D :D

Aja še to, zelo verjetno bo (crt) trajal in zadovoljeval lastnika mnogo dlje (price/value unbeatable)

kyon ::

Kaj pa utrujenost oči po 8 urah dela?
Mimogrede, ali ima kdo od vas CRT monitor Sony 21" F520 ali G520 in kakšno je delo z njima. Predvsem dolgo delo.

Hvala.

kopernik ::

kot sem že rekel, v službi imam CRT Sony G420 in doma LCD. Lahko rečem, da imam po osmih urah dela kar utrujene oči. Doma pa lahko po cele dneve preždim(npr. čez vikend) pred LCD-jem pa nimam utrujenih oči. Tudi kolegi v službi, ki imajo LCD pravijo, da je LCD neprimerno boljši za oči.

pingo76: isto govorijo pri fotografiji za digitalne fotoaparate. Pač profesionalni fotografi in grafični oblikovalci imajo svoje potrebe. Čeprav poznam nekaj lastnikov Appleovih Macov, ki so grafični oblikovalci in so zelo zadovoljni z LCDjem, ki so ga kupili zraven Maca. CRT bo počasi le še zgodovina. Velikim izdelovalcem se CRT zaslonov sploh ne bo več splačalo izdelovati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

kyon ::

Se strinjam.
Nova Pravila

Se tole, je kdo prebral test LCD monitorjev v novi stevilki revije Monitor? Zanimivi rezultati, sploh kar se tice naslednjih 2 monitorjev: Samsung 191T in LG LCD 17" L1710B( za tega nisem preprican, mogoce 18" model?).
Mogoce kaksen komentar?

Lep pozdrav.

rap3r ::

kyon zakaj nisi za LGja prepričan?
Super zadeva je preverjeno;) je bolši od 1810 po karakteristikah le tist en palc je večji.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: boštjan ()

Gandalfar ::

pravkar sem dobil domov novega SyncMastra 171s in sem navdusen nad njim .. se enkrat priporocam Samsunga :)

rage ::

Kakor berem vas je precej zadovoljnih z LG L1710B ter Hyundai Q17. Mene zanima, ce mate te monitorje priklopljene na DVI ali VGA izhod ter kako se obnasajo pri slednjem ? V Monitorju so namrec ful spljuvali Hyundaia na VGA izhodu pa me zdaj zanima kak vtis iz prve roke ..

DarkSite ::

Compaq TFT 7020 LCD 17"
LINK

Ali ima kdo tale monitor? Kakšne so kej iskušnje....(ghost, črne lukne, itd....:):\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DarkSite ()

Markoff ::

DarkSite: samo Compaqovega ne! Prodajam namreč HP/CQ strojno opremo in fantje v servisu so natanko ta model skleli do amena. Ogromno jih crkuje, očitna serijska napaka. Tudi sicer gre za poslovno uporabno, ne domačo.

Ko bo HP/CQ spet začel prodajati Samsunga, bo vse v redu, sedaj pa dila predvsem poceni LGje (ne boljših) v nižjem rangu, Sonyje v visokem in mešanico v srednjem.

Markoff ::

Ej, ne vem komu zaupat zdaj - Monitorju, Tomovem Trdninku (tomshardware.com) ali S-T...eni pljuvajo po Q17, drugi ga hvalijo, tretji spet pljuvajo po LG, četrti pravijo, da je najboljši.

Jutri si preberem članek, pa da vidimo, kaj tolko bluzijo. Sicer pa:
1. Tujcem ni za zaupat.
2. Slovenskim novinarjem (ptui!) ni za zaupat - same prodane duše (razen Petka) :| !
3. Tisoč različnih mnenj na enem forumu tudi ni pravo merilo.

Na probo pa tudi ne dobiš monitorja kar tako... Kaj še ostane malim???

Edini monitor, ki sem ga sam v živo preizkusil osedaj, je 171P (Samsungov) in zadeva je noro dobra. Kaj, ko je cena bistveno višja od drugih 17 colarjev...Še najraje bi imel 191T, a spet - ali so malce večji piksli moteči ali ne? Zdi se mi, da so LCDji še ena od stvari, kjer se večina ljudi grdo nategne.

Malecky ::

Kupil sem 191t pa je slika super in vse oh in sploh sploh velikost VENDAR NI ZRAVEN DVI KABLA!!!!! Ko sem preiskal škatlo sm mislu da bom znoru taka cena pa en morjo dat kabla za 5ksit zraven!

Vse je super, 1280x1024 je ravno prava resolucija čeprav sem si izredno zelel 1600x1280 pa to zdaj niti najmanj ne pogrešam. Pixli niso pretirano veliki tako da odličen nakup...

Moti me pa ghostin pri igrah...čutit ga je ogromno pri CS in se moram še zelo privadit:'( Mislim pa da je večino ghostinga pripisati analognemu kablu trenutno...ubam da bo z DVI se bolje.

Boeing ::

Imam 1760NX na DVI kablu, čeprav ga tudi ni blo zraven in sem riskeral še dodatnih 5 jurjev za DVI... slikca super, ghostinga dejansko NE vidiš (tudi pri kvaki in CS ne), pixli so super... res pa je, da stane 160 jurjev.

LP
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Markoff ::

Malecky: ko dobiš DVI kabel, nam definitivno sporoči, ali je ghosting še prisoten. Koliko si pa dal za njega?

Kaj pa tile večji piksli? Kako to izgleda v praksi? Se kje vidi kockastost oz. kakšne so črke - Word, HTML...?

Še to: glede na to,d a se LCDji najbolje počutijo v native resoluciji, se mi zdi, da, če bi 191T imel 1600x1280 native res., nima nihče take mašine, da bi res gladko vse igre delovale na taki resoluciji. Ali se motim? :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

smirnof ::

že 1280x1024 pri ti4200 mal jeba (če špilaš ut2 pri najvišjih detajlih)
EJ6

Malecky ::

Markoff: Kabel sem že naročil ker ga itak rabim. Ghosting problem sem pa že enostavneje rešil; imel sem ga na 70Hz kar zgleda ni kul za igre vsaj z analog kablom ne...zdaj sem ga dal na 60Hz in pri igrah ni in ni defekta...privadit se je treba le se na velikost ker to je TV ne monitor8-O

Kot sem že napisal sem bil najbolj skeptičen zaradi resolucije, ko so mi pa zagotovili da nobeden res ne pogreša višjih resoluci oz. bi bile celo nesmiselne sem se pa takoj odločil za nakup in prav so imeli... Kolega pozna firmo v kateri se ukvarjajo z grafiko in so kupili več kot 5 teh zverinc in se odlicno obnesejo...mislim da ne ravno Avtocad ampak videoprodukcija ipd...(reklamna agencija).

Zame črke nikakor niso kockaste oz. da bi me kaj motilo...ne vem mogoče pristranski ker sem zavalil 192KsIT zanj:D

Ja jaz mam močno mašino in mi v 1280x1024 vse igre delujejo brezhibno tako da bi mogoče lahko na kaki starejši igri poiskusil 1600x1280 vendar me niti najmanj ne mika ker igre niso namenjene iogranju takih resolucij sploh pa ne novejše tako da sploh ni trenda ki bi potrdil nakup LCD-ja z 1600x1280.

Jaz sem izredno zadovoljen z nakupom, ko pa poženem kak film pa vzhičen;) Jaz trenutno pomankljivosti NE vidim sem pa pregledal najmanj 5 konkurenčnih LCD-jev preden sem se odločil za nakup, dobil sem ga pa tudi v istem dnevu0:) Zaenkrat zakon pa še DVI kabel dobim...za ene ni LCD-ja brez DVI-ja, jaz pa trenutno ne vidim vec razloga za nakup DVI kabla...??? Bomo vidli ko ga dobim.

Markoff ::

Malecky, vidim, da je bilo res potrebno 275 postov, da smo končno prebrali en dober review. :\

Mislim da ga bom šel kupit, takoj ko cene še malo padejo oz. gre 191T iz prodajnega programa. >:D

Malecky ::

Ma moraš kupit pa gledat stvar par uric da dojames novo zadevco...

Cena je zelo stabilna in še en čas ne bo padla...ravnokar so pokleknili za 20KsIT kar je bil velik skok. Da čakam 2 tedna za 10KSIT se mi pa res ni zdelo smiselno.

PS... Zaq vse tiste ki mislite da LCD zmore "dobro" prikazovati samo native resolucije se krepko motite, jaz tudi z najbolj exotičnimi nimam problema...seveda so vse nižje kot 1280x1024, če pa kaj ni poravnano oz. so črke popačane samo pritisk na gum AVTO in vse lepo avtomatsko poštima, zaenkrat sem ročno le prelgedal OSD spreminjal pa nič...

kyon ::

Malecky:
Pravis, da si pogledal se 5 konkurencnih izdelkov. Lahko izdas, za katere LCD-je je slo in kaj te je pri njih motilo(razen cene).

LP

Malecky ::

Jaz sem si ogledal celo paleto LCD-jev preden sem se odlocil za nakup. Izbiral nisem le med 19" LCD-ji ampak bi bil nekako zadovoljen z 17" zato sem gledal celoten Samsungov prodajni program, ker jih dobim po dobri ceni. Najbolj sem si ogledal model 171p Designed by F.A. Porsche model, ki ga je en kolega tudi kupil in je mi je bil vec kot samo vsec, ce pogledate podatke je razvidnop da pomankljivosti skoraj nima samo da vam je dizajn vsec. V kompletu zraven sta bila oba kabla DVI in analog, ko sem ga prikljucil sem izbral samo avtomatsko poravnavo in to je bilo to...Na 171p nisem zasledil niti ene pomankljivosti do tedaj pa sem lahko obcutke primerjal z Compaq 17" LCD (ne vem modela), Dell notebook 15" 1600x1200, LG 18"...

Nasledni LCD, ki me je zanimal je bil LG 18", katerega nakup se priporoca tuki na s-t in nisem bil razocaran, preizkusit ga bi moral se doma na igrah ipd vendar nisem imel te moznosti. Na njim sem si ogledal DIVX in prebrskal skozi OSD in nastavitve monitorja, pravtako ni bilo opaziti nobene napake na LCD-ju in v mojih oceh se vedno odlicen nakup. Proti mojemu 191t bi lahko rekel da ne opazim razlike v kvaliteti, vendar vecji pixli pri mojem 19" povzrocajo en kontrasten obciutek in barve so nekako bolj zive kot na LG-ju, vendar za take primerjave bi jih moral imeti enega zraven drugega.

NEC 1701: Tudi tale lepotec bi lahko stal na moji mizi vendar me je odbijala cena in (ne)imetje DVI prikljucka. Seveda so pa tudi dobre lastnosti... nizji odzivni cas, zelo lepa oblika in tehnologijo v katero zaupam, ker mislim da se NEC ne sali z LCD-ji. Zopet LCD-ja nisem preizkusil na igrah kjer se najvec vidijo pomankljivosti ipd. Kar se tice dela z winsi in gledanje kakega filma dobi vse zvezdice in kaksne sence in anomalije pri vecjem kotu res nisem zasledil. Grajal bi belo barvo...verjetno zaradi analog kabla se bela ne vidi 100% kot bi morala biti, tudi trrenutno pri meni bela ni popolna. Pri beli barvi cez celoten zaslon se na levi in desni vidi malce sencenja bolj na otenek rumene kot pa bele...Ta efekt naj bi povzrocal analog kabel kar bom se potrdil ali ovrel ko dobim DVI kabel.


Pri nakupu LCD-ja se mi je zdela odlocitev zelo tezka, vendar so malenkosti ki so me prisilile dati 50KsIT vec za 191t in tega res ne obzalujem. Ko zdaj ponovno pogledam iiyamo 410pro ki sem jo imel pred to zverino se mi zdi kot ekrancek od palma. Kvaliteta ohisja, oblika, OSD in vsestrane specifikacije mislim da so nekaj malega v prid Samsungu. Dell tudi uporablja Samsungove LCD-je in mislim da z razlogom. Najbolj sem si zelel zopet kupit iiyamo...CRT-ji so najboljsi, vendar je ponudba preslaba in cena previsoka.

Karkoli ze kupite, Mitsubishi, NEC, Samsung, LG, IIyama.... Mislim da z nakupom LCD-ja nimate kaj izgubit.

nAVID ::

Zanima me na kolk imate naštimano frekvenco osveževanja na vaših LCD.

kopernik ::

60 Hz (kar default, jaz nisem nič spreminjal)

imi ::

60 Hz

nAVID ::

Hm....:\ Pri men (17", 1280x1024) namrec pri 60Hz (factory default) sivine kar opazno "migetajo". Če pa nastavim na 75Hz je pa slika pregroba. Any ideas ?

Markoff ::

Malecky, možnost imam dobiti 191T za 162.000 (končna cena z DDV), a bi ga vzel? :\
««
2 / 168
»»