» »

Sony KDL 37 v4500 vs Philips 37 PFL 7603d/10

Sony KDL 37 v4500 vs Philips 37 PFL 7603d/10

G36c ::

Pozdravljeni, sem čisto nov na tem forumu, zato bo za nekatere to moje vprašanje verjetno že kar tečno.
Torej, z ženo renovirama stanovanje in se mi je porodila ideja, da bi zraven nove omare lepo izgledal tudi nov TV. Takoj sem šel v akcijo in izbiram med zgoraj omenjenima LCD- jema.

Do sedaj sem imel katodnega Sony, 100 hercov, super delal, super sound za TV. Slika super čista in zvok, do enga meseca nazaj, ko sem preklopil na Siol. Katastrofa, da večje oslarije nisem mogel narediti. Slaba slika, skoz zmrzuje, nobenga sounda, ful popačen zvok, itd. Prej imel kabelsko plus digitalni reciver. Tisti teden, ko sem imel še oba signala, so mi kar solze tekle, ko sem primerjal signal. Seveda sem pred zamenjavo one na kabelski stokrat nekam poslal, zaradi visoke naročnine in nekajkratne zamerzitve slike. Sedaj bi to z lahkoto pozabil, vendar poti nazaj več ni. Siol sem vzel striktno zaradi boljšega signala in nakupa LCD-ja, za lepši izgled zraven nove omare.

Prodajalci hvalijo vsak svojega. Sony ima mpg4, Philips ambilight, pa tudi ambisound 6100, bi se lepo zraven podal, itd. Nisem imel možnosti videti prižgana skupaj na polici. Visel sem samo Philipsa serijo 5 in 7, na podlagi tega, sem se takoj odločil za slednjega. Razlika ogromna. Kaj svetujete.

Pomembni podatki: Razdalja ( že odštel sedežno in odmik Tv-ja od stene ) 3,5 m.
Siol TV ( oddaljen od Telekom postaje cca 240 m. Podatki Telekoma )
Optike zaenkrat še ni
Misli da je Sagemov pretvornik, črn, star ene mesec plus Sinope modem
Nimam PS3, nobenega
Priključitev računalnika verjetno nikoli
Gledanje tv- dvd 90% - 10 %
Misli, da je to vse. Hvaležen bo za vsakršni nasvet. Hvala že vnaprej.

Dare

Okapi ::

Sony ima mpg4,

To ti pri siol tv ne bo čisto nič koristilo.

O.

OldSkul ::

tudi na lcdju bo slaba slika. Siol pač dodatno kodira sliko, zato tudi ni tako dobra kot na t2 recimo.

G36c ::

Aha, kaj pa potem, če bo kdaj optika, bo kaj boljše oziroma, ali se misli v prihodnosti Siolov signal kaj poboljšati? Imam še digitalni reciver od kabelske in sedaj preverjam ter opazim, da imam še celo kabelski signal. Mi ga še niso odklopili. Kartica na reciverju verjetno poteče v določenem časovnem obdobju. Ta varijanta, pa bi bila verjetno boljša na LCD, kot Siol. Sam kaj naj raredim, če sem jih pa prej nekam poslal :)

hvala, lpD

G36c ::

Še to, a pri kabelski pa pride v poštev mpeg4 od SonYja? Nisem doma v tem, pa raje vprašam.

Okapi ::

Mpeg4 načeloma pride v poštev pri digitalni televiziji prek navadne antene (DVB-T). Pri kabelski (digitalni, ne analogni) pa je odvisno od tega, kako kablaš prenaša signal. Načeloma je mpeg2, ampak pri programih v visoki ločljivosti je lahko tudi mpeg4.

Pri Telekom/Siolovi optiki pa lahko izbiraš internetno tv (to, kar imaš na ADSL) ali kabelsko (ki je zaenkrat analogna, bo pa verjetno že kmalu tudi digitalna - poskusno že nekaj časa prenaša 3 HD kanale).

O.

G36c ::

Se pravi, s tem kar imam je čisto vseeno kaj kupim, ker tako ali tako nič od super funkcij ne bom izkoristil 100%. Potem izberem tistga, kateri mi je vizualno najbolj všeč. Verjetno Philipsa zaradi ambilighta in ambisounda, da mi ne bo treba extra kable in zvočnikov za hišni kino postavljat. Kolikor sem videl, imata oba kar enake cene. Misli da tam okoli 990,00 EUR.

Res hvala za hitre odgovore,

lp Dare

Okapi ::

Se pravi, s tem kar imam je čisto vseeno kaj kupim

Tako nekako, ja. Philips bo čisto OK, tudi sliko ima dobro.

O.

G36c ::

Evo, tako nenkako sem se odločil. Tarča je Philips 37 PFL 7603 H, za vsak slučaj , če bom v roku enga al pa dveh let rabil mpeg4. :) Upam, da sem zadel tudi velikost ekrana, 37 inčov na 3,5 metra.

Hvala, lpD

Okapi ::

Sicer stvar okusa, ampak jaz na 3,5 m gledam 47'', pa ni nič prevelik;)

Je pa res, da sem pred tem na enaki razdalji 10 let gledal 28'' katodnika, pa sem tudi preživel:)

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

R O N I N ::

Na 3,5m razdalje gledanja bi ti svetoval 42'', ampak kot praviš boš v 90% gledal tv program, tako da je potem povsem dovolj 37''. Sklepam, da se za velikost diagonale odločaš tudi na podlagi prostora, ki ti ga pohištvo dopušča. Sicer bi lahko vrgel uč še na kakšno drugo znamko, ali vsaj drug model. S Siolom, si ga polomil, sploh, če si prej imel digitalno kabelsko. Če imaš srečo te sploh niso odklopili, kodirne kartice pa tudi ne potrebuješ. Vsaj jaz je nimam. Sonyevi televizorji imajo vgrajen sprejemnik za digitalno kabelsko, kar je še največji plus v primerjavi z philipsi, ki se mi zdi tega nimajo. Razen modeli z oznako H.

G36c ::

Pozdravljen Ronin,
Ne, kje pa, zadnja stena bo skoraj cela prosta ( ženske okus, nobel omare, nič prostora za moje stvari, haha). Samo strah me je, ker sem pred letom in pol kolegu za darilo kupil 42" lg-ja plazmo, pa ima malo preblizu sedežno, pa je kar malo veliko za pogledat. Res pa je, da jo gleda od 1,5 m naprej, ker ima trosede postavljene od tv nazaj proti steni. Razen če leži, ima glavo vsaj 2-3 m vstran od Tv-ja. Ker eno je gledati tv v BigBangu na steni, eno pa doma. Bo najbolše, da si iz kartona naredim primerjavo, haha. Katere znamke še predlagaš. Baje ima Sony tudi 40" , kar bi bilo glih nekaj vmes. Predlagaj, poslušam.

Hvala, lpl dare

TOP ::

Sam mam Sony 40W4000 super zadovoljen za tistih 990e rajši 40 od Sonyja.

Feren ::

Kaj menite o tem LCD TV sprejemniku: Philips 37PFL5603?

V večini gledam navadna antena signal, tudi DVDje, v kratkem grem na digitalno tv. Izredno pomembna mi je slika.

Okapi ::

Če ti je izredno pomembna slika, potem je izredno pomembno, da si televizor natančno ogledaš in ga sam preizkusiš. Vsake oči imajo svojega malarja in noben nasvet tule ti ne more prav veliko pomagat, prej te lahko zavede. Na splošno so pa Philipsi OK in ta je po podatkih sodeč tudi v redu.

O.

Feren ::

Ogledal sem si ga že, želel sem le splošna mnenja in mnenja uporabnikov, če si ga le kdo lasti.

R O N I N ::

Sam sem mnenja da je za fullhd tv minimalna diagonala 40''. Že na 40'' težko opaziš razliko med 720p in 1080p videom, ali pa sploh ne. Seveda, če imaš tv predvsem za gledanje tv programa, potem je po svoje bolje, da ni prevelik, ker je SD slika na večjih diagonalah grša. Pravtako, se je potrebno vprašati katere funkcije boš pri tvju res uporabil. Neumno se mi zdi kupovati high end modele, ker njih slika ni več opazno boljša od slike tistih z dostopnejšimi cenami. Osebno so mi všeč Sonyi, ker imajo veliko uporabnih funkcij, sploh pa zaradi digitalnega tv sprejemnika. Odsotnost le tega philipsom zamerim. Plus Sonyev je, da so njihovi izdelki za celoten evropski trg enaki, medtem ko Philips praktično na vsako še tako majhno tržišče pošilja drugačne izdelke. Philipsi pa imajo v primerjavi s Sonyi boljši zvok in Ambilight. Kvaliteta Ambilighta je odvisna od modela tv. Cenejši modeli imajo le dvokanalen ambilight, za katerega sam raje vidim če ga sploh ni. Poleg Sonyev in Philipsov poglej še Panasonicove plazme, pa morda Sharpe in Samsunge. Drugi pa niso nič posebnega. Sam imam Sonya E4000 in sem zadovolen, sedaj pa bi se verjetno odločil za nakup W4500. LP

Matjaz79 ::

Pred tednom dni sem nabavil Philipsa 37PFL7603D in moram reči, da sem zelo zadovoljen. TV imam priklopljen preko T-2 IPTV, slika je dobra, seveda je odvisno tudi od kanalov, saj je ponekod slika boljša drugje slabša, kar je logično saj nima vsak kanal enake kvalitete slike. Kolikor sem zasledil je slika najlepša na TV1000. Ta tip LCD-ja ima dvokanalen Ambilight in jaz sem čisto zadovoljen z njim, poleg tega pa 880 EUR tudi ni tako malo denarja.
Pa še to, v knjigi od Philipsa piše, da je idealna oddaljenost od tv-ja 3-kratna velikost ekrana.
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

Feren ::

Kaj pomeni pri Philips LCD tvjih D in pri nekaterih modelih tudi H na koncu šifre?

Matjaz79 ::

razlika med modeli D in H je, da imajo H modeli podporo za MPEG4
Samsung UE49KS7002, Yamaha RX-V463, Infinity Beta HCS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matjaz79 ()

Feren ::

Kaj pa D, ker imaš tudi brez črkovnih oznak na koncu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 47PFL6067K/12 ne najde nobenega kanala (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9820595 (19324) todman74
»

Nakup Sharp LC42DH77E iz .si ali .co.uk , Kako prejeti paket (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628283 (6323) Keyser Soze
»

Nov Philips-ov LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
286364 (3531) klemen91
»

ALI Philips 42pfl7603h ALI 42pfl7403d

Oddelek: Zvok in slika
183506 (2260) Okapi
»

Nakup novega TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
223293 (2710) veliki_bos

Več podobnih tem