» »

Asus m2n-sli deluxe bios in cpu problem

Asus m2n-sli deluxe bios in cpu problem

db1101 ::

Pozdravljeni

Imam naslednji problem, sem bolj noob ampak vseeno:)
Imam plato asus m2n-sli deluxe, zdaj pa bi rad nabavil nov procesor, baje moja plata podpira phenome, če naredim update bios. Tu pa nastane problem, ker nimam več cpu-ja. Gledal sem. da bi nabavil phenom x2 ali x3 ali pa x2 6000+ (brisbane jedro), pa piše na uradni strani od asusa, da podpira te omenjene procesore samo če je bios od verzije 1502 naprej, moja plata ma starejši bios 1203. Zdaj pa me zanima, če nabavim enega od omenjenih cpu-jev če se bo sploh komp prižgal, da bom lahko updatal bios ali moram nekje nabavit starejši cpu, kateri dela in potem komaj lahko naredim update biosa.

Hvala že vnaprej za odgovore.
dbanfy

TOP ::

Bolše bo da dobiš starejši cpu pa updejtej bios pa potle notri novega

shayba ::

Sedaj lahko probaš, če ti bo potegnila plata ali ne. Moje mnenje je tako, da verjetno bi potegnila da bi potem lahko update naredil. Če ne pa vprašaj kakšnega prijatelja naj ti posodi procesor pa urediš zadevo.

Ja jaz tudi upam da bo potegnila, problem je da niti en kolega nima am2 sistema, tak da neven kje bi dobil am2 cpu. A, če brez cpu-ja zaženem komp pa bo verjetno samo tema pa piskalo bo da cpu manjka, ali?
dbanfy

Ne zaganjaj brez cpu-ja. Sedaj načeloma piše, da nebi ptoegnilo ampak v praksi bi moralo po mojem. Probaj pa poročaj kako in kaj. Sam sem imel primer ko mi je že potegnilo novi c2d na starih ploščah, ki še niso podpirala 45 tehnologije.

reeves ::

jest mam am2

Ja nič hvala za odgovore, bom jutri nekaj naročil verjetno phenoma samo še neven keri model, pa bom potem videl, če pa nebo delalo pa če nebom nikogar našel bom kupil najcenejši am2 cpu (se dobi že za 25€),pa ga vrnil pa zamenjal za nekaj kar rabim :). Bom poročal kako in kaj, tam nekje za vikend. Aja reeves iz kod pa si lahko na ZS.
dbanfy

huek111 ::

je bolj komot če neseš na servis pa ti tam flash-ajo bios!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

Ali pa kupiš procesor potem pa ga vrneš v roku 8 dneh lahko to narediš, pa rečeš da nisi zadovoljen in da ti vrnejo denar :)

TOP ::

To je bolša poteza,ker če neseš na servis ti bodo zaračunal.

Pozdravljeni, po nekaj časa se spet oglašam z novim problemom.
Dobil sem en cpu, da sem lahko updatal bios na zadnjo verzijo, ki naj bi podpirala cpu x2 7750( s temi biosi za to plato je prava zmešnjava, sem malo brskal po asusovem forumu). Po tem sem vstavil nov cpu amd x2 7750, in se je komp normalno zagnal, začeli so se nalagati windowsi, ko pa so se naložili in se pokazalo delovno okolje, se pravi desktop, pa mi vrže vn blue screen. in pravi error AMDLLD64.sys pa še neke številke zraven, zdaj pa me zanima, če naj na novo naložim windovse ali se da kako rešit, verjetno je vse v redu z cpu-jem? Aja sistem je vista 64bit. Pa probal sem z dvema bios verzijama in je isto, z starim x2 4400+ pa dela normalno. Če kdo kaj ve se priporočam, če ne pa bom za začetek probal na novo naložit visto,če bo šlo, samo se mi to res ne da.

lp, Damir
dbanfy

mehro ::

kako poštimati bios da lahko naložiš Windows xp

reeves ::

Ponavadi je treba (če slučajno še ni) samo naštimati, da naj se zažene s CD-ja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 499 100 101 102 )

Oddelek: Strojna oprema
5088262596 (95258) x45
»

Menjava samo procesorja ali procesorja in maticne

Oddelek: Kaj kupiti
251485 (1174) Valvoline
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107860813 (24323) Meizu
»

AMD phenom 2 x3 720BE (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
885703 (4370) DJ MartiNi
»

Mam probleme z 8800gts 320mb

Oddelek: Pomoč in nasveti
231220 (965) j3rn3jk

Več podobnih tem