Forum » Mobilne tehnologije » Instant internet - SMS
Instant internet - SMS
dronyx ::
Kot sem opazil, ima programska oprema Mobilink Lite za Novatel UMTS vmesnik (instant internet) tudi vgrajeno možnost pošiljanja in sprejemanja SMS sporočil, ki deluje brez problemov in očitno tudi niso SMSi dodatno obračunani.
Bi bila pa takšna zadeva idealna za kakšne aplikacije, ki izkoriščajo SMSe. Zanima pa me če kdo ve, ali se da do te storitve kako programsko dostopati, oziroma če obstajajo kakšni API klici, da bi lahko SMSe pošiljal tudi iz kakšnega drugega programa, ne samo prek vgrajenega vmesnika?
Recimo dokaj enostavno bi bilo napisati program, ki bi bral poštni predal (inbox) in potem pošiljal na podlagi določenih kriterijev SMS sporočila z povzetkom vsebine na mobilno številko.
Bi bila pa takšna zadeva idealna za kakšne aplikacije, ki izkoriščajo SMSe. Zanima pa me če kdo ve, ali se da do te storitve kako programsko dostopati, oziroma če obstajajo kakšni API klici, da bi lahko SMSe pošiljal tudi iz kakšnega drugega programa, ne samo prek vgrajenega vmesnika?
Recimo dokaj enostavno bi bilo napisati program, ki bi bral poštni predal (inbox) in potem pošiljal na podlagi določenih kriterijev SMS sporočila z povzetkom vsebine na mobilno številko.
- spremenil: dronyx ()
Ice-Heki ::
Za Windows ne vem, kako je s temi stvarmi, za Linux pa vem, da sem nekje videl navodila (za napravo iCon).
Zanimivo, da ti SMSov ne obračunajo - imaš Itak Edition? Kajti sam dobim na položnici za Instant Internet Unlimited obračunane tudi SMS-e (no, vsaj nekaj meseca nazaj sem jih, sedaj jih že dolgo ne pošiljam več).
Zanimivo, da ti SMSov ne obračunajo - imaš Itak Edition? Kajti sam dobim na položnici za Instant Internet Unlimited obračunane tudi SMS-e (no, vsaj nekaj meseca nazaj sem jih, sedaj jih že dolgo ne pošiljam več).
tempoFlow ::
Mislim, da se te UMTS zadeve obnašajo kot modemi, tako da jih lahko krmiliš s pomočjo AT ukazov preko COM porta.
dronyx ::
@Ice-Heki jaz imam tudi Instant Internet Unlimited, pa ni bilo na položnici obračunano čist nič drugače, tudi ko sem poslal par SMSov. Mogoče so pozabili, se mi pa ni zdelo logično, da bi bilo to kar brezplačno, ker se da potem za 30 € na mesec razvijati vse živo mobilne aplikacije, ki pošiljajo in sprejemajo SMSe. Če drugega ne pošiljaš prek tega spam SMS reklame.
Sem pogledal še na njihovi spletni strani in tam piše v ceniku, da stane pošiljanje SMSa 0,08346 €, sprejem pa je brezplačen. Nisem pa zasledil, ali velja ta cena za vse pakete.
Sem pogledal še na njihovi spletni strani in tam piše v ceniku, da stane pošiljanje SMSa 0,08346 €, sprejem pa je brezplačen. Nisem pa zasledil, ali velja ta cena za vse pakete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 37082 (17553) | modelno1 |
» | Itak džabest! - novo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 46430 (20308) | profii |
» | Simobil unlimited - omejena hitrost (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 19122 (13190) | ZdravkoČolič |
» | SMS Poštar v3.0 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 72600 (29195) | DJ Beat |
» | Mobitelov instant internetOddelek: Pomoč in nasveti | 3313 (3045) | dronyx |