» »

pc-hdtv ni zvoka

pc-hdtv ni zvoka

staneb ::

problem je sledeč:
Povezal sem računalnik z lcd TV sony KDL 40W4500 preko vmesnika dvi-hdmi in kabla hdmi-hdmi. Zvok je speljan posebaj preko zvočne kartice z analognim kablom (mini vtič - isti kot za pc zvočnike)v konektor na televiziji HDMIin. Slika je fantastična in preko nvidia clone monitor deluje bp.Problem je ker ni zvoka. Po navodilih za tv naj bi HDMIin analogni mini vtič sam sprejel zvok in pomoje ga tudi je le da neče slike in zvoka predvajati istočasno. Saj če mi na gre pc v stanje mirovanja in se pojavi črn ekran se mi na tv pojavi zvok. Ko pa spet zbudim pc ekran mi zvok na tv zgine in se mi pojavio slika. Pomoje se nekje tepejo nastavitve. Ali računalnik ne pošilja obeh signalov istočasno ali jih pa tv ne sprejema istočasno. Možno je tudi da se nastavitve od windowsov za clone tv in nvidia kontrolne plošče tepejo med sabo. Grafična je geforce GTX 260AMP, zočna CREATIVE X-FI Xtreme, uporabljam pa Windows vista x64. Zahvaljujem vnaprej za use nasvete.

-ziga- ::

Jaz si bom malo to temo izposodil. Imam povezan računalnik in TV preko HDMI-HDMI, pa na TVju ni zvoka. Če vklopim slušalke se zvok sliši tako na zadnjem izhodu kot na prednjem, preko HDMI pa noče. Poizkušal sem že nastavitve za zvok v Windowsih in zvočne nastavitve Realteka pa nič ni delovalo. Imam Windowse XP, Gigabyte MA-78GM-S2H matično in Sonyjev TV.

plavi85 ::

klikn na zvočničk pri urci pa tm nastav playback device Digital Output device (HDMI) daj na set as default (z zadnim miškinim gumbom - desnim). Pol k boš hotu met spet na računalniških zvočnikih pa spet premakni iz hdmi na speakers pa daš set as default . To ti govorim iz ANG Viste..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavi85 ()

-ziga- ::

Saj to sem že poskusil, ker sem že nekje na forumu videl to napisano. Ampak jaz nimam nobene izbere, imam samo Realtek HD audio output:(

Uspelo je. V biosu je potrebno namesto d-sub/dvi (nekaj takega) nastaviti d-sub/hdmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: -ziga- ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962586021 (25350) Dominator
»

Povezava računalnika in samsung lcd tv-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
82497 (1863) mihibo5
»

kateri HDMI kabel za laptop+TV

Oddelek: Zvok in slika
101194 (1000) Assass1n
»

Nimam glasa preko HDMI kabla iz grafične kartice