» »

koga volit?

koga volit?

««
12 / 19
»»

bibip ::

@Atos

Je 50/50. Levi blok malo manj kot 50% (~46%) in vse ostalo 50%. Enako glavni dve izbiti. To tako je. Poglej cifre, pa boš videl, kaj mislim.

Tisto z udejanjanjem... Vem, da je veliko (ogromno) dela, če hočeš vsaj solidno peljati državo v pravo smer. Saj so premiki na boljše. Vendar zelo mali in preredki.

Pomen državnega telesa je, da dela in skrbi za državljane. Mislim, da jih za to volimo.
Če je vlada pa potem samo neka izbrana elita za 4 leta, da ločuje na naše in ostale, da se bolj ukvarja sama s sabo, upravičuje slabe posle z nerazumnimi argumenti, ... na koncu pozabi, da okoli njih ne živijo samo ljudje, ki jih osebno poznajo, ampak jih je še kar nekaj znotraj meja, kjer se reče Slovenija.

Atos ::

OK, nevem, če si slep. Gremo po vrsti:

SD + Zares + DeSUS + LDS + Lipa (vse deklarirano leve): 54,38%

SDS + SNS + SLS + SMS + NSi: 43,23%

Ostanek se porazdeli med stranke z podporo z manj kot 0,5%. In tule sem štel SMS pod desne (kar vsekakor niso - niti od daleč) in pa tudi SNS, ki za moje pojme ni ne levi ne desni ampak so samo in izključno populisti. Ampak, da ne boš tulil, da sem koga napačno uvrstil.

Če pa gledamo samo parlamentarne stranke in prevedemo tisti rezultat na 100% dobimo tole:

SD + Zares + DeSUS + LDS: 56,8%

SDS + SNS + SLS + SMS: 43,2%

Pomen državnega telesa je, da dela in skrbi za državljane. Mislim, da jih za to volimo.

Pa misliš, ne delajo in skrbijo za državljane? Žal, tako misli velika večina.

Če je vlada pa potem samo neka izbrana elita za 4 leta, da ločuje na naše in ostale, da se bolj ukvarja sama s sabo, upravičuje slabe posle z nerazumnimi argumenti, ... na koncu pozabi, da okoli njih ne živijo samo ljudje, ki jih osebno poznajo, ampak jih je še kar nekaj znotraj meja, kjer se reče Slovenija.

Cilj vsake stranke je priti na oblast. Ampak ne zato, ker bodo potem na oblasti, ampak zato, ker mislijo, da bodo boljše vodili državo, kot so jo ljudje do sedaj. Nenazadnje je edino to vodilo, da bodo mandat dobili še po izteku zdajšnjega. Kakih velikih bedarij si že samo iz tega dejstva ne smejo privoščiti.

Če ti misliš, da od 4 leta na oblasti lahko živiš celo življenje se krepko motiš. Marsikdo od poslancev pa ministrov bi imel v privatnem sektorju za n krat večjo plačo in še izpostavljen javnosti nebi bil (ne pozabit, da so ti ljudje vseeno najboljši v svojih strokah, kakorkoli obračaš!!! Ti težav z zaposlitvijo drugje nebi imeli)

Sedaj pa tole dvoje poveži: že sam sistem jih sili, da delajo v dobro ljudem (če ne, letijo na naslednjih volitvah), v štirih letih na oblasti kakega večjega bogastva itak ne dobijo, so strokovnjaki na svojih področjih in zelo sposobni ljudje, ki bi lahko živili udobneje izven politike. Potem mi pa povej, kateri bi pri pravi pameti šel v politiko zaradi bogastva. Verjemi, da zaradi bogastva nihče.

In še glede tvoje teze ločevanja na naše in ostale. Tudi ta aspekt se v veliki meri precenjuje. Je že res mogoče, da je sledil kadrovski cunami pred štirimi leti, mogoče bo tudi sedaj, vendar je to pravica vsake vlade. Če je upravičena je že povsem drugo vprašanje. Kar se pa tiče političnega življenja in odločanja v parlamentu in v vladi in ministrstvih pa sploh ni tako hudo, kot nekateri spet mislijo. Večina jih, spet na žalost, misli, da se opozicija vznemirja pri vsakem glasovanju v DZ in da graja vsako odločitev vlade pa naj bo dobra ali slaba. Seveda je to še najdlje od resnice. V veliki večini primerov se strinjajo vsi politiki. Če kaj spremljaš DZ, potem veš, da je večinoma rezultat glasovanja v stilu 40:0, 50:1, 30:0,... In da prihaja do razlik v majhnem številu odločanj. Tudi glede zakonov, novel zakonov, odredb, ...je večinoma doseženo veliko soglasje. Ponavadi se zatakne pri kakem odstavku ali členu določenega zakona, ki se pa zdi eni strani nesprejemljiv, drugi pa spet, da zakon brez njega ni to, kar bi moral biti. Za primer. In mediji poročajo skoraj izključno samo take stvari, ker so edine zanimive.

Mati ::

Bedarija je to, da praviš oz. pravite, da ni razlike med verniki in ne vernikimi. Če bi imel možnost pregledati procentualno razliko (tehtano aritmetično sredino glasov) bi verniki bolj glasovali za desno opcijo. To po mojem mnenju ni napačno. Verniki so pač še eden izmed segmentov volilcev, ki pa so bolj naklonjeni desni, tako kot so recimo delavci na levi.
Povsod je ta delitev, le pri nas se ne more priznati. Tako kot imaš v ameriki 35-35 in potem tistih 30, ki niso registrirani vedno odločajo. Isto sranje.

Kaj pa potemtakem voli veren delavec? :P

ThePlayer ::

ThePlayer - lahko podaš kakšen konkreten dokaz za svoje trditve (ali pa zgolj "nabijaš"?)

Ne, jaz se ne bom mučil z iskanjem dokazov glede korelacije med izobrazbo in političnimi preferencami, saj niti nisem jaz začel s to temo. Pričakoval pa bi, da tisti, ki je to privlekel na plano, ne bo imel prevelikih težav z dokazovanjem svoje trditve. Ampak še vedno verjamem, da gre najverjetneje za levičarsko propagando.

Sicer pa se čist strinjam z BigWhale-om, da ste čist neokusni s tem posploševanjem. In tud ne hodim k maši, pa sem volil desničarje. Če pa kakšen župnik dela malo propagande, mi pa tudi ne pomeni ne vem kakšne katastrofe, glede na to, da ima alternativa v rokah bistveno močnejša orodja za vplivanje na javno mnenje.

Zgodovina sprememb…

Atos ::

Ampak še vedno verjamem, da gre najverjetneje za levičarsko propagando.

Te moram razočarati. Ne gre za levičarsko propagando. Tako stanje je dejansko bilo. Vir je Interstatova raziskava, njen povzetek pa najdemo na strani RTV. Tako da se bomo glede verodostojnosti verjetno strinjali:

Višja izobrazba ali več: SD - 43,1%,; SDS - 33,2%
Poklicna ali srednja šola: SD - 51,5%; SDS - 59,4%
Osnovna šola ali manj: SD - 5,4%; SDS - 7,4%

_sas_ ::

a je kje kakšna raziskava še za leto 2004?

MadMicka ::

Glede volitev in dolžnosti: Celo če bi uvedli dolžnost voliti, obstaja praktičen problem. Ker so volitve nujno tajne, ne more posameznika nihče kontrolirati, kako je volil oz. izpolnil volilni listek. Lahko ga izpolni tudi neveljavno. S tehniko bi se dalo ta problem odpraviti (npr. "vtipkaš svojo voljo" na računalnik, katerega program prepreči neveljavno glasovnico). Ampak, v duhu demokratične države so volitve lahko le pravica državljana, dolžnost pač ne.

Glede izobrazbe je tako, da četudi volijo eno stranko bolj izobraženi, drugo pa manj, pa kaj potem? Konec koncev v demokraciji prevlada volja večine in s tem volja povprečnega človeka.

globoko grlo ::

ja, sej to je mal žalostno

npr. je en model MadMicka čist nor, vsaj večina tako misli in ga meni nič tebi še manj vržemo na grmado
sej je večina tako rekla, ane
Ne razumem kako so ljudje iz revnejših volilnih enot volili SDS&Co. A jim res ni nič jasno?

globoko grlo ::

bi še dodal, da so množice ustvarjene za manipulacijo
in ker je bolj švoh izobraženih precej več kot dobro izoraženih je tako množico še lažje manipulirati
ta pametni so pa tih in se prilagodijo vsakemu sistemu, al kako?

T-h-o-r ::

poleg volje povprečnega človeka imamo tudi ustavo in zakone btw
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

hamax ::

Če bi bilo voljenje obvezno, bi morali nujno dodati možnost neodločen oziroma za nikogar.
Mislim, da imajo približno tak sistem v Švici.

bibip ::

@Atos
Ne vem, če je bil levi četvorček... DeSUS je levi??? Saj ga nosi tja, kamor veter piha...

Slep, tulil? Dej no, zadrži se malo...

Ostalo, kar si napisal, pa ne bom niti komentiral, ali se strinjam ali ne. Ne bi imelo pomena. Gotovo si pametnejši od mene, pa bom raje jaz odnehal.

Karaya 52 ::

globoko grlo> Ne razumem kako so ljudje iz revnejših volilnih enot volili SDS&Co. A jim res ni nič jasno?

Jasno jim je da pes moli taco v Ljubljanico. No, zdaj se bo pa v njej še kopal.

globoko grlo, zakaj točno ljudje iz revnejših volilnih enot ne bi smeli voliti SDS? Ali so nemara zaradi SDS-a bolj revni, kot če bi bili, če bi ostal zadnja 4 leta na oblasti LDS?

Glede izobrazbe je pa tako: kdaj sem že jaz zapisal, da bi uvedel obvezno srednjo šolo, sedaj pa vidim, da imajo nekaj takega predlaga tudi LDS :). Ampak zgoraj sem hotel povedati, da nič bolj ne cenim strank, ki bi imele procentualno več višje izobraženih volilcev. Močna, dobra stranka bo imela v svojih vrstah tako visoko izobražene, kot tiste brez izobrazbe. Če pritegne le ene ali druge, je nekaj hudo narobe s tako stranko.

_sas_ ::

jankovič se že oglaša, da bi rad videl desus v koaliciji. ampak vmešavati se ne namerava. razen preko medijev, očitno ;)

pa glede na vzporedne interstatove volitve je sd zmagal za 4%, dejansko pa za 1,2%. tako, da so glede izobrazbe tudi možna odstopanja.
pa še sd pritegne več žensk, ženske pa bi naj imele v sloveniji višjo izobrazbo kot moški, če se ne motim :)

Poldi112 ::

>Ali so nemara zaradi SDS-a bolj revni, kot če bi bili, če bi ostal zadnja 4 leta na oblasti LDS?

Ja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ThePlayer ::

Te moram razočarati. Ne gre za levičarsko propagando. Tako stanje je dejansko bilo. Vir je Interstatova raziskava, njen povzetek pa najdemo na strani RTV. Tako da se bomo glede verodostojnosti verjetno strinjali:

No teh rezultatov ne morem zanikat, lahko bi pa iz telih procentov potegnil morje "zaključkov". Tako da se bom tega vzdržal.

Zgodovina sprememb…

Ted ::

Ker?

Prejšnjo vlado bomo sodili po tej vladi. Imam pa občutek, da bodo nekateri enako stokali ta 4 leta kot so prejšnja 4 leta.
Mah...

jype ::

Ted> Imam pa občutek, da bodo nekateri enako stokali ta 4 leta kot so prejšnja 4 leta.

Jah - to je navsezadnje naloga slovenskih volilcev, a ni?

Stokat, dokler ni vse tako kot mora bit.

BigWhale ::

USS Nimitz> "Resnica je, da so levičarji tisti, ki vedno dobivajo napotke koga naj volijo, saj jim Milan Kučan pred vsakimi volitvami s TV ekranov pove koga morajo volit. Pred zadnjimi volitvami je pa tudi Zoran Janković povedal koga morate volit. Najbrž se zato levičarji v podzavesti čutite krive in zato vztrajno ponavljate laži in s prstom kažete na druge ter nasprotnike obtožujete za tisto, kar sami počnete."

To so floskule, klevetanja in laži.

No ja, jaz sem tako Kucana, kot Jankovica, poslusal kako sta pozivala drzavljane naj volijo za zamenjavo vlade... Nevem no. Vsaj pred temi volitvami. Kako je bilo prej pa ne vem.

Icematxyz ::

SDS namerava ponovno šteti glasove? Ali so to zgolj ugibanja?

Zelo zelo so bili prerpičani v lastno zmago. Ampak kot kaže zaenkrat neutemeljeno.

BigWhale> No ja, jaz sem tako Kucana, kot Jankovica, poslusal kako sta pozivala drzavljane naj volijo za zamenjavo vlade... Nevem no. Vsaj pred temi volitvami. Kako je bilo prej pa ne vem.

A sta kej rekla, kakšne bodo sankcije za tiste, ki ne bodo volili pravilno?

Ker prebral si tut tistega fajmoštra, ki je zapisal, kako je smrtni greh, če voliš napačne. Skratka, eternal pain, and Jesus loves you!

d0rK ::

Mnenje enga duhovnika in kucana ter jankovica pac ne mores primerjati.

PaX_MaN ::

Zakaj ne?

Ker Kučan in Jankovič nista delusional.

d0rK ::

Ker mata druga dva neprimerno vecjo medijsko pozornost? Doh? In poleg tega bi reku da ljudje dajo vec na mnenje umirjenega Kucana ter Jankovica kot radikalnega zupnika. Njun endorsment bo v vseh cajtngih. Kaj si en duhovnik misl se bo pa najdl na dvajseti strani v sestavku ki
obsega 80 besed.

WarpedGone ::

>> SDS namerava ponovno šteti glasove? Ali so to zgolj ugibanja?

Nism še ničesar slišu, sm pa že gledal procente neveljavnih glasovnic.
A so v Ljubljani nadludje al pa nekaj smrdi.

Delež neveljavnih glasovnic:
Ljubljana Center 1,24%
Ljubljana Bežigrad 1,41%
Kranj 1,81%
Postojna 1,89%
Celje 1,81%
Novo mesto 2,00%
Maribo 1,78%
Ptuj 1,90%

Povprečje Ljubljana: 1,33% (1,24% in 1,41%)
Povprečje preostala Slovenija: 1,87% (min: 1,78%, max 2%)

Bi bil vesel kakšnega racionalnega pojasnila.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ljubljancani znamo bolje rokovati z obrazci?

Drugace je bilo pa letos manj neveljavnih glasovnic kot pred stirimi leti.

itak37 ::

Mogoce je povezano z izobrazbo? V LJ je vec levih volilcen = bolj izobrazenih = manj napacno izpolnjenih glasovnic. Ce bi bil delez nepr. glasovnic enak povprecju v SLO, bi bilo neveljavnih pribl. 700 vec, 2400 namesto 1760 neveljavnih. No biggie, IMO.

borchi ::

> A so v Ljubljani nadludje al pa nekaj smrdi.

nadljudje so. zanimivo, da ti ni srdelo pred 4 leti, ko je bila ljubljana tudi bistveno bolj pismena kot ostala slovenija... pa pred 8 leti je bilo tudi tako, pa pred... you get the picture...
l'jga

Zeberdee ::

Ministrska ekipa po RTVSLO:

Možni ministri prihodnje vlade:
SD
finance: Franci Križanič
šolstvo: Igor Lukšič
razvoj: Andrej Horvat
podpredsednik vlade: Mitja Gaspari
promet, okolje: Patrick Vlačič
delo: Andreja Čermak Meglič
obramba: Ljubica Jelušič
kmetijstvo: Milan Pogačnik
javna uprava: Bojan Bugarič
Zares
zunanje zadeve: Gregor Golobič
visoko šolstvo, okolje: Pavel Gantar
gospodarstvo: Matej Lahovnik
kultura: Majda Širca
javna uprava: Irma Pavlinič Krebs
notranje zadeve: Branko Lobnikar
LDS
notranje zadeve, gospodarstvo: Katarina Kresal
pravosodje: Aleš Zalar
kultura: Jožef Školč

SLS
promet: Radovan Žerjav
okolje: Janez Podobnik
DeSUS
kmetijstvo, delo

Na tej listi nikakor nočem Podobnika, Školča, Kresalove (ki bi bila odlična kot predsednica DZ), Gantarja.

Sem za Žerjava v kombinaciji z Vlačičem kot sekretarjem za železnice (glede na pomembnost te infrastrukture v naslednjih 8 letih), Zalarja, Lahovnika.
Golobič v tej ekipi ne more biti zunanji minister. To bi moral biti Vajgl. Mesto za Golobiča je kot podpredsednik vlade v kombinaciji z njegovim sekretarjem Gasparijem.

Opomba moderatorja: Besedilo z RTVSLO je bilo dvakrat prilepljeno - sem popravil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Pomoje bi bila pa Kresalova super za zunanje ministrstvo.

PaX_MaN ::

>> SDS namerava ponovno šteti glasove? Ali so to zgolj ugibanja?

Delež neveljavnih glasovnic:
Ljubljana Center 1,24%
Ljubljana Bežigrad 1,41%
Kranj 1,81%
Postojna 1,89%
Celje 1,81%
Novo mesto 2,00%
Maribo 1,78%
Ptuj 1,90%

Povprečje Ljubljana: 1,33% (1,24% in 1,41%)
Povprečje preostala Slovenija: 1,87% (min: 1,78%, max 2%)

Bi bil vesel kakšnega racionalnega pojasnila.

Zanimivo bi bilo videti ZAKAJ so te glasovnice sploh neveljavne. Ala obkroženi dve številki - toliko pa toliko, ne obkrožene sploh - cifra, raztrgana na pol - število, itd.
Sicer pa, ne vem kaj je tako "nadčloveškega" v "obkroži številko, ki je zapisana pred imenom in priimkom kandidata ter njegove stranke".
Še v vrtcu bi to znali, si upam trditi.

Zeberdee ::

No da še argumentiram:
Vajgl je izkušen diplomat, z za moje pojme izdelanimi stališči. To potrebujemo.
Kresalova je odvetnica, ki ji ne bi bilo potrebno tako kot Cukjatiju narekovati člene, po katerih se vodi postopek. To se bo že naučila. Kot edini predstavnik strank je Kresalova nastopala v predvolilnem času z močno PR ozadjem in razen napadov na Erjavca in duela z Jelinčičem delovala mirno. To potrebuje.
Potrču v tem, zadnjem mandatu?, ne sme biti prepuščeno mesto predsednika DZ niti vodja poslanske skupine SD. Tanko je kot vodja v svojem stilu briljiral in na to pozicijo mora SD postaviti osebo, ki bo "prvak" v naslednjih letih.
Sploh pa predsednik ne sme šašat. Jaz ga nč ne razumem.

Icematxyz ::

Bog ve kaj vse piše na teh lističih. Pomoje na kakšnem tud kakšen referat.

Štetju ne nasprotujem. Vprašam pa se, četudi bi se izid preobrnil, kaj bi sledilo.

SLS/SMS želi biti v opoziciji. Desus je jasno dal vedeti da želi biti zraven trojčka. SNS želi biti vladen tako da tako vseeno kdo zmaga. (če bi imeli 1 procent naprimer več kot SD)

A bi blo Janševih 30% dovolj za oblikovanje koalicije? A so se to sploh vprašali?

Četudi bi zmagali, bi pomoje v trenutnih razmerah kot vlada delovali tako, da bi umirali na obroke in bi v roku 2 let bile razpisane ponovne volitve.

Zato mi je po eni strani tudi všeč da so dobili majn glasov. Ker glede na situacijo, trdne koalicije nevem če bi bili sposobni narediti. Ljudje ki so jih volili pa bi govorili da so zmagali. (če bi naprimel imeli 1% več kot SD)

Ampak pač 30 % ni dovolj. To je le prvi korak...

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

Dejansko bi lahko odgovor poznali le, če bi poanketirali tiste, ki se volitev niso udeležili. Ostalo so špekulacije.

niso špekulacije. čisto enostavno je preverljivo. volilna udeležba je bila najvišja v ljubljani, ki vedno voli bolj levo. a ni to enostavno za razumeti, a se nalašč delate neumne???

s svojo neudeležbo so desničarji tudi volili na nek način. saj najbrž je velik del prepričevanja volilcev, da dovolj motiviraš svoje privržence, da ne ostanejo doma.

če ne verjamete meni pa boste mogoče vašemu levemu komentatorju janiju severju iz vest.si:
"Glasovi NSi in SLS se niso množično preselili k SDS. Glasovi desnice so v veliki meri ostali doma. To je najbolj zoprno spoznanje za vse “pomladne” stranke, ki bo imelo dolgoročne posledice."
vir

_marko ::

Predlagam diplomsko nalogo za OBJEKTIVNEGA FDVjevca!

Naj pregleda tiskane medije v zadnem tednu pred volitvami v odvisnosti od lastniške strukture ter strankine pripadnosti.
Hipoteza: Levi trojček je dobil občutno večjo pozornost kot desnica zaradi (ne)odvisnih medijev.

p.s. nisem tega napisal, da bi mi zdaj levičarji težili kako to ni res in jada jada...
Samo predlgama po mojem mnjenju zelo zanimivo diplomsko nalogo.

p.p.s. resno mi prosim ne težite z floskulami, da se levičarji ne vtikujejo v medije in da dela to samo Janša. Vsak pač vpiva na svoje...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _marko ()

">Ali so nemara zaradi SDS-a bolj revni, kot če bi bili, če bi ostal zadnja 4 leta na oblasti LDS?
Ja. "

No dejta globoko grlo in Poldi112 tole razložiti.

Namreč, SDS je zmanjšal davčno obremenitev plač in to tako v korist podjetji, kot tudi v korist delavcev. Največje reze v socialo (upokojenci, nezaposleni, delavci) so naredili v LDS. V SDS so "pucali" po evidencah brezposelnih (predvsem tistih, ki tako ali tako niso ničesar prejemali od zavoda, bili so zgolj v evidenci, v LDS so brezposelnim "trgal" nadomestila, bistveno znižali odpravnine zaposlenim, skrajšali odpovedne roke zaposlenim pri odpovedi, trgali eno mesečno penzijo upokojencem in pokojnine realno znižali ter zniževali prejemke delovnim invalidom. Kakšen greh pa so naredili v SDS glede tega??

Zdej me pa res zanima, katere časopise vidva bereta :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

imagodei ::

You ppl just don't get it, do you?

Nima veze, če sta Kučan pa Jankovič pozivala ljudi k zamenjavi vlade, kapiš? Tega tudi ne moreš primerjat z indoktrinacijo, ki se dogaja v cerkvah.

Kučan pa Jankovič sta s svojimi pozivi prepričala kvečjemu in le levičarje. Vsak drug je bil ob njunih pozivih itak zgrožen oz. ga je vsaj odvrnilo. Tadva strica sta zgolj mobilizirala nek procent leve volilne baze, ki bi drugače ostali doma. Povedala sta, da je treba volit, da šteje vsak glas.

Svetilniktm seveda to vidi kot izjemno slabo, kot skrajno umazano kampanjo. Zdi se mu, da bi bilo bolj demokratično, če bi ta dodatni procent enostavno ostal doma in bi zato on dobil kakih 35%, SD pa mogoče 25%. Če bi dovolj levičarjev ostalo doma, bi mogoče zaradi slabše udeležbe NSi ujela prag 4% in se uvrstila v parlament. Zdaj je pa pač čas za plan B in bo treba ponovno preštet glasove.

Jankovičevega ter Kučanovega poziva ne gre enačiti z indoktrinacijo v cerkvah - že zato ne, ker takšna indoktrinacija traja celo življenje. Kot je že jype povedal, so tudi predvidene kazni za tiste, ki ne upoštevajo navodil, drugačne v primeru cerkvene indoktirnacije ter v primeru J&K "indoktrinacije". J&K tudi nista sistematično (čeprav morda zgolj v dobri veri in po lastnem prepričanju) poudarjala vrednostnega sistema ene in druge opcije oz. razlik med njimi ter direktno oz. med vrsticami vlekla vzporednice med vrednotami leve volilne baze ter levo opcijo. Cerkveni dostojanstveniki to kontinuirano počno na pretežno desno usmerjeni populaciji. Ne samo tik pred volitvami, pač pa tudi 4 leta med volitvami.
- Hoc est qui sumus -

Zheegec ::

Naj pregleda tiskane medije v zadnem tednu pred volitvami v odvisnosti od lastniške strukture ter strankine pripadnosti.
Hipoteza: Levi trojček je dobil občutno večjo pozornost kot desnica zaradi (ne)odvisnih medijev.

p.s. nisem tega napisal, da bi mi zdaj levičarji težili kako to ni res in jada jada...
Samo predlgama po mojem mnjenju zelo zanimivo diplomsko nalogo.

p.p.s. resno mi prosim ne težite z floskulami, da se levičarji ne vtikujejo v medije in da dela to samo Janša. Vsak pač vpiva na svoje...

Ti pa ne dobivaš brezplačnika na dom, vidim :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

pirat ::

Levo usmerjena vlada v teh razmerah s katerimi se trenutno srečuje slovensko / svetovno gospodarstvo po mojem mnenju ni optimalna rešitev.
ajd, bomo vid'l kako se bodo sestavil med seboj in kako bodo dejansko funkcionirali, imam pa zaenkrat dva resna pomisleka:
- najverjetnejši mandatar ni človek akcije, ampak bolj akademik, trenutne razmere pa kot rečeno zahtevajo predvsem ostre ukrepe (bolje storiti nekaj napak kot pa v nedogled tehtati stvari, ukrepati pa ne...) bomo videli kako se bo pahor obnesel že pri samem sestavljanju vlade...
- obljube levice se lepo slišijo o socialni pravičnosti, skrbi za socialno šibke, itd... ampak face-it: v sloveniji se je lep del prebivalstva v preteklosti predvsem naučil 'šlepati' na račun drugih... ostali pa realno lahko pričakujemo kvečjemu višje davke, nič drugega..

+ občutek imam, da levi trojček ne bo zdržal složno do konca mandata in da bodo najverjetneje naslednje volitve prej kot čez 4 leta....

lp

You ppl just don't get it, do you?

Nima veze, če sta Kučan pa Jankovič pozivala ljudi k zamenjavi vlade, kapiš? Tega tudi ne moreš primerjat z indoktrinacijo, ki se dogaja v cerkvah.

Hihi. Komot lahko, zakaj ne bi mogel? Kako pa ves kaksna indoktrinacija se dogaja v cerkvah? A si vsako nedeljo tam? :) Nehaj bluzit no.

BigWhale> Kako pa ves kaksna indoktrinacija se dogaja v cerkvah?

Gledamo jugoslovanske filme, pa nam je takoj jasno! :)

_marko> p.s. nisem tega napisal, da bi mi zdaj levičarji težili kako to ni res in jada jada...

Seveda je res. Vsi dobri (tisti, ki veljajo za kvalitetne in imajo veliko naklado) mediji v državi so v rokah levice. Zakaj? Pojma nimam, ampak jaz bi to pripisal nesposobnosti desnice. Nesposobnosti v preseku dveh ključnih stvari - pomanjkanju pismenih ljudi in pomanjkanju ljudi z zmernimi stališči. Tako večina desnih časopisov ne zmore tekstov, s katerimi bi se lahko strinjali celo manj militantni pripadniki desnice, kaj šele ljudje političnega centra ali morda celo kak levičar. Saj ni treba daleč hodit po zglede - britansko Mladino (Thomas je enkrat tako imenoval revijo The Economist) si poglejte, na primer.

borchi ::

heh, če levi volilci ostanejo doma, je to problem levice, če pa desni volilci ostanejo doma, je pa to problem slovenije. če levi volilci množično drejo na volišča je to mobilizacija, če pa desni, je pa to jasno izražena spontana volja ljudstva. ne ga srat no...

kučan je tudi pred prejšnjimi volitvami dajal izjave, pa jih je desnica vseeno dobila. tudi delo, dnevnik, večer, mladina itd. so takrat obstajali. če pa pravite, da so pred 4 leti bili ti mediji bolj uravnoteženi... možno. ampak to je kriv janša sam. če bi pametno jadral samo na veter ekonomske konjunkture, eura, bi jadral še najmanj 4 leta... boj z mediji težko dobiš.
l'jga

Glavni problem vlade je ta, da bi se rada sla preveliko socialo.

poweroff ::

TerrorDream ekipa za slovensko desnico:

Možni ministri prihodnje vlade:
finance: Gregor Golobič
šolstvo: Gregor Golobič
razvoj: Gregor Golobič
podpredsednik vlade: Gregor Golobič
promet, okolje: Gregor Golobič
delo: Gregor Golobič
obramba: Gregor Golobič
kmetijstvo: Gregor Golobič
javna uprava: Gregor Golobič
zunanje zadeve: Gregor Golobič
visoko šolstvo, okolje: Gregor Golobič
gospodarstvo: Gregor Golobič
kultura: Gregor Golobič
javna uprava: Gregor Golobič
notranje zadeve: Gregor Golobič

Možne zamenjave so še Milan Kučan pa Franco Juri.
LOL! >:D
sudo poweroff

BigWhale> Glavni problem vlade je ta, da bi se rada sla preveliko socialo.

Ja. Janševe vlade. Saj zato je pa izgubil na volitvah.

snow ::

Bodo vzeli DESUS v vlado? Erjavca za ministra? Ki ga je Kresalova n-krat pozvala k odstopu?
SLS?

Janša naj ponudi 1ga ministra več na stranko pa je ;)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Poldi112 ::

>No dejta globoko grlo in Poldi112 tole razložiti.
>Namreč, SDS je zmanjšal davčno obremenitev plač ...
>Zdej me pa res zanima, katere časopise vidva bereta :))

Stanje zdaj je precej slabše. Bajuk sicer vse meče na zunanje dejavnike, a ko ga je Gaspari opozarjal ni naredil nič - označil ga je za klevetajočega sovražnika ki nima pojma. Leto dni kasneje smo pa spremljali kako je podivjala inflacija in smo bili spet prvi v Evropi. In potem spet smešni izgovori, da so krivi trgovci.

Virant podobna zgodba. Nategne večino javnega sektorja. In potem ga Štukelj lepo postavi na laž. Sodniki in medicinske sestre se gredo stavko, pa pričakujem da ne bodo edini.

S statistiko tudi operirajo tako da ti vse neuspehe prikažejo kot uspehe. Ampak poglej okrog. Se ti zdi da smo na boljšem kot 4 leta nazaj. In kaj pravijo ostali (tisti, ki niso po naravi jokice)?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

O, lej, zdaj pa se že kliče na pomoč FDV.

Dragi moji - sami si naredite analizo zakaj je SDS izgubila. Saj je vendar znano, da na FDV le ponarejamo ankete, SDS pa spletnih anket seveda ne ponareja, pač pa le "izkorišča tehnične možnosti anketnih strežnikov".

Hipoteza je zanimiva, je pa to po mojem preveč obsežna raziskava za diplomsko nalogo.

V Sloveniji so bile neke raziskave na to temo že narejene, vendar so bile precej neobjektine in imele zelo slabo metodologijo, zato so jih močno kritizirali. Načeloma se lahko sestavi močna raziskovalna ekipa, ki bi to hipotezo raziskala, vendar po vsem pljuvanju, ki si ga je desnica privoščila proti FDV in slovenskim medijskim strokovnjakom (jup, tudi na FF so precej močni), tega nihče ne bo hotel narediti zastonj. Pa verjetno še za plačilo ne.

To je dosegla desna politika - resni strokovnjaki bežijo stran od stvari, ki dišijo po političnem, saj jih potem napadajo primitivci v parlamentu in jim jemljejo strokovno kredibilnost.

Sicer pa imamo največjega medijskega strokovnjaka Grimsa, ki je z desno roko sam spisal zakon o RTV. Lahko on naredi strokovno neodvisno raziskavo.
sudo poweroff
««
12 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28151387 (44672) Keyser Soze
»

Predsednik vlade (stranke) in njegovi/njeni možje

161976 (1490) Zeberdee
»

Volitve se bližajo (strani: 1 2 )

8220895 (19514) T-h-o-r
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49028933 (18972) iration

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

737010 (5484) Gandalfar

Več podobnih tem