» »

Problem! Nerazumljivo nizki fps na high-end računalinku!

Problem! Nerazumljivo nizki fps na high-end računalinku!

The Player ::

Lep pozdrav. Imam en zelo velik problem, ki pa ima dolgo zgodbo.Pred kakšnimi 3 meseci sem kupil nov gaming računalnik,(Intel q9300-45nm, matična: ASUS P5NT-Deluxe, NVIDIA 780 čipset, dve(SLI) Geforce 9800 GTX grafični kartici, napajalnik: corssair HX 620, ram: Mushkin redline 4 giga 1000Mhz, OS: Vista Home Premium 64(slo)
Računalnik sem že prvi dan nesel nazaj na servis, saj sem imel nonstop BSOD-e, na servisu so mi povedali, da je za to kriv ram, in da je nekaj narobe s procesorjem, ter da so rami 'nezdružljivi'.Procesor so mi zamenjali(garancija), rame pa so mi proti mojemu plačilu zamenjali z novimi 1066 MHz.Ko sem kišto prinesel nazaj domov, sem opazil da BSODI niso zginili, le manj pogosto so se mi pojavljali, zato sem se odloćil da flešam BIOS(nakar na servisu niso niti pomislili), saj naj bi moja matična imela probleme z združljivostjo z določenimi ram-i.Računalnik sem softwersko zrihtal(driverji, ...)in delal je brez problema.Poganjal sem lahko vse novejše igre, seveda pri najvišji kvaliteti, z primernimi fps-ji.Nato pa se je lepega dne kar iz nule vse poslabšalo.Moje igre so postale slideshow, vrnili so se BSODI.Probal sem vse, od driver cleanerja, do nalaganje viste na novo...
Kišto sem poslal nazaj na servis in jim rekel da gre vse narobe.Sporočili so mi da so našli na procu neko redko napako, 'floating point error' in mi ga zopet zamenjali za novega, povedali so mi tudi da nvidiin 780 čipset povzroča preglavice.
Rekel sem jim naj mi zamenjajo grafični in matično. Priporočali so mi navezo Intel-Ati, zato sem vzel ASUS rampage formula X48, dve ati 4870 grafični kartici.
Problemi pa so ostali isti, igre so še kar naprej kripale)Mimogrede, celo corel draw x4 je delal počasi in photoshop). Najprej sem mislil, da so za slabo delovanje krivi atijevi driverji, ki so bili še ne-official za 4870 v crossfire načinu, a sedaj imam nove 8.8 in nič ni boljše.
Nevem kaj naj naredim, na servisu ne morem reči, da je nekaj narobe, samo zaradi iger in corel-a, saj je hardware 'vredu', čez noč sem že tudi spustil razne everest stres teste, ki pa niso nič pokazali.

Morda omenim samo to, da nekatere igre delajo 'nekako vredu'(COD4, Devil may cry 4 in bioshock) tu pa se lista konča. Oblivion mi na medium laufa pri 40 fps, pa čeprav imam vse popravke, tudi cryssis mi na LOW dela pri 20 fps-jih, assasins creed šteka, itd.
Računlnik sem že neštetokrat formatiral, na novo nalagal visto, driverje, servis pack, v vseh možnih zaporedjih,..(virusi in ćrvi odpadejo, sem trenutno brez neta)

Morda lahko omenim neko anomalijo pri inštaliranju viste.Ko se boota s cedeja in ko se pripravlja do se bo prikazalo prvo pogovorno okno(dobrodošli v programu za inštaliranje blabla...)mi najmanj 5 minut prikazuje ozadje, šele nato se pojavi okno. Ko kliknem NAMESTI ZDAJ, mi load-a kakše 5 minut, se pravi katerikoli ukaz potrebuje 100 let za izvržitev.Je za to spet lahko kriv procesor?, saj ko sem prvič nalagal visto se to ni pojavljalo, odzivnost je bila hitra.

Skratka obupujem, doma imam takšen gaming rig, ki ne dela, prosim vas za pomoč, če se komu kaj sanja. Drugače pa če je gdo doma blizu zaloga, bi bil vesel da se oglasi pri meni, dam za gajbo če mi zrihta:D

Hvala, in sory za roman.

Volta ::

Edina stvar ki bi pomagala je ta. Vzami eno 4870 ven in stvar sprobaj s samo eno grafo. Če se bo stanje izboljšalo je nekaj z gonilniki ali pa z nastavitvami narobe. Če se ne bo pa nimam pojma. Zelo malo šans je, da bi bil napajalnih prešvoh.

Poskusi, kot sem ti rekel in poročaj. Pa veliko uspeha!

// Pa btw, na tvojem mestu bi vse še na XP-jih sprobal. Pomoje zna pomagat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Volta ()

alesp56 ::

Par vprašanj. Si poskusil s kakšno drugo verzijo(drug dvd, serija, verzija itd) viste?
Kaj pravi 3d mark v primerjavi s podobno mašino?
Napajalnik verjetno ni, če ne bi mašina v celoti počepnala(restart, frezze) ko bi pognal kakšen konkreten špil oz. test.
Imaš mogoče kakšno čudno varjanto(kakšen raid itd) uporabe trdega diska oz. večih diskov?
Poskusi mogoče s kombinacijo win xp sp3 in vsem pripadajočim šrotom. V primeru da stvar tudi tam melje bo definitivno hardware-ski problem. Če ne pa verjetno kakšen software. No tolko zaenkrat. :)
in to je to...

Ok to temo je napisu moj prjatu na mojm kompu, ker on še nima interneta, ker so se lihkar preselil pa pač nima še neta pa je na moj račun napisu temo pa bom odgovoru namesto njega.

Poanta je, da je poskusu vse. Grafo je dal že ven tko, da je mel samo eno in je delal čisto fajn, ampak on je dal grafo ven, še PREDEN je sploh prišlo do problemov. Štos je v tem, da kar naenkrat čez noč je začel računalnik upočasnjevat, medtem ko mu je prej delal ko urca.

3d mark vantage še ni poskusu, upam, da bo dans poskusu, ko pride domov. Včeri sm ga dol snel zanga.

Poganja samo na original visti home premium 64-bit (slovenski). Če je poskusu na xp-jih ne vem ga bom pa vprašu. Vem to da je sprobu na Visti server edition, ampak noče met tega k požre 200GB placa.
Čudn je ker ma sam on probleme. Vsi uporabljajo Visto pa se noben ne prtožuje, kako ma pol lahko on probleme?

Hvala za odgovore! Prosim kdorkoli, če kej ve naj pove.

LP

khartahk ::

Sej tole se bo mogoče slišal smešno sam sem mel že primere kjer je bil problem štrom. Ja smešn se sliš sam je res. Pr enem se je nardil da če je kišto prnesu k men domov je vse delal k urca, kukr je pa kišto priklopil doma mu niso delale igre. Zadeva se je pri tem popravla z starejšimi gonilniki. Tuki to verjetno ne bo šlo ker starejših gonilnikov dejansko ni. Pri drugem osebku pa je bil problem v tem da ni imel pravilno vezanih vtičnic in mu je dejansko skurl plato ker ni imel narejenega ničenja v vtičnici. Se pravi da je bilo med ničlo in ozemljitvijo razlika v potencialu in se je na ohišju nabiral naboj toliko časa, da je iskra preskočila in mu počasi skurila plato. Možno je da imaš probleme s tem, ker kot si rekel si menjal ploščo in grafične pa se ti zadeva ponavlja. Seveda pa se mi poraja tudi vprašanje, če ni morda elektrika uničila še kakšnega drugega dela strojne opreme npr. trdi disk. Na tvojem mestu bi poiskal nekoga, ki ve kako morajo biti vtičnice vezane in naj ti preveri če ni morda v tem problem.

LP

alesp56 ::

Možno da je kakšna kombinacija gonilnikov, posodobitve in verzija OS-a kriva za ta problem (sam najbol ciljam na to software-sko problematiko). Če je bios najnovejši, in vse hardware-ske probleme izključimo (okvare, nekompatibilnosti), kaj drugega ni za rečt kot da je software/os in to kakršenkoli že. Overall: Testiranje vsega po spisku ob vseh možnih varjantah. Kaj drugega pa res ni za nardit...
in to je to...

Sej tole se bo mogoče slišal smešno sam sem mel že primere kjer je bil problem štrom. Ja smešn se sliš sam je res. Pr enem se je nardil da če je kišto prnesu k men domov je vse delal k urca, kukr je pa kišto priklopil doma mu niso delale igre. Zadeva se je pri tem popravla z starejšimi gonilniki. Tuki to verjetno ne bo šlo ker starejših gonilnikov dejansko ni. Pri drugem osebku pa je bil problem v tem da ni imel pravilno vezanih vtičnic in mu je dejansko skurl plato ker ni imel narejenega ničenja v vtičnici. Se pravi da je bilo med ničlo in ozemljitvijo razlika v potencialu in se je na ohišju nabiral naboj toliko časa, da je iskra preskočila in mu počasi skurila plato. Možno je da imaš probleme s tem, ker kot si rekel si menjal ploščo in grafične pa se ti zadeva ponavlja. Seveda pa se mi poraja tudi vprašanje, če ni morda elektrika uničila še kakšnega drugega dela strojne opreme npr. trdi disk. Na tvojem mestu bi poiskal nekoga, ki ve kako morajo biti vtičnice vezane in naj ti preveri če ni morda v tem problem.

LP

zelo zanimivo! Prvič slišm, da ma lahko tut to vzrok za težave. Ampak vseeno dvomim, da je kriva elektrika, saj je računalnik prinesel k meni domov in je blo isto. Oblivion k je 2 leti star špil je šteku, isto je blo s crysisom. Delajo mu sam 3 špili (bioshock, call of duty 4 in devil may cry) to je pa tut vse.
Bom mu sporočil ko pride domov, mogoče on ve kako je s štromom jst ne vem. Sporočim tudi rezultate 3d mark vantage, ko bo opravil preizkus.

LP in hvala

A mu delajo ti trije špili zelo dobro, oz. tako kot bi morali?

Adrijan0 ::

Če je problem s štromom pa en ups daj spredi za foro. Boš takoj vidu če ma to kaj veze.

opeter ::

Jaz sumim sledeče:
1.) RAM
2.) napajalnik
3.) ne vem
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

@opeter
Pod 3.) ni moral dodat "kaj drugega", pa bi list popoln :)

@ThePlayer
Najbolje bi bilo, da bi tvoj kolega probal zamenjat vse komponente lepo po vrsti in tako ugotovil kaj je z mašino narobe.

zelo zanimivo! Prvič slišm, da ma lahko tut to vzrok za težave. Ampak vseeno dvomim, da je kriva elektrika, saj je računalnik prinesel k meni domov in je blo isto. Oblivion k je 2 leti star špil je šteku, isto je blo s crysisom. Delajo mu sam 3 špili (bioshock, call of duty 4 in devil may cry) to je pa tut vse.
Bom mu sporočil ko pride domov, mogoče on ve kako je s štromom jst ne vem. Sporočim tudi rezultate 3d mark vantage, ko bo opravil preizkus.

LP in hvala

Možno je da je bilo pri tebi isto, ker je plata oz. kateri drug del strojne opreme že poškodovan zaradi uporabe na takšni vezavi. Kaj drugega kot preveriti vse komponente eno za drugo kot je napisal Volta in seveda tudi vtičnic ti žal ne morem svetovati. Če pa je tvoj prijatel dejansko pripravljen plačati gajbo tistemu ki mu zadevo poštima se pa seveda priporočam :)

dzinks63 ::

Z SLI (SLI ima tudi slabši izkoristek od CF) rado pride do težav, z CF malo manj. Po drugi strani so pa tudi matične z SLI podporo še slabo navijaško nastrojene.

Če rabiš hudo grafično moč, je bolje da imaš v računalniku eno grafično, pa tisto močno. Trenutno sta to HD 4870x2 in 280GTX.

Kar se tiče Obliviona in Crysisa, obe igri zahtevata močan hardware. Če proca q9300 nisi navil, ga tudi ni kaj prida, saj laufa le na privzetih 2.5GHz in ne moreš pričakovati nekih čudes.

Trenutno se bolje obnesejo za igre procesorji c2d serije E8xxx, sploh če ga naviješ na 4GHz+.

Bellzmet ::

@dzinks63: z računalnikom, ki ga ima bi mu morale delati te igre zadovoljivo in z višjimi FPS-ji. Je pa napisal "tudi cryssis mi na LOW dela pri 20 fps-jih" Na takem compu to pač ni normalno, ne glede na procesor.

lp

Ne, ne, tu nekaj ni dobro z čem drugim, tako kot je Belltmet rekel. The Player - s kod pa je ta tvoj kolega doma. Če je kje z okolice MB-ja, potem se lahko zmenimo, pa pridem pogledat kaj je z mašino.

Primer je brezupen. Model je dal 2000 eurou pa stvar ne dela :(
2 ati hd 4870 je kupil, ker ati hd 4870 x2 še niso prodajal takrat.
Morm povedat, da kompa ni navijal, edina reč, ki jo je navijal je grafa (prek software, ki si ga dobu zravn grafe) pa še to zdej laufa grafa na default, ker jo je odvil, ko so se stvari poslabšale.
Jst se v temo ne bom vtikal, ker ne vem tok velik kot moj frend, sam on je zdele na šihtu, zato pač povem tisto kar mi je on povedu. Na žalost pa ni iz okolice Maribora, edino če je pripravljen it na vlak v Maribor.

Mimogrede, računalnik je kupljen v trgovini AGT v Ljubljani. Stokrat ga je nesu na servis, ampak uni nimajo pojma. Sumim, da oni kaj sabotirajo, ampak dvomim, ker oni nimajo nič od tega. Je mel slučajn še kdo izkušne z AGT-jem? Ker sedaj si ne upam kupiti računalnika, ker se bojim, da nebi se isto men zgodil?! Komp bi mel isti sam drugo plato bi mel pa grafo.

Upam, da dons pride k men, da pogleda sem na forum, ker več ne znam povedat.

Glede crysisa pa obliviona je tko: Res je da sta zahtevna špila, ampak na hd 4870 v crossfire načinu bi mogl delat gladko vsaj na low, če ne celo na high. Njemu šteka že pr low. Proc bi mogu bit tut dobr, če je oblivion delu že na pentium 4-ki.

LP

omeniti moram tudi to, da ko je on kupu komp mu je delal vse gladko od špilov do najnovejše 3d Maye, potem je pa kar naenkrat čez noč vse se poslabšalo. Isto se je zgodilo, ko je zamenjal ram, grafo, procesor pa matično, vse je delalo kot je moralo potem pa klik iz danes na jutri kar poslabšalo se je. Najbolj zanimivo je da corel draw x4 šteka, ki je od vseh navedenih iger najmanj požrešen program po zmogljivosti.

LP

Primer je brezupen. Model je dal 2000 eurou pa stvar ne dela :(
2 ati hd 4870 je kupil, ker ati hd 4870 x2 še niso prodajal takrat.
Morm povedat, da kompa ni navijal, edina reč, ki jo je navijal je grafa (prek software, ki si ga dobu zravn grafe) pa še to zdej laufa grafa na default, ker jo je odvil, ko so se stvari poslabšale.
Jst se v temo ne bom vtikal, ker ne vem tok velik kot moj frend, sam on je zdele na šihtu, zato pač povem tisto kar mi je on povedu. Na žalost pa ni iz okolice Maribora, edino če je pripravljen it na vlak v Maribor.

Mimogrede, računalnik je kupljen v trgovini AGT v Ljubljani. Stokrat ga je nesu na servis, ampak uni nimajo pojma. Sumim, da oni kaj sabotirajo, ampak dvomim, ker oni nimajo nič od tega. Je mel slučajn še kdo izkušne z AGT-jem? Ker sedaj si ne upam kupiti računalnika, ker se bojim, da nebi se isto men zgodil?! Komp bi mel isti sam drugo plato bi mel pa grafo.

Upam, da dons pride k men, da pogleda sem na forum, ker več ne znam povedat.

Glede crysisa pa obliviona je tko: Res je da sta zahtevna špila, ampak na hd 4870 v crossfire načinu bi mogl delat gladko vsaj na low, če ne celo na high. Njemu šteka že pr low. Proc bi mogu bit tut dobr, če je oblivion delu že na pentium 4-ki.

LP

V AGT sem že nabavljal in do sedaj nisem imel nobenih problemov. Pa sem nabavljal od samo posameznih komponent do celotnih sistemov. Te igre, ki jih omenjaš bi že z eno samo tako grafo morale "leteti" kaj šele z dvema, še posebej tiste igre, ki imajo SLI in CrossFire profil v nastavitvah.

LP

The Player

Naj ti zaupam svojo podobno izkušnjo. Imel sem AMD Athlon 3200+ in Asusovo plato in je stvar špilala super, nakar je brez posebnega vzroka začel padati performase celotnega računalnika ( predvsem v Aquamarku in sintetičnih testih ). Ker sem mislil, da je kriv procesor, sem ga skupaj s plato ( seveda sem tistemu človeku povedal kaj je blo na stvari ) zamenjal za P4 3.4 + QDI plato. Finta je v tem, da je tistemu človeku vse delalo brez problema, pa meni tudi. Nimam pojma kaj je blo krivo za to, ampak stvar se je porihtala, ko sem menjal procesor in plato. In z vsemi komponentami je blo vse ok.

Jaz močno priporočam, da ta tvoj kolega proba z drugim procom in plato, ali pa vsaj z procom.

jan01 ::

Kakšne bedne predloge dajete. Jaz bi se skril, ne pa bedarije pisal....

No, potem pa daj ti kakšnega boljšega pametnjakovič. Eni skušamo pomagat, seveda vedno to ne uspe. Če bi prebral večino postov, bi videl, da so nekateri predlogi dobri, pa so bili že poizkušeni in niso delovali. Pač treba sprobat vse kar gre, da se stvar porihta.

jan01 :: danes, 17:54:01

Uh ta tvoj predlog je pa precej boljši k vsi zgoraj našteti. 8-) Upam da ga bo upošteval...:P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: khartahk ()

Izi ::

:D
Jan01 se je raje skril, kot pa da bi napisal bedarijo.

Par predlogov je res malo čudnih, ampak ljudje se trudijo pomagati in vsak ima drugačne izkušnje, da o dejanskem znanju ne govorimo.
Elektrika, kot nekdo tukaj omenja, verjetno ni problem. Med električnim omrežjem in računalnikom je napajalnik, ki mora nevtralizirati vsa nihanja in tudi morebitne napačne vezave. Vsak napajalnik brez napak deluje četudi napetost niha med 50 in 230 Voltov. Dober napajalnik zdrži kakšne 2 sekunde popolnoma brez elekrtike in se računalnik ne resetira. Na plošči imamo samo 3, 5 in 12 Voltov enosmerno, na omrežju pa 230 izmenično. Elektrika iz vtičnice tako nikoli ni problem, je pa lahko problem zanič ali preslaboten napajalnik.

Glede problema pa, ne moreš ga najti, dokler je preveč možnosti.
Iskanja napake se je treba lotiti sistematično.
Najprej je treba odkriti ali gre za hardwaresko ali za softwaresko napako.
To odkriješ tako, da sformatiraš disk in popolnoma na novo naložiš Visto 64-bit.
(XP-ji tukaj ne pridejo v poštev, ker moraš tam namestiti še 10 driverjev iz vseh vetrov in že takrat lahko kaj pokvariš)
Ko čisto na sveže namestiš Visto, takoj nato naložiš še 3DMark 06 in ga poženeš. Če je rezultat v mejah normale je z računalnikom vse vredu in je bil problem programski. Naprej pa sproti poganjaš 3DMark 06, in preverjaš, če še vse deluje.

Če pa že na sveže nameščen sistem 3DMark 06 ne de zadostnega rezultata pa je problem v komponentah računalnika.
Najprej je treba pregledati nastavitve BIOS-a in izklopiti naprave, ki jih ne uporabljaš.

Če čisto vse odpove, potem razdreš računalnik in začneš od začetka. V matično ploščo vtakneš samo procesor, eno palčko rama, eno grafično, en trdi disk in DVD enoto. NIČ drugega. Nato formatiraš disk in spet nanovo namestiš Visto in 3DMark 06 in poženeš.
Če dela kot mora potem počasi dodajaš komponente in vsakič poženeš 3DMark.
Če pa spet ne deluje vredu pa zamenjaš ploščico rama z drugo, nato zamenjaš grafično z drugo.
Če pa še vedno ne bo delalo dobro pa bo treba zamenjati matično ploščo. Matična plošča je duša računalnika. Če zamenjaš matično imaš drug računalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

@Izi - da napačna vezava ne more biti problem se ne strinjam. Morda v tem primeru ni. In to kar si povedal glede nihanja in da more le to odpraviti napajalnik vredu. A pri napačni vezavi pride do tega, da pride med ozemlitvijo in ničlo v vtičnici do razlike v potencialu in ker je ozemljitev vezana na ohišje ničla pa in se zaradi tega potenciala ne moreta druagče izenačiti kot da preskoči iskra in ti po možnosti skuri komponento. In ne govorim na pamet govorim iz izkušenj, lastnih in iz znanja ljudi, ki vedo kako in zakaj mora biti vezava izvedena pravilno.

(XP-ji tukaj ne pridejo v poštev, ker moraš tam namestiti še 10 driverjev iz vseh vetrov in že takrat lahko kaj pokvariš)

Se ne strinjam s tem. Kaj pa lahko zmrdaš na XP-jih? Naložiš gonilnike za chipset, directx 9.0c in driverje za grafo. Poženeš 3D mark 06 in je to, to. Prej lahko pride zaradi napake na Visti 64, kje zna biti kak problem z driverji, saj še vedno nima takšne podpore kot XP-ji. Če se motim, me popravite.

LP

Res je, da se pri elektriki nikoli ne ve. Včasih se obnaša povsem proti pričakovanju :D
Sem pa elektrotehnik šibki tok in te zadeve naj bi obvladal.
Napajalnik je v bistvu transformator in usmernik, ki transformira napetosti iz 230 voltov na 3, 5 in 12 voltov in usmerja napetost iz izmenične na enosmerno.
Vhodni del kjer je napetost 230 V izmenična in končni deli kjer je napetost 3, 5 in 12 V enosmerna so tako rekoč fizično ločeni.
Če bi bilo res kaj močno narobe z električnim omrežjem bi skuril samo vhodni del napajalnika, na sam računalnik pa to ne bi imelo nobenega vpliva. Edino udar strele je tako močan, da lahko preko napajalnika skuri tudi kakšno notranjo komponento. To je ponavadi matična plošča, naprej pa ponavadi ne gre.

Volta, motiš se. Na Visti ni potrebno nameščati nobenih driverjev. Če že kakšnega slučajno ne vsebuje pa ga namesti pri prvem Windows updatu. Glede podpore pa je trenutno že tako, da ima Vista večjo podporo kot XP-ji, ker predvsem za najnovejše naprave se že dogaja, da izdelovalci ne pišejo več driverjev za XP-je ampak samo še za Visto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

no se ne bom tukaj delal da vem kako in kaj je zadeva vezana znotraj računalnika in ti bom pustil tvoj prav. Sam pa bom še vedno upošteval navodila tistih, ki so me že mnogokrat rešili iz takšnih in drugačnih električnih zagat. No offence...

No offence...

Non taken :)
Naj samo še dodam, da je vedno pametno kupiti precej močnejši napajalnik kot ga v resnici potrebuješ.
Ti so precej bolj odporni na morebitna napetostna nihanja in prekinitve toka, ki trajajo manj kot sekundo, se precej manj grejejo in še rezervo imaš za nadgrajevanje v prihodnosti, predvsem za kakšno dodatno grafično kartico, ki žrejo štrom kot za stavo.

solatko ::

khartahk - Ničlane so vtičnice v večjih mestih, v manjših naseljih, pa se vleče ozemlitev (tretja žila), ki mora biti iz omarice ven, pravilno postavljena, da odvaja vso elektriko, ki bi se slučajno pojavila na ničli. Če se ta ničelna napeljava ne izvede pravilno, zna biti veliko problemov. Največ škode se naredi z naknadnimi nasutvami zemlje, potem ko je hiša že v uporabi.

@solatko - ti verjamem da se naj bi napeljava naredila tako kot si rekel, toda vprašanje je če je res bila izvedba napeljave pravilna. Prevečkrat sem že naletel na težave, ko so tako imenovani "strokovnjaki" napeljavo izpeljali narobe, se pravi v mestih ni bilo ničenja in v primeru, ki sem ga omenjal v prvem odgovoru je osebek doma v hiši in ni tretje žile, ki bi bila za ozemljitev, tako da v tem primeru ne preostane drugega kot da se to uredi z ničenjem... če se motim me prosim popravi

solatko ::

Se strinjam, v cca 30% ali še več jim zaščita (ozemljitveni vod) sploh ne deluje, ali pa pri zelo visoki napetosti, pravilno bi moralo ob vsaki nevihti nekaj km stran po prvem blisku izklopit kompletno elektriko v hiši, enako pri rahlem kratkem stiku.... tako pa jim ob nevihtah skuri vse aparate, dušilke v pralnih in pomivalnih strojih...... V mestih pa je zadeva malo drugače urejena - dobro ozemljeni so transformatorji in negativni pol (zato se ničla - povezava znaka za ozemljitev in negativnega voda). Ljudje pač reskirajo in namesto priznanih firm, najemajo domače mojstre, za napeljavo elektrike v novi hiši ali predelave napeljave, pri adaptacijah starih hiš.

OK. Včeraj je testiral z 3D mark-om Vantagom in so rezultati taki kot morajo biti. Točnih podatkov ne vem (v cifrah). Vem to da je testiral performance al neki tazga.
Upam, da mi bo uspelo točne podatke čim prej posredovat na forum.

Kaj sedaj? Je kriv software? Zamenjava Windowsa?

LP

Hm naj potem poskusi najprej z zamenjavao za 32 bitne windowse XP ali visto, morda je problem v 64 bitni visti in gonilnikih za te novejše grafične kartice...

Zgodovina sprememb…

OK, mu bom reku, da zamenja windowse.
Pa še to me zanima. Zakaj bi bil problem pr driverjih? Vsi ki imajo Ati-ja so full zadovolni s temi driverji in jim ne delajo težave, kako bi v tem primeru lahko delal težavo?
Brez zamere, sam pač nisem kaj dosti poučen glede tega.
LP

Toliko za informacijo, ATI že dolga leta slovi po tem, da ne zna pripraviti zares dobrih gonilnikov. No pa pustimo govorice in trače. Problem pri 64 bitnih sistemih je to da niso še tako dolgo v uporabi, zaradi tega se še niso prikazale vse napake teh sistemov in seveda posledično še ni popravkov za te napake. Poleg tega pa se napake prikažejo počasneje še zaradi razloga, da procentualno zelo malo ljudi uporablja 64 bitne operacijske sisteme, še posebej v osebnih računalnikih. Poleg tega pa je to tudi zelo nova grafična kartica in so gonilniki tudi eni izmed prvi ki so nasploh zanjo pisani. Poleg tega pa je tu še vezava v crossfire, ki še doda k temu, da gre lahko še kaj več narobe. Pa še to ravno dva dni nazaj sem imel primer, ko če nisi gonilnikov grafično kartico na prenosniku namestil takoj po namestitvi sistema in si začel z drugimi gonilniki, se je zaslon po ponovnem zagonu računalnika ugasnil. Takšno rešitev, pa sem dobil od podpore za to firmo notebookov, tako da ni bilo druge pomoči kot na novo namestiti windowse. Tako da velikokrat so pri teh zadevah zelo čudne rešitve, toda delujejo...

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Jaz bi sigurno poizkusil namestiti XP (32 bitno različico), ker ne morem verjeti, da ne bi dobil gonilnikov (za grafično sigurno obstajajo, za matično ploščo pa domnevam tudi). Če ostanejo simptomi enaki, potem je po moje res kriv HW, kar pa močno dvomim, če gre za drugo matično in grafično, pa se računalnik obnaša enako.

Nisem pa razumel, ali nekatere igre in Corel nekaj časa delajo OK in se šele kasneje pojavijo težave, ali te igre ne delajo normalno od samega začetka? Če ne delajo od samega začetka, imam jaz na sumu grafično oziroma gonilnike zanjo. XP je na trgu že dolgo časa in je po mojih izkušnjah dobro podprt in zadeve večinoma delajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Dar bi še nekaj povedal, tista animacija od matične ki se predvaja ob zagonu, mi je pred začetkom težav delala lepo, gladko.Sedaj pa se mi zatika, oziroma se začne predvajati kar na sredini.Pa tudi to mi je čudno, ko na novo nalagam winse traja 100 let, kar koli pritisnem.
Pa še to, mislim da 3dmark scre ni pravi, oz. ni takšen kot bi moral biti.
Jaz bi najraje zadevo spet nesel nazaj na AGT, ampak kaj naj jim rečem, da mi ne dela crysis??? Kaj predlagate? Po njihovi logiki stvar lahko dela?
Ali se lahko zgovarjam na začetno animacijo in inštaliranje vinsov?????

Zgodovina sprememb…

floM4ST3R ::

620w napajalnik? Kolikor sem bral je priporočljivo vzeti 700w ali več. Še posebej če je crossfirex. Pri hd4850 pa 600w ali več. Res je da je aktivne porabe okoli 450w ampak nikoli ne veš.

PaX_MaN ::

Je (si) pogledal v sistemske dnevnike? Pojdi v "Start > Control Panel > System and Maintenance > Administrative Tools > Event Viewer" in poišči zadnje, ki so označene z rdečim križcem.

Senitel ::

The Player: V BIOS si že kaj pogledal? Da ni tam kaj funky...

Glih Danes sem nanovo instaliral visto, y eno graficno, in problemi ostajajo, tako da mislim da napajalnik nima veze, sploh pa je biu kar drag (128 eur), v trgovini pa so mi povedali, da wati ne igrajo prevelike vloge, da je pomembna amperaza in da bi ta napajalnik bil zmozen poganjati tudi 4 radeone... kar mocno dvomim :)

Drugace pa pri spilih je tako, da eni stekajo zelo, drugi pa samo malo, ampak HALO!, nemore mi ribat OBLIVION!!, sploh pa mi ni jasno to,
da je komp kar iz nic zacel delati probleme.Nekaj pa me se zanima, ko formatiram disk formatiram samo C particijo(kjer so pac winsi) na deju pa imam spile in jih nocem brisat.Ali je mozno da je to krivo.Ali winsi na deju hranijo kaksne DLL-je ali karkoli ze.

Resno ce se komu da prit u zalog da zadevo porihta, castim gajbo! Prav sram me je hodit ye 5ic nazaj u AGT :D

Senitel: Z biosom je vse kul

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI Radeon HD 5850 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34524108 (11821) Xserces
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39128795 (12675) erzy
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

87560722 (24960) Galaxy
»

Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)

Oddelek: Pomoč in nasveti
332164 (1319) Mordecai
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43528425 (18364) smarty

Več podobnih tem