» »

Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)

Nakljucno resetiranje racunalnika (asus p45, hd 4870...)

Mordecai ::

Pozdravljeni,
pred kratkim sem sestavil nov računalnik in se je pojavila težava: Resetira se brez vzroka. To se mi dogaja le pri Cod4 in NFS Carbon (zaenkrat!) Vcasih se resetira ze na zacetku misije, drugic pa lahko igram recimo 2 uri.
Normalno mi delajo igre: Painkiller overdose, NFS Underground 2, Lock on, Medal of Honor 1.
Resetacija je skrajno nenavadna. Temperature grafe ne gredo cez 70C, procesor pa ne cez 40.
Resetira se takole: racunalnik se ugasne, kot ce bi zmanjkalo toka, potem je pa ugasnjen 1 sekundo, najvec 2, potem se pa spet sam zazene. Nikoli mi ni napisal kaksnegakoli erorja, ali BSOD, ali cesarkoli.
Moj sistem je: asus p5q pro, Sapphire 4870, 2 gb ram ocz reaper (4-4-4-15), E8500, samsung F1 500gb, napajalnik ozeanos lc 8650 >650w.
Posodobljeno je vse kar se pac da; vkljucno z igrami, razen biosov. Vsa strojna konfiguracija je na default, torej nic ni navito.
Mi lahko prosim pomagate? Sem kaj ocitnega spregledal? Na googlu nisem nic konkretnega nasel, razen tezav z ravno mojo kartico, le da se moja tezava precej razlikuje. Hd 4870 je prikjucen na oba pci-e dodatna prikljucka.
P.s. Oprostite morebitne napake v textu, ker pisem s telefona.
Ja, pa hvala!

bobby ::

10€ stavim da je napajalnik problem,..
še kdo?
sej gremo pol stavo zapit :D
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

TOP ::

HM mislim da ni napajalnik,daj probaj znet eno palčko rama ven,potem probaj z drugo.Moje izkušnje so OCZ z Asusom vedno ne gre skup.

Valvoline ::

Updataj bios matične. Če veš kako seveda.
Gigabytove plate so imel enako težavo z AMD-jevimi procesorčki. K si bios updatal ni blo več problemov. Al pa maš proc navitega,mogoče mal preveč ???
Asus ima programček LIve update... kar v winsih naredi posodobitev. Zadnjič sem updatal svojo p5k z njim in je šlo super.

Zgodovina sprememb…

Mordecai ::

Bom poskušal z RAM-i? Z memtestom ne bi ničesar odkril? Pa mimogrede, če bi se slučajno kaj zalomilo pri posodobitvi biosa garancija vseeno velja? Verjetno ne:|.

Jaz sem tudi najbolj napajalnik ciljal, vendar več sploh nevem kaj. Čudno je, da CoD4 mi je včeraj ponoči delal 2 uri; se ni resetiral, nekaj ur prej pa je šlo samo nekaj minut.
Vam javim kaj bo, hvala. :)

Nič ni navito. Vse je default. Kaj pa nihanje toka v omrežju?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mordecai ()

Ted ::

Imam podobno težavo na AMD sistemu, ki občasno (2x tedensko, računalnik laufa 24/7) zmrzuje. Morda so res rami krivi, a memtest ne javlja nobenih napak. Zagotovo pa ni ne napajalnik, ne plata, ne disk, tudi grafična je bila (kot naštete komponente) vmes menjana.
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

TOP ::

Če že hočeš posodobit bios potle ne uporabljaj nobenih programov ampak naloži na USB ključ in pojdi v bios in tako naloži novejšo verzijo.Če posodobiš bios garancija še velja,samo pravega moraš dat.Pomoje ni kriv bios,ker sem zložu tak PC in dela BP.Probaj prvo dat not druge rame,sem imel podobne težave.

Mordecai ::

Praviš da si zložil tak PC, se pravi slična konfiguracija?

Tr0n ::

Memetest cez noc. Menjava napajalnika, posodobitev BIOSa in drugih gonilnikov.

Standardni postopek izkljucevanja pac.

Mordecai ::

Sm naredu memtest, vendar nic ni prislo na dan. Sem pa opazil nekaj, kar se mi ne zdi prav. Se instaliral asus PC probe 2, kjer so podatki o temperaturah, vrtljajih, itd. In je tu pisalo da so RAMi na 3.36 voltov. Je to normalno, če v specifikacijah za rame pise 2.0 ali 2.1 voltov? Rami in ostalo seveda ni nic navito. Pa se to: hitman blood money dela, black & white 2 tudi. Gta Vice city pa ne zdrzi 5 minut. Sicer se ne resetira, samo zamrzne na tak nacin, kot ce bi bila grafika navita. Na starem pcju Vice dela bp...

Oprostite, pomota glede voltaže ramov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mordecai ()

Mordecai ::

Sicer je nekaj časa preteklo, a sem koncno našel računalnik s katerim bom menjaval in izklučeval komponente.
Edimo manjšo dilemo imam glede grafične. Na razpolago imam 8600 gt, ki pa vem da na tej maticni ne deluje. Nevem pa če bo hd4870 povsem delovala na pci e reži, ki ni 2.0. Konkretno: želim jo preizkusiti v tem sistemu; biostar I945p A7, 550W napajalnik (2 molexa bosta preko pretvornika napajala 4870), pentium 4 3ghz, 1gb ram 667 mhz.
Lahko to spašem?

Hvala za odgovore.
Še mimogrede vprašanje: Ali bi statična elektrika lahko bila kriva za tako obnašanje sistema, ali pa najverjetneje sploh ne bi opravil POSTa?

=Exceed= ::

Pozdravljeni,

Moj sistem je: asus p5q pro, Saphirre 4870, 2 gb ram ocz reaper (4-4-4-15), E8500, samsung F1 500gb, napajalnik ozeanos lc 8650 >650w.


Po izkušnjah (tudi lastnih) je težava v grafiki. Spontanemu restartu kompa sledi BSOD, verjetno se glasi atikmdag.sys. Če imaš možnost, poskusi z drugo grafiko.

LP

=Exceed= ::

Nekaj podobnega KLIK

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: =Exceed= ()

TOP ::

Vprašanje je tud ali si PC kaj navijal.Pa probaj drugo grafo je možno da se ti tud grafa pregrefa preveri temp.

Bellzmet ::

Pa dejte prebrat najprej poste preden komentirate. Ni navijal, temperature naj bi bile v redu...

Mordecai ::

Toliko, da vas spomnim: računalnik se NE resetira, pač pa se ugasne in čez 3 sekunde spet vžge. BSODa mi še nikoli ni ven vrgel, razen 1x zaradi brezžične mrežne kartice.
Prejšnji dan sem probal inštalirat CoD 1 in se mi je vsakič RESETIRAL, potem sem pa šel v Visto pa je šlo. Pa ko sem kopiral nekaj iz CDja ko sem bil v XPju se je tudi začuda resetiral. Potem sem isto probal v Visti pa je šlo.
V četrtek grem k prijatelju, kjer bova še naredila testiranja komponent, in med drugim nekaj iger, najnovejši 3dmark...
Še vedno pa nevem če lahko dam 4870 v prejle omenjen računalnik. Ne bi rad naredil kakšne očitne neumnosti. Lahko dam not? :-)

mesoreznica ::

Lahko komot daš HD4870 v PCI-e 1.1 režo. Ne bo nič narobe.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Mordecai ::

Ok! Bom javil kako je šlo.

Jernej88_ ::

Probaj poiskat najnovejše gonilnike za grafično na netu. Sem imel podobne težave, in rešil zadevo.

JackONeill ::

Jaz sem imel tudi podobne probleme, vendar pri drugih špilih in računalnik mi je samo zmrznil, pomagal je samo trdi reset. Rešitev je bilo flashanje biosa grafične. (grafa: Sapphire HD 4870). Problem je, ker pri starejšem biosu frekvenca v winsih in pri 2D aplikacijah laufa na 500MHz, v igrah (3D) pa na 750MHz. In pri nekaterih igrah se grafa ne more odločit, na kateri frekvenci naj laufa, zato skače iz ene frekvence na drugo, kar jo "zjebe". Flashanje biosa grafe to odpravi.

Mordecai ::

Ja. Hvala za odgovor.
Sem bral po forumih glede tega. Delfinček se mi zdi je bil avtor. Zmrznitev kot praviš mi je vedno takoj naredil samo pri GTA Vice cityju.
To, da se resetira, oz. ugasne in zažene, je mogoče ali verjetno način, kako pač matična ali napajalnik reagirata. Ne vem.
Z mojim testom nič ni bilo, tako sem se odločil za servis.
Bios grafične bi z veseljem sam flashal, ampak, tu je vprašanje garancije.
Je pa logično. Če bolj pazljivo, na lahko igram FSX gre. Če pa začam divje obračat letalo se pa ugasne.

delfinus ::

Ce ti resetira je prva stvar da poskrbis, da ti bo namesto reseta naredi BSOD. Klikni na MY COMPUTER\PROPERTIES\ADVANCED\Startup and Recovery - Settings\ odkljukaj AUTOMATICALLY RESTART. Potem pa javi kaj je za en bsod.

Ce imas Sapphire HD4870 in flashas z uradnim biosom, ki je postan tudi na Sapphire strani ti garancija velja. Seveda poskrbi le, da bos flashal pravilno s pravilnim orodjem, najboljs pod DOSom. Sicer pa je pri meni s starim biosom samo zamrzovalo. Vertikalne crte, siv, rjav ali rumen screen. Resetiralo pa ni. To se je dogajalo samo pri dolocenih spilih. Je pa ugotovljeno, da powerplay ni krivec, ker powerplay je tudi v tej zadnji verziji enejblan in tudi skace frekvenca. Ampak je bil glavni krivec neustrezna napetost, kar pa je tudi razvidno, ce primerjas star bios in nov bios.

lp, D.

bosmla ::

Zdravo

Si kaj resil glede resetiranja? Kupujem namrec zelo verjetno isto plosco pa me zanima tvoje mnenje o njej.

Mordecai ::

Pozdravljen,
jaz se opravičujem, saj sem zadevo pustil ležati. Računalnik trenutno zelo potrebujem, tako, da ga še nisem na servis peljal.
Plošča je tako kot mora biti. Navodila, ki jih dobiš zraven so fantastična. Biblija. Plošča je super, saj je usmerjena v navijalske vode. Navijaš lahko skoraj vse: PCie vodilo, severni most, procesor in rame itaq. Moj prijatelj si je sočasno z mano kupil enak sistem kot moj, le, da so rami drugi in jih je 4 GB, grafična je enaka, le da je drug proizvajalec. Mislim, da MSI. Stvar mu dela brez problema. Sicer je pa P5Q PRO favorit. Na Mimovrstah je je na prvem mestu in zelo pozitivne ocene dobiva.

Valvoline ::

Za začetek updataj bios mamaplate.
Program asus live update kar v winsih opravi stvar,le potegneš zadnji bios iz uradno stran.

Valvoline ::

Če si menjal grafe ati-nvidia in obratno zna še to biti razlog za bsod,ker pač ko odstraniš gonilnikov za prejšno grafo nekaj še vedno ostane gor. Če ne gre drugače,najbolše je še na novo inštalirat xp ali visto.

Mordecai ::

:-D bobby je zmagal. Napajalnik je bil kriv. Zamenjal sem ga kao s slabšim Xilence 550W, igral Carbon in FSX najmanj uro in pol; vse deluje. Potem sem pa spet svojega nazaj dal in bum! Niti minuto v Carbonu in že se je ugasnil.
Sem pa pozabil omeniti, da so iz napajalnika prihajali cvileči zvoki, za kar sem mislil, da tako pač je, saj se učinkovito sliši le na 0,5 metra.
No to je torej to. Hvala vsem in lep pozdrav.
Ja, pa izogibajte se cvilečih defektnih LC-jev. :-P

shany ::

Jaz mam isti problem..... sistem je delal uredu....pri gra4 mi je pa resetiralo računalnik na isti način ko tebi..... komponente imam iste kot ti s tem da imam gtx260 grafo.... pa sem tud prvo mislil da so rami, ker nisem moral nasneti windowsov nikakor .... te pa sem zdaj priklopil nazaj stari 550 w lc napajanlik (prej imel 600W) in sem uspel nasneti visto.

RuskiSnajper ::

ni finta v watih (zmerom je dovol , saj 350 pa ziher noben vec ne uporabla ... no natistih starih)

finta je v kvaliteti in Amperih v railih na enem kablu ,

Polek tega , reset je zato kr je undervoltage , kar pomeni da ti piska in škripa napajalnik kar se zelo dobro cuje.

Pa ne verjet serviserom kr samo nategujejo , men je hoto na vsak nacin dokazat da je HDD tist ko piska in skripa , majmun.
Tak da , zvok je zelo svoj in ne mores ga zamenjat z HDD.

Bol kot je undervoltagea , star in nekvalitetn napajalnik , bol cvrčeče in glasno je piskanje.

shany ::

moj nič ne piska..... mislim da je pr meni problem z rami..... nevem več

RuskiSnajper ::

Torej so rami, ce so malo na meji med stabilnostjo se resetira komp kar se je meni nostop u COD4 ....


morej jim se spustit malo frekvence ce mas vec kot 800 , drugac pa zvisaj use latence za eno (zadno pa za 4) ... na meji si , ce bi ti zmrznu bi bili rami cisto nestabilni ... zaj so pa male napake ki povzrocijo restart kar je common.


RAM FREEZA si ne želiš ker ta ti lahk povzroci data loss.

shany ::

Ja prišel sem do spoznanja da pač ta nova p5q pro plata ni kompatibilna z temi rami, ker sem dal te rame v 3 leta star comp z plato GA 81945P pro in je šo mem test gladko skozi. Sloti na tej P5Q pro plati tudi niso hin , ker trenutno imam notri 2 × 1gb ramov in deluje ....tudi test je šel skozi normalno.... pri prejšnih ramih sem pa lahko bil 10 minut na netu in se je restartal.
Zdaj stalno ko kupim rame jih grem raje stestat, ker sem sistem nasnel pri prejšnih ramih in je tudi ko sem dal nove not delalo dokaj normalno, dokler nisem zagnal kakšnega špila...ob ponovnem nalaganju windowsov pa se je pokazal, da je nekaj hudo narobe....saj mi je v tretje uspel nasnet windowse.

Nevem če mi je smiselno višat letence.... najraje bi nov ram kupo...pa me zanima, če ima kdo to plato in kateri ram mi priporoča.

Aja pa še to , ali bi update biosa kaj rešil?

lp

RuskiSnajper ::

če je kakšen kritični fix potem lahk updatas bios drugac ni nujno

tecajt ko kupujes nove , tem ramom zvisaj latence , prve tri za eno , zadno pa za 3 , poglej kaj bo

bolse znamke bojo ziher prej delale na dobrih maticnih

Mordecai ::

Če kupuješ najbolj možne kompatibilne rame za p5qpro, potem glej v navodilih Qualified Vendors List, kjer maš garantirano kompatabilne rame.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
171395 (846) chili00
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39127677 (11557) erzy
»

Problem z RAMi

Oddelek: Pomoč in nasveti
141292 (996) shany
»

računalnik za igre (800 eur) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
624313 (3277) Denis15
»

nov comp. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1197605 (5552) Meizu

Več podobnih tem