» »

Desnica razpada?

Desnica razpada?

««
10 / 17
»»

poweroff ::

Ne vem kdo trdi, da je Janša sprejel korupcijo, jaz prav gotovo ne.

Je pa veliko ljudi prepričanih (tudi jaz), da je Patria vpeletena v korupcijski škandal in da tudi njeni posli v Sloveniji niso bili povsem neoporečni.

To je vse.

Sicer pa še vedno čakam dokaze, da je Zgaga vodil finskega novinarja po Sloveniji in da je dokumente posredovala slovenska opozicija.

KAR SE PA PRAPROTNIKA TIČE...

Ni vprašanje kaj Dnevnikov novinar Praprotnik počne v Helsinkih. Vprašanje je, zakaj v Helsinkih afere ne raziskuje ekipa RTV Slovenija.

Aja, so "uravnoteženi"...
sudo poweroff

drvo ::

"Sicer pa še vedno čakam dokaze, da je Zgaga vodil finskega novinarja po Sloveniji in da je dokumente posredovala slovenska opozicija."

To je informacija iz slovenskih medijev in bi naj bila dobljena od tistih, ki jih je finski novinar intervjuval in nihče je ni zanikal, zato ne vem zakaj bi jo dokazoval. Če pa misliš, da je to ISTO, kot zahtevanje dokazov za to, če je janša sprejemal podkupnino pa kar misli, jaz mislim da ni. In teza(da je zgaga vodil novinarja ni moja) to so izbrskali novinarji in na njih je da dokažejo če je res, novinarjeva oddaja pa je njegov lasti izdelek in pričakoval bi, da glede na resnost obtožb, za le te predstavi neke dokaze.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

jype ::

drvo> Sicer pa ste se takrat zapičili v to da sta bila v priporu.

Motiš se. Takrat ste nekateri trdili, da pripor pomeni, da "sta že morala nekaj naredit". No, sodnik je oba takoj izpustil iz pripora, ker sta bila priprta brez potrebe.

Na finskem so pa pripor zoper osumljence še podaljšali.

Ne govori kaj sem jaz trdil.
Takrat so se nekateri zapičili v to, da so odpeljali Zidarja v marici z lisicami itd..
Jaz sem takrat govoril, da je pripor čisto zakonit instrument policije.
So pa se zaradi pripora nekateri "pravičniki" zgražali, da živimo v policijski državi. Glede postopka proti zidarju, ta še teče zato trditi da sta bila zaprta brez potrebe je še prehitro.

borchi ::

> To je informacija iz slovenskih medijev in bi naj bila dobljena od tistih, ki jih je finski novinar intervjuval in nihče je ni zanikal, zato ne vem zakaj bi jo dokazoval.

se pravi nekatere trditve ne rabijo dokaza, druge jo rabijo? za nekatere trditve je dovolj, da jih zapišejo novinarji in že veljajo kot dokaz, za kakšne druge trditve, ki jih zapišejo (ti isti novinarji) novinarji, pa veljajo bolj rigorozni postopki preveritve?
l'jga

JanK ::

Ne govori kaj sem jaz trdil.
Takrat so se nekateri zapičili v to, da so odpeljali Zidarja v marici z lisicami itd..
Jaz sem takrat govoril, da je pripor čisto zakonit instrument policije.
So pa se zaradi pripora nekateri "pravičniki" zgražali, da živimo v policijski državi. Glede postopka proti zidarju, ta še teče zato trditi da sta bila zaprta brez potrebe je še prehitro.

Bodimo natancni. Zidar je v postopku zaradi mahinacij z objektom v Fiesi. Okoli tega se je tudi sestal s Penkom.

Nima pa to nobene zveze z ustavljenim (pravzaprav razen aretacij niti zares zacetim) postopkom, razen tega, da je Zidar kot bodoca stranka Penku posredoval svoje kopije dokumentov v zvezi s Fieso (in ne obratno, kot so takrat natolcevali).

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod...
Prvega moža SCT-ja Ivana Zidarja in nekdanjega tožilca Boštjana Penka so sicer danes okoli 5. ure izpustili. Odvetnik Ivana Zidarja Aleksander Čeferin je ob tem dejal, da nadaljnje preiskave ne bo, ker pri pridržanih ni bilo znakov kaznivega dejanja in sta bila pridržana brez razloga. Dodal je, da so se zmotili.

Zidar in Penko ne bosta zaslišana, ker nista osumljena nobenega kaznivega dejanja, vložena ni nobena nova kazenska ovadba, prav tako ni bila opravljena hišna preiskava. Čeferin je dodal, da imata oba oblateno ime, o vzrokih za pridržanje pa ni želel ugibati. Povedal je še, da so Zidarju zaseženi avtomobil že vrnili.

Ej borchi, jaz nisem novinar. Da je Zgaga bil zraven ko so se z njim srečali so novinarjem(kolikor vem) rekli, oziroma je bilo iz njihovih izjav razvidno tisti, ki jih je finski novinar v sloveniji intervjuval. Če pa misliš, da je triditev da je bil zgaga pri intervjujih zraven in da J pomeni Janša enako potrebna dokazovanja pa je tvoj problem, ja, jaz mislim da ni. Ker iz J izpeljat j=janez janša je tako velik preskok, da nujno potrebuje Dokaze, če hoče ohraniti kredibilnost. Saj so implikacije takšne izjave ogromne.

Nameless One ::

Poleg tega Finski novinar ni zanikal tga, da bi ga po Sloveniji vodil slovenski novinar, njegov odgovor je bil ne komentiram. Janša pa je trditve finskega novinarja jasno zanikal ter zanje tudi zahteval opravičilo.

Ted ::

Da je Zgaga vodil Berglunda in mu izbiral sogovornike je potrdil Kos:

"Ko se je tu pojavil, sem prvič slišal to, da bo Zgaga sploh zraven.Ta novinar je mene našel sam že pred tremi meseci. Ko se je tu pojavil, sem prvič slišal to, da bo Zgaga sploh zraven. Zakaj pa je Zgaga to naredil oz. zakaj sta tak izbor sogovornikov izbrala, pa se boste morali z njimi zmeniti."

vir:
http://siol.net/Slovenija/Novice/2008/09/mediji_patria.aspx
Mah...

Da je Zgaga vodil Berglunda in mu izbiral sogovornike je potrdil Kos:

"Ko se je tu pojavil, sem prvič slišal to, da bo Zgaga sploh zraven.Ta novinar je mene našel sam že pred tremi meseci. Ko se je tu pojavil, sem prvič slišal to, da bo Zgaga sploh zraven. Zakaj pa je Zgaga to naredil oz. zakaj sta tak izbor sogovornikov izbrala, pa se boste morali z njimi zmeniti."

vir:
http://siol.net/Slovenija/Novice/2008/09/mediji_patria.aspx

Hvala, sem vedel da sem to nekje videl a nisem našel kje.

Karaya 52 ::

Milan Švajger: Zgaga me je za sogovornika Berglundu izbral, ker sem v teh poslih

Slovenija - sreda, 03.09.2008 13:21
Tekst: (STA )

Ljubljana - Direktor Sistemske tehnike Milan Švajger je povedal, da ne ve, zakaj ga je novinar Blaž Zgaga izbral za sogovornika finskemu novinarju, ki je pripravljaj oddajo za finsko televizijo o nakupu oklepnikov 8X8. Kot je dejal Švajger, Zgago pozna že dvajset let in dodal, da ga je verjetno izbral zato, "ker ve, da sem v teh poslih". Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je v zvezi s podatkom, da je finskega novinarja Magnusa Berglunda pripeljal Blaž Zgaga, pojasnil: "Ko se je tu pojavil, sem prvič slišal to, da bo Zgaga sploh zraven."

Vir: Dnevnik

Pravzaprav je zanimivo primerjati ta dva primera.

V enem so na podlagi zelo ocitno trhlih sumov, izvedli SWAT akcijo nad dvema clovekoma.

V drugem pa informacije, ki so na Finskem pripeljale do resnih posledic (odstop direktorja, aretacije, napovedan proces) niso bile dovolj da bi se karkoli zgodilo. Dokler ni pritisk medijev tega dobesedno izsilil. Pa se tedaj so za zacetek sprasevali ljudi o dokazih, ki so v rokah policije ze nekaj casa, pa se jim jih izgleda ni zdelo vredno pregledati, ne pa da bi, na primer, opravili resne razgovore z Bavcarjem, Cekuto,...

borchi ::

> Poleg tega Finski novinar ni zanikal tga, da bi ga po Sloveniji vodil slovenski novinar, njegov odgovor je bil ne komentiram.

no, sej, to ti pravim. enkrat verjamete novinarju na lepe oči, drugič pa, temu istemu novinarju, ne. kakor se gospodi pač zazdi...

> Janša pa je trditve finskega novinarja jasno zanikal ter zanje tudi zahteval opravičilo.

janša v nastajanju oddaje ni bil dosegljiv za novinarja.

btw, vsi vemo, da je zgaga sodeloval, ampak če bi zgaga rekel, da ni sodeloval, pol bi pa kar morali verjet (po tvoji logiki)?!
l'jga

Ted ::

Vprašanje kaj ima slovenska policija sploh v rokah. Glede na to da so se zganili komaj po oddaji pomoje nič ali pa zelo malo. Da pa bi obtožnice na policiji in tožilstvu ležale v predalu, to pa zelo dvomim. Konec koncev na policiji in tožilstvu niso zaposleni le poslušni Janševi kadri in bi kaj takega zbezljalo ven takoj. Kolikor spremljal zadevo prav tako ni bilo do oddaje zabeleženih nobenih sumov o tem da je kdo koga podkupil. Govorim o konkretnih osebah, ne o pavšalnih sodbah.
Mah...

Ne, ampak kot vidiš, da so novinarjevi sogovorniki sami potrdili, da je bil ta zraven. Iz J=Janez janša pa je novinar prišel kako?? Ja ni povedal kako, kot bi od preiskovalnega novinarja pričakoval. To je problem.

Na izredni seji DZ bo poročilo o dosedanjem delu tožilstva in policije o zadevi Patria. Tole namigovanje o nedelovanju naše policije in angažiranosti finske je že neokusno - tega ne moremo na forumu ne zanikat ne potrdit, razen če imate dostop do posebnih virov??? Kaj praviš JanK? Se ti to zdi? Domnevaš? Čutiš na vodi? Je povsem jasno? Ali morda samo skelpaš na podlagi dejstev, ki so v tem trenutku znani javnosti?

Jezesmarija. Finci morajo razlagat presvitlemu JJ razliko med javno (finsko) in drzavno (slovensko) televizijo:

Ljubljana/Helsinki - Slovensko zunanje ministrstvo je finskemu veleposlaništvu v Ljubljani izročilo noto v zvezi s ponedeljkovo oddajo o Patrii na finski nacionalni televiziji YLE. Finski premier Matti Vanhanen pa je slovenskemu premierju Janezu Janši sporočil, da se finska vlada ne more vmešavati v delo finske nacionalne televizije.

donfilipo ::

V tako nemirnih časih dobim obilo prisluhov in tudi v zvezi s partio ups Patrio je tako. Vse kaže, da so Finci verjeli, da imamo pri nas lepe balkanske običaje. To so jim potrdili nekateri ugledni slovenci. Pripravili so denar za vrhove Slovenije, kateri pa seveda za te podkupnine niso vedeli. So imeli manj donosne in bolj delovno intenzivne posle. Spretni vplivneži so lačna podkupljiva usta zafingirali in denar prejeli, A na žalost:) ga niso delili naprej. Izgovor je bil, da je bila po radiju ravno takrat pesem: Ein bischen frieden. Denar se je zalepil, nihče od naših oblastnikov ga ni terjal, in če ne bi nek zlodej to opazil in izkoristil še za podel predvolilni trik, bi morda kak Jure (pa ne naš) in še par njih po Buldožersko denarce šteli v zlatih dnevih penzije. Komentarji: 'Walter je dirkou k norc ampak...na rabi nič, ampak moji otroci....ali pa: artista da hinrihta od lakote kot je pri nas običaj..lepo vas prosim:) In prvošolčke lahko spravimo še enkrat k pošteni poštevanki, da primerja obe ponudbi (ne ne smejo ker je tu zakon gumarabike in reče se vojna tajna in tupavost mora imeti manevrski prostor...a ne?:) in patrija bo zmagala še enkrat, ker imajo pač boljše oklepnike. Tako izgleda, kot de se kregata dva duhovnika, kateri ima daljšega, en preprosti namizni penis, pa bi bil smrtni greh:)
In zakaj se levica mora posluževati takih podlih fint. Tolažilna razlaga je, da zato, ker so to pač karieristi z narobe življensko filozofijo in ne pravi levičarji, ne glede na to kako so vplivni,... roko na srce njihov silen vpliv je naredil en velik korak desno...mar ne? Druga razlaga pa mi je manj prijetna: levica preprosto izgublja moč argumentacije:(
No in potem zvrnem kak glažek in se prisluhov znebim. Jih gleda mandi si mislim:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Na izredni seji DZ bo poročilo o dosedanjem delu tožilstva in policije o zadevi Patria. Tole namigovanje o nedelovanju naše policije in angažiranosti finske je že neokusno - tega ne moremo na forumu ne zanikat ne potrdit, razen če imate dostop do posebnih virov??? Kaj praviš JanK? Se ti to zdi? Domnevaš? Čutiš na vodi? Je povsem jasno? Ali morda samo skelpaš na podlagi dejstev, ki so v tem trenutku znani javnosti?

Itak je vse, o cemer se pogovarjamo na forumu sklepanje na podlagi dejstev, ki so v tem trenutku znani javnosti.

In na osnovi teh IMNSHO nasa policija ni v zvezi z afero Patria naredila nicesar relevantnega, tudi sedaj ne.

Zmeniva se takole: Ce bo porocilo seje DZ javno, se v zvezi s tem slisiva takrat. Prav?

TESKAn ::

Eh, sej bomo samo poslušali stare lajne JJ o komunistih tu, komunistih tam, mogoče bo še WD40 prinesel s sabo...skratka veliko nakladanja, kaj pametnega pa ne verjamem, da bomo slišali.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

suntrace1 ::

Itak, saj je vse samo konstrukt |O

suntrace1 ::

@drvo:
Pa kažeš svojo pomankljivo znanje o političnem prostoru

Me ni potrebno učiti, točno dobro vem kdo je bil kje in kako so se stvari odvijale. Moje navedbe si postavil v napačen kontekst in jih priredil tako kot odgovarja tebi, kar me ne preseneča. Preberi ponovno kaj sem napisal in premisli kaj mislil s tem, preden me skušaš demantirati.

O aferi Watergate si poglej film All the President's Men, očitno ne veš natančno, da sta novinarja odkrivala afero na začetku BREZ trdnih dokazov.

Daj daj suntrance1 kdo koga preganja?
Cvikl je že kot...

In kaj jih je predvsem zanimalo? Kdo je dajal informacije novinarju, torej zbirajo dokaze za tožbo finske televizije. SAMO DEJSTVO da pa se policija ni zganila v zadnjih šestih mesecih pa kaže, da nekaterim odgovornim na visokih položajih NI V INTERESU da se sploh razkriva korupcija v zvezi s podkupninami.

Torej Janša se poslužuje stare prakse, ko ustrahuje medije, tako kot je naredil čistko na RTV Slovenije in Delu, ter na hitro spacal iz trupla Maga Reporter, ki kar naenkrat nastopa na RTVSlo kot čislan medij, katerega mnenje nekaj šteje (kakšna šala!!!)

Suntrance1 če se je kdo tam osmešil sta bila to lesjak in Sever.

Smešiš se ti sam, saj sta Sever in Lesjak povsem utemeljeno komentirala kot novinarja ter argumentirala svoja dejanja in mnjena. Se pa ne čudim, da sel lahko poistovečaš s Turkom (Nežmah bo hitro obrnil ploščo v naslednji Mladini, v oddaji je skušal predvsem ustvariti vtis da je distanciran od leve in desne, čeprav v resnici je Kučanov človek), ki se čudi zakaj so finci SPLOH posneli oddajo. To je človek tvojega kalibra, ki je politično ''prave'' drže in s tem zapostavlja povsem utemeljeno logiko, oziroma bolj primernim izrazom spin-doktor.

Če bo JJ resno se spustil v tožbo - KI MORA BITI ZASEBNA IN NE DRŽAVNA, saj JJ NI SLOVENIJA!!! - in ima Finska televizija dejansko dokaze, potem bo JJ resno oblatil ugled države, da pa je to storil je potreboval podporo ljudi kot je včerajšnji Turk in ljudi take baže, kot si ti, zato si/boš zame delno kriv delovanja proti državi Sloveniji in blatenju njenega ugleda, saj sicer, če vas ne bi bilo, se takih stvari pri nas ne bi mogle dogajati, kot se. Tvoj ugled je torej postavljen na kocko.

p.s.: naj ti bo jasno, da sem JJ-a volil zadnjih 12 let in bil njegov goreč zagovornik, dokler ni prišel na oblast in začel vladati z enakimi, če ne celo hujšimi prijemi, kot je delovala komunistična klika pred njim.

Zgodovina sprememb…

Ja suntrance1 sm gledal film. A ti jemlješ torej jemlješ filme za relevantne vire? Seveda sta na začetku imela malo oziroma nič. S povdarkom na začetku. Kasneje pa sta se dokopala do DOKAZOV in prič in šele nato objavila. Kje so DOKAZI da je J-JJ?

GLAVNI ::

Zakaj pa ni Pahorja v studiu? Ker bi se spet zašvico in je v ogenj poslal Cvikla, vedeža o aferi s Patrio.

dukenukem ::

kok ma JJ zaskrbljene oči hehehe,un tamlad od sms ga je pa lepo nagovoru hahaha ,zanimivo ratuje

Glede obtožb o korupciji - se spomnite kakšne obtožbe je pred štirimi leti vlekel in govoril JANŠA - spomnite se samo na primer na Ultro. In glede Ultre ni bilo NIKOLI nikakršnega sodnega postopka.

Janez, Janez - rekli smo ti, da kdor seje veter, žanje vihar. Pa nas nisi poslušal...
sudo poweroff

Utk ::

Se bi lahko enkrat odločli, ali se Janša lahko vtika v sodstvo ali ne? Ko se je šlo za večje plače sodnikov, o svobodi tozilcev, so bli levičarji na njihovi strani, in kak pacek je Janša, ker se vtika v njih, ko se ne vtika, je pa spet narobe. Se bi lahko odločli enkrat?

Erjavc je pa nore gobe jedu pred oddajo,sj se skoz smeje, ket klovn

Na Finskem ni več nihče zaprt, tisti ki so pa bili pa niso obtoženi kaznivih dejanj. Toliko o kredibilnosti nekaterih v tej temi.

WarpedGone ::

Zakaj mam občutek da sta Erjavec in Jelinčič zamenjala vlogi?
Erjavec špila klovna in stresa nevmesne štose, jelinčič govori pa hudimano resno in konkretno.

Ko sm zadnjič omenu SDS + SNS v vladi sam sebi nism hotu verjet, ampak skozi vsako soočenje in izjavo je ta slika močnejša.
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

To je en biser prej napisal:

"Jaz samo prosim VSE tiste, ki danes pljuvate čez Janšo, da si 21.9. vendarle vzamete tiste pol ure časa, se sprehodite do volišča in obkrožite katerokoli drugo stranko razen SDS."

Do zdaj še nikoli nisem volil za Janšo oz stranko povezanim z njim. Ne na parlamentarnih, ne na županskih in ne na predsedniških volitvah.

Zdaj pa vas mam že počasi dovolj neumnih levičarjev, grem na volitve in bom volil SDS.
Predpostavljam, da nas je več takih... (oz vem, ker poznam vsaj 3)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zheegec ::

Najbolj smešna je bila izjava Erjavca danes v Soočenju, da je zahteval od PATRIJE potrdilo, da ta preiskava ni povezana s Slovenijo. Če ne, bo zamrznil posel in pa zahteval opravičilo od vseh, ki ga sedaj poizkušajo diskreditirati.

Lepo prosim, vodja preiskave na finskem je v tisti oddaji finske TV povedal, da je nekdo v Sloveniji podkupnino prejel pa tudi finski preiskovalci so bili že nekajkrat v Sloveniji. Spraševati Patrio, ki je pa osumljenec v tej zadevi, je pa najbolj neumna stvar, kar si jih lahko izmisliš.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEn3001> Spraševati Patrio, ki je pa osumljenec v tej zadevi, je pa najbolj neumna stvar, kar si jih lahko izmisliš.

Se absolutno strinjam. Vsaj tako neumno je o tej zadevi spraševati Sistemsko tehniko, Viator Vektor, Cvikla in Kosa. Slednjega mi boste sicer nekateri oporekali.

SDS bo zmagala na volitvah.
Kako to vem?
Rupel ni prestopil. ;)

imagodei ::

@marko,

ta biser sem bil jaz (če citiraš, verjetno tudi vidiš, koga citiraš). Prav, dečko, naredi tako. Nalašč, da nas boš zajebal. Ne zato, ker bi ti želel volit Janša oz. ker te je Janša prepričal kot politik in se strinjaš z njegovim programom, ampak zgolj zato, da se nam boš maščeval, ane?

Super razmišljanje.

Kolk si pa star? 14 let? Huh, kako boš pa potem volil?
- Hoc est qui sumus -

če tip nima pojma o pojmu,še večji lolek je pa JJ, ki postav takga ministra za obrambo,un Sok je pa tud sam v senci bil ,kaj taki delajo, ko so v pisarnah ,če že tle same neumnosti krasijo,hvala lepa za take ministre

Thomas ::

Nič ni neumno, zelo zvito je. Patria je v pretežni lasti finske države.

Komot se odrečemo Patriam, ki so sicer naša obveznost do skupne obrambe NATOa. Bomo pač dobili ene druge gerete.

Dokumente na plan in naj pade Janše, če dokumenti so in so pristni!

Jaz bi, če bi bil Janša, napovedal prekinitev posla zaradi glupoznega odnosa Fincev do SLovenije, takoj po volitvah.

Je pa vendarle res, da smo Slovenci (vsaj nekateri), rojeni hlapci. Gledajo tiste pijance na Finskem, kot da so eni nordijski bogovi!

[Pa ne meni zdej kakšen modrina rečt - ej, ti se pa klečeplaziš pred Američani. Ker to ni res. Ko se je Slovenija osamosvajala sem bil na strani SLovenije in ne Amerike. Prav tako sem bil na strani Nemčije, ko so se klofali za Ameriko zaradi SC.]
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imagodei:

Sej sem rekel, da ultra levičarji, ki vas dokazi ne zanimajo kaj dosti, niste ravno brihtni....
pri 14ih bolj težko voliš in si volil na prejšnih volitvah, mar ne?

Sploh pa se ne gre za to, da bi se vam maščeval - ampak, ko je že stvar tako očitna, da ena stvar nima argumentov in igra podlo, potem odločitev ni težka.

Poleg tega mi je precej jasno, da se levičarji delajo lepše kot v resnici so - vsaj tako pokvarjeni so in bi pravtako naredili vse, da bi prišli na oblast. Ravno to delajo kar so vedno očitali Janši.

->Gledajo tiste pijance na Finskem, kot da so eni nordijski bogovi!

Ja, to je tud nekdo trdil. Ker če je pa finski novinar napisal J., potem ima prav in je Janša kriv.
Kje je kaka želja po dokazih?!? Vse samo, da naši zmagajo.

No, Mathai je eden redkih, ki verjetno res želi dokaze in ne brezpredmetnega obtoževanja.

leinad ::

Moram priznati, da me je danes zelo prijetno presenetila Katarina(in hkrati razočarala z izborom od prejšnjič ohlapnejše kikle:P), ko je povedala, za razliko od vobče puhlih, precej pametnih kritik na račun posvečenih.
Vsi ostali so ji po substanci segnili nekje do dojk, po formi pa do nožnega mezinca.

Bi pa tudi N.Si-ju predlagal, da drugič pobere s ceste kakšnega klošarja in ga v zameno za litrco pošlje v oddajo, namesto svojih dosedanjih retorično izzvanih članov. So lahko zgolj na boljšem.

Over and out.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leinad ()

marko> "Sej sem rekel, da ultra levičarji, ki vas dokazi ne zanimajo kaj dosti, niste ravno brihtni....
pri 14ih bolj težko voliš in si volil na prejšnih volitvah, mar ne? "

Sarcasm sensor off? Zato pa sem napisal:
Huh, kako boš pa potem volil?

marko> "Sploh pa se ne gre za to, da bi se vam maščeval - ampak, ko je že stvar tako očitna, da ena stvar nima argumentov in igra podlo, potem odločitev ni težka.
Poleg tega mi je precej jasno, da se levičarji delajo lepše kot v resnici so - vsaj tako pokvarjeni so in bi pravtako naredili vse, da bi prišli na oblast. Ravno to delajo kar so vedno očitali Janši."

Katera stran bi bila to? Finska? Al smo še vedno pri Slovenski notranji politiki? Daj razumet, da očitno obstajajo močni indici, da je nekdo iz Patrie dajal podkupnine nekam v Slovenijo. Ali pa imaš pod "drugo stranjo" mogoče v mislih neodvisne in svobodne finske novinarje? Tiste, ki bi jih morala finska vlada po mišljenju slovenskih oblastnikov krotiti in imeti pod nadzorom? Tiste, za katere je finski veleposlanik povedal, da jih Skandinavci cenijo kot enega izmed stebrov demokracije?

marko> "No, Mathai je eden redkih, ki verjetno res želi dokaze in ne brezpredmetnega obtoževanja."

Ja, res je. Čustveno neprizadeto (če je za desničarja to sploh možno) si preberi moje komentarje v tej in sorodni temi (Patria podkupovala... ali kako že), pa si ustvari mnenje, ali jaz pozivam k kakšnem linču. Moj komentar, ki ga navajaš zgoraj, je bil kvečjemu namenjen pomirjanju strasti; torej da naj tisti, ki Janše ne marajo to pokažejo na volitvah, namesto da ga neosnovano obtožujejo na forumu.

Žal podobnega, kot ti praviš za Matthaija, ne moremo reči zate.

EDIT:
Evo, izpis mojih odgovorov v tej temi.
Pa še izpis v temi Patria naj bi podkupila premierja Janšo.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

luli ::

Ja ni kaj!
Sem bil pred tednom dni 100% prepričan, da bo Janša dobil volitve, zdaj pa verjetnost padla na 80%.
Vendar odpira se nova fronta...
Z morebitno zmago na volitvah bi sedaj dobil mandat opraviti s t.i. civilno družbo sestavljeno iz koritnikov LDS-SD-ZARES.

To pa je stvar, zaradi katere bi bil pripravljen voliti Janšo namesto Plemenitega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

->Ali pa imaš pod "drugo stranjo" mogoče v mislih neodvisne in svobodne finske novinarje?

Ne, slovensko desnico. Ti je zdaj bolj jasno?

->Daj razumet, da očitno obstajajo močni indici, da je nekdo iz Patrie dajal podkupnine nekam v Slovenijo.

Aham, torej kriv preden se mu dokaže - ali obratno?

btw: Novinar ni sodnik - tudi, če Janša zmaga volitve bo ob dokazu podkupnine moral odstopiti.
Nevem kaj sploh praviš, ker je en novinar videl napis J. je potrebno spravit vse levičarje na volišče?

A je še kak drug point?

imagodei>> "Daj razumet, da očitno obstajajo močni indici, da je nekdo iz Patrie dajal podkupnine nekam v Slovenijo."

marko> "Aham, torej kriv preden se mu dokaže - ali obratno?"

Heh, jasno da ni kriv. Saj sem napisal. Ni treba zdaj obračat besed. Zadeve je treba raziskat. Smrdijo pa do neba. Pri nas smo primer Patria preiskovali, pa smo politično ustavili preiskavo. Nekdo drug je že tudi napisal, da bi odgovorni morali ponudit odstop že samo zaradi objektivne odgovornosti. Radovan Žerjav je tukaj lahko Karlu in Janezu samo v vzor!

marko> "Nevem kaj sploh praviš, ker je en novinar videl napis J. je potrebno spravit vse levičarje na volišče?"

Ne, pravim, naj policija in sodstvo opravita svoje delo, ne pa, da se Janša javno linča oz. vlači po zobeh. Nestrinjanja z njegovo politiko ni treba izražat s preuranjenimi sodbami, čustvenimi izbruhi in žaljivkami po forumih. Lahko ga izrazimo čez 14 dni na volitvah.

Pol pa - al je kriv al pa ne. Bo že preiskava pokazala. Glavno, da preiskava bo/je.
- Hoc est qui sumus -

No, sej se razumema - ti zaradi neke nepreverjene trditve 3 tedne pred volitvami poskušaš zbrati ljudi, da bi volili proti SDSu.

Če si tako prepričan, da je kriv, mu bo Finska tudi to dokazala in bo kasneje moral odstopiti. Simple.

Skratka, sej je vseeno - morda se motim, ampak na koncu bo folk zaradi prekomernega pritiskanja na Janšo ravno njega volil, ker se mu bo levica zasrala...

marko,

ne delaj se buteljna, prav? Jaz nič ne zbiram ljudi zaradi nepreverjene trditve, heh. Saj bi se smejal, pa je tvoje razmišljanje kar malo žalostno. Če še nisi opazil, se na Janševo stran postavljajo izključno tisti, ki ga že ves čas zagovarjajo. Čezenj pa pljuvajo tisti, ki že ves čas pljuvajo čez.

"Zbiram" slednje. Tiste, ki so že ves čas nezadovoljni z njegovo politiko, pa tole afero izrabljajo kot fajn ventil, da lahko bentijo čez Janša, v smislu "Evo, sem vedno vedel, da je skorumpiran, prasec grdi!" Te ljudi "zbiram", ker če so že ves čas vedeli, je pač čas, da naredijo vse, da ne bo ponovno imel večine. Ker, na volitvah štejejo pač samo tisti glasovi, ki jih ljudje oddajo. Ne pa tisti, ki se že 4 leta pritožujejo zgolj na forumu.

Povedal sem pa tudi, da desničarji precej raje hodite volit. Ste pač bolj emocionalni, strastni, privrženi, spontati v primerjavi z levičarji. Nekako tako, kot če bi primerjal Italjane pa Angleže po karakterju; taka je pri volitvah razlika med desničarji in levičarji. Tudi vas je lažje prepričat, da v nedeljo zjutraj, ko greste od maše, naredite še ovinek do volišča in volite "naše".
- Hoc est qui sumus -

->ne delaj se buteljna, prav?

A nisi zdaj prav ti nabil nevemkoliko stereotipov za katere tudi sam veš, da ne držijo - obenen pa meni govoriš o buteljnu?

->"Zbiram" slednje. Tiste, ki so že ves čas nezadovoljni z njegovo politiko, pa tole afero izrabljajo kot fajn ventil, da lahko bentijo čez Janša

Neboš kapiral tudi če ti narišem.

Če si korekten in zaupaš Fincem (kar praviš), potem veš, da če je Janša kriv ga bodo tudi obsodili in bo moral ostopit.
Potem se delaš pametnega, da želiš dokaze in da ne obtožuješ nikogar.
Nakar pa v isti sapi poveš, da zaradi te afere brez resnih dokazov, pozivaš ljudi naj volijo proti SDSu in to opravičuješ tudi z to nedokazano afero.

Glej, ne da se mi - pa verjemi, da sem vsaj tolk brihtn kot ti - tako da se lahko jajčkama naprej, ampak nimam volje...

Pridno prepričaj mamo naj voli za levico.... zeh...

btw: moja poanta v temi je bila, da pozivanje na podlagi te "afere-limonade" ni primerno....

marko> "A nisi zdaj prav ti nabil nevemkoliko stereotipov za katere tudi sam veš, da ne držijo - obenen pa meni govoriš o buteljnu?"

Kateri stereotipi ne držijo? :D Sicer pa, pot calling kettle black. Lahko te citiram.
Khm, rad obračaš besede. Nisem rekel, da si butelj (ker vem, da si brihten poba). Pravim, da se NE DELAJ buteljna.

marko> "Neboš kapiral tudi če ti narišem."

Žal je problem pri tebi. Ti ne kapiraš, naj ti še toliko razlagam. Gre za dve povsem ločeni zadevi. Vsi, ki želijo razumet, že razumejo. Samo tebi se bistvo spretno izogiba.

marko> "Če si korekten in zaupaš Fincem (kar praviš), potem veš, da če je Janša kriv ga bodo tudi obsodili in bo moral ostopit."

Zaupam, ne zaupam... Pri njih je preizkava stekla. Pri nas je bilo do včeraj popolno zatišje, preiskava oz. poskus preiskave pa v kali zatrt. Ampak kaj ima to veze z mojim pozivanjem levo usmerjenih, naj se čimbolj množično udeležijo volitev?

marko> "Potem se delaš pametnega, da želiš dokaze in da ne obtožuješ nikogar."

Res je. Na to sem ponosen. Ti, recimo, na kaj takšnega ne moreš biti. Lahko te citiram.

marko> "Nakar pa v isti sapi poveš, da zaradi te afere brez resnih dokazov, pozivaš ljudi naj volijo proti SDSu in to opravičuješ tudi z to nedokazano afero"

No, tole je pa beyond me. Kje sem ZARADI TE AFERE pozival koga, naj voli proti SDS-u?

Maš prav, ne bi razumel, niti če bi ti narisal.
- Hoc est qui sumus -

leinad ::

drejc ::

Tole bo pa treba počakat do naslednjih javnomnenjskih...bojim se da bo "by a landslide", pa niti nisem toliko prepričan za koga, po današnji oddaji in Wolfovem nastopu.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

luli ::

Sem ravno pogledal posnetek oddaje na 24kur.

Zaradi izjave
"Morda smo ženske na boljšem, morda znamo kdaj kaj pogoltniti z namenom, da bi na koncu prišli do sporazuma, ki bi bil odsev želje vseh sodelujočih akterjev,.." se zna zgoditi, da bo moj glas romal drugam.

Do zdaj še nikoli nisem volil za Janšo oz stranko povezanim z njim. Ne na parlamentarnih, ne na županskih in ne na predsedniških volitvah.

Zdaj pa vas mam že počasi dovolj neumnih levičarjev, grem na volitve in bom volil SDS.
Predpostavljam, da nas je več takih... (oz vem, ker poznam vsaj 3)

Ma daj marko, ti si desničar kolikor te je skupaj. Pač, SDS je popapala ostale desne stranke in naravno je da boš volil njih.

Ne se sedaj pretvarjat, da si se sedaj odločil volit Janšo, no!
sudo poweroff
««
10 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Janša in Zidar naj bi se dogovarjala (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6716115 (14329) Calligula
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94646634 (28705) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28151238 (44523) Keyser Soze

Več podobnih tem