» »

najboljsi full HDTV

najboljsi full HDTV

1 2
3
4

djordjevic ::

Hehe, zlobni jeziki bi porekli, da ima podatek o skrajnih vidnih kotih pri lcd-jih ravno toliko uporabne vrednosti kot podatek o terenski zmogljivosti kakšnega vw touragea. ;)

neres ::

Eni ste pa tudi tečni. Kaj je narobe če nekdo išče 'popoln' tv, če se mu da. Pač naj išče in naj nam pove kaj je našu pri tem iskanju. Meni to definitivno pride prav, ker tvja ne kupujem vsak dan in je koristno vedet te stvari.
Dejstvo je da imajo vsi tvji kako pomanjkljivost in nič ni narobe če se jih izpostavi.

In vidni kot je vsekakor zelo pomemben podatek. Pri računalniku niti ne, ker ponavadi sam sediš pred monitorjem vedno na istem mestu. Ampak tv lahko gledaš iz raznih lokacij, npr. stoje iz kuhinje ko delaš večerjo, ali pa ko je gužva in morajo eni sedet bolj ob strani.

carot ::

Ja dosti stvari je tudi v psihi, recimo, pred leti bi dal za en tak tv res po 5.000€, ker cenejsih modelov ni bilo, ker to je bla nova tehnologija in vprasanje, kaj bi rekel takrat o temu tvju, ali je kvaliteten ali ne, pa se ni bil fullhd, sedaj verjetno dobis isti tv ali boljsi za tudi 10x nizjo ceno in kvaliteta je celo verjetno boljsa, toda ali je res tako? dati 500 ali 5000€ je razlika in mogoce bomo cez kake 5 let govorili grdo cez te LCDje ki stanejo zdaj po 5000€, ker res je prenabita cena, samo tehnologija pac gre tako naprej, ne dajo ven najboljse, temvec pocasi izboljsujejo.

Jaz bi samo zelel videti in se prepricati na lastne oci, kako zgleda priklop PCja na tak tv in mi gre na kurac, da mi v Harvey Normanu na to vprasanje odgovorijo, da zato rabim kabel en spodoben PC in kabel, po moznosti kak drazji in prav tako en dober tv, mislim res mi grejo na zivce taksni odgovori, ker sploh jih nisem to vprasal, samo uni lenuhi nocejo ali ne smejo priklopiti pcja na tv, no mogoce, ce prinesem notebook iz doma bi lahko kej probal.

frikec() ::

Izpostavljanje določenih hib je seveda dobrodošlo. Ne pa uporaba terminov v stilu "katastrofalno", "zanič", "entry level", potem pa prilepi sliko dve generaciji starejšega modela od tistega s katerim ga primerja. Smeh :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frikec() ()

trdoreh ::

Smeh, kakšen smeh?! W3000 je entry level tv, pa se ti smeh kolko hočeš. Slika je od modela w2000, govora pa je bilo o vseh modelih Sonya. Vrjetno kake radikalne spremembe niso naredili, v pol leta. Sliko sem prilimal kot simboličen prikaz. Dej drugič malo bolj pozorno spremljaj zadevo, pa ne smeti brez veze z brezveznimi-provokatornimi posti po forumu.

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

frikec() ::

Ko mački stopiš na rep, zacvili ;)

OK ok, bom nehal.

bewc74 ::

hehe saj se človk,ko vaše poste bere,prav ustraši kupit tv.vasako leto bo tv za 1500€-lanski model-- in bo imel pač slabše lastnosti od novejšega.---carott---pojdi po tujih forumih cca 10,poglej si top 4 tv.na vsakem forumu--review-ju za okoli 1500,izbereš enega ---pa ga kupiš.to je to.ker če ne,bo tvoj tv za 1500€ zmeraj slabši.čaww
ps jst sem tako kupil projektor sanyo z5-prvič videl in otipal doma.sem pri 1900h cca 1 leto in se na tv sam še požvižgam;-)))

carot ::

Projektorj je tudi zanimiva zadeva, samo tisto je ze spet cisto neki tretjega, saj ima nizko resolucijo in vprasasnje, kako je z kvaliteto slike, burn in, zivljensko dobo zarnice, kvaliteto projecirane stene, itd... No sobo moras imeti zatemjeno, itd... Vprasanje kako merijo tam kontrast, itd.... Drugace pa projektor se bo tezko primerjal z kvalitetnejsimi tvji, lih zaradi kontrasta.

Pyr0Beast ::

In obratno zaradi vidnega kota.
Moram pa reči, da za 5000€ dobiš že res dober projektor.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

carot ::

Isto smo rekli pred leti, zdaj pa dobis iste projektorje tudi 10x ceneje, samo naenkrat niso vec tako dobri, ker smo dobili boljse, drazje. Razvoj tehnologije je vecinoma v glavi, saj nekaj se zares izboljsa "PCji", nekatere stvari pa ne toliko "avti", vecina je samo kozmetika in brezvezna in komplicirana elektronika, stari avti so bli boljsi, tudi, ce so vec pili.

bewc74 ::

nene saj nisem hotel primerjati proj. s tvjem.sem hotel povedat samo To, da za ceno 1500€ boš imel na izbiro vedno lanski model ki bo v nekaterih lastnostih pač slabši od novejših ,ki pa stanejo 2000 in več €.
---Moram pa reči, da za 5000€ dobiš že res dober projektor --tudi za 1000 € ti bo čeljust kar pošteno bolela,verjemi mi!!!

Invictus ::

Naj mi nekdo razloži zakaj je vidni kot tako pomemben ...

Jaz nikoli ne gledam TV-ja ali monitorja iz starni. Kot gledanja glede na TV ni nikoli več kot 30 stopinj, monitor imam pa tako ali tako pred nosom ...

What's the point ?????

LP I.

Tomson ::

Če TV gleda več kot ena oseba, postane vidni kot pomemben dejavnik. Predstavljaj si da tv gleda osem ljudi. Če nimaš sedežev v vrsti pač razen sredinskih dveh kot gledanja ne bo idealen. In če gledaš tv še npr. iz kuhinje in ob tem malo zavtriš (stensko) stojalo, tudi ne boš verjetno ne boš dobil idealnega kota gledanja. itd.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

djordjevic ::

Okej, zdaj se mi pa vseeno že zdi, da dlakocepite glede tega vidnega kota. Tudi če gleda tv osem ljudi, bo vidni kot še vedno dovolj dober, da se bo slika videla če ne ravno idealno, pa vsaj normalno. Ljudje vsekakor ne bodo deležni negativov.

Tomson ::

Invictus je vprašal zakaj je vidni kot pomemben in dobil je odgovor. Seveda bo vseh osem ljudi videlo sliko, ampak ne isto kot če gleda TV ena oseba. In to je zate dlakocepljenje? :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

djordjevic ::

Če se iz miši dela slona, imho, ja. :)

carot ::

vodoravno gledano so vidni koti kr vredu, ni za se pritozevati, navpicno gledano, pa je pri monitorjih vecin akatastrofa, saj moras gledati direktno, ce das glavo malo gor ali dol spremenijo barve, postane vse temneje, ponekod celo vidis v negativu. No mene to zelo moti pri monitorju, ker je razlika,ce gledas sede ali ko lezis na postelji, ker naenkrat vse potemni. No TV nimajo tako izrazitih problemov kot monitorji glede tega.

Dami ::

vodoravno gledano so vidni koti kr vredu, ni za se pritozevati, navpicno gledano, pa je pri monitorjih vecin akatastrofa, saj moras gledati direktno, ce das glavo malo gor ali dol spremenijo barve, postane vse temneje, ponekod celo vidis v negativu. No mene to zelo moti pri monitorju, ker je razlika,ce gledas sede ali ko lezis na postelji, ker naenkrat vse potemni. No TV nimajo tako izrazitih problemov kot monitorji glede tega.

Ne govorit za večino monitorjev. Če si škrt pa kupiš TN, potem se nimaš kaj za pritoževat. You got what you paid for. Jaz na mojem S-PVA s sliko nimam nikakršnih problemov.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Al1000 ::

Ko berem te debate se spomnim sebe kako sem se pred pol leta lotil nakupa flat tv. V zacetku sem bil preprican da bom kupil LCD. Takoj sem pomislil na sony ali samsung. Prevladal je sony in odlocil sem se za x3500. Grem v big bang testirat zadevo in ugotovim da je pri SD signalu (TV uporabljam za gledanje TV programa) ta tv cisto zanic. Potem se na HDTV test preberem da je na tem segmentu zares zanic in sem spet na zacetku. Na raznih listah poslusam debate in se ne morem odlocit, ker vsak vlece na svoj konec. Dnevi, tedni gredo mimo, jaz pa se vedno brez TV. Koncno ugotovim, ce ne grem in ga kupim ga ne bom nikoli imel. Saj bodo vedno prihajali novi boljsi modeli, ki pa jih bom samo gledal preko spleta. Torej, utrga se mi film in si nabavim najboljse kar se je takrat dalo kupit plazmo Pioneer PDP-LX508D. Vsi verjetno veste da gre za izjemen TV in ga ne mislim opisovat, ki pa ze ima novega nasledika PDP-LX5090. Pa kaj potem? S tevejem sem zadovoljen in 100% sem preprican ga mi bo sluzil tako tehnolosko kot video naprava naslednjih 5-10 let, ko bom zopet pogledal na ta forum in si nabavil nov dober TV.

Kaj hocem reci, ce imas zeljo in fetis na TV si kupi najboljsega, ce pa ti TV ne pomeni toliko pa si kupi takega, ki ti bo prikazoval solidno sliko in se umakni s foruma z brezveznimi debatami in si na svojem novem TV raje poglej kaksen dober film.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Al1000 ()

cekr ::

Mislim, da bo čas, da pišete Sonyu, da naj serije x,w ukinejo, ker so enostavno zanič v vseh pogledih. Res ne razumem, kaj prodajajo tako sranje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

danix1 ::

Hm, zanimivo, kar pravi Al1000. Kolega ima namreč Sony 40X3500 in je na kabelski odličen (na digitalni kabelski - ima namreč vgrajen DVB-C sprejemnik). Gleda ga iz 4m in slika je res fenomenalno ostra, bolj kot kateri koli LCD ali plasma ki sem ga do sedaj videl. Treba je samo imeti digitalno kabelsko in OBVEZNO vklopiti DRC-MF funkcijo (podobna stvar kot je Philipsov Pixel Plus - torej procesor za izboljšanje globinske ostrine), ki jo imata samo ta X3500 in W3000 in slika bo fantastična. Seveda se je še potrebno malo poigrati z ostalimi nastavitvami..
To, da vrhunske TV ocenjujete v trgovinah, pa je sploh največja napaka, saj povečini sploh nimajo kabelske, pa še na desetine TV-jev imajo priključenih na eno samo anteno. Sam sem videl X3500 v Big Bangu MB, kjer je bil katastrofalen-ampak je trgovec zatrdil, da pri solidnem in digitalnem kabelskem signalu dela fantastično. In še kako prav je imel.

Drugače pa me je novi 40W4000 zelo razočaral. Kljub kao novemu procesorju BE 2 je TV (digitalna kabelska) slika prav pošastno neostra in zapacana. Daleč slabša kot pri prejšnjem W3000, ki je imel Bravia Engine EX procesor in s tem DRC-MF.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

Dami ::

Drugače pa me je novi 40W4000 zelo razočaral. Kljub kao novemu procesorju BE 2 je TV (digitalna kabelska) slika prav pošastno neostra in zapacana. Daleč slabša kot pri prejšnjem W3000, ki je imel Bravia Engine EX procesor in s tem DRC-MF.

Crap, jaz pa mel plane drug mesc kupt 40W oz 40E4000...now what? Btw, ni sarkazm, ki se je začel pojavlati v tej temi, ampak me resno zanima kaj naj vzamem. Mamo pa kablsko (z dvb-c bo tud digitalna špilala).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

cekr ::

Pojdi nekam, kjer imajo dotični model. Mogoče kakšnih napak sploh ne boš opazil. Je čisto odvisno kakšne zahteve imaš in na kaj si sploh navajen. Če pa kupiš to zadevo, denar prav gotovo ne boš vrgel preč. Za to denar boš dobil zelo veliko.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Dr_M ::

Cist tako informativno me zanima neki...
Pri nas doma mamo tako mal manjso omaro, kjer je zdej not CRT tv 63cm. Problem je v tem, da gre not tv najvecje sirine 88cm. Kolikor sm gledu, so vsi 37" LCDji siroki okol 91cm. Je ksn sirok 88cm, al si bo treba ogledat 32"? Seveda me zanima samo Full HD.

Hvala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

destiny ::

Tale ma enega najtanjših okvirjev pa je še vedno preširok zate. Dvomim da boš našel ožjega.

rognaj ::

Na strani http://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=34_192... je edini 37" TV, ki ustreza tvojim pogojem Sharp Aquos LC-37 (3 modeli) z merami 89.8x63.8x27.6cm. Sprehodi se do trgovine in preveri dejansko širino, kajti po mojih iskušnjah lahko odstopa za kakšen mm. Sam imam podobne probleme in bom moral malo odrezati stranice (na srečo se da, ker je omara delana po meri - ampak za drug TV).

carot ::

Cist tako informativno me zanima neki...
Pri nas doma mamo tako mal manjso omaro, kjer je zdej not CRT tv 63cm. Problem je v tem, da gre not tv najvecje sirine 88cm. Kolikor sm gledu, so vsi 37" LCDji siroki okol 91cm. Je ksn sirok 88cm, al si bo treba ogledat 32"? Seveda me zanima samo Full HD.

Hvala.

Verjetno bos mogu pogledati lih 32", sploh, ker te cole se meri ekran, zraven moras upostevati se obrobo iz plastike. Samo je pa tudi vprasanje, koliko dalec mislis to gledati, ker ce si precej dalec baje ne opazis razlike med hd in fullhd, sploh pri tko manjsih tvjih, sej zato pa pravim, da je treba to testirati v trgovinah no odvisno zakaj ga rabis, ce hoces meti priklopljen PC gor, kot monitor, torej, da bos tudi brskal po netu, itd..., je verjetno vseeno dobro, ce je fullhd, samo ne smes biti predalec, cene bos tezko prebral crke in najboljsa ostrina je v nativni resoluciji, tako, da bos znizal resolucijo ne bo bilo tako kvalitetno, kot, ce bi kupil navaden HD tv z nizjo resolucijo.

Dr_M ::

Razdalja je tocno 3m.
Mal me grize dejstvo, da imajo 37" in 32" enake cene, oz so mogoce 32" se celo drazji. :\
Placa mam tocno 89cm in niti 1mm vec...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Al1000 ::

Mislim, da bo čas, da pišete Sonyu, da naj serije x,w ukinejo, ker so enostavno zanič v vseh pogledih. Res ne razumem, kaj prodajajo tako sranje.


Da ne bo pomote. Sony x3500 je odlicen LCD v segmentu HD formata (verjetno najboljsi). Pri SD pa so tezave. Ce imas ta TV za predvajanje visokolocljivostnih filmov in igranje igric je to prava izbira. Za gledanje TV programa pa ga ne priporocam.

Tomson ::

37" na 3m je o FHD škoda govorit, tako da raje poglej še za kakšnim HDReady zaslonom. Boš imel večjo izbiro, pa še kakšen EUR boš prišparal.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Dr_M ::

Ma ne, ce bi kupil, bi uzel FullHD. Ostalo me ne zanima. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

trdoreh ::

Ma ne, ce bi kupil, bi uzel FullHD. Ostalo me ne zanima. :)


Zakaj? V bistvu je to tako, kot če bi kupoval Ferrarija izključno zaradi hitrosti in pospeškov, vozil bi pa lahko samo do 100 km/h. Banalen primer, sam je res nesmiselno kupit FHD, če bo tv velikosti 32" (tudi če bi bil 40" bi bilo skoraj nesmislno), ker ne boš opazil razlike! Prav danes sem gledal 32" HDR tvje in dobiš jih res za smešne cene, tvji so pa odlični. Npr. Samsunga, ki je imo v tem razredu best buy, dobiš že za 470 evrov, odličen tv z odličnim dizajnom. Torej dobiš tv za pol manjšo ceno, užitki v gledanju filmov pa bodo popolnoma isti.

Lp, Jan

p.s. Danes sem si uzel čas za Kurota, lahko samo povem, da boljše slike še nisem videl. Črna bolj črna ne gre, še CRT se skrije (pa ne govorim kr tako)! Sony in podobni pa tudi nimajo kaj praskat. Sam sem bil zagovornik LCDjev, sam šele zdej vidim v kakšni zmoti sem živel!:)

Dr_M ::

Zakaj? V bistvu je to tako, kot če bi kupoval Ferrarija izključno zaradi hitrosti in pospeškov, vozil bi pa lahko samo do 100 km/h.

Potemtakem je tudi trenutni 63cm crt Sony dovolj. :)
Se izogibam kupovanju polizdelkov, tko da mi hd ready ne pomeni nic.

Hvala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tomson ::

HDReady ni polizdelek. HDReady je v tvojem primeru optimalna in racionalna izbira. Sploh pa če malo bolj spremljaš TV tehnologijo, si verjetno že zasledil, da je FHD pod 42" marketinška poteza oz. po domače nateg.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

roCkY ::

32" in 37" FHD paneli so uporabni za PC, HD konzole,... seveda pa je treba biti zelo blizu. Za klasično TV z mislijo na prihajajoču HD TV pa dejansko nima smisla to kupovat.

Valentin ::

Bolš, da počas (al pa hitr) začneš razmišljat o spremembi pohištva.
Jaz bi raje naredil to, kot pa kupoval tiste monitorčke...

Dr_M ::

Problem je v tem, da je cela dnevna soba narjena po meri... Pa se ni tako grozno stara.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

carot ::




p.s. Danes sem si uzel čas za Kurota, lahko samo povem, da boljše slike še nisem videl. Črna bolj črna ne gre, še CRT se skrije (pa ne govorim kr tako)! Sony in podobni pa tudi nimajo kaj praskat. Sam sem bil zagovornik LCDjev, sam šele zdej vidim v kakšni zmoti sem živel!:)


CRT pa se res nima kaj hvaliti z crno barvo, ker, ze ko je televizor ugasnjen vidis, da ni crna barva in temnejse od ugasnejnega TV ne mroas dobiti, poleg tega treba tudi poudariti osvetlitev v prostoru, ker mora biti prav tako zatemnjena, ce hoces opaziti razlike v kontrastih, itd...

Glede KUROTA moram se enkrat poudariti, da pazite, kateri model gledate, ker vecina je samo nateg, slaba resolucija in slab kontrast. V trgovini vas pa toliko lazje nategnejo, ker dajo poseben demo in kao dobre kable na KUROTA, na ostale tv, pa laufa vec tv hkrati, itd..., tako, da primerjava ne mroa biti postena.

TOREJ SE ENKRAT, KURO JE NATEG, TO JE SAMO IME NEKE SERIJE, ZATO, CE GA ZE OMENJATE, NAVEDITE TOCEN MODEL IN NE SAMO RECI, SEM VIDU KUROTA, KURO JE NAJJACI.

djordjevic ::

Nekoč je veljalo, da papir prenese vse. No, v moderni dobi velja to vsekakor tudi za spletne strani.

Tomson ::

carot: in kateri KURO model je tako slab kot praviš?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Al1000 ::




p.s. Danes sem si uzel čas za Kurota, lahko samo povem, da boljše slike še nisem videl. Črna bolj črna ne gre, še CRT se skrije (pa ne govorim kr tako)! Sony in podobni pa tudi nimajo kaj praskat. Sam sem bil zagovornik LCDjev, sam šele zdej vidim v kakšni zmoti sem živel!:)


CRT pa se res nima kaj hvaliti z crno barvo, ker, ze ko je televizor ugasnjen vidis, da ni crna barva in temnejse od ugasnejnega TV ne mroas dobiti, poleg tega treba tudi poudariti osvetlitev v prostoru, ker mora biti prav tako zatemnjena, ce hoces opaziti razlike v kontrastih, itd...

Glede KUROTA moram se enkrat poudariti, da pazite, kateri model gledate, ker vecina je samo nateg, slaba resolucija in slab kontrast. V trgovini vas pa toliko lazje nategnejo, ker dajo poseben demo in kao dobre kable na KUROTA, na ostale tv, pa laufa vec tv hkrati, itd..., tako, da primerjava ne mroa biti postena.

TOREJ SE ENKRAT, KURO JE NATEG, TO JE SAMO IME NEKE SERIJE, ZATO, CE GA ZE OMENJATE, NAVEDITE TOCEN MODEL IN NE SAMO RECI, SEM VIDU KUROTA, KURO JE NAJJACI.

Carot, zdaj ga pa serjes glede glede kura. Na tej strani si lahko preberes teste za najrazlicnejse LCD ali plazma tv http://www.hdtvtest.co.uk/. Z osebnih izkusenj pa ti povem da je kuro preprosto najboljsi. Ce pa hoces model, sem pa ga ze omenil v zgornjem postu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Al1000 ()

trdoreh ::


CRT pa se res nima kaj hvaliti z crno barvo, ker, ze ko je televizor ugasnjen vidis, da ni crna barva in temnejse od ugasnejnega TV ne mroas dobiti, poleg tega treba tudi poudariti osvetlitev v prostoru, ker mora biti prav tako zatemnjena, ce hoces opaziti razlike v kontrastih, itd...

Glede KUROTA moram se enkrat poudariti, da pazite, kateri model gledate, ker vecina je samo nateg, slaba resolucija in slab kontrast. V trgovini vas pa toliko lazje nategnejo, ker dajo poseben demo in kao dobre kable na KUROTA, na ostale tv, pa laufa vec tv hkrati, itd..., tako, da primerjava ne mroa biti postena.

TOREJ SE ENKRAT, KURO JE NATEG, TO JE SAMO IME NEKE SERIJE, ZATO, CE GA ZE OMENJATE, NAVEDITE TOCEN MODEL IN NE SAMO RECI, SEM VIDU KUROTA, KURO JE NAJJACI.


Zdej si dokazal, da se ti ne sanja o čem točno se tu govori, sam pa tudi neveš kaj točno bluziš!:| Najboljše bo, da greš v trgovino pa kupiš Sonya.

Lp, Jan

carot ::

Jaz nisem nicesar dokazal razen tega, da vi ne vete o cem govorite, ker niste navedli tocnega modela, prav tako nisem jaz bil nic boljsi. KUROTA sem vidu tudi v zivo, ne vem tocno kateri model, ker menda zraven ni pisalo, v MERKATORJU v KP so zeloooo slabo predstavljeni TVJI, na zacetku niti ni pisalo resolucije za posamezne modele, itd..., v Harvey Normanu sem ga vidu 2x, prvic z obupnim kontrastom, kjer je bilo crno v bistvu sivo, dobesedno, pac tam so nesposobni za predstaviti TVje, drugic so neko bolje nastimali no, samo ni nic posebnega no v priemrjavi z ostalimi, sploh, ker niso drug zraven drugega in niso v istih pogojih delovanja 1 signal vs 20 sinalov razdeljenih je razlika ane? Zal se ne spomnem tocno modela, ki sem ga gledal mislim pa, da ni bil full hd, bom ob priloznosti navedu tocen model, glede ostalih testov po netu, sem ze gledal ogromno in jaz ne mislim dati po 5000€ za tv, temvec okoli 1000€ in hocem priblizno vedeti en najboljsi model za ta denar.

Tle imas en spisek teh KURO modelov. Zelo so dragi in imajo slab kontrast in resolucijo vsaj uni modeli v rangu 1000€ in mislim, da se skoraj bolj splaca kupiti sony 40W4000 za ta denar, ker ima boljsi kontrast in mpeg4 dekoder, katerega skoraj nobena TV nima, brez katerega ne moras gledati slovenske digitalne zemeljske TV.

Tomson ::

Potem pa vzami Panasonic 42PZ80 za cca. 1200EUR, ki je po moje trenutno bestbuy za takšno ceno ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

trdoreh ::

V HN v Kopru si gledal ta model PDP-508XD, je HD Ready in ima črno dosti boljšo od Sonya, verjemi. Paneli na LCD tvjih so naviti, ob njih se počutiš kot v solariju, še posebej v trgovinah. Kuro ima prave barve. Mal bi si izposodil daljinec, v HN (Koper) imaš dva tipa, ki sta zelo razpoložljiva in ti vse pokažeta in bi se poigral z nastavitvami. Pazi! Kuro nima par nastavitev (svetilnost, kontrast in mogoče še dve) kot jih imajo vsi ostali tvji, ima "malo morje" nekih nastavitev, ki ob pravilnem manipuliranju resnično delujejo. Torej preden sodiš, se prepričaj o zadevi. Govoriš o Kurotu, sploh neveš kateri model, nisi ga stestiral in takoj je najlabši oz. nateg. Zadeva je v HN res draga, sam glede na to, da si full pameten (to sproti dokazuješ), nevem zakaj upoštevaš cene iz takih trgovin. Ta model Kurota dobiš za 3k evrov. Novi model FHD dobiš tudi za manj. Pri pioneerju imajo čudno politiko cen, glede starih modelov.

Kupi kar hočeš in če si že tako pameten in pljuvaš po stvari, ki je sploh ne poznaš in zavajaš ostale z nekimi "nasveti", si sam izberi tv, ki je po tvoje najboljši in ne sprašuj po forumu neumnosti.

Pa še nekaj, lepo te prosim v Mercatorju kupuj krompir.

Lp, Jan

carot ::

Ja ce ne moras testirati potem res ne moras govoriti in daljinec ne dajo kr vsakemu v roke, ker moras biti zares prepricljiv, kao resna stranka in to, da ti ga dajo, cene najdejo itak samo izgovore. Poleg tega, dokler tak tv ne priklopis na en posten PC z raznimi testi ti ne pomaga kaj dosti in poleg tega moras tudi kak drug tv zraven probati in stestirati.

Jaz bom se malo pocakal z nakupom, ker se moram se precej nauciti, samo zal je premalo dobrih informaij na netu in ogromno razlicnih proizvajalcev in serij in tezko najti najboljsi model, vsaj za moje potrebe no. Zelo pomemben je tudi input lag, sploh za igre, ker ko slisim, da ima marsikateri model nek lag in celo 30ms ali vecji od nekega drugega modela, vprasanje, koliko ima celotnega laga in kako se to izrazi v praksi. Nekateri se hvalijo z neki 0,001ms ali s odzivnim casom, bi mogu preveriti, vprasanje tocno, kaj to pomeni v praksi, bi mogli stestirati kake igre, vecina teh tvjev pa seveda ni fullHD.

djordjevic ::

Blablablabla. Igral ps2 na svojem zanič hdready polizdelku philips. Input lag my ass. Ma, nima smisla. Ti se kar še izobražuj, tam nekje do abrahama boš mogoče našel tv, ki bo morda zadoščal tvojim filigranskim zahtevam.

Valentin ::

Kaj pa porečete na tole ?

trdoreh ::

Eila Valentin!

Jah vse ok, sam predrago! Samsung je že, Sony pa še bo,najavil svoje backlit LED modele. Pomoje bo treba še malo počakat. Sem pa včeraj zasledil dva zanimiva modela LCD tvjem, Pioneer!;) Pri nas jih seveda še ni, tudi po tujih forumih nisem še nič zasledil, sta pa na Pioneer strani že predstavljena (32", 37" oba FHD in 100Hz).

Lp, Jan

Valentin ::

Mene je impresioniral predvsem kontrast - 1.000.000:1. Česa takega so bile doslej sposobne le plasme ! Torej jim je verjetno uspelo pojačat črno barvo. Prav zanima me, kako bo tole videti v živo, baje bo drug mesec že zunaj... Sicer se mi pa cena 2.300€ ne zdi prehuda.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961177117 (401488) antonija
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334117 (29715) popster
»

Plazma 50" , katera firma?

Oddelek: Kaj kupiti
294285 (2778) roCkY
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117371 (34358) Kovalchuk
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733443 (30893) jajcar

Več podobnih tem