» »

Plazma 50" , katera firma?

Plazma 50" , katera firma?

rdecferari ::

Pozdravljeni

sem v fazi kupovanja tv-ja pa sem se odločil za plazmo 50 inčno torej 127cm,izbiram pa med tremi firmami Panasonic,LG ali pa Samsung
Kakšne imate kaj izkušne?
Kaj priporočate?
Gledam pa rang tam okoli 1200,1300€

Hvala in lep pozdrav

hooger ::

mal več denarja, ampak to je je top.

http://www.mediamarket.si/index.php?D=3...

nasmeh ::

živjo!

Kakšno mnenje imate o tej plazmi: Lg 50 ps 8000....
Hvala!

Lp!

pia2001slo ::

@hooger,rdecferari

če hočeš top ta trenutek za odlično ceno potem dodaš še 200EUR za tale model

http://www.mediamarket.si/ads/tv_spreje...

lp
Jolly

LordTado ::

panasonic definitivno,mal dražje ampak daleč najbol slika...

Mercedez med palzmami.

Trupl0 ::

Mercedez?
Lepo te prosim...

http://www.pioneer.eu/eur/products/62/6...
If you are going through Hell, keep going !

Hammer123 ::

Doma imamo Panasonic-evo plazmo 42" in moram rečt, da je slika vrhunska.

ombre ::

Kolikor mi je znano je Pioneer prodal svojo proizvodnjo plazem že nekaj časa nazaj. Bil pa Pioneer Kuro je najboljši ja. Trenutno priporočam Panasonicovo Viero. Ta boljša slika za svoj denar. Če pa se dobi še kak Pioneer pa vzemi tega, samo koliko sem gledal so Pioneerjeve plazme bile drage kot žafran.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

1800EUR osnovna Kura
2100EUR napredna Kura =)

Prodano ni bilo nič ampak so proizvodnjo in razvoj ustavili.
Plazma je še vedno na samem vrhu kar se tiče kvalitete slike ampak je še vedno price/performance v rokah Panasonica.

Je pa tako, da jo je težko dobiti saj ni proizvodnje, in s tem nove zaloge.

Invictus ::

Samsung ima nove tmodele plasm, malo poglej njihovo stran. Karaktestike so hude, cene pa so tudi zelo sprejemljive (v ZDA :().

LP I.

mastah ::

1800EUR osnovna Kura
2100EUR napredna Kura =)

Plazma je še vedno na samem vrhu kar se tiče kvalitete slike ampak je še vedno price/performance v rokah Panasonica.

lol? malo teste poglej, lcd led je na vrhu kar se tice kvalitete slike. priblizno je isti klinc, ampak za malenkost so bols

Okapi ::

Know-how so prodali Panasonicu, ki je nekaj od tega že začel uporabljati pri svojih najboljših modelih.

O.

1800EUR osnovna Kura
2100EUR napredna Kura =)

lol? malo teste poglej, lcd led je na vrhu kar se tice kvalitete slike. priblizno je isti klinc, ampak za malenkost so bols

ne bom komentiral ;)

@Okapi
Kot sem bral ni še nič "uradno prodano" ;) Mogoče kaj pod mizo hehe

easyrider3 ::

PANASONIC je takoj za PIONEERjem edino cena je slednjega zelo večja kot pri Panasonicu in celo Pioneer ne bo izdeloval več plazem in vodilni ustvarjalci-inžinirji so šli k Panasonicu. Tako,da mislim da drugo leto bo spet prišla kaka plazma ven od PANASONICa in bo sigurno najboljša na trgu.

PLAZMA pa ima itak boljš sliko kot bilo kateri LCD ali OLED tv.

zlabra ::

Jz prodajam eno Panasonic Viero v oglasih ker sem si kupil full hd plazmo isto od Panasonica.

Razlika napram lcdju je očitna ;)

Alamar ::

PLAZMA pa ima itak boljš sliko kot bilo kateri LCD ali OLED tv.

Sigurno je tako. Jp, vsaka plazma za par sto evrov ima res boljšo sliko od vrhunskih LCDjev. :)) Mogoče, če živiš v brdih in gledaš prek strešne antene.:))

ivanuscha ::

Ampak ali je res kej na tem, da ima plazma precej boljšo sliko pri slabših signalih - analogne antene, od lcdjev? Za konzole in dvd-je pa da je lcd bolš. Je res ali je bulšit?

easyrider3 ::

Tudi pri igranju IGER je Plazma boljša saj ima barvo velik boljšo in sploh sedaj ko imaš plazme z Full HD. Po testiranju je rečeno da kaj takega še niso vidli takšna slika da ti kar sapo vzame in to gre za PANASONIC TX-P50V10. PLAZMA je zakon ali za gledanje ali pa za igre. http://hdtelevizija.com/2009/06/29/rece... http://www.hdtehnika.com/index.php?opti...

kokoon ::

plazma je pac v vseh pogledih boljsa od lcdja, samo lastniki lcdjev valda ne bodo priznali tega :)
[kokoon]

ivanuscha ::

Samo V verzije Panasonic plazem so zelo drage, G je kao srednji razred, S pa je najcenej. Npr. P50V10 je od P50S10 dražja za ca. 500€! 1500 proti 1000€, kar pa dvomim da je upravičeno, sploh glede na to da S verzije tudi dobivajo zelo dobre ocene.

september ::

Plazma je še vedno No.1 kar zadeva kvaliteto slike. Zato ti priporočam, da se odločiš zanjo, razen če ti ni škoda porabe el. energije. Sam imam
Panasonica TX-P50V10E. Dolgo sem se odločal med LG, Samsungom, Panasonicom in Pioneerjem. V ožji izbor sta prišla slednja dva. Odločil je Panasonoic z
NeoPDP tehnologijo. Pioneerja ni več, zato modeli, ki se dobijo na trgu so lanskoletni. Tako, da je Panasonic trenutno najboljši plazemski TV na tržišču. Kar zadeva pa njihove modela, je pa takole. Serije X in S so nekoliko slabše, tako kot po kvaliteti slike,
št. priključkov, tjunerjih, dizajnu, ipd... Serije G, V in Z(ne pomišljaj nanjo cca. 4000 eur) so po kvaliteti slike enake, kar mislim, da je zate najpomembneje. Če pa želiš videti vse razlike, pojdi na Panasonic in primerjaj. Cenovno je med modeloma G in V cca. 300-500 eur razlike (odvisno kje). Pri meni je prevladal model V zaradi dizajna in ostalih podrobnosti, ki sem jih preučil. Ko sem videl serijo V v živo sploh nisem več pomišljal na kaj drugega (elegantna kvaliteta). Sprednja plošča je vsa v steklu, roba skoraj ni, Tv je tanek, pa tudi po ogledu obeh modelov v Normanu je model V veliko bolj pedantno in kvalitetno nared kot G serija. Zato ti predlagam takole, če ti je pomembna le slika se odloči za G serijo, če pa želiš vrhunski plazemski tv in ti ni težko dati kakšen euro več se odloči za serijo V. Kar zadeva pa slike, fantastično, sploh Blu-Ray in DVD, črnina prava, barve žive, ostre in 3D-efekt, kot so napisali pri Panasonicu "pravo doživetje filma". Gledam na 4 metre, pa tudi bližje gre ( ni problema z ostrino tudi na 2 metra), kot gledanja ni pomemben. Z zapeko logov ne bo trežav, ker se ekran avtomatsko zatemni, če je slika fiksna. Glede na svetlobo v prostoru se kontrast avtomatsko uravnava, ker ima tv na sprdnji strani senzor svetlobe. Hja, kaj ti še naj povem...uglavnem, ne moreš zgrešiti z Panasonicovo serio G ali V.
Ko boš prikljapljal tv pazi tudi na kable. Slabi kabli, slaba slika. Upam, da sem ti bil v pomoč...

Nevihta ::

malce off-topic vendar nisem nikjer zasledil o plasmah večjih od 50", kaj pa 60" in 70", ali to sploh obstaja in kaj je tam dobrega.
namreč imam 42" pa je občutno premajhna :) pa bi rad počasi začel malce spremljati in oprezati za kaj večjim, kje bi se dalo to dobiti?
Nevihta

september ::

Nevihta, vsekakor obstajajo. Samo ti gromozanski TV-ji 60" in 70" cenovno zelo izstopajo, niso pa vredni svojega denarja saj imajo uglavnem enake karakteristike kot manjši. Sam kot sem že malo višje napisl, si lastim Panasonica. To kar ta plazma ponuja, mislim, da nobena druga ne. Pa sem nekje v teh vodah, namreč delam kot informatik in so mi zadeve blizu. LCD LED se je malo približal plazmam, čeprav mislim da mu še manja kar dosti, vsaj kar se tiče
razmerja cene in kvalitete.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Imaš do 102" ali 108" plazme (v serijski proizvodnji), samo pri nas v trgovinah še nisem videl večje od 50", da bi jih imeli na zalogi, še za demo jih največkrat nimajo, ampak dobavljajo samo po naročilu.

Če bi rad imel večjo sliko, za enak denar kot takšno veliko plazmo dobiš odličen fullHD projektor, s katerim imaš še precej večjo sliko.

O.

trdoreh ::

Pioneer 5090 kuro je trenutno best buy med tvji in imo bo še nekaj časa tako. Dosežena je globina črne, ki jo je težko preseči (bolj črno skoraj, da ne gre). Primerjav z LCD, OLED tvji nima smisla delat, ker so daleč zadaj.

malce off-topic vendar nisem nikjer zasledil o plasmah večjih od 50", kaj pa 60" in 70", ali to sploh obstaja in kaj je tam dobrega.
namreč imam 42" pa je občutno premajhna :) pa bi rad počasi začel malce spremljati in oprezati za kaj večjim, kje bi se dalo to dobiti?

Imaš tudi kurota 6090 torej 60", dobiš ga za okoli 3500€.

dencos ::

zdravo mene pa mika nakup tele plazme http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
pa me zanima če mi jo priporočate
na njej bi se največ gledali kakšni filmi, pa športni programi pa mogoč PS2.
Za njo bi se se odločil predvsem zaradi velikosti ekrana in kar ugodne cene, vendar nebi rad da je kvaliteta slike zanič, ker se preveč ne spoznam na to bi vas prosil da mi pomagate...

lp

Fifty6 ::

Tako kot so ti napisali ima plazma zelo dobro sliko, vendar tudi led tvji so zelo dobri. Pri plazmi je problem da je največji porabnik energije v celi hiši. Tako da če ni škoda elektrike potem plazma drugače led tv.

sicer pa telele plazme nebi kupil ker ne podpira ful hd resolucije. pri tako velikih ekranih je pa to kar dobro imet.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fifty6 ()

roCkY ::

Soliden AVreciver je večji porabnik kot sodobna plasma!

ElviS ::

Lahko kdo mogoče komentira LG 60PK550 Klik
Za to ceno se mi zdi kar OK, pa ocene so še kar pozitivne; konkurenca pa je v tem rangu kar precej dražja.
i'm still in the building...

roCkY ::

LG plasme nikakor niso slabe. Niso pa top neglede na model. Za svojo ceno in ob zmernih zahtevah pa primeren nakup. Bi pa gledal 950-ko od LG ja. Če drugega ne ima manj bleščečo površino kar še kako prav pride.
Edino tvoje oči bodo rekle ali ti je OK.

Sam tudi mal škilim za 60"PK950 a verjetno se bom za Samsunga 63C7xxx odločil. A treba je zadevo najprej videti kar pa pod alpami še ni možno.

Kaj je glede do konca leta smoteren nakup v rangu 60"+ je vprašanja na katerega si skušam že nekaj časa najti odgovor.

Dejansko se sprašujem ali vzeti letos enga LG za cca, 1500-1800 in po potrebi čez nekaj let menjat ali nekaj top s boljšo sliko in tudi 3D podporo, ki pa je še popolnoma neuporabna...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končana doba plazemskih televizij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
16747055 (18675) kurjač
»

Nakup Plasma TV Panasonic TX-P46G10E

Oddelek: Kaj kupiti
355512 (4522) coolijo
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16975579 (69414) mamomu
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7734569 (32019) jajcar
»

plazma ali lcd tv

Oddelek: Kaj kupiti
263258 (2941) kokoon

Več podobnih tem