Forum » Zvok in slika » Plasma TV kot monitor
Plasma TV kot monitor
Invictus ::
Zdravo
Zanima me ali kdo uporablja plasma TV (Full HD seveda) kot nadomestek za računalniški monitor ?
Ideja mi je padla, ko sem videl za 1200 EUR dobim 42" TV FullHD. Dinamični razpon 1000000:1, statičen 30000:1,
reakcjski čas 0,001ms.
Če odštejemo ločljivost in porabo, so parametri veliko boljši kot pri 30" LCD monitorju.
Primer: Panasonic TH-42PZ80E
Vem da je velikost pike večja, ampak za igrice ...
LP I.
Zanima me ali kdo uporablja plasma TV (Full HD seveda) kot nadomestek za računalniški monitor ?
Ideja mi je padla, ko sem videl za 1200 EUR dobim 42" TV FullHD. Dinamični razpon 1000000:1, statičen 30000:1,
reakcjski čas 0,001ms.
Če odštejemo ločljivost in porabo, so parametri veliko boljši kot pri 30" LCD monitorju.
Primer: Panasonic TH-42PZ80E
Vem da je velikost pike večja, ampak za igrice ...
LP I.
- spremenil: Invictus ()
he he , dovolj
poleg tega to ni CRT, kjer utripa slika ...
Ampak zgleda ni nobeden izkušenj.
poleg tega to ni CRT, kjer utripa slika ...
Ampak zgleda ni nobeden izkušenj.
malo ::
Jaz imam novejši model Panasonica in sicer TH46PZ85 in je hudo hudo dobra plazma. Slika normalne televizije je neverjetno dobra in skoraj ne opaziš popačenja. na TV3 pa je med fuzbalom tako jasna slika da izgleda že kot HD!!
Televizor sem precej mesecev izbiral in dejansko je to drugi najboljši TV sedaj takoj za Pioneerjem-KURO ki pa je za pol plazme dražji!
Glede gledanja od blizu ni problema ker pikslov ne opaziš ker je FULL HD in ne tista plazmska jajca od konkurence I. in II. generacije plazem! Utripa pa tudi ne gor pa lahko priklopš vse kar daje kakšen signal od sebe in deluje! mogoče je edino S-VIDEO malo švoh (meglen) drugač pa composite in HDMI ter SDTV trga!
Voluharje od T2 pa še vedno čakam da mi prinesejo un HDMI STB(jih že čakam 2 tedna da ga zamenjajo) da vidim če so kaj boljši po kvaliteti kot UPC.
Mislim da ti je model 80 cenovno ugoden pokvaliteti pa zelo zelo podoben razen da nima HDMI 1.3a standarda (24bit barve)!! Sicer pa za enkrat ni virov ki to podpirajo!
Televizor sem precej mesecev izbiral in dejansko je to drugi najboljši TV sedaj takoj za Pioneerjem-KURO ki pa je za pol plazme dražji!
Glede gledanja od blizu ni problema ker pikslov ne opaziš ker je FULL HD in ne tista plazmska jajca od konkurence I. in II. generacije plazem! Utripa pa tudi ne gor pa lahko priklopš vse kar daje kakšen signal od sebe in deluje! mogoče je edino S-VIDEO malo švoh (meglen) drugač pa composite in HDMI ter SDTV trga!
Voluharje od T2 pa še vedno čakam da mi prinesejo un HDMI STB(jih že čakam 2 tedna da ga zamenjajo) da vidim če so kaj boljši po kvaliteti kot UPC.
Mislim da ti je model 80 cenovno ugoden pokvaliteti pa zelo zelo podoben razen da nima HDMI 1.3a standarda (24bit barve)!! Sicer pa za enkrat ni virov ki to podpirajo!
KoMar- ::
Tako velikega zaslona ne moreš in ne smeš imeti za monitor - ne samo, da je svetilnost prevelika, tudi sam zaslon ni narejen za natančno delo, kot je delo z računalnikom. Če nočeš oslepeti do 30. leta, boš idejo opustil
Vidim da nobeden ni sprobal Plasme kot nadomestek za monitor ... Bom poročal ko bom sam sprobal :).
Kar se T-2 tiče, je najbolje iti v poslovalnico. Tam ti takoj zamenjajo :). Vsaj meni so, ko sem vzel HD.
LP I.
Kar se T-2 tiče, je najbolje iti v poslovalnico. Tam ti takoj zamenjajo :). Vsaj meni so, ko sem vzel HD.
LP I.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1203461 (427832) | antonija |
» | Cene 30" monitorjevOddelek: Strojna oprema | 8921 (8262) | DonMatejo |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 119331 (36318) | Kovalchuk |
» | Nakup 42"-50" TVOddelek: Zvok in slika | 3917 (3563) | Johny231 |
» | Nov HD TV (plazma ali LCD)?Oddelek: Kaj kupiti | 3522 (2536) | gregor |