» »

TELEKOM-SiOL ....na kateri centrali sem????

TELEKOM-SiOL ....na kateri centrali sem????

ferdo ::

Pozdravljeni!

Ali imam pravico vedet na katero centralo sem priključen?
Na Siol-TELEKOMU "klicnem centru" se zgovarjajo da so to zaupne-poslovna skrivnost informacije in da uporabnikom tega ne smejo posredovat.

So mi pa že 2x povedali na katero centralo sem priključen in vedno do sedaj drugačni centrali, sem baje na najnovejši vendar h konkurenci "T-2, Amis, itd.." ne morem.

Tudi konkurenci so povedali drugačno centralo na katerih bi bil priključen kot so meni rekli takrat 2x, meni so rekli za 2 centrale konkurenci že za tretjo-za katero meni niso rekli vendar ni možen priklop:D or watever..čudno se sliši.

No, kako lahko to izvem?????? kdo, komu in zakaj laže oz. se izmika itd.. konkurenca SiOL-u se meni sigurno ne laže, bolj verjetno, da se SiOL konkurenci in meni.

Sem pa SiOL-ov uporabnik polno razvezan dostop DUO paket.

Ted ::

Namesto da kličeš Siol kliči na Telekom številke v imeniku. Tam boš prej dobil pravi odgovor.
Mah...

Senitel ::

Pa imata Amis ali T-2 centralo v tvoji bližini? Ker če je nimata si oplev kar se recimo dostopa preko Telekomovih DSLAM-ov pri konkurenci tiče (ker potrebuješ telefonski priključek).

wade ::

Sam imam isti problem. Trenutno sem pri siolu, v istem kraju je tudi možnost imet T-2, vendar sem jst kao na drugi cenrali in me zdej nočjo dat tja. Sicer sem kao v nekem pravnem postopku, ker bi me mogel telekom spustit, vendar bo od tega že eno leto, pa se še vedno ni nč zgodilo, tko da...
Drugače sem od centrale, kjer je T-2 oddaljen okoli 1km, tako da bi imel lahko recimo 10 Mbps / 1 Mbps povezavo. Sicer jo imam lahko tudi na siolu, vendar ne mislm plačevat 44€, za kar bi lahko pri konkurenci 21€.
Tako da sedaj životarim na 1/256 povezavi. Jst nevem kaj je tak problem, da te prestavijo. Naj mi nekdo, ki se na to razme, pove, če imam kakšne možnosti da kdaj pridem na T-2, ali sem obsojen na siol?

ferdo ::

Na SiOL-u so meni rekli že pred tedni, da sem priklučen na novo X centralo cca600m stran od doma. in da je čist nova najsodobnejša centrala, res, je nova so jo nedolgo nazaj postavli, mislm da je mal več kot sem jaz na SiOLu. Zakaj AMISU pravijo, da sem na Y centrali? sledi:>:D

SiOL je reku T-2ju, da ni možno, ker na funkcijski lokaciji (X centrali) ni skupne lokacije. T-2 mi je reku, da oni tle res ne morejo nič, ker na X centrali nimajo zakuplenega prostora - neke parice al kaj že...
T-2 ima centralo v centru mesta, mene tam ne morejo priklopit je predaleč. pozabmo na T-2...

SiOL je reku AMISu, da ni možno priklučit uporabnika "mene", ker sem vezan na Y centralo, na kateri AMIS nima oz.- ker na funkcijski lokaciji (Y centrali) ni skupne lokacije. ........Zakaj Y centrala, če sem jaz na X centrali??????
AMIS je meni rekel, da oni imajo na X centrali zakupljen prostor, ker je več uporabnikov že pri njih na tej centrali, kot jaz sedaj, zato so mi ponudli polni paket v podpis v pogodbi.
Vendar, meni sedaj na SiOLu nečejo povedat na kateri centrali sem sedaj.....da bi preveru, če sem res na X centrali, sicer se mi bi lahko zlagali v telefon, da sem na Y centralo vezan, pa še to nečejo..., KAKO NAJ ZVEM????????, pa da me ne bodo žejnega čez vodo pelal.....;((
Moj sosed ima AMIS internet + PSTN telefon - telekom analogn telefon še iz socializma na tej X centrali... za ostale ne vem točn, sicer AMIS pravi, da so tudi s polno razvezanim dostopom tolk daleč kot jaz vezani na X centralo.

Jaz mislim, da Telekom zavaja konkurenco. Da Telekom konkurenci pove tako, kao da sem jaz na tisti lokaciji, na kateri pol KAO ni možno, da se priključim. Glede AMISa se bom še 1x pozanima, če sem te podatke pravilno navedel.

Pa še to, v času, ko je tekel rok 8dni, ko je AMIS oddal zahtevek-poizvedbo, sem imel zadnjih 5 od 8-mih dni dinamičen download tko kot, če bi mel AMIS internet do 10Mbit, od danes popoldan, ko pa je telekom zaklučil poizvedbo imam pa spet 1M/256. torrenti ne grejo hitreje... prejšn petek pred prazniki, mi je blo čudno zakaj gre vse tako hitro, in sem pomislu na to, da najbrš kej testirajo...zaradi poizvedbe na priključku.

TO je BANDA..;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

wade ::

Ja, jst sm točen to dobil, kot odgovor telekoma t-2-ju: na funkcijski lokaciji ni skupne lokacije.
Sam jst sem vseen dost blizu tudi ta drugi centrali, kjer pa t-2 je. Tko da mene zdej zanima, kaj je sploh problem da me ne prestavijo. Je to zgolj, ker je siol hčerinsko podjetje telekoma in ker telokom to upravlja, na ta način zadržuje stranke, ki bi drugače že zdavnaj ušle h konkurenci, ali je kaj drugega? Jst mam sicer še ISDN, ali to kaj vpliva na to? Ker če ne bi imel ne interneta, ne telefona, potem ne bi bil priklopljen na nobeno centralo ane, torej bi me lahko priklopili kamorkoli? Ali narobe razmišljam in je kakšna fora kam so kabli povezani, ali kaj tretjega?

Aja pa še eno vprašanje. Jst sm na siolu že 4 leta in me zanima, če bi sedaj povišal hitrost, ali bi me s tem ponovno vezali za 2 leti, da ne bi mogel stran od njih, ali bi samo povišali hitrost in bi recimo čez en let lahko odšel od njih?

ferdo ::

wade, zakaj te ne prestavijo na T-2 centralo boš dobil odgovor na T-2. Njim je v interesu, da dobijo enega uporabnika več kar je nasprotno v interesu telekom-SiOLu. In dobil si isti odgovor praviš kot jaz, kaj ti ni jasno?, pozabi na T-2.

Meni AMIS trdi, da sem lahko njihov uporabnik storitev, obenem jim pa telekom pravi, da ne...:)) , bodo se že zmenli.

Meni so iz T-2 sporočili, da jaz nisem osamljen primer, da je veliko taki, v njihovi bazi podatkov sploh ni evidentirano da imam telefonsko številko, niso mogli najdet na katero centralo sem priključen, in pol so sklepali da na najbljižjo, ki je X centrala. sicer, zakaj bi bil vezan na centralo Y?, ki je obstajala že pred centralo X in me nanjo niso mogli priključit, ker je predaleč. Internet sem dobil ravno zaradi te X centrale.

Pred približno letom dni, ko sem se odločil za SiOL, mi nihče ni mogel ponudit polnorazvezanega dostopa razen SiOL. Vendar so mi na AMISu zatrdili, da mi lahko SEDAJ tudi oni ponudijo storitev isto kot SiOL "polno razvezan dostop" na tej X centrali, ker imajo že več strank s polnorazvezanim dostopom na tej X centrali.

To vse, kar sem napisal bom še 1x jutri preveril na AMISu, mogoče sem kaj narobe razumel, za 1x sem tako zastopil, zakaj pa telekom omenja drugo Y centralo, meni pa nečejo ponovno povedat na katero centralo sem priklopljen, pa AMIS niti jaz ne vemo....

yoco ::

Živjo! Sorry ker pišem v res stari temi, a me nekaj zanima. Jaz sem se preselil v novo hišo, to je blo avgusta 2009. Do takrat sem pač bil v stanovanju, kjer sem imel internet od T2. Po preselitvi sem pač vložil novo pogodbo. T2 pravi, da so vedno dobili negativni odgovor od Telekoma. Ko sem se pozanimal še na Telekomu, so mi rekli, da so na centrali, na kateri sem vezan, popolnoma prezasedani in da sploh ni mogoče dobit svoje "lastne" parice, ki jo rabim za net in ostale stvari.
Torej, mi lahko nekdo pove, kaj lahko storim, ker so mi rekli, da Telekom sploh nima v načrtu nadgradit centralo.

Opkow ::

Hm malo spekuliram in je nekaj loterije pri tem...
Pa si narocil parico zato, da bos imel telefon ali samo za internet dostop? :)
Probaj s to finto, da hoces imeti stacionarni telefon. Ce ti ga dajo, potem lahko kasneje narocis tudi internet dostop. Edina jeba zna biti, ce ti ga dajo preko multiplexa. Tam bos imel pa bolj nikakav dostop, ce sploh...

Lahko, pa da cisto brcam v temo. :)

Matheeew ::

Drži. Telefonski priključek ti morajo zagotoviti. To je zakonsko določeno. Je pa velika verjetnost, da ti v tem primeru vseeno ne bodo mogli ponuditi interneta.

Preveri še za ostale možnosti BB interneta (kabelski, ario, mobilni...).

Ted ::

Pokliči na Telekom in naroči PSTN pod pogojem, da ti dajo hkrati ADSL. Ko boš enkrat imel Siolov ADSL pa naredi prehod k cenejši konkurenci.
Mah...

yoco ::

Jaz sem naročil telefon in so mi ga tudi priklopili, a meni takrat noben ni povedal, da moram rečt, da hočem še "ADSL" zravn. Ko sem to zvedel, sem bil že na tej parici, ki ima več uporabnikov in ko sem hotel, da mi pač dajo svojo so mi začel morit da ni možno. Jaz sedaj doma imam telefon, sam kaj mi bo če nimam ne interneta ne televizije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvezan dostop - kalvarija

Oddelek: Omrežja in internet
192605 (2124) PaJo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135862 (19808) Bug
»

T2 vs AMIS

Oddelek: Omrežja in internet
444569 (3361) snoopy20
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117611 (9689) pizdindim
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036415 (15822) Primoz78

Več podobnih tem