» »

T2 vs AMIS

T2 vs AMIS

Mitja99 ::

Konec meseca se mi izteče pogodba s Siolom in ker so občutno dražji od ostalih ponudnikov se zanimam za internet in telefonijo pri T2 in Amisu. Glavne razlike med njima so mi poznane: T2-vdsl, Amis-adsl, Amis je za kakšen Euro ali dva cenejši, T2-brez vezave, Amis vzava 18 mesecev, T2-cenejši pogovori, Amis-120 brezplačnih minut pogovorov, itd.

Rad pa bi dobil informacije uporabnikov o dejanski kvaliteti storitev enega in drugega ponudnuka, odzivnem času po prijavi napake, pogostosti izpadov in izgovorov na Telekom itd., skratka tiste informacije, katere v raklamnem gradivu niso napisane in o katerih naročniška služba v enem in drugem podjetju ne govori.
Za odgovore se vam zahvaljujem.
  • spremenil: Mitja99 ()

amigo_no1 ::

OMG :\

T-2: Informacije
T-2: Informacije

AMIS ADSL
A1 xDSL

SIOL ali AMIS
SIOL ali AMIS

markk1 ::

vse je odvisno od kod si ter koliko si oddaljen od centrale.

Medica ::

ja jzt sm tud opazila da za tist en euro ali dva ne grem na Amis... gre več živcev in mojih stroškov, da grem na drugega operaterja... T2 je pa..... T2...:P

markk1 ::

Medica posten odgovor ;)

Malkec ::

Kaj pa je narobe z amisom? Meni dela super. Za t-2 pa je čist odvisno od oddaljenosti in kvalitete parice.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

markk1 ::

tudi sam poznam ljudi ko imajo amisdsl in so izredno zadovoljni vse je odvisno pac od razdalije od centrale :)

EvilDare ::

Od 4.1 imam 4/1 adsl2+ na okoli 1800m pri Amisu. Povezava je stalna pri okoli 3.7Mb/115 KB in sem zelo zadovoljen. Res pa je, da se mi je do sedaj moj 780wl 2x restartal zaradi preobremenjenosti.

ne_kdo ::

mitja99 ja ce se noces vezat za casovno obdobje je tukaj T-2. pri amisu je vezava min. 18 mesecev. sta si pa zadevi dokaj podabni in zelo vredu.

lp

Mitja99 ::

Hvala vam za odgovore. Na podlagi informacij, ki sem jih dobil na tem in na drugih forumih, ter lastnih izkušenj sem se ponovno odločil za Siol. Pri Siolu vsaj vem kaj dobim za določeno ceno in na koga se lahko obrnem če temu ni tako. T2 in AMIS pa prodajata meglo, v primeru reklamacij pa se izgovarjata na Siol in Telekom. Oziroma kot pravi dober slovenski pregovor "lahko je s tujim ku****m po koprivah mlatit". Najprej naj si zgradita omrežje potem pa naj ponujata storitve. Tako lahko na koncu samo rečem "By By AMIS dokler ne zgradite lastnega omrežja in By By T2 za vedno (mi smrdi lastniška struktura)".

Lp

TgT ::

Me zelo zanima kaj ima Siol bolje od konkurence. Veš kaj dobiš za ceno pri Siolu in kaj ne dobiš pri konkurenci? Prodajas buce. Kot tudi ostali ponudniki tudi Amis ima svoje omrežje, ponovna dezinformacija s tvoje strani.
Kaj sem jaz dobil ko sem sel iz Siola na Amis poleti 2005.
Bolj stabilno linijo.
Boljšo podporo ob primeru težav.
Bolše mednarodne povezave.
Na zacetku sem imel 2mbit ceno okol 9700 ki so mi jo lani oktobra kot staremu naročniku znižali na 7500sit kar se pri Siolu ni zgodilo nikoli.


Morm pa povedat da sm bil na Siolu zadovoljen do takrat ko so začeli ponujat IPTV. Od takrat naprej je bil Siol zame slab ponudnik. ;)
Hit'N'Run

Mitja99 ::

TgT

Daleč od tega da prodajam buče. Povzel sem samo tisto, kar sem prebral na tem in še nekaterih drugih forumih. Nikjer nisem napisal, da je Siol cenejši, vendar s trimesečno polovično naročnino in 120 minutami brezplačnih pogovorov sem pri enoletnih stroških že zelo blizu T2. Amis pa je cenejši.

T2, če te seveda ne moti lastniška struktura je v redu tam, kjer že ima zgrajeno optično omrežje, tam kjer pa se šlepa po Telekomovemu omrežju pa je veliko preveč problemov in izgovorov. Ampak pustimo T2, ker klerom ne dam niti centa.

Pri Amisu vidiš da so bolj resni in profesionalni od T2 že po prvem kontaktu po telefonu. Vendar na področju LJ-Moste še nimajo svoje infrastrukture in tudi centrala še ni nadgrajena, zato so mi ponudili internet po telekomovemu omrežju, telefonijo pa bi lahko dobil šele čez nekaj mesecev.

Pri Siolu sem imel najprej dve leti klicni dostop in nato dve leti ADSL v kombinaciji s ISDN. Razen cene (25% cene je ISDN) jim ne morem očitati ničesar drugega. Linija stabilna, izpadov skoraj nič, hitrost taka, kot piše na pogodbi. Zato sem vzel paket duo in razvezan dostop. Toliko kot sem prej plačeval samo za internet bom zdaj plačeval za oboje skupaj, 120 brzplačnih minut pogovorov pa je samo še dodaten bonus. 24 mesečna vezava me ne moti, ker se v tem času ne bom selil.

Rapsey ::

Ko smo se preselili na drugi del maribora sem moral šaltat iz triere na amis. Dela opazno slabše, vendar ni tako slabo. Zgleda da ima amis manj zmogljivo omrežje, ker imam enak paket kot sem imel pri trieri 4MBIT/512KBIT.
So pa izjemno prijazni in profesionalni ko kličeš tehnično podporo, veliko boljše kot pri trieri.
Dealing with failure is easy: Work hard to improve.
Success is also easy to handle: You've solved the wrong problem.
Work hard to improve. - Alan J. Perlis

@LOL ::

Dej dej Mitja resnično govoriš buče ki si jih povečin prebral na Siol forumu:\:
T2, če te seveda ne moti lastniška struktura je v redu tam, kjer že ima zgrajeno optično omrežje, tam kjer pa se šlepa po Telekomovemu omrežju pa je veliko preveč problemov in izgovorov. Ampak pustimo T2, ker klerom ne dam niti centa.

Lol man, pa kaj za vraga ima lastniška struktura z internetom če te pravim zastopim:\ jao.... Naj ti povem samo zase in 3 prijatle ko smo prestopili lani na T2. V več ko pol leta NITI EN PROBLEMČEK, vse dela kot mora (medtem ko poprej za Siol nisem mogel reči).
Ne vem, ampak v današnjih časih se za Siol odloči le še tisti ki:
1) nima možnosti pridobitve interneta pri drugme ponudniku
2) živi v zmotnem prepričanju da so T2,Amis ker so kao "novinci" manj stabilni od Siola (lol)
3) te*e

24 mesečna vezava me ne moti, ker se v tem času ne bom selil.

Dečko, ti hočeš neko meglo prodajat tule po netu in po forumih malo propagirat Siol kakor zgleda:\ Zakaj sedaj taka panika, sedaj se ti seveda fučka za 24 mesecev? Pozdravljen Siolovec:|

Razen cene (25% cene je ISDN) jim ne morem očitati ničesar drugega. Linija stabilna, izpadov skoraj nič

Heh lol. Pri T2ju mamo 8mega linijo za siolovo 1mb8-) (seveda brez izpadov). Ne vem sam more bit človek res čudn da ne rečem kaj druzga da se odloči za nekaj kar ga bo precej bolj udarilo po žepu, z manjšo hitrostjo faktorja 80:) ....:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

jype ::

No, T2 je _takoj_ blokiral dostop do bwin, amis pa nikoli.

Če imate možnost izbire, potem je zbira vaša.

Malkec ::

Mitja99: živiš v zmotnem prepričanju o današnjem stanju telekomunikacij na Slovenskem trgu. Ti kr podpiraj Siol, enega lepega dne se boš pa le zamislil, ampak le takrat ko se ti bodo odple oči 8-)
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

snoopy20 ::

hy!

jaz bi tudi nekaj vprašal!

pri punci doma si lastijo trenutno Siol adsl 1 Mbit/s / 256 kbit/s , kar se jim pa zdi predrago glede na to kar trenutno ponuja konkurenca!
zato so premišljali o prehodu (pogodba je že potekla pri siolu), na katerega drugega ponudnika, ampak tu se pojavi dilema glede na prebrano na forumih!
zato me zanima kaj bi se vi odločli:

1. povečanje povezave pri siolu
10/768 Mbit/s za 46 eurov (11.000 SIT)

2. prehod na T-2
skupno razvezan dostop:
-prenos telefonske (mislim da stane 2500 SIT, 10,43 eurov)
-10/1Mbit/s 7.430 SIT (31 eurov)

polno razvezan dostop:
-10/1 Mbit/s 8.900 (37,14 eurov)

3. prehod na Amis
-prehod na kabelski internet 4/512Mbit/s za 6.300 Sit (26,29 eurov), baje mislijo kalu nadgradit povezavo?!
-prehod na Amis adsl (ampak nisem nikjer našel cenika)

Trenutno se nagibajo k T-2, ampak me zanima kako lahko preveriš oddaljenost od centrale?
punca je doma na pobrežju Maribor, sem videl na internetu, da majo na pobrežju centralo samo nevem kje? ker baje bi naj povezava delovala samo do 1500 m?

za vsakršne informacije bi bil zelo hvaležen!

Vanadium ::

raje vprasaj na Neuradni T-2 forum upam da nedelam reklame

Alexius Heristalski ::

prehod na Amis adsl (ampak nisem nikjer našel cenika)

Cenik Amis
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Vanquish ::

Citiram Mitja99:
Konec meseca se mi izteče pogodba s Siolom.

24 mesečna vezava me ne moti, ker se v tem času ne bom selil.




Zdaj pa ti meni nekaj razloži - glede na to, da se ti izteče pogodba s Siolom, o kaki vezavi ti govoriš:)? Glede na to, da si že na SiOL-u res ne vem zakaj bi moral še 1x podpisovat za nekaj kar že maš.

ali moreš za spremembo paketa podpisat 24 mesečno pogodbo:)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanquish ()

markk1 ::

snoopy20 centrala je na posti na pobrezju. tako da mislim da pokriva celotno pobrezje v tej razdaliji. odvisno kje je pac doma.

lp

snoopy20 ::

hy!

doma je točno nasproti table za Brezje, 100m pred Zupaničem!

markk1 ::

to bi slo recimo da mam jaz 500m ko sem blizu savice potem ni vec kot 500m do nje :)

lp jure

minime ::

Če imaš možnost t-2 ga vzami. Če ti nebo vredu lahko še skos zamenjaš.

snoopy20 ::

hy!

smo se pri punci doma pogovarjali kak in kaj in so se odločili za Amis za skupno razvezan dostop 20/768 Mbit/s povezavo za 10.090 sit (študentski paket)!
so razmišljali prvo o t-2, samo je negativno vplivalo to prenašanje telefonske številke pa vsega skupaj, pol pa v primeru, če nebi blo vredu spet k drugemu operaterju, pa čakanje da te preklopijo, pa komplikacije s položnicami, pa ti jih pošiljajo eni pa drugi pa pisat pritožbe na položnice itd..

tak da mislim da bo kr Amis dsl! upam da bo zadeva laufala?
sedaj pa še samo čakanje na pogodbo in priklop!

PS: po telefonu mi je na info od Amisa še povedal, da imajo do konca meseca akcijo, če se priklopiš preko njih, maš prve tri al štiri (sem pozabo kaj je reko) mesece zastonj! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: snoopy20 ()

Mitja99 ::

Citiram Vanquish:

Zdaj pa ti meni nekaj razloži - glede na to, da se ti izteče pogodba s Siolom, o kaki vezavi ti govoriš:)? Glede na to, da si že na SiOL-u res ne vem zakaj bi moral še 1x podpisovat za nekaj kar že maš.

ali moreš za spremembo paketa podpisat 24 mesečno pogodbo:)?

Prejšnji paket je bil ISDN + ADSL. Če bi hotel še naprej imeti ISDN mi ne bi bilo treba podpisovati pogodbe. Ker pa ISDN-ja nočem več, odločil sem se za paket duo - polno razvezan dostop, to pomeni da telekomovci odnesejo modem, nt vmesnik in razcepnik, siolovci pa mi prinesejo drug modem in vmesnik. Ker sta modem in vmesnik last Siola in mi ju dajo v najem, zahtevajo vezavo 24 mesecev. Zato nova pogodba.

Mitja99 ::

Citiram @LOL

Heh lol. Pri T2ju mamo 8mega linijo za siolovo 1mb (seveda brez izpadov). Ne vem sam more bit človek res čudn da ne rečem kaj druzga da se odloči za nekaj kar ga bo precej bolj udarilo po žepu, z manjšo hitrostjo faktorja 8 ....

No pa samo zate en izračun. Cene so pridobljene iz cenikov, ki so objavljeni na spletni strani T2 in Siola. Ker Siol ne ponuja 8Mb sem za primerjavo vzel 10/1Mb.

T2
Naročnina na internet 10/1 Mb (polno razvezan dostop) 37 EUR
Naročnina na telefon 4 EUR
Skupaj 41EUR

Minuta pogovora 1,25c
120 minut pogovorov na mesec 1,5 EUR

VSE SKUPAJ 42,5 EUR

SIOL
Naročnina na paket duo 10/1 Mb (polno razvezan dostop) 49 EUR
120 minut pogovorov na mesec 0 EUR

VSE SKUPAJ 49 EUR

RAZLIKA 6,5 EUR/mesec

RAZLIKA V 24. MESECIH 156 EUR - 73,5 EUR (3 mesece polovična naročnina) = 82,5 EUR

Če imaš ti drugačno računico, oziroma tvoj kalkulator računa drugače, kar prikaži izračun. Meni sicer ne more več koristiti, ker sem že podpisal, lahko pa ostalim, ki se odločajo za isp-ja.

Lp

EvilDare ::

A mi lahko prosim pokažeš cenik kjer siol ponuja 10/1. Jaz vidim samo 768 upload.

Hvala

Mitja99 ::

EvilDare

Se opravičujem, res sem spregledal ni paket 10/1 ampak 10/768.

Lp

iration ::

ni ravno najbolj on topic ampak vseen, glede prenosa cifre: ko so mi priklopili T-2 novembra 2005 še ni bilo možno prenašat cifre in sem jasno dobil novo - to je nekaj najbolšga kar se človeku lahko zgodi, na telekomu so skoraj vsak dan klical iz raznih gral-inteotov pa mladinskih knjig in kar je še podobnih neprijetnosti, odkar sem na T-2 ni bilo še enega klica! tistim parim, ki jim sam dovoliš da te kličejo jim pa pač poveš novo cifro, no big deal.

iration ::

No pa samo zate en izračun. Cene so pridobljene iz cenikov, ki so objavljeni na spletni strani T2 in Siola. Ker Siol ne ponuja 8Mb sem za primerjavo vzel 10/1Mb.
Zelo podoben izračun sem naredil sam, ko sem si prvega novembra 2005 ogledoval T-2-jev cenik. 10/10 na T-2 je bil 14ksit + čuka za telefon, na Siolu pa je bil 10/10 paket ... - aja ni bilo variante imeti več kot 384kbit uploada tako da sem računal 8ksit pa še neki se mi zdi za 2048/384 študentski paket (!) + par jurjev, mislim da okoli 2,5 ali 3 za ISDN. Za par jurjev več dobim približno 30-krat večji upload in 5-krat večji download plus veliko cenejše pogovore.
No od takrat so se Siolove cene malo spustile, upload so vrnili nazaj na 768kbit (kar je nekoč že bil btw) in pa opazno povečali download na račun "tehnologije prihodnosti" (isdn anyone?). 100% cene ne bi šle dol če se ne bi pojavil T-2.

Brane2 ::

Jaz sem šel dol s SiOLa na T-2, ko sem imel paket 4/0.5 za 23 kSIT :|

Ne grem več nazaj na SiOl, pa če mi dajo vlakno, ki pelje v raj (errm za to sem že podpisal z Gratelom :8) )
On the journey of life, I chose the psycho path.

amigo_no1 ::

Isdn (mesečna naročnina za standardni paket pri TK stane 3.694,44 sit)


http://www.telekom.si/zasebni_uporabnik...
7.1.2.2.1. Osnovni dostop

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Medica ::

men je pa prav všeč da mau serjejo uporabniki po T2, pa jih ni treba takoj zabit z nečim da bodo ja tiho... sej amis je tudi uredu, pač je malo cenejši od siola drugače je vse isto.

in od vsakega uporabnika je odvisno kako se bodo odločili na podlagi nabranih izkušenj in dejanskega delovanja.

iration ::

po T-2 serjejo večinoma tisti ki ga nimajo, pa tisti ta naivni ki nasedajo na tvoje fore ... jaz jih res veliko poznam ki so na T-2-ju in so vsi srečni in zadovoljni, ker imajo človeški upload in ne unih smešnih 768kbitov. no pa še enkrat, kaj TOČNO tebe moti pri T-2?

@LOL ::

saj je napisal kaj ga moti -> lastniška struktura:\ (btw. jaki argument)
Prav pa naj plačuje Siolu za počasnejšo povezavo več eurov, z še več izpadi povečini + vezavo + nezmožnost nadgradnje uploada
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Alexius Heristalski ::

To je Medica, stara znanka, ki po stari navadi spet ponižuje T2, Siol pa kuje v zvezde. Kako gre kaj, a dobro vleče mali upload? :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

flier ::

Ce pa dela na Telekomu / SiOLu menda ja ne bo pljuvala po sebi.

iration ::

glede na njen slog pisanja bi bilo bolj verjetno da delata tam njen oči pa mami.

@LOL ::

Pa ovi siolovčki so res bogi.0:)
majo zanimive taktike oglaševanje ker tukaj ni popolnoma nič drugega kot neko hvaljenje in reklama siola. (NOT:\ )
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

MadMicka ::

To, da Siol ponuja 2 uri brezplačnih pogovorov na mesec v omrežju Telekoma, je nelojalna konkurenca. Celo v primeru, da Siol to storitev plačuje Telekomu, je še vedno zadeva nezakonita, saj ostali ponudniki te možnosti nimajo. Sploh ne razumem, kako to, da zoper njih ni padla še nobena tožba v zvezi s tem.

Kar se pa tiče Siola, je pa tako, da sem jaz na njih čakal 6 mesecev, na Duo paket. Ker mi ga niso zrihtali, sem vse, kar sem imel pri njih, odpovedal, vkjučno s ISDN telefonom na Telekomu. Pol so se pa začel problemi in se pokazala njihova profesionalnost. Kar pošiljali so račun za računom, storitve še vedno opravljali, ampak mi je bilo vseeno, ker sem imel dokumentacijo pošlihtano.

Sedaj sem na Telemachu, vendar, ker net nekako ne dela tako dobro, kot bi moral, sem se sedaj odločil za T-2. Tudi mene moti lastniška struktura na T-2-ju, vendar vedno dam raje denar njim, kot pa Siolu, kjer prokleti nesposobneži po desetletju monopola ne znajo sestaviti konkurenčne ponudbe.

p.s.: Mitja99, tisti tvoji izračuni so napačni. Prvič, drži se le interneta, kjer so cene T-2-ja občutno nižje, drugič, če tlačiš notri telefon (ki ga danes itak redko uporabljamo), upoštevaj, da lahko tudi v omrežju t-2 brezplačno kličeš, kjer pa je več strank, kot v omrežju Siola, in tretjič, zakaj potem ne daš notri še TV?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Ch4N93 ::

To, da Siol ponuja 2 uri brezplačnih pogovorov na mesec v omrežju Telekoma, je nelojalna konkurenca. Celo v primeru, da Siol to storitev plačuje Telekomu, je še vedno zadeva nezakonita, saj ostali ponudniki te možnosti nimajo. Sploh ne razumem, kako to, da zoper njih ni padla še nobena tožba v zvezi s tem.
Tudi Amis ima ti. Happy Hours, kjer ti med 22 in 7 nudi 200 minut brezplačno v vsa slovenska fiksna omrežja (torej tudi Siol in T2). Je pa verjetno res, da Amis to poravna iz svojega žepa, Siol-u pa časti Telekom.
Ni nam lahko...

snoopy20 ::

Ch4N93

Tudi Amis ima ti. Happy Hours, kjer ti med 22 in 7 nudi 200 minut brezplačno v vsa slovenska fiksna omrežja!

si siguren, da je tak?

jaz sem zdaj v fazi preklopa, včeraj sem poslal pogodbo na Amis in po informacijah
na Amisovi telefonski mi je bilo rečeno, da je prvih 200 min v vsa fiksna omrežja
brezplačnih + happy hours med 20 in 7 uro!

če sem napač razumel me prosim popravite!

Ch4N93 ::

Tudi meni so na Amis-u rekli tako, kot ti praviš. Na spletni strani pa imajo malo dvoumno napisano, tako da bom počakal do prvega računa, kaj (kako) bodo dejansko obračunali.
Ni nam lahko...

snoopy20 ::

hy!

a ve mogoče kdo kako dolgo je potrebno čakat na priklop?
do sedaj sem bil uporabnik siol-a, včeraj pa sem poslal podpisano pogodbo na Amis?
pa še nekaj me zanima!
od centrale sem oddaljen 1200-1300m tu nekje vmes (MB - Pobrežje) a bo deloval paket 20/768 al se bo kaj poznalo na hitrosti?
pa še nekaj:doma si lastim ruter planet xrt-401D, a je boljše 2 PC-ja preko rutera povezat al prosit na Amisu za 2 IP-ja pa da se povezava deli 10-10?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159532 (11399) kixs
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310673 (9375) Lonsarg
»

amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11212195 (8380) EvilDare
»

Najcenejši ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
849783 (6456) pupsi1984
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036371 (15778) Primoz78

Več podobnih tem