» »

ZyXel ZyWall 2 prekinja internet

ZyXel ZyWall 2 prekinja internet

luciby ::

Zdravo,

v domeni imam približno 140 računalnikov in vsi imajo dostop do interneta. Modem sem preveril pri SiOLu in je konstantno konektan že več kot mesec - linija je 10/10Mbit. Za modemom je router ZyXel ZyWall 2, ki mi zadnje čase precej prekinja povezavo do interneta. Stvar postaja moteča predvsem zaradi dislociranih enot, ki se povezujejo preko VPN-ja. Na uro recimo prekine povezavo do 2x. Takrat dostopa do routerja nimam kakšno minuto in potem spet deluje.
Zanima me...a je možnost, da je router preslab? Nekaj računalnikov ima Torrent programe, antivirusni program pa se posodablja znotraj mreže iz glavnega strežnika (NOD32). A si torej umislim kak drug router ali je opcija, da bi bilo kaj drugega? Ali bi ga bilo smiselno za test zamenjat s kakšnim cenovno ugodnim routerjem (npr: Linksys WRT54gc)? Prosim za nasvet, pomoč, what ever...

LP

Bakunin ::

A je dovoljeno v vasem omrezju poganjati torrent ter ostale p2p programe ?
Vecje stevilo hkratnih povezav namrec "kuri" pomnilnik usmerjevalnika...

VPN vzpostavljate na TA ZyXel ali imate v omrezju kaksen drug VPN koncentrator ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP, router in switch

Oddelek: Pomoč in nasveti
181904 (1621) SeMiNeSanja
»

Modem -> Router, statičen IP

Oddelek: Omrežja in internet
173195 (2869) crniangeo
»

Siol IPTV - 2 switcha in trunk

119099 (8351) liver
»

Omrežna soseščina (NetBIOS) preko več lokalnih mrež (subnetov) brez strežnika WINS

172530 (2232) BaRtMaN
»

Malce bolj zmogljiv router

Oddelek: Kaj kupiti
201717 (1327) IceLord

Več podobnih tem