» »

(XBOX)Črno/bela slika na TV-ju

(XBOX)Črno/bela slika na TV-ju

matija14 ::

Ok, stvar je taka:

Pred kakimi 4-imi leti sm nabavu XBOX. Od takrat je 1 leto bil prilopljen preko SCART priključka, v katerem so bili tisti trije kabli(rdeč, bel, rumen) na majhno TV v moji sobi. Pač pol sem se odloču, da ga bi mel v dnevni sobi na večji TV(72cm). In je do včeraj bil tam, priklopljen direkt preko tistih treh "cinch" kablov. No, ker sem si sobo preuredil, sem se odločil, da ga bom vzel iz dnevne sobe. Vse lepo priklopim, SCART priključek, vse lepo in prav, ampak slika na TV je bila črno-bela!! Sem seveda vse pregledal, pregledal nastavitve na XBOX-u, probal večino mojih iger in vsepovsod je bila črno-bela slika na TV. Sem potem probal preko tega SCART pretvornika priklopit v dnevno sobo na TV, da vidim če je to krivo. Ampak slika je bila barvna. SCART pretvornik, pa zgleda nekako takole:

Na XBOX-u imam sicer možnost nastavljat Game region na AUTO, Default, NTSC in PAL, ampak na karkoli nastavim, je črno/bela slika.
Zakaj torej na moji TV slika od XBOX-a noče biti barvna? :O :O
Aja, SLO1 in SLO2, kar lovimo...obe sta barvni! :\

toplakd ::

kater tv pa imaš ?

damjan11 ::

Bo treba na skartu briko nardit. Jaz mam novo plasmo, pa preko compa ni bilo barv in potem sem briku scart in so barve prišle

Briko nardit...ka to pomeni, sorry prvič slišim.:D
toplakd na 3-eh različnih TV-jih sem probal...Evelux, Philips pa še en x-firme.

Na tej povezavi boš našel sliko scarta. Na sliki je narisan scart in gor je oštevilčenih 20 pinov. Povezati moraš pin 20 in 15. Jaz sem scart razdru in med pinom 20 in 15 prilotal tanko žico, kar je rešilo moj problem. BARVE so.

Hvala, bom nardil v kratkem. Ampak zakaj je pa prej vse normalno delalo zdej pa naenkrat ne?

Kaj pa nastavitve na tv?
Sej pa tudi že obstaja ena takšna tema PC na TV. Tam malo preglej, kako se nastavlja TV.
Sem še enkrat bral tvoj post in ne zastopim? Tisti tv je prej delu v barvah zdej pa po ponovnem priklopu pa ne dela več? Potem se moraš še malo poigrati z TV-jem

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962583532 (22861) Dominator
»

povezava PC-TV?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2610293 (9354) LordTado
»

PC NA TV

Oddelek: Strojna oprema
458515 (7910) opeter
»

problemi s DVD playerjem Onkyo