» »

Črnobela slika na TV-OUT

Črnobela slika na TV-OUT

tha_man ::

Pozdravljeni!

Imam problem. Na kartici Leadtek Winfast MX Max s tv out mi je uspelo spraviti sliko na tv (v Big Bangu sem kupil en Vivancov pretvornik iz S-Video na Scart), ampak je ta le črnobela. Kako naj dobim barve? Na kartici je čip Chrontel 7007.

Hvala!
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Cowboy6 ::

Nabavi si TVTool. nekje na netu ga boš že dobil. Pol ko ga boš mel, pa priključi vse skupi in zalaufi. ko ti prikaže črno-belo sliko windowsov, pa še zaženi tvtool, pa bo barvna. tam si lahk tud še kej dodatno naštimaš. če ne gre, šit happens. :):D

tha_man ::

Sem probal s TV-Tool, pa mi je uspelo samo izklopit sliko na tv in monitorju hkrati, nakar je pomagal samo hard reset računala. Od takrat naprej mi TV Tool redno zamrzne sistem kakor hitro ga zalaufam in premaknem miško :'(
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Elemen_T ::

Najbol!

Črnobela! Jest bi bil vesel či bi si jo lastil :P

jeggy ::

Preveri kateri standard imaš nastavljen. Mora biti PAL-B.
Če imaš NTSC, potem dobiš črnobelo sliko.

tha_man ::

jeggy, sem probal čist vse standarde kar jih je bilo na spisku, pa ni nč pomagalo... Počasi začenjam sumiti na hardverski problem.

Ali je možno da je pretvornik s-video-scart slab. Ali pa da moj televizor preprosto ne podpira signala iz s-video (tv je star okrog 7 let, Samsung)?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

matevzm ::

Poglej ce ti televizor podpira svideo. POdpirajo ga nekateri zelo stari televizorji, po drugi stran pa ga ne nekateri bolj novi. Odvisno od modela. Poglej v navodilih, ce se da preklopiti vhod composite/svideo.

LojzePek ::

Sem se ze ubadal s TvOut- om in na eni mal bol stari Gorenjevi televiziji mam tud samo CB sliko. Na drugih testiranih televizijah pa je bila slika barvna. Tudi mi ni jasno zakaj? Probal sem vse standarde PAL, zamenjal scart in kable pa ne pomaga. Tako da kartica verjetno ni kriva, prej TV.

matevzm ::

Tema je bila ze nekajkrat premleta samo je iskalnik bolj svoh na temle forumu..
Na scartu imas nekaj pinov. Ce pogledas shemo, bos opazil, da je na pinih za celo sliko pri kompozitnem signalu v primeru svidea samo Luminance (svetlost). Barve so pri svideo podane na locenem kablu, na drugih 2 pinih. Ce TV ne dojame, da mora barve vzeti na drugem kablu, potem imas CB sliko.

tha_man ::

Pretvornik s-video/scart sem zamenjal za composite/scart, in sedaj zadeva lepo deluje v barvah :) Hvala vsem za nasvete.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

VASkO ::

lahko bi tudi menjal za S-VHS, ker s-video na nekaterih TVjih da crnobelo sliko - S-VHS in S-video imata sicer enake prikljucke samo malo zamenjane signale...

tha_man ::

Hmm, saj v bistvu je pisalo na škatli od kabla S-VHS. Sem mislu da je to enako kot S-Video, glede na to da je priključek enak kot s-video na kartici. No ja, glavno da kompozitni izhod dela. Kvaliteta slike je enaka kot na s-video (ali s-vhs?), samo da je v barvah.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Balandeque ::

Js imam tud črnobelo prikazenj. samo ne štekam najbolj.. Na mojem kablu piše S-VHS. A je to vredu al ne?

tha_man ::

Pri meni je bila slika preko kabla s-vhs črnobela (priključen je bil na s-video od kartice). Kompozitni priključek (cinch konektor) mi deluje v barvah.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

trilko ::

Jest mam tud GeForca 2 pa sm mu tud crnobelo sliko. Poj sm si pa Tvtool dobu pa nastelov color carrier frequency cist u minus (-100) pa je delal. Kabl mam pa kompozitn, televizija ena ceska. Aja, Tvtool je mogu bit vsaj 5.5 ker pr 5.0 ali starejsem ni delal!

Hevidi ::

kaj če se pa na TVju ne da nastavlat skor nč, ne morm izberat med PALi, mam pa kompozitn kabl, pa GF2
PER ASPERA AD ASTRA


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564165 (3494) anjica
»

S-video 20 metrov

Oddelek: Zvok in slika
202586 (2276) floyd1
»

6600 GT Tv-out

Oddelek: Strojna oprema
81059 (899) AngelOfDeath
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253119 (2652) romario
»

zakaj imam crno-belo sliko na tvju?

Oddelek: Zvok in slika
102249 (2104) Gadjit

Več podobnih tem