» »

Kupovanje prek E-bay-a

Kupovanje prek E-bay-a

bozickus ::

Zanima me, ali je kdo med vami že kaj kupil prek e-bay a.
Kakšni so kaj stroški ipd...
Carpe diem permaneo!

Nikonja ::

Nobene stroške nimaš ker plačuiješ z paypalom !

bozickus ::

Ja?
A poštnina ipd?

Na pay pal-u odpreš račun, ga napolniš in to je to?

Sem slišal, da so kar visoki stroški poštnine..
Carpe diem permaneo!

JIM22 ::

Prvo rabiš vedet če pošilajo v slo. POl nekateri ki pošilajo po svetu in ko si registriran ti že samo napiše kuk je recimo za slo poštnina, če ne piše kontaktiraš prodajalca in se zmenita. Jest plačujem preko banke, tako da mi da prodajalec vse podatke o svojem računu, banki, njegovo ime, swift, iban, blz,... Greš na banko izpolniš en bedast obrazec, ki ti da filing kot da smo v letu 1985 in pol nekak vnesejo tole v kompjuter, te vseka 1,71€ za prenakazilo keša na tujo banko. Dnar rab 2 dni da pride na prodajalčev račun in pol rab pošta ene 3-5 dni da pride do tebe. Ponavad 3 dni. To je to. Za paypal ti nej pa drugi razložjo. Je sam razlika v plačilu-nakazilu na njegov račun, ostalo je enako.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

karafeka ::

Poštnina je odvisna od teže in od kod se pošilja. Eni prodajalci pa tudi nabijejo poštnino v višave. Lahko pa tudi sam poiščeš cenik tuje pošte na netu in prodajalcu predlagaš na kakšen način naj pošlje.

Če imaš klik nlb, potem je enostavno izpolnit naročilo, provizija pa je 0.311€.

igor0203 ::

Kako pa prek Klika plačaš? Ker sem gledal pa nisem nikjer najdu za plačilo v tujino...

karafeka ::

Izberi Naročila, potem pa Plačilo v tujino.

simoncek ::

Če plačuješ v tujino preko klika, boš včasih moral vseeno na banko, ker nimaš vseh opcij na izbiro.

Ko sem plačeval je bilo precej dražje od 1.7€. Sam sem plačal nakazilo v tujino in so mi takrat zaračunali 1500,00SIT. Enako ti zaračunajo tudi pri bančnem okencu (vsaj takrat so). Iz USA je hodilo dober teden ( Dogovori se, da ti dajo zraven samo račun brez poštnine, ker ti bodo tudi poštnino obdavčili). Iz Nemčije pa 3 dni.

LP!
simoncek

JIM22 ::

simonček: zdej so spremenil iz 1500sit na 1,7€, ker smo v evropski uniji. Kar se nam dopade:)
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

DominusSLO ::

Če imaš kreditno kartico, plačuj s paypalom. Poleg tega, da prodajalec dobi takoj keš, nudi tudi zavarovanje do določene vsote.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

bastadu ::

Provizija pri NLB za nakazilo v €-območje je res 0,31€, medtem ko je nakazilo v ne-€-območje še vedno 1500 SIT oz. 6,26€ + morebitna provizija tuje banke...

CyberDuck ::

Hmmm men je rekel da bo v petek dal zadevo na pošte. Je pa iz UK. A nebi mogl že bit to tukaj po pravilih ? :/ Upam da me ni na**** ker je šlo 260EUR v prazno :(((

Keyser Soze ::

Odvisno kaj si naročil oz. pri komu si naročil. Zato imaš feedback. Plus gledaš če ima razumno (nizko, pa vseeno realno) ceno. Ni nemogoče, da boš prva žrtev nekoga, ki je ugrabil uporabniški račun z 100% pozitivnim feedbackom in nategnil par folka.:D

Prek Ebaya je najboljše plačevati z PayPalom. Čeprav včasih komplicirajo (kar lahko vidiš iz drugih tem na forumu) je moja izkušnja z PayPalom in Ebayem do sedaj 100% pozitivna. Poleg tega lahko nakup speljem v par minutah ("Buy now" prodaja) in gre lahko pošiljka na pošto še isti dan. Rekord bil dve uri, ko sem naročal elektronsko robo (preko maila), po pošti pa mislim da 3 dni (iz UK). Skratka...

Lahko je poštnina tudi 5€, ampak če pride zadeva 30, 40 ali celo več % ceneje kot pri nas sploh brezveze razmišljat (razen če te ne pesti garancija).

Drugih stroškov kot poštnina in kupnina za kupca ni. Provizijo PayPalu in Ebayu plača prodajalec (lahko jo je že vštel k prodajni ceni).
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

simoncek ::

Lepo da so se malo zadeve spremenile vsaj za EU.

Kar se tiče pošiljke, jih prosi da ti pošljejo potrdilo o oddaji pošiljke preko e-pošte. Ponavadi se da izsledit kje je zadeva obstala. Včasih se je na carini zadržalo par dni, vendar pa ni več carine.
simoncek

CyberDuck ::

Tip mi je zaračunal za poštnino 36 funtov o_O :/ Naročil sem pa tole: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?...

Kar mislim da nebi smel met take teže da je taka poštnina? Ali pač ?

Plačal sem preko paypala ampak ni mi jasno kako lahko tukaj deluje zavarovanje? Kako oni vejo če sem jaz prejel zadevo ali ne?


Lp

gorjanc ::

Poštnina je visoka ni pa nenavadna. Nekateri prodajalci nabijejo poštnino in na njej še nekaj zaslužijo. Sicer si pa vnaprej vedel kolikšna bo poštnina. Drugače meni oglas in prodajalec delujeta vredu, tako da na tvojem mestu se nebi sekiral. Razen če prodajalec ne komunicra več s tabo to pa je vzrok za skrb.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorjanc ()

CyberDuck ::

Zgleda, da je vse ok, ker mi je tip poslal cifro za sledenje pošiljke in baje da dans pride to v lj. Vsaj tako jaza zstopim tisto razpredelnico, ki se mi tam izpiše, ko vnesem to cifro na pošti slovenije.

Zdej samo še upam, da je vsebina paketa dejansko to, kar sme naročil :P Ja sej meni se je tut zdel Ok prodajalec, glede na odzvie drugih. Ampak mal mi je blo čudn, ker je en folk govoru, da ponavadi pride pošiljka tam nekje v treh dneh... Bomo vidli :)

JIM22 ::

cyber: za tole kar si naročo nebi smela bit poštnina večja od 10 funtov ali 15€. Maš take idiote ki hočjo še na poštnini zaslužit. Pejt ti na dhl ali podobno firmo ki ma pošto prek in se tam pozanimaj kok pride poštnina iz UK v slo za tako težo ki jo ti imaš. Boš videl kaj ti bodo rekla, pol pa tipu vrž pod nos, kaj se gre in da ga misliš prijavit na ebay da nateguje. Boš vido kak bo drugač plesal. Idioti so na celem svetu.:D
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

karafeka ::

Ali pa greš preprosto na internet strani poštnih služb, pogledaš cenik, in prodajalcu predlagaš na kakšen način naj pošlje oz. kot paket, kuverto ipd., da ti prideš najcenejše skoz.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435935938 (5290) lolipop2
»

Alibaba naročilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6417777 (13197) darkolord
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329232 (7083) refosk

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567101173 (45720) Tilen
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517580 (10669) techfreak :)

Več podobnih tem